2017-06-08 286 瀏覽
星期日午餐時間黎到,唔洗等位,但之後就愈黎愈多人天氣好熱,略嫌餐廳唔夠涼。另外個餐墊係皮革,天氣熱著短褲會痴住隻腳,感覺更熱呢間餐廳歡迎帶狗狗黎每人叫左份套餐,價錢大約$70-100 包餐湯熱飲,可加錢轉凍飲和特飲燒春雞 - size都幾大隻,但肉質有點鞋口。有沙律和薯格伴碟芝士辣肉腸pizza (mini size) - 話就話係mini,但其實同大小同Pizza Hut 個細批差不多,一個人食絕對夠飽。餅底係有啲似印度薄餅,好薄好脆。餡料雖然普通,但味道唔錯,幾好食炸魚薯格配沙律 - 炸魚粉漿唔太厚,好食既,但好似俾漏左個醬汁for 炸魚,食食下舉手要左啲沙律醬意粉 - 唔記得叫左邊款意粉,淨係記得份量比其他2個少
星期日午餐時間黎到,唔洗等位,但之後就愈黎愈多人

呢間餐廳歡迎帶狗狗黎

意粉 - 唔記得叫左邊款意粉,淨係記得份量比其他2個少
2017-05-01 331 瀏覽
今日本來去西貢一間好出名既餐廳食下午茶,但因為太晏關係所以已經last order 左.所以四圍找餐廳食下午茶,但間間都好多人,但經過這間餐廳的時候見到剛剛有人走有位,所以就試食這一間餐廳。食物質素都不錯,我點了個巴拿馬火腿沙律再加一支意大利啤酒。價錢普通。店員亦都好nice,而這間店的晚餐亦都只係百幾蚊到二百幾蚊就有羊架或安格斯牛排。晚餐仲有85折,絕對係西貢旅遊區都算抵食,下一次都會黎試晚餐👍👍
2016-10-27 1418 瀏覽
今天和老公到西貢食晚飯,路經這店,就決定嘗試。一進後開心大發現,見到劉青雲先生,我和老公都很喜歡他的。都是先說回食評 這兒有套餐和放題, 我們見當晚不是太肚餓,所以食套餐,不過套餐分量都很足, 先來忌廉栗米湯,湯很濃郁 滑。頭盤有5個選 ,我們選青口和煙三文魚沙律, 沙律很新鮮和沙律醬很配合 。主菜点了鬥牛士pizza ,不過原來冇牛成分, 是西班牙腸 ,豬來的, 味道咸咸地 和餅底很脆口, 足夠熱真好好食 。仲点了黑松露雞肉意大利雲吞,我覺得鮮茄汁做底汁都可以,不會太漏,上次去一間餐廳是配白汁, 超漏 ,其實這餐廳食物質素都不錯 ,不過可惜是在西貢 和店員都很有禮貌常幫我們加水和給纸巾 ,我都有和店員說我和先生很好彩可以見到青雲,点知員工說她仲好彩, 因原來青雲昨天都有來,但剛她放假, 她自己原本都覺得可惜,但点知他今天又再來臨。忘了說這晚甜品是朱古力奶凍,這甜品份量不是太大, 剛好 ,總括來說很滿意,既食得開心,又可見到青雲 十分驚喜。
2016-09-02
價格貴,落單極度混亂,追單追左三四次啲嘢食先至到齊,食物極一般,完全冇誠意。餐湯過分地鹹,我食嗰個set主菜係"黑松露羅勃雞肉菠菜意大利粉",完全冇黑松露,總之都係果一句,便宜莫貪,因為佢哋做緊「優惠」,同行第二人半價。
黑松露羅勃雞肉菠菜芝士意大利粉
2016-09-04 1039 瀏覽
今日係星期日,终於有假放。再次來到這餐廳,見到今日早餐時段all day breakfast第二位半價,所以試一試。嘩!很豐富呢!煙三文魚厚度適中有口感、鬼佬腸juice、厚切蕃茄鲜甜、菜很新鲜,煙肉油了點。牛角酥皮脆,蛋係全熟。食哂很飽!很滿足,抵食!
2016-08-25 829 瀏覽
今晚和2個朋友打完golf後, 就嘗試去找晚餐食, 平時通常去菜館食 但今晚剛經過這餐廳有見待應介紹得很誠意 便try 。湯是南瓜湯 ,很滑和濃郁, 不錯。 頭盤我們主選了青口 很有海鮮味但太重手蒜 雖然好食但口腔全是蒜味 魚餅都香口 但油多了小小 仲有煙三文魚沙律 三文魚都很多 。主菜我點了鴨胸意大利飯 我就喜歡這道菜 因意大利飯不似一d店煮到太生, 口感ok 。 pizza 薄且脆口,good! 仲有燒汁烤雞扒 個燒汁很濃味 不錯 .不過 朋友選了薯菜 ,佢應該要選意粉 因這個汁拌意粉應該仲正斗。 dessert 是奶涷 今晚是coffee味 我就冇食到 因不太喜歡coffee 但朋友說可以 不太甜 起碼是自家做。這環境雖然不是裝修得很華麗但勝在親切。 招待都ok 都經常自動加水 和換碟。 這晚雖然是weekday 。但都差不多full 。 愈夜愈多人
2016-08-12 757 瀏覽
我和我同事都是在西貢工作的 故常在lunch time 在西貢周圍食的。 這間餐廳是我們常來的 因貪這裏款式多和冷氣夠涼 我們多數一來便6至8人 故一定打定電話book 定最穩陣。 最喜歡這兒忌栗米湯 很香口 我就最愛這到pizza 因聽他們說是自家做 真很有口感和夠熱。 而我同事喜歡這到蒜香欖油雞肉意粉 味道超好食 煙三文魚雜茹意大利飯都ok的 。平日lunch time 飲品仲可飲完再free 飲呀。
午餐
  • pizza
2016-08-07 432 瀏覽
今日去打算去西貢食西餐!路過看到餐廳做優惠,第二個餐做半價,有湯,前菜,主菜,同甜品,咪試下囉!點知食物質素真的唔多掂!無味的羅宋湯,無味的蒜容包,pizza都還好!意粉真係唔掂!最後甜品係兩粒迷你雪糕糯米糍!其實佢最平個餐都要$160,加埋一,真係好唔值囉!完全求其之作!
海鮮意粉
Pizza
兩款前菜
羅宋湯: 味淡(似溝左水) 炸蠔:個蠔未熟,中心係冰既(似未解凍就炸)墨魚汁意粉:港式西餐味道,用茄汁吊味既墨汁意粉, 賣$16x價錢有d過分pizza: 超市買番黎再賣$17x比客甜品:超市買既冰雪米糍(最好食依個) 老細夠膽用依個質數開餐廳,再收差唔多兩百蚊一位,在下實在五體投地。
羅宋湯: 味淡(似溝左水)

炸蠔:個蠔未熟,中心係冰既(似未解凍就炸)

pizza: 超市買番黎再賣$17x比客

甜品:超市買既冰雪米糍
(最好食依個)

2015-09-03 2350 瀏覽
今日入嚟西貢嘅目的係放狗,放下放下有啲肚餓諗住搵嘢食,咁經過呢間鋪店員就喺門口講話佢樓上有位仲可以帶埋狗入去添,天氣咁熱唔想再行,所以我哋就帶埋隻狗入去食嘢。佢樓上鋪嘅意思係原來係第二棟房子的樓上,不過都係隔離果棟,所以好快就上咗去。set lunch$68,包一碗湯同埋一杯野飲。湯就冇乜特別,都係普通南瓜湯。嘢飲我就叫左杯凍桃汁,來到嘅時候一粒冰都無,而且杯野飲淡而無味,仲要問咗佢兩次佢先俾啲冰我。田園芝士菠菜餡意大利雲吞到主菜嚟到嘅時候,我個心感覺上有少少中伏,因為只有六粒薄薄的雲吞。個名改得好好聽,點知一食落去,係完全中伏,完全係超級市場買嘅冰鮮盒裝意大利雲吞,仲要應該係未完全解凍,食落去好硬以為佢$68份量都起碼食得飽,點知唔飽得來又難食。落去埋單嗰陣望到個廚房,細到根本就唔係廚房來,唔怪得知佢整出嚟啲嘢食都係簡單,同埋感覺上都係冰凍包裝食物。
,仲要問咗佢兩次佢先俾啲冰我。

田園芝士菠菜餡意大利雲吞

2015-07-22 1629 瀏覽
我放假來西貢玩,通過朋友介紹來到了這家很好的比薩店。我們點了一份雞翅,一份雞肉mushroom醬意面和一個magarita比薩。全部都很好吃,雞翅烤的外脆內嫩,有很香。意面很Q,醬汁正好。沒有像其他餐館淹沒整個意面。magarita比薩是我的最愛,皮薄,芝士份多,味道真的很正宗!他們服務員態度亦很好。我看到這裡還有吃buffet,下次一定還要來。
2015-07-11
2015-07-21 1328 瀏覽
選擇了二人套餐二個字形容 - 難食!南瓜忌廉杰撻撻唔想飲意大利飯好鹹Pizza 無味只有頭盤三文魚沙律正常連杯水果茶都飲得出冇誠意!因為用茶包食食吓天花冷氣喉滴水,即刻埋單走~
選擇了二人套餐
二個字形容 - 難食!
南瓜忌廉杰撻撻唔想飲
意大利飯好鹹
Pizza 無味
只有頭盤三文魚沙律正常
連杯水果茶都飲得出冇誠意!因為用茶包
食食吓天花冷氣喉滴水,即刻埋單走~
2015-07-19
2015-07-16 825 瀏覽
很好的一次團購!$158二人午餐!贊!1.南瓜湯-1(味道濃,正)2.沙律-1 (撈好先上臺,唔系自己拌,比美高級西餐廳個D,號味)3.密烤雞翼-6只 (好食過PizzaHurt個D)4.蒜香海鮮意粉 -1(分量多,夠香夠味!)5.重點推介:招牌Pizza (芝士夠多,餅底夠脆!!超贊)6.甜品 (一般)7.餐飲(有誠意,幾好)
很好的一次團購!$158二人午餐!贊!

1.南瓜湯-1(味道濃,正)
3.密烤雞翼-6只 (好食過PizzaHurt個D)
4.蒜香海鮮意粉 -1(分量多,夠香夠味!)
6.甜品 (一般)
7.餐飲(有誠意,幾好)
2015-06-28
用餐優惠
團購
2015-06-19 837 瀏覽
已多次惠顧這餐廳,情人節當晚很多人,幸好老公訂了位,來到不用等!這個情人節套餐很豐富,先有頭盤巴馬火腿蜜瓜和牛油果煙三文魚沙律,巴馬火腿帶甜味,牛油果是我至愛yummy!再來龍蝦湯,湯內有龍蝦肉碎,小許海鮮腥味,可以接受,但確是真才實料!牛油帶子很鮮甜,想不到會配上多士,賣相吸引!跟住來的是芝士焗蟹殼,芝士味重,有點蓋過蟹肉味!主菜叫了豬仔骨和雞扒,豬仔骨夠林夠味,good!雞扒ok,但多了點油!蝦就鮮甜美味!仲有甜品和飲品,實在抵食,整體都很滿意!正!
牛油帶子很鮮甜,想不到會配上多士,賣相吸引!
跟住來的是芝士焗蟹殼,芝士味重,有點蓋過蟹肉味!
主菜叫了豬仔骨和雞扒,豬仔骨夠林夠味,good!
雞扒ok,但多了點油!蝦就鮮甜美味!
仲有甜品和飲品,實在抵食,整體都很滿意!正!
2015-02-14
2015-06-11 583 瀏覽
我是剛由外國回來, 喜歡放假來西貢行下, 今次想推介這餐廳原因是很喜歡這店pizza和ice coffee.其實我都來了數次, 每次pizza都是keep得好, 因我以前try 一d 餐廳, 頭一次是feel good, 但當再try第2次, 便覺冇第1次咁好食, 很難keep住水準, 但這裡的pizza 真是 number 1, 去了4至5次都same好好食, so write this食評, ice coffee 的 milk 和sweet water 調得剛好, very good, 本人認為如on top加一球焦糖味ice cream, 簡直是完美.(提一提大家, 如想去的話, 平日最好, 不會太多人, 一到假日, 就很多人!)