2022-11-07 1388 瀏覽
╹ 𝙋𝙤𝙧𝙩 - 尖沙咀 Tsim Sha Tsui╹#tori尖沙咀ʅ𝗧 𝗚 𝗜 𝗙 !!介紹吓呢間位於諾士佛臺地下嘅酒吧餐廳😆佢就喺正美麗華商場對出(第二個舖位)地理位置極佳😂主打墨西菜🇲🇽nachos、tacos⋯各類伴酒小食都有🌮 食物比我想像中質素好😍性價比幾高‼️而飲品方面 有酒精同無酒精嘅選擇都幾多😙ʅ🍟 Ultimate Nacho Tray ($128) (7.5/10分)咁多款嘅nacho dips喺哂度!!其他餐廳真係好少搵到😗粟米片係本身無帶味嘅~保持到幾脆口慢煮豬肉係手撕嘅口感 辣辣地🥑 guacamole,🍅salsa,🪤cream cheese仲有啲煙肉脆脆、紅蔥頭、醃辣椒pickles🌶️顏色勁豐富又好食😍🌮 Carne Asada - Grilled Steak Tacos ($118) (7/10分)牛肉粒份量幾足 有啖啖肉feel🐽配搭埋洋蔥碎、芝士碎、生菜、guacamole 令到成個Taco唔會太寡同乾😉🐙Crispy Calamari ($88) (6/10分)炸得香脆 但略嫌炸粉太多😕出面層脆皮會食到成舊甩出嚟😂可以點吓佢嘅烤大蒜mayo醬🧄同
╹ 𝙋𝙤𝙧𝙩 - 尖沙咀 Tsim Sha Tsui╹
#tori尖沙咀
ʅ
𝗧 𝗚 𝗜 𝗙 !!
介紹吓呢間位於諾士佛臺地下嘅酒吧餐廳😆
佢就喺正美麗華商場對出(第二個舖位)
地理位置極佳😂
主打墨西菜🇲🇽nachos、tacos⋯各類伴酒小食都有🌮
食物比我想像中質素好😍性價比幾高‼️
而飲品方面 有酒精同無酒精嘅選擇都幾多😙
粟米片係本身無帶味嘅~保持到幾脆口
慢煮豬肉係手撕嘅口感 辣辣地

牛肉粒份量幾足 有啖啖肉feel🐽

炸得香脆 但略嫌炸粉太多😕出面層脆皮會食到成舊甩出嚟😂
可以點吓佢嘅烤大蒜mayo醬🧄同炸物幾夾~

🍹🍸飲品方面 叫咗:
Port Smash (cocktail) ($80 on happy hour)
Spellbound (cocktail) ($80 on happy hour)
Slish Delight (mocktail) ($55 on happy hour)
ʅ
vewdie回頭率:🐽🐽🐽(3/5)
📍Port
尖沙咀諾士佛臺2號
ʅ
#hkig #hkiger #hkigshop #hkigfood #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkgirl #hkcafe #hkiger #hkcafe #foodie #kowloonfood #hkislandfood #打卡 #假日好去處 #香港美食 #香港美食地圖 #咖啡 #cafehk #九龍美食 #尖沙咀美食 #諾士佛台 #酒吧餐廳 #尖沙咀酒吧 #port
2022-09-11 788 瀏覽
exxigo嘅新餐廳,有折扺食好多,佢係諾士弗臺地面嘅酒吧,有室外同室内。室内環境有特色,走復古美式風之餘帶點raw,連廁所嘅洗手盤都係桶同水管嘅併接,幾得意。要左jalapeno rolls($78)望個様覺得佢唔算正宗,不過味道係好食嘅。好似炸春捲咁,但略微有少少油,入面係芝士同青紅椒,爆哂餡,味道好似 pizza,反而食唔出 jalapeno嘅味,係唔辣嘅。主菜要左Pink sauce pasta ($148)味道正常,芝士味突出嘅,份量正常,唔算特别出彩。另外要左 tacos carnitas ($148)即係pulled pork,佢係麵粉taco,豬嘅份量都幾多,食到啖啖肉,調味好balanced,加上蕃茄碎,食落唔會太乾。臨尾七成飽,再叫多左個 chickens satays($88)落單後隔左都一陣先有,有三串,唔係想像中嘅泰式沙嗲,見到表面就燒得過焦左少少,但食落中間就只係啱啱熟,仲有少少粉紅色。變左成餐嘅唯一敗筆,早知唔叫好過。整體黎講,餐廳氣氛唔錯,以酒吧為主嘅餐廳黎講,食物大部分都ok。

2022-06-17 726 瀏覽
📍Port (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺2號👀friend話上次係呢間飲野ok所以就過黎食➡️ Nacho 粟米片盤👅有脆卜卜既芝士粟米片,夾埋慢煮豬肉一齊食真係幾正!有Sour cream牛油果醬其他。配料有辣椒、紅蔥頭等等…粟米片好好食,就算唔加其他野就咁食都好香口…豬肉有細心醃過都幾入味,咸咸地幾開胃!➡️ Peri peri chicken pizza👅唔係美式個種厚pizza,而係意大利個種比較薄身。胡椒芝士香味,而雞係烤過好香,不過份量有d小😂➡️ 紅菜頭沙律👅用上2種紅菜頭,不過我覺得太酸😂😂➡️Posh in pink 👅飲落好似士多啤梨酸奶🤣👬d朋友飲酒,距地無講唔好飲,所以應該ok嘅🀄️覺得個Nacho 粟米片盤同飲酒就夠,其他野食就可以食可以唔食🤣
📍Port (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺2號

👀friend話上次係呢間飲野ok所以就過黎食

➡️ Nacho 粟米片盤

➡️ Peri peri chicken pizza

➡️ 紅菜頭沙律
👅用上2種紅菜頭,不過我覺得太酸😂😂

➡️Posh in pink
👅飲落好似士多啤梨酸奶🤣

👬d朋友飲酒,距地無講唔好飲,所以應該ok嘅

帶朋友食呢間我好鍾意嘅Restaurant & Bar ❤️自從食完第一次之後成日都諗起佢 好想再食⭐️Ultimate Nacho Tray每次嚟基本上都會叫呢個 真係好出色嘅Nachos食過咁多間 呢間第二 搵唔到間可以做第一嘅慢煮豬肉, Avocado, Salsa Fresca 真係夾到一個點⭐️Crispy Calamari正常發揮 炸粉唔會好厚 可以一試😊⭐️Mushroom Risotto 好香濃嘅芝士味 好香 好有罪惡感 但一定要試仲有飲咗兩杯 但無影到相Haha
自從食完第一次之後成日都諗起佢 好想再食

仲有飲咗兩杯 但無影到相Haha
Ultimate Nacho Tray
Crispy Calamari
Mushroom  Risotto
同朋友趁著happy hour,就去諾士佛台飲番杯,餐廳嘅格調同嘢食整體都唔錯☺️Flat pizza (mushroom) 佢地既餅底比較薄身,咬落好脆,芝士味夠突出,配埋少許蘑菇🍄同蕃茄🍅配料,用嚟送酒都唔錯😎-pink sauce pasta 食落好重芝士味,但係本身有番茄醬🍅做底,所以唔好太漏👍🏻👍🏻-香脆炸魷魚 crispy calamari 份量可以,不過可能炸得耐咗少少,咬落有少少硬😖-midnight kiss 🥂 菠蘿味算重,甜甜地,唔會藥水味-sunshine sparkle🥂 集合左桃味🍑、百香果同橙🍊既champagne,幾易入口😙-port mojitos🍸 味道幾清新,仲要大大杯,都幾抵飲🤟🏻-cookie treat🥃 第一次試飲shooter,因為有baileys做底,會相對比較甜,適合新手飲🙈佢哋仲有好多款式嘅酒可以選擇,真係多到唔知點揀😝😝😝

Flat pizza (mushroom)

-pink sauce pasta

-香脆炸魷魚 crispy calamari
份量可以,不過可能炸得耐咗少少,咬落有少少硬😖

-midnight kiss 🥂
菠蘿味算重,甜甜地,唔會藥水味

-sunshine sparkle🥂
集合左桃味🍑、百香果同橙🍊既champagne,幾易入口😙

-port mojitos🍸
味道幾清新,仲要大大杯,都幾抵飲🤟🏻

-cookie treat🥃

佢哋仲有好多款式嘅酒可以選擇,真係多到唔知點揀😝😝😝
2021-02-24 1040 瀏覽
It can be overwhelming with the options you have if you come to knutsford terrace.So many options ground levels and adverts for the upstairs. So diverse in terms of cuisine and offers during happy hours.Having tried a few, Port is special, very welcoming. Lots of snacks and drinks options.Staff are so friendly.Seats are comfy.Prices are decent.Options of seating outside or in.Music is fabulous.Opens at 3pm.Recommend for afternoon and evening time.
Staff are so friendly.
Seats are comfy.
Prices are decent.
Music is fabulous.
Opens at 3pm.
2020-02-28 1326 瀏覽
是晚打算和女友到諾士佛臺吃薄餅 到12點左右 原先想去的已關門 於是我們選擇到這間較人多的酒吧來試試.😎 坐下後 我們先翻看整本menu 按原定計劃Pizza是必點的. 於是我們選擇了雞肉薄餅和Nachos; 飲品當然要選擇大大杯的cocktail- Sweet Temptation(甜蜜誘惑)和Fatal Instinct(致命誘惑) 這些名字已令人感興趣 很有特色.👿👿首先來的是飲品 和其他枱一樣是很大杯. Sweet Temptation是vodka酒加入新鮮西瓜肉 你會飲到是剛murdle的西瓜 味道協調得很好 易入口 腦海頓時放鬆下來.😇 另一杯Fatal Instinct入面是Bacardi rum酒配合新鮮荔枝肉 薄荷葉 亦飲到很清新的味道 我很喜歡這個配搭 倘若在夏天飲更可以消暑.😏 酒吧是有dj 打碟 不像其他地方播放mv或音樂 我很喜歡這個環境 氣氛也是令這裡熱鬧的原因之一.👍然後 辣雞肉薄餅比想像中還要辣得多 我覺得下次想再吃的要叫小辣(可以的話) 還是辣薄餅用來送啤酒會比較適合? 幸好Nachos沒有令到我們失望 既豐富 又好味.✔ 論賣相它是十分吸晴 我最喜歡

然後 辣雞肉薄餅比想像中還要辣得多 我覺得下次想再吃的要叫小辣(可以的話) 還是辣薄餅用來送啤酒會比較適合? 幸好Nachos沒有令到我們失望 既豐富 又好味.✔ 論賣相它是十分吸晴 我最喜歡它的avocardo溶 吃時會有一種舒服的感覺 薯片是脆脆的 很令人回味.😋

總括而言 環境舒適 食物有水準 而其中cocktail是對得住價錢 下次再來要試這裡其他食物 例如芝士通心粉或mini burger.😶
2020-02-20
$280 (宵夜)
  • Ultimate Nacho Tray
2020-02-07 744 瀏覽
🔻Nacho 粟米片盤 有脆卜卜既芝士粟米片,夾埋慢煮豬肉一齊食真係幾正!有Sour cream牛油果醬其他。配料有辣椒、紅蔥頭等等.... 粟米片好好食,就算唔加其他野就咁食都好香口...豬肉有細心醃過都幾入味,咸咸地幾開胃!再加牛油果醬真係Perfect 天作之合! 唯獨是Nacho唔係熱辣辣,有啲扣分..🔻Peri peri chicken (pizza) 唔係美式個種厚pizza,而係意大利個種比較薄身。真係開心我最中意就係薄pizza,因為無咁易飽! 好大陣胡椒芝士香味,而雞係烤過好香口不過就咸左小小,所以適合配酒飲,食落會無咁heavy!.🔻Pink sauce pasta 香濃蕃茄味加芝士,但係都重重地口味。因為係用左山羊芝士,我覺得比一般芝士更加濃烈既奶味同sticky啲....但口感都唔錯,蕃茄帶甜酸有小小中和到芝士既味👍.🔻芝士通心粉 重口味推介!超級濃烈既芝士 加通粉,就咁睇會覺得好似粥咁,芝士溶左包住啲通粉 ,上面鋪左煙肉 煙肉就咸咸地 中和番個芝士,味道係唔錯!但係就食小小就好飽😹
🔻Nacho 粟米片盤

🔻Peri peri chicken (pizza)

🔻Pink sauce pasta

🔻芝士通心粉

2019-08-15 1011 瀏覽
平時係Tsim Sha Tsui 返工,放左工緊係去諾士佛臺Happy 下啦! Port 係我同班同事經常happy hour 既一個地方。一去到諾士佛臺,就會有待應係門口推介你入去餐廳,店舖有outdoor and indoor , 隨自己喜好。Happy hour 生啤 $55, Normal hour $78突別想推薦以下呢個ultimate nacho tray , 很出色,送酒一流。另外Peri Peri Chicken Pizza就一般般。肚餓才點的。

2019-07-10 777 瀏覽
When u are some foreigner, you will have a better seat. Unfortunately I’m Chinese hence 2 of use combining our table with others. At the same time over 6 tables are empty.Order of a simple glass of white wine was missed.I would like to chose other bar in the street instead of it.

2019-07-10
1 分鐘 (堂食)
2018-12-28 1323 瀏覽
倒數聖誕的日子是特別多人,呢次我地就轉左場去到Port。餐廳的氣氛不錯,年輕人比較多。由於已經11.35分每個人都在等待倒數聖誕!基本上座無虛席。很幸運我地等左5mins 左右終於有位置。酒吧的酒類飲品都算多種類, 我看到有很多款的水果酒!應該很適合女孩子。 不過現在的時間已經不是Happy hour 所以價錢比較貴(大概$100-108 )。如果Happy hour的價錢就大概是($70-80)最後我地就叫左2杯Asahi,2杯1664然後等待倒數聖誕。

2018-12-25
5 分鐘 (堂食)
2018-10-31 1013 瀏覽
多數平日去酒吧飲野過左Happy hour cocktail 無論係classic cocktail 定 special 啲嘅 都要最小80尾 90幾到110幾左右一杯。本來坐低見到佢多數都120,都覺得有小小貴,但一黎見到咁大杯就覺得值呢個價!我地叫左一杯mojito同一杯sweet temptation.Mojito就是正常到冇得再正常嘅味道!Sweet temptation有驚喜啊!佢有啲桃味加西瓜咁 仲有小小果肉食下咁。唔錯啊!有下次! 得翻佢飲完個樣 不過可以睇下佢size😂
Mojito就是正常到冇得再正常嘅味道!
2018-10-09 810 瀏覽
今次來到尖沙咀諾士佛臺既Port,呢到有好多外國人,佢係一間西式既海鮮酒吧,服務員都係講英文,呢到環境比較暗,都幾有氣氛我地當日叫左蕃茄長通粉,洋蔥圈,凱撒沙律同冬菇pizza蕃茄長通粉都幾好味,好重蕃茄味洋蔥圈比較多油,這個我麻麻地凱撒沙律,正常普通味道冬菇pizza都ok多料,味道都唔錯,可惜pizza底唔夠脆,差dd就完美嗱另外我地仲叫左3杯飲品,stella beer , 紅酒同埋用西瓜做裝飾既草莓味飲品~最好飲係西瓜裝飾個杯總結: 正評

我地當日叫左蕃茄長通粉,洋蔥圈,凱撒沙律同冬菇pizza

蕃茄長通粉都幾好味
,好重蕃茄味

洋蔥圈比較多油,這個我麻麻地

凱撒沙律,正常普通味道

最好飲係西瓜裝飾個杯

總結: 正評

2018-09-25 610 瀏覽
今晚是暴風雨的日子🌪☹️9時放工後,和兩個朋友到TST🥊做個劇烈運動清清醒。.運動完後去消夜,聽他們說著說著就走到Port的門口。十時多,Knutsford一貫熱鬧,熱情的服務生和人們狩獵的目光也如常。我們仨靜靜溜進了Port,找了個比較舒適的角落,視線和腦裡只有menu上的snacks n 🥂。.Ultimate Nacho Tray - 口感和視覺效果一樣豐富,慢煮pork,nacho,🥕,醃🌶和🍐,有🥑醬,sour cream和salsa sauce調味。甜酸辣齊來,很適合💬時慢慢吃。Chili fries - Fries-holic表示不錯,炸得熱辣又脆卜咁,算是above average。Chiaro Moscato  N.V. - 🥂不會太酸,少甜易入口。喜歡杯上的裂縫,很好看。HAHAHA,, 報告完畢。只能說,這裡是Knutsford𣎴錯的選擇。🙂
Ultimate  nacho tray

Chili fries

Chiaro Moscato  N.V.

HAHAHA,, 報告完畢。
只能說,這裡是Knutsford𣎴錯的選擇。🙂
2018-09-05
$200 (宵夜)
Ultimate  nacho tray
Chili fries
Chiaro Moscato  N.V.
2018-07-21 767 瀏覽
Happy Friday! 今日這星期五約了好姊妹聊天食飯重點是喝上兩杯!太早到達尖沙咀,趁朋友未到自己一個到諾士佛臺先喝上一杯。左挑右挑,挑了這間最多人最擠擁熱鬧的酒吧試試。還趕得上Happy Hour時光,點了一杯藍色清爽blue crisp ($80) 爽一爽。是一杯很魔幻的藍綠漸變色cocktails,大大杯,正適合我等朋友的時侯慢慢喝。一喝冰凍得很,精神為之一振,初頭覺得酒味不算太濃,喝得出甜甜的rum酒和濃郁的菠蘿汁。不料喝不了半杯已覺原來這杯cocktails酒量充足,感覺到酒精少少上腦。自問酒量不算太差,可能餓著肚子喝酒,未喝完整杯已開始輕微頭暈暈。下次想喝醉的時候來這裡最適合!
太早到達尖沙咀,趁朋友未到自己一個到諾士佛臺先喝上一杯。

左挑右挑,挑了這間最多人最擠擁熱鬧的酒吧試試。

下次想喝醉的時候來這裡最適合!

Blue  crisp  cocktails
Blue  crisp  cocktails