2023-08-24 364 瀏覽
今日Duck哥🦆放假同阿女四圍行,行到堅尼地城海旁附近,俾一間藍色底🔵黄色字🟡好sharp嘅餐廳吸引住,原來係一間以Hiphop💿為主的cafe店☕️。cafe店☕️入面有好多小擺設,牆上又有塗鴉🎨,勁多打卡位之餘📸,又播放著好chill嘅音樂🎶。餐牌📔選擇唔多,但主食、甜品、小食樣樣都有🥰。0900 - 1800 $128即係All Day Breakfast🥰,有煙肉🥓、香腸🌭、太陽蛋🍳、番薯條🍠、沙律菜🥗和大啡菇🍄;煙肉🥓煎得好好,脆身得嚟唔會乾柴;太陽蛋🍳煎得剛剛好,仲要有濃邊;最驚喜係蕃薯條🍠,好脆,好惹味,好好食😋。Scallop Anchovy Pasta $148帶子2️⃣粒大大隻,表面煎得香口🥰,肉質軟嫩濕潤,味道鮮甜😋;意粉🍝帶有鯷魚嘅咸香味,加埋火箭菜和炸過嘅蒜頭🧄,層次豐富,十分惹味😋。Blue Earl Grey Soda $58上層係伯爵茶🫖,下層係蝶豆花,層次分明打卡一流🥰,飲前記得要將佢攪勻,成杯飲品就會變成綠色🟢,飲落有啖啖伯爵茶幾香味🥰,真係又好睇又好飲😋。Lemonade $35酸酸甜甜🍋,味道剛好,夏天飲就啱哂啦🥰。總括而言,小店雖然地方唔大,但

0900 - 1800 $128

Scallop Anchovy Pasta $148

Blue Earl Grey Soda $58

Lemonade $35
酸酸甜甜🍋,味道剛好,夏天飲就啱哂啦🥰。

總括而言,小店雖然地方唔大,但食物質素好好,而且服務一流,下次要試埋佢地個招牌甜品Nuttealla Special。

2023-08-24
2023-08-20 66 瀏覽
POPMAZE😋Scallop Anchovy Pasta 🍝帶子size都幾大, 意粉食落有口感, 煎得啱啱好。上面灑上香料,咸咸哋,幾好味😲All Day Breakfast 🥓啲料都幾足,有portobello、煙肉、腸、太陽蛋、番薯條同埋沙律。太陽蛋煎到條邊燶燶地,夠香口🍳,厚身煙肉小小肥,比起薄煙肉更juicy及惹味,炸蕃薯條比普通薯條吸引👍🏻Popcorn Nutella Bueno Croffle with ice-cream🍨賣相吸引,夠大份,可以開心share,食落唔算很甜😲嘢飲就叫咗dirty同埋綠茶latte,dirty有層次,綠茶latte都唔係太甜,幾好👍🏻
POPMAZE😋
Scallop Anchovy Pasta 🍝

All Day Breakfast 🥓

賣相吸引,夠大份,可以開心share,食落唔算很甜😲

🍿Smoked Salmon Eggs Benedict Croissant ($108)餐廳每日新鮮出爐的牛角包🥐口感酥化上有流心蛋 煙三文魚和青瓜🥒食材份量足味道鹹鹹甜甜的豐富得來又很和諧🙌🏻好吃😋.🍿Popcorn NUTTELLA Bueno Croffle with ice cream ($128)份量很足的招牌甜品👅濃朱古力榛子窩夫🧇兩層窩夫中夾著帶有香蕉粒的朱古力榛子醬上有雪糕忌廉和適當的朱古力醬味道香甜周圍還有焦糖爆谷很豐富的甜品✨.🍿0900-1800 ($128)豐富的All Day Breakfast波特菇 煙肉 腸仔 太陽蛋 薯條 沙律🥗每種食材的處理都不馬虎菇上加上了蒜粒 濃香蒜味🧄煙肉腸仔和蛋煎得剛剛好🍳太陽蛋有適當調味很不錯☺️.🍿Americano ($43)Chocolate Special ($55)恰當的牛奶味和朱古力味🍫配上輕盈的忌廉不會太膩和過甜正🤍/餐廳內環境佈置有心思❣️多打卡位推薦
餐廳每日新鮮出爐的牛角包🥐
上有雪糕忌廉和適當的朱古力醬
味道香甜
周圍還有焦糖爆谷
很豐富的甜品
🍿0900-1800 ($128)
豐富的All Day Breakfast
波特菇 煙肉 腸仔 太陽蛋 薯條 沙律🥗
每種食材的處理都不馬虎
菇上加上了蒜粒 濃香蒜味🧄
煙肉腸仔和蛋煎得剛剛好🍳
太陽蛋有適當調味
很不錯☺️
🍿Americano ($43)
Chocolate Special ($55)
恰當的牛奶味和朱古力味🍫
配上輕盈的忌廉
不會太膩和過甜
正🤍
餐廳內環境佈置有心思❣️
多打卡位
推薦
初頭係社交媒體網站見到有人推介呢間cafe 有別於一般文青風格,於是就去試吓👀喺對面馬路離遠已經見到呢間餐廳風格好突出!🫢成間店嘅setting係以復古Hip Hop做主題每一個地方都係打卡點!!!😍門口旁邊嘅位置更加係打卡一流!😜店內更加係睇得出精心嘅佈置!淨係收銀枱已經有好多小擺設~(收銀枱隔離更加有一大幅可樂牆🤩)嚟到嘢食嘅部份!“Popcorn NUTTELLA Bueno Croffle with Ice-Cream “ -$128賣相好靚!極之邪惡!🤤🤤兩層croffle 中間夾咗超多榛子醬上面仲有一球雲呢拿雪糕同忌廉周圍鋪滿咗焦糖爆谷!正到飛起~🥰隔離嗰杯” Chocolate Special “甜度啱啱好😛攪勻上面嘅cream之後口感就會變得更加smooth!仲有正到飛起嘅”YUZU Fire Chicken Balls”-$78成件事真係好獨特🤫熱辣辣又香脆嘅炸雞配上凍冰冰嘅雪糕球兩個加埋竟然又意外咁夾!真係大癲😆仲有一定要講嘅飲品“Blue Earl Grey Soda”-$58唔好睇佢顏色怪怪地原來內有乾坤…初頭嚇到個frd 攪勻咗之後佢係綠色🤣🤣但再飲嘅時候伯
初頭係社交媒體網站見到有人推介呢間cafe
有別於一般文青風格,於是就去試吓👀
喺對面馬路離遠已經見到呢間餐廳風格好突出!🫢

成間店嘅setting係以復古Hip Hop做主題
每一個地方都係打卡點!!!😍

門口旁邊嘅位置更加係打卡一流!😜

店內更加係睇得出精心嘅佈置!
淨係收銀枱已經有好多小擺設~
(收銀枱隔離更加有一大幅可樂牆🤩)

嚟到嘢食嘅部份!
賣相好靚!極之邪惡!🤤🤤
兩層croffle 中間夾咗超多榛子醬
上面仲有一球雲呢拿雪糕同忌廉
周圍鋪滿咗焦糖爆谷!正到飛起~🥰

隔離嗰杯” Chocolate Special “
甜度啱啱好😛
攪勻上面嘅cream之後
口感就會變得更加smooth!

仲有正到飛起嘅

原來內有乾坤…
初頭嚇到個frd 攪勻咗之後佢係綠色🤣🤣
但再飲嘅時候
伯爵茶陣味好明顯就出到嚟
仲有一絲絲甜味!

整體嚟講今次真係好好嘅體驗!!正
幾位年輕店員又勁Nice!🥰❤️❤️
食物質素算高質😆
仲有 冇得彈嘅hip-hop佈置!
(店入面播嘅歌都好好聽~😚好想問埋佢哋攞歌list 🤣🤣🤣)

2023-08-15
  • YUZU Fire Chicken Balls
  • Popcorn NUTTELLA Bueno Croffle with Ice-Cream
2023-08-13 124 瀏覽
見到店舖設計超吸睛,忍唔住入去試下,店內裝修都好有特色,每一個角落都係一個打卡位😎-🍿Popcorn Nutiella Bueno Croffle With Icecream $128一見賣相就知道非常邪惡,Croffle中間夾住好多Nutella🤤面頭配上雲呢拿雪糕加我地超鍾意食既繽紛樂,諗起都想再食呀🥰仲有全碟都散滿popcorn😆邪惡到呢🤣-🍳0900-1800 $128睇個名都知,係一個要食all day breakfast既時間啦😄超級好豐富,個番薯條好好食😋-🥐Avocado Scrambled Eggs Croissant $98牛國酥非常脆,配上炒蛋同新鮮既牛油果,口感超好,忍唔住一啖一啖咁係咁食😍-☕️Ice Latte $47🍹Ice Apple Ginger Tea $43

🍳0900-1800 $128

☕️Ice Latte $47
🍹Ice Apple Ginger Tea $43
午餐
0900-1800
POPMAZE (西環)西環堅尼地城爹核士街10B號堅尼地大廈地舖西環玩味十足cafe, 寵物友善兼且好打卡able!✨係西環海旁附近見到呢間玩味十足嘅cafe好似幾正,一於入去試吓!同場見到好多可愛寵物小狗,餐牌環境好pet friendly. 可以帶埋寵物一齊嚟食嘢打卡♥️餐廳裝修整體行HipPop風 玩味十足食物質素整體都唔錯🤭Popmaze Wings 多人鍾意食雞翼呢個單骨雞翼炸得好香脆食起嚟方便仲保持到雞翼嘅嫩香肉汁👍🏼French Fries with Truffle Sauce 呢個有驚喜!本身以為只係普通炸薯條點知原來係粗身薯條🍟新鮮炸起識落好有口感😍加上松露味好香,配埋嗰醬食真係good for sharing! 食咗小食之餘,都叫咗兩個main試吓👍🏼Tomato Bacon Pasta with Poached Egg🥚朋友本身唔太鍾意食茄汁但呢個新鮮蕃茄意粉好鮮味蕃茄醬中和咗油膩感 配上香脆煙肉食更加香口 連埋隻蛋嘅蛋黃液一齊食更加提升整體口感意粉食起上嚟更加香滑!Scallop Anchovy Pasta 另外呢個意粉都簡單好食有兩大粒香煎帶子煎得肉質好香嫩
POPMAZE (西環)
西環堅尼地城爹核士街10B號堅尼地大廈地舖

西環玩味十足cafe, 寵物友善兼且好打卡able!✨

餐廳裝修整體行HipPop風 玩味十足

食起嚟方便仲保持到雞翼嘅嫩香肉汁👍🏼

呢個有驚喜!本身以為只係普通炸薯條
點知原來係粗身薯條🍟
新鮮炸起識落好有口感😍

食咗小食之餘,都叫咗兩個main試吓👍🏼

朋友本身唔太鍾意食茄汁
但呢個新鮮蕃茄意粉好鮮味
蕃茄醬中和咗油膩感
配上香脆煙肉食更加香口
連埋隻蛋嘅蛋黃液一齊食更加提升整體口感
意粉食起上嚟更加香滑!

另外呢個意粉都簡單好食
有兩大粒香煎帶子
煎得肉質好香嫩 食到帶子嘅鮮甜味
意粉亦都炒得好香好乾身
簡單調味襯托返本身帶子嘅新鮮
略嫌可以喊味多少少🤏

整體食物質素幾滿意,連埋個環境成件事好chill✨經過堅尼地城海旁附近可以嚟試吓☺️
2023-08-11 30 瀏覽
🚩西環爹核士街🚩同朋友係西環海旁打卡📸,經過見到一間裝修偏向西式復古既CAFE,仲蘊藏住Hip Hop既Feel,所以我地都唔執輸入去打個卡😋😋😋🍝Scallop Anchovy Pasta $148叫左個Main, 係呢到既招牌帶子意粉,面頭有兩粒巨帶子配火箭菜,仲有炸過既🧄蒜片,未埋到黎已經聞到蒜香既味道👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🍨Popcorn Nutiella Bueno Croffle with ice cream $128賣相已經贏左,成個Croffle都鋪滿好多粒既爆谷,Croffle上配有雲尼拿雪糕同繽紛樂🍫🍫🥤Iced Latte $47咖啡味濃,餐廳既環境好岩係到嘆返杯啡🫶🏻😋🍹Lemonade $35唔會太酸,食到飽飲返啖Lemonade中和返😚😚💡聽住hip Hop既音樂食野,加上有西式復古裝修,非常特別,感覺到自己都好enjoy係呢到食野😍😍📍 POPMAZE (西環)🗺️ 西環堅尼地城爹核士街10B號堅尼地大廈地舖
🚩西環爹核士街🚩

🍝Scallop Anchovy Pasta $148

🥤Iced Latte $47
咖啡味濃,餐廳既環境好岩係到嘆返杯啡🫶🏻😋

🍹Lemonade $35
唔會太酸,食到飽飲返啖Lemonade中和返😚😚

📍 POPMAZE (西環)
🗺️ 西環堅尼地城爹核士街10B號堅尼地大廈地舖
2023-08-09 21 瀏覽
堅尼地城這個地方對於我這個新界人非常陌生,今日天氣好好,放假出外走走,出去探索一下堅尼地城這個地方的美食和美景。遠處已經見到顏色非常矚目的鮮藍色的餐廳。餐廳由門口至室內裝潢設計非常有心思,餐廳裝潢以街頭Hip Hop 風格為主題,牆上有型格塗鴉作品,室內擺放著玩味十足的擺設,型到爆,可以瘋狂打卡,加上餐廳播著強勁的Hip Hop 歌曲,令人感覺非常放鬆寫意。0900-1800菜名都特別過人,0900-1800代表All Day Breakfast ,非常豐富,有大啡菇、煙肉、太陽蛋、香草腸、沙律菜、蕃薯條,煙肉夠鹹香、大啡菇好Juicy ,另外最欣賞蕃薯條炸得剛剛好,不油膩,比起薯條食落更健康。Bacon Cheese Scrambled Eggs Croissant 份量十足,牛角包非常鬆軟富牛油香,中間夾著炒蛋和半溶芝士,口感豐富。Popcorn NUTIELLA Bueno Croffle with Ice Cream 必點的甜品之一,賣相吸引,打卡一流,用牛角包製成窩夫,口感鬆軟帶點濕潤,唔會食落口乾爭爭,再配上忌廉、雲呢拿雪糕、繽紛樂、爆谷,味道極之邪惡Blue Earl G

Blue Earl GreyTea Soda
顏色好夢幻,底層用上夢幻紫藍色碟豆花,再加上伯爵茶梳打,營造出漸層效果,打卡一流,飲落啖啖清香茶味。

NUTELLA special
朱古力榛子味道濃郁,朱古力控必飲。

Dirty
2023-07-31 154 瀏覽
放假就要去啲特別的地方輕鬆一下,今次選擇咗堅尼地城的「POPMAZE」,貪佢近海,有休閑感,食完行吓海旁,吹下海風,都幾爽😌至於店內裝潢擺設都好有心機,又colourful ,好歐美風,又整潔乾淨。0900-1800 $128(Portobello, Bacon, Sausage, Sunny-side-up Egg, Fries, Salad)很豐盛的一道菜,蛋有黑胡椒味、腸仔煎得香口好食、沙律菜好新鮮、菇🍄有蒜茸鋪面好好食、煙肉煎耐左有少少乾、炸蕃薯條正到爆,飽哂😋Scallop Anchovy Pasta $148意粉比較香口乾身,麵質偏實,帶子厚身軟身,一啲都唔乾。Chocolate special $50又香又滑又濃的朱古力,朱古力控表示愛不釋手。😋

0900-1800 $128

Scallop Anchovy Pasta $148
意粉比較香口乾身,麵質偏實,帶子厚身軟身,一啲都唔乾。

Chocolate special

Chocolate special $50
又香又滑又濃的朱古力,朱古力控表示愛不釋手。😋

2023-07-28
早餐
Chocolate special
2023-07-31 29 瀏覽
呢間Cafe既裝修同佈置真係好吸引店內仲播啲啲好chill既音樂今日就過黎放鬆下 食下小食同甜品都幾不錯♥︎➜Popcorn Nutella Bueno Croffle with ice-cream $128呢個牛角包窩夫係超級大份同好邪惡有2件窩夫 配上榛子醬同雲尼拿雪糕碟邊仲有好多爆谷 仲有朱古力醬窩夫食落都係脆身 不過唔好掛住影相如果唔係放太耐都會腍哂架🤣➜Yuzu Fire Chicken Balls $78另外一個小食係柚子醬炸雞 亦都配上一球雪糕熱辣辣嘅雞肉點落雪糕度食 冷熱交融 別有一番風味估唔到味道竟然好夾 仲好有特色➜Latte $43拉花都幾靚 奶泡厚滑 入口香濃
呢間Cafe既裝修同佈置真係好吸引

估唔到味道竟然好夾 仲好有特色

➜Latte $43
拉花都幾靚 奶泡厚滑 入口香濃
2023-07-31 30 瀏覽
一間街頭風 Hip Hop Style cafe'! 餐廳雖然位置係西環有D 遠,不過MTR 去到堅尼地城站A出口行1分鐘,就會見到好吸晴既門口🧡💙 餐廳是年輕老闆裝飾,牆上的graffiti 好搶眼,餐廳內的佈置都好有街頭型格風,最正是窗邊的角落打卡位📺! 食物方面雖然款式不算多,但質素不錯!最愛甜品既我,最祈待係 爆米花🍿雪糕窩夫🧇,好大份又不會太甜,香脆又鬆軟,造型更打卡一流👍🏻📍 POPMAZE (西環)西環堅尼地城爹核士街10B號堅尼地大廈地舖
一間街頭風 Hip Hop Style cafe'!

食物方面雖然款式不算多,但質素不錯!

📍 POPMAZE (西環)
西環堅尼地城爹核士街10B號堅尼地大廈地舖
2023-07-28 23 瀏覽
週末到西環探店去到訪了新開不久的玩味風咖啡店 ᴘᴏᴘᴍᴀᴢᴇ 店面是鮮明的藍色 裝潢則濃濃的復古搞鬼風 牆身有型格塗鴉 櫃檯上的裝飾充滿懷舊風情當中以兩邊落地玻璃的角落位最為 ɪɢ-ᴀʙʟᴇ餐點主打各款 ᴄʀᴏғғʟᴇ 跟牛角包等輕食亦有少量意粉跟部份小食連餐牌也有一種美式玩味的設計感𓋪 𝟶𝟿𝟶𝟶-𝟷𝟾𝟶𝟶以營業時間為名的餐點 很有創意真身就是全日供應的 ᴀʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴀᴋғᴀsᴛ內容物有大啡菇 煙肉 香腸 太陽蛋 番薯條等要是再配上一塊吐司 / 牛角包 應會更滿足𓋪 ᴘᴏᴘᴄᴏʀɴ ɴᴜᴛᴇʟʟᴀ ʙᴜᴇɴᴏ ᴄʀᴏғғʟᴇ ᴡ/ ɪᴄᴇᴅ ᴄʀᴇᴀᴍ ᴘᴏᴘᴍᴀᴢᴇ 頗為有名的甜點 賣相超邪惡一上桌被它的賣相嚇到 也太大一份一份兩件的牛角窩夫 上面盛着消暑的香草冰淇淋跟邪惡的榛子醬威化條 伴碟放了不少爆米花最後 ɴᴜᴛᴇʟʟᴀ 醬均勻沾上每一種食材 一個人享用會有點膩 記得要跟友人分享𓎾 ʟᴀᴛᴛᴇ𓎾 ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ sᴘᴇᴄɪᴀʟᴡᴇᴇᴋᴇɴᴅ ʙʀᴜɴᴄʜ 當然要靠拿鐵提神另外友人點了朱古力也有美美拉花除此之外還有幾款特色飲料 好像也很新鮮感因為是 ᴘᴇᴛ-ғʀɪᴇ
週末到西環探店去

夏天如果想跟毛孩一起享受空調喝咖啡
ᴘᴏᴘᴍᴀᴢᴇ 感覺很不錯
2023-07-23
2023-07-27 20 瀏覽
今日中午同朋友係西環買完野, 就黎到朋友介紹的Hip Hop Cafe食午餐, 因為佢都知道我喜歡跳舞, 原來老闆都係熱愛Hip Hop的, 可以將佢變為一間打卡又食物有質素的咖啡店, 好欣賞老闆的創業精神, 將跳舞融入咖啡店入面都幾特別.可以黎呢間咖啡店, 品嚐吓美食和打卡, 特別有親切感, 哈哈!店內的主色係藍色, 大部份的裝飾都係老闆和朋友們自己整理, 牆上的塗鴉都係老闆自己用噴漆創作,很有個性, 型呀! 仲有歌曲聽, 岩哂朋友係度吹水Scallop Anchovy Pasta - $148牛油帶子鯷魚意粉帶子比起其他餐廳都算大粒和厚身, 表面微微煎香, 入口爽口, 而意粉不會太淋,比較硬身小小的,喜歡有咬口的朋友會喜歡,仲有意粉沾上了魚香,食起來有鹹鯷魚的咸香,好味,我都係第一次食, 出面多數係creamy saucePopcorn NUTELLA Bueno Crofflewith Ice Cream - $128我地主打叫了他們這裡的signature甜品,雖然係好邪惡, 但又實在不能不試, 見到相片已相當吸引,這款Croffle不只有有濃濃的Nutella榛子醬,還有繽紛
好欣賞老闆的創業精神, 將跳舞融入咖啡店入面都幾特別.

很有個性, 型呀! 仲有歌曲聽, 岩哂朋友係度吹水

Scallop Anchovy Pasta - $148
牛油帶子鯷魚意粉

我都係第一次食, 出面多數係creamy sauce

Popcorn NUTELLA Bueno Croffle
with Ice Cream - $128

我地主打

榛子醬,還有繽紛樂朱古力同爆谷, 非常豐富的口感, Croffle香脆鬆化,
切開窩夫變會見到夾著的Nutella,加埋雪糕,完美配搭,值得一試.

荔枝蘋果茶 - $48
味道清香,也不會太甜,夏天飲感覺很涼快

Blue Earl Grey Soda - $58
伯爵茶梳打

漸層的伯爵茶梳打加上紫藍色的蝶豆花很美, 喝之前記得要拌勻, 味道有小小甜的茶味,這杯飲品很適合夏天飲, refresh!!

2023-07-26
  • Popcorn NUTELLA Bueno Croffle with Ice Cream
2023-07-27 50 瀏覽
上次渣車經過都俾佢藍色鋪面吸引住,今次剛好係附近做嘢,所以就決定要入嚟食返個LUNCH~整個環境都有唔同嘅Hip Hop元素,型格嘅裝修佈置、塗鴉打卡牆同埋音樂,所以一入到嚟到好有Feel,感覺係Hip Hop氣氛下食嘢又幾特別哦~菜單上嘅菜式選擇唔算多,不過就俾我好多驚喜`先嚟兩杯打卡度高同好飲嘅特飲,我嘅係ʙʟᴜᴇ ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ sᴏᴅᴀ,層部嘅紫藍色蝶豆花,再加入伯爵茶梳打。喝之前拌勻一下後,仲會變成綠色飲品,所以除左有外表之外,仲幾好玩哦…哈哈,當然個味道都係唔錯~大少嗰杯係 𝙇𝙮𝙘𝙝𝙚𝙚 𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚 𝙩𝙚𝙖,淡淡荔枝蘋果味,入口都好清新,啱晒解膩~主菜就先嚟 sᴍᴏᴋᴇᴅ sᴀʟᴍᴏɴ ᴇɢɢ ʙᴇɴᴇᴅɪᴄᴛ ᴄʀᴏɪssᴀɴᴛ,好鐘意佢依個配搭,一切開蛋黃流出,再加埋煙三文魚同沙律菜一齊食,個口感非常豐富~之後就係Tomato Bacon Pasta with Poached Egg,佢嘅意粉煮得好彈牙,加上水波蛋依個精髓,所在食嘅時候流心蛋黃汁撈埋蕃茄同煙肉碎,酸酸甜甜,好醒胃呀~當然唔少得最吸引我地嘅甜品ᴘᴏᴘᴄᴏʀɴ ɴᴜᴛᴇʟʟᴀ ʙᴜᴇɴᴏ ᴄʀᴏғғʟᴇ

菜單上嘅菜式選擇唔算多,不過就俾我好多驚喜`

當然唔少得最吸引我地嘅甜品ᴘᴏᴘᴄᴏʀɴ ɴᴜᴛᴇʟʟᴀ ʙᴜᴇɴᴏ ᴄʀᴏғғʟᴇ ᴡɪᴛʜ ɪᴄᴇ ᴄʀᴇᴀᴍ,依個真係要極力推介,因為真係好好食,兩層酥脆牛角窩夫加上大量榛子醬,而頂層就有雲尼拿雪糕同忌廉,重點就係窩夫周圍放滿焦糖爆谷,同面層嘅繽紛樂,絕對係邪惡之選~
2023-07-26
午餐
  • ᴘᴏᴘᴄᴏʀɴ ɴᴜᴛᴇʟʟᴀ ʙᴜᴇɴᴏ ᴄʀᴏғғʟᴇ ᴡɪᴛʜ ɪᴄᴇ ᴄʀᴇᴀᴍ
  • sᴍᴏᴋᴇᴅ sᴀʟᴍᴏɴ ᴇɢɢ ʙᴇɴᴇᴅɪᴄᴛ ᴄʀᴏɪssᴀɴᴛ
環境佈滿細節🍝誘人流心蛋意粉🥓爆滿Oreo忌廉!-如果講到近期見過最打卡able嘅小店,田中敢講一定係呢一間,直頭成間街頭風嘅博物館咁,仲要係西環海傍附近,真係超Chill。呢間新開小店,剩係經過已經令人驚嘆,無論外邊定內裡,佈置擺設都充滿細節,田中果日坐咗咁耐,真係每位入黎都係咁打卡。-🥓Tomato Bacon Pasta with Poached Egg ($138)水波流心蛋一切爆漿,拌埋煙肉鮮茄醬超夾,包住每條意粉,灑上芝士碎更帶脂香,仲有必配火箭菜,種種細節都互相配合。🍝Scallop Anchovy Pasta ($148)睇相都見帶子大大粒,但重點在於鯷魚,鯷魚打碎混入炒起,每啖都滲出鹹香同鮮味,真係令人回味,而意粉就偏向乾身香口。-🥞Oreo Croffle ($78)Oreo身為Cookies & Cream,超誇張地蓋上一層厚Cream,啖啖都超邪惡,重點係牛角窩夫真係夠酥,而且酥得有層次,熱辣辣一流。🍫Popcorn NUTTELLA Bueno Croffle with Ice Cream ($128)爆谷、榛子醬、繽紛樂、雪糕、牛角窩夫,真係無懈可擊嘅組合,
環境佈滿細節🍝誘人流心蛋意粉🥓爆滿Oreo忌廉!

🍝Scallop Anchovy Pasta ($148)

🥞Oreo Croffle ($78)

爆谷、榛子醬、繽紛樂、雪糕、牛角窩夫,真係無懈可擊嘅組合,而多咗雪糕同爆谷,所以會比Oreo嘅大份,基本上每枱都必叫。

🍗Yuzu Fire Chicken Ball ($78)
前所未見驚喜嘅炸雞,蓋上一大球雪糕同柚子汁,冷熱交融超夾,鹹甜層次豐富,而且炸雞又夠香脆,就似雪糕厚多士咁,真係必叫。

🍹Blue Earl Grey Tea Soda