2023-03-26 519 瀏覽
我最近到了Potato Corner,點了他們的炸薯條配洋蔥酸忌廉粉。我必須說,這是一個非常棒的選擇!首先,讓我說一下薯條。他們的薯條非常脆,口感非常好。它們也很香,配上洋蔥酸忌廉粉更是美味。洋蔥酸忌廉粉本身非常清爽,香味和味道都很好。它的口感非常柔滑,非常適合用來蘸薯條。整個組合真的很美味!除了炸薯條配洋蔥酸忌廉粉之外,他們還有其他口味的薯條可供選擇,例如蒜味、辣味和芝士味。我在這裡也試了他們的芝士薯條,味道也非常好。總之,如果你正在尋找一個快速美味的小吃,我強烈推薦你來Potato Corner,尤其是炸薯條配洋蔥酸忌廉粉,你一定不會失望!

外賣自取
掃街穩陣之選,唔同size多款味粉shake shake薯條😈,自私食開心share都得,重點好食🥰!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍟 MEGA雙拼薯條 HK$45・味道:正常薯條,味粉出色。芝士味好濃車打芝士,酸忌廉洋蔥味冇lays咁咸,一樣好食。・口感:比M記粗身啲,正常。啱啱炸起好痴味粉,非常好。・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:高~🤰9衝度:9衝~🤰結論:大大兜即叫即炸shake shake薯條,味精一定好食,掃街啱哂😘~・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

🍟 MEGA雙拼薯條 HK$45
・口感:比M記粗身啲,正常。啱啱炸起好痴味粉,非常好。

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~

2023-03-17
10 分鐘 (堂食)
2023-01-10 599 瀏覽
YOLO! 呢間嘢都真係食咗好多次! 識食一定係食最大嗰個Size,咁多個口味入邊Chill BBQ 係最好食,每次都會少少心癮是但揀多一個口味叫佢俾少少。以前食到而家,都係覺得幼嘅薯條好食啲!
YOLO! 呢間嘢都真係食咗好多次!

以前食到而家,都係覺得幼嘅薯條好食啲!
2022-12-08 546 瀏覽
早起起来逛k11购物艺术中心,无奈没开门,就在门口坐着等店都开了。早饭吃得太少有点饿,顺便等朋友来,点了一份bbq+芝士味的薯条,我把薯条换成了番薯条,为的是热量再减低一些。两个口味一共45,只收现金和八达通,想去尝试朋友们要注意了。和朋友一起分享了网上风很大的potato corner,朋友和我都觉得惊艳!主要就是炸出来后上面淋的粉,太绝了。就是有点怕上火,要多喝点水比较好。
bbq和芝士味番薯条
5 分鐘 (堂食)
bbq和芝士味番薯条
  • mega
2022-10-19 660 瀏覽
尖沙咀炸薯條專門店 呢間喺菲律賓好出名 香港有兩間分店 銅鑼灣同尖沙咀 個人覺得 小食炸薯條入邊 都算係王者.叫左⭐️特大$45(兩款口味) (酸忌廉洋蔥/辣燒烤味)薯條佢哋有4個種類 薯條 薯粒 炸番薯 笑臉薯餅👍🏻薯條即叫即炸 再加海量嘅味粉係佢哋重點👍🏻亦都因為以上兩點 所以脆身好多👍🏻同埋重口味好多 好食過shakeshake薯條份量方面亦都裝得好滿 叫特大夠2人食.個人喜好鐘意 炸番薯條 脆d 粗d 甜d.#PotatoCorner (尖沙咀)地址:尖沙咀加拿芬道8-12E號嘉芬大廈B座地下G舖.⭐️評分:味道:4.5/5環境:-/5服務:-/5抵食:3.5/5.
叫左⭐️特大$45(兩款口味) (酸忌廉洋蔥/辣燒烤味)
薯條佢哋有4個種類 薯條 薯粒 炸番薯 笑臉薯餅
👍🏻薯條即叫即炸 再加海量嘅味粉係佢哋重點
👍🏻亦都因為以上兩點 所以脆身好多
👍🏻同埋重口味好多 好食過shakeshake薯條
份量方面亦都裝得好滿 叫特大夠2人食
個人喜好鐘意 炸番薯條 脆d 粗d 甜d
#PotatoCorner (尖沙咀)
地址:尖沙咀加拿芬道8-12E號嘉芬大廈B座地下G舖
⭐️評分:
味道:4.5/5
環境:-/5
服務:-/5
抵食:3.5/5
2065 瀏覽
2022-09-17 448 瀏覽
超鍾意食嘅Potato Corner🥰 最鍾意食sour cream味!除咗價錢貴啲真係冇嘢好彈,薯條脆身即叫即炸,分量超多,嗌最細杯嗰隻佢都係咁塞俾你😹 塞到滿咗跌翻落膠袋
2022-07-20 565 瀏覽
咁啱去到尖沙咀好耐冇食過所以嚟咗食好味嘅薯條薯條即叫即炸熱辣辣🍟最鍾意係Sour Cream and onion Shake Shake粉 而且啲粉搖得好勻 令到每一條都有味粉🧅今次揀咗Mega size可以揀兩隻味粉揀左Sour cream and onion 同埋chilli BBQ本身唔食得辣食chilli BBQ 就覺有少少辣🌶
咁啱去到尖沙咀好耐冇食過所以嚟咗食

本身唔食得辣食chilli BBQ 就覺有少少辣🌶
2022-07-19
下午茶
2022-07-08 374 瀏覽
每次喺尖沙咀K11行完街 都一定會嚟呢一間小食店到買炸薯條🍟全部都係即叫即炸 熱辣辣脆卜卜🔥最鍾意就係佢哋個酸忌廉洋蔥味Shake Shake粉🧅食物酸酸甜甜 非常之惹味!!
2022-06-17 324 瀏覽
依間炸薯條🍟真係食過一次會上癮!每一次行尖沙咀經過 都一定會買!佢除咗有炸薯條 仲有炸番薯條 夠晒清甜🍠個人最鍾意就係食佢個酸忌廉洋蔥醬 酸酸甜甜 好開胃又惹味!🧅
哩間係菲律賓嘅炸薯條專門店,有多種口味選擇!仲有薯粒、笑臉薯餅、炸燒賣~今次揀咗酸忌廉洋蔥&芝士味芝士味就辣辣地,酸忌廉洋蔥就出奇地好味,絕對有驚喜超真嘅味,有別於平時食薯片嗰隻味!
今次揀咗酸忌廉洋蔥&芝士味
芝士味就辣辣地,酸忌廉洋蔥就出奇地好味,絕對有驚喜

超真嘅味,有別於平時食薯片嗰隻味!
2022-05-14 262 瀏覽
之前係柬埔寨義教時食過難忘一直係香港未有記得食翻今日終於可以食 真係好味的薯條🍟☺️☺️沒有sour cream with onions 🥲所以選了松露 甜薯 依舊好吃又夠熱 掃街一流😉下次要試到sour cream with onions 👻👻
之前係柬埔寨義教時食過難忘
一直係香港未有記得食翻
今日終於可以食 真係好味的薯條🍟☺️☺️
沒有sour cream with onions 🥲
所以選了松露 甜薯 依舊好吃
又夠熱 掃街一流😉
2022-05-11 244 瀏覽
依間來自菲律賓嘅人氣薯條專門店💗Potato Corner ,喺全球多個地區都有分店,啲薯條出晒名:正~Potato Corner 薯條有4種size,除咗幼身薯條,另外可以揀笑臉薯餅,最巨大係Tera Fries 🤤即係我手上呢個呀!份量足夠2-3個人share嚟食💗仲可以揀4款口味,我哋揀咗芝士味丶酸忌廉洋蔥味丶燒烤味同期間限定嘅粟米味。即叫即炸真係熱辣辣脆卜卜,4款口味都好好食🥳尤其是粟米口味🌽超濃郁好有驚喜,真係食到舔舔脷🤤

2022-04-19 229 瀏覽
由岩岩開始好似$30到今日賣到$38 既jumbo size價錢貴左 但品質都叫keep到! 係今次炸得乾左少少我地今次想醫下口痕 揀左甜薯條配期間限定Chile Cheese 既口味啲粉真係無得輸 雖然炸得乾左 但啲粉完全令人忘記左啲甜薯條少少乾🥰非常推介 有機會一定要再食過芝士味同辣味兩個共存 無邊一邊特別多特別少所以相對會辣少少 因為有幾多芝士味就有幾多辣味 🤣
價錢貴左 但品質都叫keep到!
係今次炸得乾左少少
非常推介 有機會一定要再食過
芝士味同辣味兩個共存 無邊一邊特別多特別少
所以相對會辣少少 因為有幾多芝士味就有幾多辣味 🤣

Jumbo Sweet Potato Fries with Chili Cheese Flavour
2022-04-09
2022-02-21 395 瀏覽
依間炸薯條店可以話係我嘅NO.1最愛薯條!對比起粗身厚切薯條、本身偏愛幼身薯條嘅我對依度嘅幼身薯條已經冇乜抵抗力,加上唔同口味嘅”shake shake”粉滿佈喺每一條薯條之上,惹味到停唔到口!最推介嘅係酸忌廉同埋松露口味,其中松露口味更加特別,喺街度好少食到松露口味嘅薯條,就算坊間有松露口味嘅薯條,多數都係以醬汁形式呈現松露嘅味道,好少係可以令到每一條薯條都佈滿松露氣味!所以依個真係每一次到訪都必嗌嘅口味~另外都好推薦佢哋嘅mozzarella stick!拉絲效果明顯非常igable~
尖沙咀 菲律賓炸薯條🍟自選調味粉 保證新鮮✅地點:尖沙咀N2出口,步行約1分鐘邊一間舖頭係來自菲律賓炸薯條嘅專門店🎖通常都人來人往🔥最主要係將啲薯條同埋調味粉撈埋一齊🔥每一條新鮮嘅薯條都會沾上調味粉😆非常好食🍟另外其實都仲有芝士條其他唔同嘅小食✅都可以一試🔥呢一間舖頭其實都已經有30年嘅歷史👍🏻全世界亦都14個國家都有佢嘅品牌😎係香港人嘅需要一試當中最大嘅特色會有唔同嘅口味🤪實有一款啱你😎包括傳統嘅芝士😍燒烤味🤪辣燒烤🥳同埋酸忌廉洋蔥☺️所有嘅薯條都係新鮮即炸✌🏻外邊脆卜卜🙏真係需要試吓👩🏻地點:尖沙咀加拿芬道8-12號嘉芬大廈B座地下G號鋪名稱:Potato corner好去評分🎖(5個👍🏻為最好)- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻———————————————————————————🏆試食/合作:WhatsApp or DM 查詢👍🏻 合作:hkgoodwest2021@gmail.com/WhatsApp 98693397 - OpenRice level 等級3 👍🏻- Google review Leve
尖沙咀 菲律賓炸薯條🍟
自選調味粉 保證新鮮✅

地點:尖沙咀N2出口,步行約1分鐘

地點:尖沙咀加拿芬道8-12號嘉芬大廈B座地下G號鋪
名稱:Potato corner

好去評分🎖(5個👍🏻為最好)
- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

- 小紅書觀看次數超過4000🔥
- 大眾點評觀看超過2000💪🏻
- 快手觀看次數超過5000🏅

———————————————————————————

#香港美食 #hkfoodie #香港餐廳 #香港 #香港好去處 #美食 #美食日記 #hkrestaurant #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodieblogger #餐廳推介 #中餐 #西餐 #自助餐 #香港人 #hkrestaurants #美食推薦 #美食摄影#尖沙咀美食 #尖沙咀