2021-07-03 126 瀏覽
Pokka Café 新推出的二人下午茶,三層盤色彩繽紛,賣相精緻,呢個價抵食頂層:松葉蟹肉牛油果蕃茄沙律 蟹肉配魚籽爽甜,蕃茄酸甜醒胃中層:黑毛豬火腿配蜜瓜 香甜惹味、鵝肝醬多士 鵝肝醬伴黑松露醬 香脆鹹香、日式芝麻雞翼外脆內軟、迷你雞肉漢堡牛角包🥐香脆滋味。下層:日式紅豆綠茶慕斯 綠茶甜而回甘、士多啤梨慕斯牛奶布甸 幼滑香甜、鮮果吉士撻 士多啤梨鮮甜、藍莓🫐多汁、日式焦糖拖肥芝士卷 香軟芝士蛋糕夾著香甜焦糖拖肥醬、甜蜜馬卡龍,食甜品感覺好幸福檸檬雜飲 酸酸甜甜好清新荔枝梳打 香甜荔枝味加上薄荷葉,更清爽潤喉

頂層:
松葉蟹肉牛油果蕃茄沙律 蟹肉配魚籽爽甜,蕃茄酸甜醒胃

中層:
黑毛豬火腿配蜜瓜 香甜惹味、
鵝肝醬多士 鵝肝醬伴黑松露醬 香脆鹹香、
日式芝麻雞翼外脆內軟、
迷你雞肉漢堡牛角包🥐香脆滋味。

下層:
甜蜜馬卡龍,食甜品感覺好幸福

檸檬雜飲 酸酸甜甜好清新
荔枝梳打 香甜荔枝味加上薄荷葉,更清爽潤喉
2021-06-29
15 分鐘 (堂食)
下午茶
2021-06-28 121 瀏覽
很久沒有到樂富廣場,上次來還是百瀧薄餅餐廳,原來改成 Pokka Cafe,已經好些日子了!1月付了年費,成了 Pokka Cafe VIP,每月1張 coupon,堂食消費滿100元,有贈品,2月是蒜蓉牛油煮大蜆,不能錯過!4人來吃午餐,點了:#Set lunch:粟米忌廉湯配餐包、煙三文魚櫻花蝦鹽意粉,我姊吃這個,她說忌廉湯味道淡,一般;餐包軟綿綿,好吃!鹽意粉有咬口,她喜歡!#輕煎三文魚磯煮鮑魚定食,點了2份,三文魚和鮑魚都是冰鮮的,處理得不錯,吃出鹹鮮,配白飯和味噌湯,午餐來說,挺豐富的!#鹿兒島豚肉温泉蛋意粉,不是套餐,單點,價格比套餐更高一些,媽媽喜歡這個,就是豚肉稍肥!#百佳特色咖啡,跟餐有3杯,好味!#蒜蓉牛油煮大蜆,我們為了這個來的,餐牌上沒有,憑卷兌換,1份有8隻大蜆,挺鮮味的!

4人來吃午餐,點了:
#百佳特色咖啡,跟餐有3杯,好味!

2021-02-27
2021-06-25 143 瀏覽
呢度嘅扒餐有平有貴,平嘅非常經濟抵食,分量都好夠飽!見有紐西蘭扒幾抵食,就每人叫咗一份。▶️紐西蘭西冷$86+$49加配3款項目。揀咗炸薯條🍟、煙三文魚沙律🥗、凍朱古力咖啡☕️西冷用鐵板上,所以熱辣辣,可以慢慢整熟。西冷肉質結實,幾有牛香。炸薯條夠香脆好食。 煙三文魚沙律菜新鮮。最鍾意杯凍朱古力咖啡好好飲!▶️肉眼$89+$49揀咗薯條🍟、泡菜及龍蝦湯。泡菜辣辣地幾開胃,龍蝦湯都算唔錯。牛眼肉質幾林,容易切。另外仲有炸雞好脆,雞肉又滑。

呢度嘅扒餐有平有貴,平嘅非常經濟抵食,分量都好夠飽!

見有紐西蘭扒幾抵食,就每人叫咗一份。

最鍾意杯凍朱古力咖啡好好飲!

▶️肉眼$89+$49
牛眼肉質幾林,容易切。

另外仲有炸雞好脆,雞肉又滑。
2021-06-22 93 瀏覽
今次同朋友黎左👉🏻Pokka Café享用【紐西蘭牛排鐵板燒餐】,牛肉種類可選200g肉眼($89)或200g西冷($86),另外自行選配黑椒汁、蒜蓉汁或燒汁。而我及友人均選擇了配搭蒜蓉汁🥰紐西蘭牛扒餐可分別以兩種不同價錢轉為不同套餐,我以$49加左溫泉蛋、芝士薯條及煙三文魚沙律,朋友則以$39加溫泉蛋、芝士薯條及菠蘿荔枝特飲☺️牛扒以鐵板上,可自行煮成想要嘅熟度,肉眼扒跟手掌一樣大、肉質幾淋,以$89來說性價比甚高,食完一份已經滿足胃口了,而鐵板上還有配菜紅、黃椒、豆及粟米,感覺營養幾均衡☺️追加小食中的沙律配酸辣汁帶有泰式口味,炎炎夏日食真係有開胃作用👍🏻而芝士薯條的芝士醬及薯條是分開的,建議可將薯條放在鐵板上,燒一燒才吃會更美味😋甜品方面則選擇了雙層芝士蛋糕🍰,蛋糕呈現慕絲狀態、質感輕盈,上層芝士味道較清新、下層芝士味就較濃郁,食落唔會有油膩感,所以食完一個咁大嘅扒餐後,依然可以容納到一件蛋糕架如果大家肚餓又未諗到食咩好,都可以黎試下喔😁😁

甜品方面則選擇了雙層芝士蛋糕🍰

如果大家肚餓又未諗到食咩好,都可以黎試下喔😁😁
紐西蘭牛排鐵板燒餐
雙層芝士蛋糕
2021-06-15
午餐
用餐優惠
試食活動
紐西蘭牛排鐵板燒餐
雙層芝士蛋糕
Pokka Café下午茶,兩個人$268 就食到十款食物同兩杯飲品,好吸引!🥳環境舒適,好啱同姊妹們嚟食飯傾計枱上有霧化器同守戶水,做足防疫措施飲品揀咗秘魯朱古力咖啡同格雷伯爵茶,啲杯碟都非常靚,味道亦唔錯主角擺得好靚好啱打卡頂層:松葉蟹肉牛油果蕃茄沙律-上層蟹肉鮮甜,下層有蕃茄嘅酸甜,感覺好fresh中層:黑毛豬火腿配蜜瓜、鵝肝醬多士、日式芝麻雞翼、迷你雞肉漢堡牛角包至愛-鵝肝醬多士:鵝肝味濃配上多士味道剛好 -日式芝麻雞翼:雞肉好嫩滑,個皮夠香脆😇底層:日式紅豆綠茶慕斯、士多啤梨慕斯牛奶布甸、鮮果吉士撻、日式焦糖拖肥芝士卷及甜蜜馬卡龍至愛-日式焦糖拖肥芝士卷:超級鬆軟!啲cream入口即化,淡淡嘅拖肥芝士味忍唔住係咁食😘 -鮮果吉士撻:一口撻方便入口,曲奇撻底夠曬脆,鮮果嘅香甜配上吉士都幾夾😍

環境舒適,好啱同姊妹們嚟食飯傾計
枱上有霧化器同守戶水,做足防疫措施

主角擺得好靚好啱打卡

頂層:松葉蟹肉牛油果蕃茄沙律
-上層蟹肉鮮甜,下層有蕃茄嘅酸甜,感覺好fresh

2021-05-25
2021-06-09 657 瀏覽
以前成日去九龍城補習都會經過樂富商場,一直唔覺有咩好吸引嘅野食,但最近好多人排長龍嘅壽司店開正係樂富地鐵站隔離,算係近我屋企,出左地鐵行幾步就到,諗住早放工去試下,點知都係超多人,所以轉移陣地入商場搵好嘢食行到UNY超級市場隔離竟然比我見到呢間好多年冇食過嘅餐廳,而家仲有2人set貴婦下午茶,賣相絕對可以媲美酒店貴價下午茶🫖悠閑二人下午茶set只係$268平時閒閒地每人都要$250up,仲未計+1喎,所以呢度真係好抵玩超精美三層架最上層係沙律,中間係鹹點,最底層係甜點,個人最鍾意食鹹點Savouries 咸點:♦️松葉蟹肉牛油果沙律 - 蟹肉下面有好多蕃茄粒配蒟蒻,清新開胃♦️黑毛豬火腿配蜜瓜 - 火腿咸香,蜜瓜香甜♦️鵝肝醬多士 - 心型多士細細件,鵝肝醬味道唔太濃,質感細緻♦️日式芝麻雞翼 - 外皮香脆,加左白芝麻更香,肉質鮮嫩好味道♦️迷你雞肉漢堡牛角包 - 漢堡幾厚,唔會乾身,配牛角包比起傳統嘅包香口得多Desserts 甜點🔹日式紅豆綠茶慕絲 - 甜而香滑🔹士多啤梨慕絲牛奶布甸 - 帶有乾玫瑰花香氣🔹鮮果吉士撻 - 2件🍓2件🫐🔹日式焦糖拖肥芝士卷 - 焦糖拖肥味忌廉平均卷左入蛋糕,甜

🫖悠閑二人下午茶set只係$268

Savouries 咸點:

♦️黑毛豬火腿配蜜瓜 - 火腿咸香,蜜瓜香甜

Desserts 甜點
🔹日式紅豆綠茶慕絲 - 甜而香滑
🔹士多啤梨慕絲牛奶布甸 - 帶有乾玫瑰花香氣
🔹鮮果吉士撻 - 2件🍓2件🫐
🔹日式焦糖拖肥芝士卷 - 焦糖拖肥味忌廉平均卷左入蛋糕,甜度適中,啖啖拖肥味,蛋糕軟綿綿(私心最鍾意食呢個甜點)
🔹甜蜜馬卡龍 - 1款雲呢拿,1款朱古力,中間有層同味嘅忌廉,對我來講太甜蜜喇

Beverages 飲品
🔸金時姜檸檬柚子蜜(熱)- 酸甜滋潤

🔸青蘋果桑葉蘆薈冰 - 解渴消暑

⭐️服務態度好,講解清晰,提我地可以逐層拎出黎食,方便好多
⭐️咸點真心好味,以afternoon tea set黎計$268/2人性價比超高
⭐️每張枱有支消毒噴霧可以噴手,抹餐具都得

📍餐廳位置較難搵,係樂富廣場2樓UNY超級市場隔離比較入嘅位,地鐵站出左去一上電梯右手邊

2021-05-27
2021-06-07 157 瀏覽
唔知大家知唔知 雖然我成日喺慈雲山但其實我住樂富 所以今日就介紹返一間紮根左樂富好多年嘅西餐 就係Pokka Cafe鐵板牛扒好香好正 我同MY BOSS 分別叫左份紐西蘭西冷牛扒 ($86) 紐西蘭肉眼牛扒($89)紐西蘭嘅牛肉比較低脂 低卡路里 低膽固醇前者西冷肉味較濃 而後者肉眼較冧身所以睇個人口味去選擇牛扒上碟時3成熟左右 最好唔好淋汁住咁樣可以調較生熟度之餘 唔會蓋過牛香味😆而呢兩個扒都可以加錢 跟餐 (+$49) 4揀三分別有飯 意粉 薯條揀 (B餐自動升級做芝士薯條)仲有煙三文魚沙律/龍蝦湯(我就覺得龍蝦湯幾香濃 可以一試😋)飲品亦有果茶可以選擇 中和牛扒油膩感🍹最後不得不提 一定要加錢食Cheese cake‼️尤其係焦糖味芝士蛋糕 芝士味濃郁 口感細滑👍🏻-裝修環境:✨✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨✨(5個✨為滿分)唔信我嘅可以自己去試試😂
唔知大家知唔知 雖然我成日喺慈雲山
但其實我住樂富 所以今日就介紹返一間
紮根左樂富好多年嘅西餐 就係Pokka Cafe
鐵板牛扒好香好正 我同MY BOSS 分別叫左份
紐西蘭西冷牛扒 ($86) 紐西蘭肉眼牛扒($89)
紐西蘭嘅牛肉比較低脂 低卡路里 低膽固醇
前者西冷肉味較濃 而後者肉眼較冧身
所以睇個人口味去選擇
牛扒上碟時3成熟左右 最好唔好淋汁住
咁樣可以調較生熟度之餘 唔會蓋過牛香味😆
而呢兩個扒都可以加錢 跟餐 (+$49) 4揀三
分別有飯 意粉 薯條揀 (B餐自動升級做芝士薯條)
仲有煙三文魚沙律/龍蝦湯
(我就覺得龍蝦湯幾香濃 可以一試😋)
飲品亦有果茶可以選擇 中和牛扒油膩感🍹
最後不得不提 一定要加錢食Cheese cake‼️
尤其係焦糖味芝士蛋糕 芝士味濃郁 口感細滑👍🏻
裝修環境:✨✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
唔信我嘅可以自己去試試😂
紐約芝士餅
紐西蘭肉眼牛扒
  • 焦糖芝士蛋糕
2021-06-04 130 瀏覽
今日購物完畢,去了食久違了的鐵板牛扒餐。餐廳有個非常吸睛的大吧枱,除了有蛋糕,亦可以見到手調飲品。餐牌有不少類型的牛扒,最終選了較為經濟實惠的紐西蘭肉眼牛扒及西冷牛扒。肉眼牛扒大大塊,肉質相對腍點。而西冷牛扒肉味較重,有少許筋鍵。最窩心的原來如果覺得筋鍵太多可以更換。加$39或$49可以轉套餐,龍蝦湯很有趣,有蝦仁,味道很濃郁。凍菠蘿荔枝鮮果茶真的有果肉,賣相很吸引。最後更加了個紐約芝士蛋糕,香濃滑溜。

凍菠蘿荔枝鮮果茶真的有果肉,賣相很吸引。
最後更加了個紐約芝士蛋糕,香濃滑溜。
2021-06-03 104 瀏覽
同女友人相約出嚟傾吓計,食下野,朋友話好想食afternoon tea,咁啱係社交平台見到pokka Cafe推出咗呢個港女下午茶,價錢都係$268,所以就呢度呢度聚一聚。一入到餐廳,就俾佢門口呢一排咖啡吸引住。呢一個休閒二人下午茶包括左鹹點:松葉蟹肉牛油果蕃茄沙律黑毛豬火腿配蜜瓜、鵝肝醬多士、日式芝麻雞翼迷你雞肉漢堡牛角包甜點:日式紅豆綠茶Mousse、士多啤梨Mousse牛奶布甸、鮮果吉士撻、焦糖芝士蛋糕、馬卡龍甜品啦全部都好有水準,特別鍾意食水果撻,入邊嘅吉士醬好creamy唔會太甜,甜味都係來自上面嘅士多啤梨同藍莓。芝士蛋糕拎完先應該係芝士卷,店員話因為芝士卷賣晒所以用咗依個芝士蛋糕代替。依個二人下午茶已經包左兩杯飲品,天氣咁熱當然想飲啲梁浸浸嘅飲品荔枝梳打自家特色奶茶感覺餐廳喺疫情下都好努力為顧客提供一個安心嘅用餐環境。

呢一個休閒二人下午茶包括左鹹點:

松葉蟹肉牛油果蕃茄沙律

黑毛豬火腿配蜜瓜、鵝肝醬多士、日式芝麻雞翼

甜點:

荔枝梳打

自家特色奶茶

感覺餐廳喺疫情下都好努力為顧客提供一個安心嘅用餐環境。
2021-06-01 484 瀏覽
幾年前好鍾意Pokka Café💞, 午餐晚餐都會去食, 但已經有一段日子冇去了, 今次巧合在樂富廣場再次遇上🤩, 就入去一試現在的水準吧😊! 店內環境舒適, 每張枱都有空氣淨化機, 在疫情環境下食得更安心👍🏻。 餐牌上有很多選擇, 好像價錢相比以前便宜了, 我們選了期間限定的紐西蘭牛扒✨,西冷牛扒必選套餐$86、 肉眼牛扒必選套餐$89、 套餐組合Combo B $49(意粉、煙三文魚沙律、凍野莓鮮果茶) & 套餐組合Combo B $49 (白飯、 日式醬油溫泉蛋、 凍鮮雜果茶) 、 焦糖雙層芝士蛋糕$52。⭕西冷牛扒🥩必選套餐配意粉🍝、煙三文魚沙律🥙、凍野莓鮮果茶🍹~ 鐵板上的時候大約有三成熟, 我喜歡吃五成熟, 所以在鐵板切開兩邊煎一煎就已經食得。 西冷牛扒肉質結實, 有口感牛味重,加$49可自行組合三款飲品或食物, 我揀意粉、煙三文魚沙律和凍野莓鮮果茶。 熱辣辣的鐵板配意粉加燒汁, 很有傳統的鐵板扒風味, 煙三文魚沙律的沙律菜新鮮酸酸的口味好開胃, 凍野莓鮮果茶微甜清新, 幾好飲。⭕肉眼牛扒🥩必選套餐配白飯🍚、 日式醬油溫泉蛋🥚、 凍鮮雜果茶🍹~ 肉眼牛扒入口綿軟鬆化, 口感

西冷牛扒必選套餐$86、套餐組合Combo B $49(意粉、煙三文魚沙律、凍野莓鮮果茶)

西冷牛扒

燒汁配西冷牛扒

凍野莓鮮果茶

⭕肉眼牛扒🥩必選套餐配白飯🍚、 日式醬油溫泉蛋🥚、 凍鮮雜果茶🍹~ 肉眼牛扒入口綿軟鬆化, 口感軟腍, 配上蒜蓉汁味道更佳。 白飯和溫泉蛋兩者當然是絕配, 加杯冰涼的鮮雜果茶, 一頓豐富又美味的鐵板晚餐。

肉眼牛扒必選套餐$89、套餐組合Combo B $49 (白飯、 日式醬油溫泉蛋、 凍鮮雜果茶)

日式醬油溫泉蛋

凍鮮雜果茶

⭕焦糖雙層芝士蛋糕🥧~口感酥香的餅乾和濃郁的芝士, 蛋糕綿密細滑, 超好味😋。
焦糖雙層芝士蛋糕

Pokka Café 依然保持很好的水準, 以前很喜歡飲這裏的咖啡☕, 可惜晚上怕不能入睡,所以昨晚只點了雜果茶,好快會相約朋友再來。😊👍🏻

2021-05-31
西冷牛扒
燒汁配西冷牛扒
凍野莓鮮果茶
日式醬油溫泉蛋
凍鮮雜果茶
焦糖雙層芝士蛋糕
  • 肉眼牛扒必選套餐$89、套餐組合ComboB$49(白飯、日式醬油溫泉蛋、凍鮮雜果茶)
  • 西冷牛扒必選套餐$86、套餐組合ComboB$49(意粉、煙三文魚沙律、凍野莓鮮果茶)
  • 西冷牛扒必選套餐$86、肉眼牛扒必選套餐$89、套餐組合ComboB$49(意粉、煙三文魚沙律、凍野莓鮮果茶)&套餐組合ComboB$49(白飯、日式醬油溫泉蛋、凍鮮雜果茶)、焦糖雙層芝士蛋糕$52
2021-05-29 297 瀏覽
Pokka cafe諗返起都已經一段時間無食過,以前屋企附近有分店都會成日食,今日難得約左朋友食tea而咁啱去既地方附近有pokka cafe之餘仲見到佢地有tea set相當吸引又幾豐富所以就入去試下.悠閒二人下午茶經典既三層架有齊開胃菜,鹹同甜點.tea set以金色烏籠三層架托起,相當吸引而且好打卡able.鹹點松葉蟹肉牛油果蕃茄沙律底下既蕃茄沙律冰涼清新,內裏既沙律醬酸酸甜甜而且雪凍左做啫哩增添左一點彈牙既口感.再配上鮮甜既蟹肉令胃口大增.黑毛豬火腿配蜜瓜火腿唔會過鹹膩,鹹香之中帶點煙熏榛果香.配上香甜多汁既蜜瓜剛好中和左鹹香味,同樣令整體感覺更為清新.鵝肝醬多士鵝肝醬入口唔會太膩,帶淡淡肝香而且鵝肝醬濃稠細密.唯一美中不足既係多士如果烘得更香脆就更香.日式芝麻雞翼雞中翼炸得香脆而且係面上灑上芝麻粒令入口更香而且帶點脆卜卜既口感.雞翼醃得夠入味,鹹鹹香香內裏仍然鎖住肉汁.迷你雞肉漢堡牛角包牛角包既牛油味香而濃郁,外層都幾酥脆又唔會好乾.雞肉漢堡充滿肉汁而且重雞肉香,入口相比其他肉類既漢堡無咁油膩.甜品日式紅豆綠茶慕斯$士多啤梨慕斯牛奶布甸牛奶布甸香滑,帶淡淡奶香味而且配上紅豆綠

悠閒二人下午茶

鹹點

黑毛豬火腿配蜜瓜

鵝肝醬多士

日式芝麻雞翼

甜品
日式紅豆綠茶慕斯$士多啤梨慕斯牛奶布甸
牛奶布甸香滑,帶淡淡奶香味而且配上紅豆綠茶及士多啤梨慕斯都唔會過甜.

鮮果吉士撻
莓類鮮果新鮮香甜入口唔會過甜膩,就係食到最尼都唔會覺得增加負擔.

日式焦糖拖肥芝士卷
厚身既焦糖拖肥芝士卷入口蛋糕濕潤而且配上焦糖拖肥陷都唔會過份膩,焦糖拖肥既甜度控制得幾好,怕甜既我都唔會覺得過甜.而且口感綿密而且香軟,2個人share啱啱好.

甜蜜馬卡龍
外酥內彈牙,顏色鮮豔圓滾滾既身型係tea set中不可缺少.

熱情味鮮果搏士茶
無咖啡因所以就算係tea time飲都唔會怕夜晚瞓唔著.相比其他茶類多一陣植物既芳香,聞上黎帶點甜味.配上多款新鮮水果而成既水果茶十分清新解膩.
鮮果搏士茶

凍黑糖珍珠涼粉咖啡
咖啡底濃厚甘香重焙煎香.加上少少黑糖令苦味降低更易入口,涼粉配咖啡比想像中更match,珍珠同平時台灣珍珠唔同,感覺偏向啫哩既爽彈感但同樣特別.
黑糖珍珠涼粉咖啡
鮮果搏士茶
黑糖珍珠涼粉咖啡
  • 悠閒二人下午茶
2021-05-25 124 瀏覽
今日同長老去樂富!行到下午茶時間我們去左UNY 入面的POKKA COFE,食hight tea,長老講想試下貴婦的feel!我們就點一個hight tea set for 2 $268第一層~松葉蟹肉牛油果蕃茄沙律好fresh ~🤤👍🏻開胃的沙律第二層~黑毛豬火腿配蜜瓜鵝肝醬多士日式芝麻雞翼迷你雞肉漢堡牛角包第二層是咸食物,好豐富,每一件都是小小的!第三層~日式紅豆綠茶慕斯士多啤梨慕斯牛奶布甸士多啤梨/藍苺吉士撻日式焦糖拖肥芝士卷綠茶/咖啡馬卡龍第三層甜品~甜品質素好高材料好足!飲品我們點了椰子涼粉咖啡~濃濃的椰香~黑糖珍珠涼粉咖啡~珍珠是蒟蒻不會肥!
今日同長老去樂富!

第一層~
好fresh ~🤤👍🏻開胃的沙律

第二層~
黑毛豬火腿配蜜瓜
鵝肝醬多士
日式芝麻雞翼
迷你雞肉漢堡牛角包
第二層是咸食物,好豐富,每一件都是小小的!

第三層~
日式紅豆綠茶慕斯
士多啤梨慕斯牛奶布甸
士多啤梨/藍苺吉士撻
日式焦糖拖肥芝士卷
綠茶/咖啡馬卡龍
第三層甜品甜品質素好高材料好足!

飲品我們點了
椰子涼粉咖啡~濃濃的椰香~

黑糖珍珠涼粉咖啡~珍珠是蒟蒻不會肥!

2021-04-23 418 瀏覽
Cheesecake 就食得多,就係未入去坐底食過野。今日又係諗唔到食乜,於是又要try try😆本來想一人一個扒,但見到呢個二人餐好似都有D吸引,就決定試一試😏餐湯係蘑菇薯蓉湯,好稀,無乜味😔沙律🥗正正常常無特別雜果果茶甜了少少,都叫可以啦⋯⋯精選咖啡 都好香咖啡味👍🏻等左起碼20分鐘以上(餐牌寫明要等) 終於等到個主角嘩......同我想像中有好大落差😅😅龍蝦味道,size都ok係牛扒 & 豬扒我諗多左😅餐牌都寫明各200g ,係我諗多左🥺🥺牛扒係紐西蘭的,係好味的豬扒 個樣好普通,但味道都唔錯的以二人餐黎講,份量實在太少,要額外加$15@飯 / 意粉咁樣連加一要接近$500性價比好低👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
Cheesecake 就食得多,就係未入去坐底食過野。
今日又係諗唔到食乜,於是又要try try😆

餐湯係蘑菇薯蓉湯,好稀,無乜味😔

沙律🥗正正常常無特別
雜果果茶甜了少少,都叫可以啦⋯⋯
精選咖啡 都好香咖啡味👍🏻

等左起碼20分鐘以上(餐牌寫明要等) 終於等到個主角

嘩......同我想像中有好大落差😅😅
龍蝦味道,size都ok
係牛扒 & 豬扒我諗多左😅
餐牌都寫明各200g ,係我諗多左🥺🥺
牛扒係紐西蘭的,係好味的
豬扒 個樣好普通,但味道都唔錯的

性價比好低👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
2021-04-20
2021-04-05 296 瀏覽
諗住食個high tea點知一至五先有。照幫襯食咗普通tea set。一ser四款口味。很豐富賣相都很吸引。鬆餅同蘋果撻都熱嘅。不算太鬆化。不太甜。還可以。吉士香蕉pancake。本身香蕉同pancake都正常。加咗吉士即刻好味咗。配埋雪糕食不錯。雪糕厚多士。淋咗糖漿先好食。中間粒粒包面頭脆但入面都係普通面包。包皮都烘過想食埋但比較硬同乾最後放棄。整體普通。叫咗杯荔枝茶。不錯。完。總結係略貴的普通tea set。
諗住食個high tea點知一至五先有。
照幫襯食咗普通tea set。

叫咗杯荔枝茶。不錯。完。
總結係略貴的普通tea set。
2021-04-04
2020-12-17 734 瀏覽
聽聞呢間野嘅waffle好好味就諗住嚟試一試啦!冇咗我想要嘅朱古力味唯有試呢個藍莓味啦~味道不過不失冇咩出色既地方 😂但環境是不錯的 無咩人相對寧靜呢間分店有’真跡‘畫牆好靚 ! 亦好有承意! 唔係就咁貼牆紙!都係一個幾好既打卡位😂😂
聽聞呢間野嘅waffle好好味
就諗住嚟試一試啦!
冇咗我想要嘅朱古力味
唯有試呢個藍莓味啦~

味道不過不失
冇咩出色既地方 😂
但環境是不錯的 無咩人
相對寧靜

呢間分店有’真跡‘畫牆
好靚 ! 亦好有承意!
唔係就咁貼牆紙!
都係一個幾好既打卡位😂😂