尖沙咀 菲律賓炸薯條🍟自選調味粉 保證新鮮✅地點:尖沙咀N2出口,步行約1分鐘邊一間舖頭係來自菲律賓炸薯條嘅專門店🎖通常都人來人往🔥最主要係將啲薯條同埋調味粉撈埋一齊🔥每一條新鮮嘅薯條都會沾上調味粉😆非常好食🍟另外其實都仲有芝士條其他唔同嘅小食✅都可以一試🔥呢一間舖頭其實都已經有30年嘅歷史👍🏻全世界亦都14個國家都有佢嘅品牌😎係香港人嘅需要一試當中最大嘅特色會有唔同嘅口味🤪實有一款啱你😎包括傳統嘅芝士😍燒烤味🤪辣燒烤🥳同埋酸忌廉洋蔥☺️所有嘅薯條都係新鮮即炸✌🏻外邊脆卜卜🙏真係需要試吓👩🏻地點:尖沙咀加拿芬道8-12號嘉芬大廈B座地下G號鋪名稱:Potato corner好去評分🎖(5個👍🏻為最好)- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻———————————————————————————🏆試食/合作:WhatsApp or DM 查詢👍🏻 合作:hkgoodwest2021@gmail.com/WhatsApp 98693397 - OpenRice level 等級3 👍🏻- Google review Leve
尖沙咀 菲律賓炸薯條🍟
自選調味粉 保證新鮮✅

地點:尖沙咀N2出口,步行約1分鐘

地點:尖沙咀加拿芬道8-12號嘉芬大廈B座地下G號鋪
名稱:Potato corner

好去評分🎖(5個👍🏻為最好)
- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

- 小紅書觀看次數超過4000🔥
- 大眾點評觀看超過2000💪🏻
- 快手觀看次數超過5000🏅

———————————————————————————

#香港美食 #hkfoodie #香港餐廳 #香港 #香港好去處 #美食 #美食日記 #hkrestaurant #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodieblogger #餐廳推介 #中餐 #西餐 #自助餐 #香港人 #hkrestaurants #美食推薦 #美食摄影#尖沙咀美食 #尖沙咀
2022-01-16 268 瀏覽
好耐無食過,今日路過K11見到無人排隊即刻買返個黎一個Jumbo Fries薯條即炸,再倒落膠桶shake粉今次揀左sour cream with onion真係好正,好重口味比麥記個隻更重味薯條都好夠脆!下次路過要再食😆😆
好耐無食過,今日路過K11
見到無人排隊即刻買返個
黎一個Jumbo Fries
薯條即炸,再倒落膠桶shake粉
今次揀左sour cream with onion
真係好正,好重口味
比麥記個隻更重味
薯條都好夠脆!
下次路過要再食😆😆
2022-01-02 266 瀏覽
✨Giga Fries呢度有好多選擇 有四個份量 三個款式 六種口味選擇今次揀左極大 可以揀三隻味 揀左芝士 松露 白車打芝士薯條 唔係三款都香脆 有兩款疑似係上一手整多左所以係現成 薯條唔脆真係扣晒分芝士味 就係芝士波嗰隻味 正正常常白車打芝士味 芝士味淡 帶微甜 相對普通松露味 松露味幾香 係三款之中我最鍾意味道其實都可以可惜有兩款唔係新鮮炸起呢點扣咗好多分服務好普通 明顯係Hea住做嗰種價錢可以 但以份量計算少少偏貴值得一提係今次明顯份量比之前少左
✨Giga Fries

服務好普通 明顯係Hea住做嗰種
價錢可以 但以份量計算少少偏貴
值得一提係今次明顯份量比之前少左
2021-11-19 312 瀏覽
即叫即炸薯條🍟得揀薯條🥔或者番薯條🍠有唔同大小口味揀 𝐌𝐞𝐠𝐚 𝐒𝐢𝐳𝐞 ($35 - 2 𝐟𝐥𝐚𝐯𝐨𝐮𝐫)每次都係揀食番薯條 🍠番薯條好甜炸得好香脆外脆內軟, 唔會炸得過火同又乾又硬超級大份, 好滿足好香口🤤食過芝士味🧀, 紫菜味,🌶辣味 𝐛𝐛𝐪, 同奶油洋蔥味🧅我就最鍾意佢哋嘅芝士味芝士味好香好出🧀同番薯條好夾💞💞而辣味 𝐛𝐛𝐪真係好辣🥵食唔到辣嘅朋友就唔好揀啦🤭另外 (+$20)要多兩塊日式炸雞 🍗都唔錯, 炸到脆卜卜🤣令食到上癮嘅𝐟𝐫𝐢𝐞𝐬 🍟幾好食😋但係食完會好口渴😂😂😂因為有好多重味道嘅調味粉所以都係間中食下好啦😚😚📍 𝐏𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨 𝐂𝐨𝐫𝐧𝐞𝐫 (尖沙咀)🐰: 3.9/5#eatwithkeikei #hkfoodie #potatocorner #tsimshatsui #potatocornerhk #yum #addicted #fries #chips #yamfries #yam #hkfoodie #hkfood #hkblogger #potato #sweet #chilly ##nom #薯條 #炸薯條 #尖沙咀 #toxic #potatoc

即叫即炸薯條🍟
得揀薯條🥔或者番薯條🍠
有唔同大小口味揀

𝐌𝐞𝐠𝐚 𝐒𝐢𝐳𝐞 ($35 - 2 𝐟𝐥𝐚𝐯𝐨𝐮𝐫)
每次都係揀食番薯條 🍠
番薯條好甜炸得好香脆
外脆內軟, 唔會炸得過火同又乾又硬
超級大份, 好滿足好香口🤤
食過芝士味🧀, 紫菜味,
🌶辣味 𝐛𝐛𝐪, 同奶油洋蔥味🧅
我就最鍾意佢哋嘅芝士味
芝士味好香好出🧀
同番薯條好夾💞💞
而辣味 𝐛𝐛𝐪真係好辣🥵
食唔到辣嘅朋友就唔好揀啦🤭

另外 (+$20)
要多兩塊日式炸雞 🍗
都唔錯, 炸到脆卜卜🤣

令食到上癮嘅𝐟𝐫𝐢𝐞𝐬 🍟
幾好食😋
但係食完會好口渴😂😂😂
因為有好多重味道嘅調味粉
所以都係間中食下好啦😚😚

📍 𝐏𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨 𝐂𝐨𝐫𝐧𝐞𝐫 (尖沙咀)
🐰: 3.9/5

#eatwithkeikei #hkfoodie #potatocorner #tsimshatsui #potatocornerhk #yum #addicted #fries #chips #yamfries #yam #hkfoodie #hkfood #hkblogger #potato #sweet #chilly ##nom #薯條 #炸薯條 #尖沙咀 #toxic #potatochip #potatofries #globaleats #sweetiedaily_tsimshatsui

2021-09-23 371 瀏覽
Shake shake薯條成日食,原來香港都有薯條專門店,價錢雖然貴,但係有多款口味選擇,而且即叫即炸!我叫左個mega size,可以有兩款口味,我要左酸忌廉洋蔥同埋bbq好味。兩者對比來講,bbq味緊加出色!
講起呢間potato corner,其實都有一種「老是常出現」的感覺,好似經過唔少地方都有佢身影咁。雖然呢間店在港已有20多年歷史,但其實目前全港只喺得兩間分店,分別位於尖沙咀和銅鑼灣。Potato corner來自菲律賓,主打薯仔類炸物,包括薯條、薯寶、薯餅等,但當中最受歡迎的一定就喺薯條。店員會將炸物加上唔同調味粉shake,其中有洋蔥酸忌廉、BBQ、chilli BBQ、白車打芝士、芝士、松露、粟米口味等。至於份量方面,potato corner提供了jumbo、mega、giga同tera四個選擇,根據大小最多可選擇四款調味粉。大S同小J就選擇了最大份的tera,味道就選擇了洋蔥酸忌廉、白車打芝士、chilli BBQ同松露味。味道來講,洋蔥酸忌廉口味經典,是必食之選⭐️chilli BBQ濃郁惹味,值得一試✨期待下次試埋其他口味❤️❤️❤️#sj_foodmap

#sj_foodmap
2021-09-07 395 瀏覽
35蚊 Mega size 薯條可以揀兩種味, menu上有8種味道但5種都冇曬,唯有揀啲普通嘅味道。我揀咗 Cheese (芝士味)同 Sour Cream & Onion (酸忌廉洋蔥味)。 店員會即炸薯條,跟住將薯條放落個桶裏面加粉幫你shake。 芝士粉嘅味道就係同喺超級市場買嗰啲芝士波上面嘅芝士粉一樣,酸忌廉味就係同薯片叔叔個一隻差唔多。 因為即炸嘅關係,薯條熱辣辣香脆內軟。除此之外我仲加十蚊叫咗個芝士條, 芝士條有拉絲效果 👍因為落太多粉嘅關係,食完會好口渴,建議預先買樽水味道: 4/5回頭: 3/5 (如果出其他特色味道)店員正常態度,我去嗰日淨係識得講英文嘅店員,要用英文落單服務態度: 4/5環境正常,太多餐牌令人混亂。店內沒有座位,可以到對面k11露天空間坐。環境 衛生: 4/5
除此之外我仲加十蚊叫咗個芝士條, 芝士條有拉絲效果 👍
因為落太多粉嘅關係,食完會好口渴,建議預先買樽水
味道: 4/5
回頭: 3/5 (如果出其他特色味道)

店員正常態度,我去嗰日淨係識得講英文嘅店員,要用英文落單
服務態度: 4/5

環境 衛生: 4/5

Mega Fries + Mozzarella Sticks
2021-09-07
2021-08-27 224 瀏覽
Fryday friyay!These are perfect appetizers, evilly irresistible, fancy and flavorsomeTera Fries▪︎Thin fries with a crunchy exterior & soft, fluffy interior, best consume on spot. I'd picked 4 shake-shake seasoned powder in these flavors: nori/sour cream & onion/cheese/BBQ, among them nori was my favorite Tater Tots▪︎Crispy chewy fried potato cubes, a bite-sized hash brown with natural potato sweetness & umamiChicken Tenders▪︎Meat was tender, juicy & springy so additive to eat, I'd gulped the whole
Fryday friyay!

Chicken Tenders
▪︎Meat was tender, juicy & springy so additive to eat, I'd gulped the whole jumbo bundle within a minute

Smileys
▪︎Cute and yummy, smileys were coated in a thin layer of golden crisp, so starchy

Cheese Poppers
▪︎Perfect bite of cheesy melt-in-your-mouth snacks, cream cheese filling was silky & creamy
Cheese Poppers
#confidante_foodblog尖沙咀覓食Jumbo 辣燒烤味🍟$30味道:🌟🌟🌟回頭:🌟🌟呢間最抵讚嘅係薯條嘅係即叫即炸,拎上手係熱辣辣,同時有好多款唔同口味比客人選擇。今次我就揀咗辣燒烤味,味道比較似食緊lays嘅薯片咁,而且每一條薯條都shake滿香粉,所以唔會出現有啲薯條係冇味,好適合重口味人士!🤩冇諗過平時幾食得辣嘅小編,都覺得辣到有啲想去附近711買枝嘢飲解辣。🥵同埋雖然叫咗Jumbo,但其實份量都幾多下,同朋友share就啱啱好~美中不足嘅係如果薯條係厚切嘅話就會更加好啦。🧐服務態度 :🌟🌟🌟去到店員都好快手幫我地落單,不過店員服務態度就一般喇。環境:🌟🌟🌟🌟店舖位置好容易搵到,一出尖沙咀地鐵站N2出口就已經見到,環境睇落都算衛生。Potato Corner (尖沙咀) @potatocornerhk 📍尖沙咀加拿芬道8-12E號嘉芬大廈B座地下G舖📞 96411828
#confidante_foodblog尖沙咀覓食

Jumbo 辣燒烤味🍟$30
味道:🌟🌟🌟
回頭:🌟🌟

服務態度 :🌟🌟🌟
去到店員都好快手幫我地落單,不過店員服務態度就一般喇。

環境:🌟🌟🌟🌟

📍尖沙咀加拿芬道8-12E號嘉芬大廈B座地下G舖
📞 96411828
Jumbo 辣燒烤味薯條🍟
外賣自取
🐻既抽獎運又來了 😆 之前參加左giveaway點知真係中左啊❗️仲要係佢地最大份量(Tera)既薯條🍟,其實🐻平時唔敢叫,今次剛好去朋友家,就攞埋佢同大家開心share 🥳⁡🐻食後感‼️⁡✨「TERA SIZE 薯條」$62最開心係即叫即炸,每隻味都用獨特圓桶Shake ,唔會混亂曬d味 😍 今次試左「芝士味」「酸忌廉洋蔥味」「燒烤味」「紫菜味」🤓 其實薯條真係要熱食,所以🐻都忍不住即時試味,薯條熱辣辣又香脆,每隻味粉都好香呀,🐻比較鍾意「酸忌廉洋蔥味」🥰 大家都不妨去食下❗️

🐻食後感‼️

✨「TERA SIZE 薯條」$62
2021-08-04 203 瀏覽
住系大西北好少會出到九龍, 難得今次做完Facial,又見吾系好餓,就去試試佢喇!去到門口咁岩有人俾完錢,接住就到我order喇~總共有4個size: Jumbo $30(1款味) ,Mega $35(2款味), Giga(3款味)同Tera(4款味)有6款口味可以揀 , 分傳統同時令口味 : 芝士味 , 酸忌廉洋蔥味, BBQ味, 辣BBQ味, 田園沙拉醬車打芝士味 同埋粟米味由於店員想等埋我落order先一次過炸薯條, 所以我無睇清楚就叫左Jumbo - 田園沙拉醬車打芝士味...到俾完錢既時候先發現, 原來Mega都只系加多$5, 仲可以揀多隻味☹️☹️☹️等左大約3分鐘, 薯條就炸完, 跟住見到店員摩打手咁將薯條同𢳂啲粉落個筒入面, 跟住筒入面既薯條同粉就好似洗衣機咁攪下攪下~成個過程好快, 吾駛2分鐘到我就有我既薯條食喇!系攞餐既旁邊, 鋪頭系有預備到紙巾同竹籤~好貼心, 咁就吾駛食到成手都系喇!不過可能佢太高速咁攪啲薯條同粉, 佢以吾系條條都痴滿味粉🥲尼隻味我覺得甜甜地咸咸地, 芝士味吾系太strong, 都吾差既!最開心系食到即炸既薯條, 熱辣辣先好食!!!系等緊既時候見到佢有
去到門口咁岩有人俾完錢,接住就到我order喇~
等左大約3分鐘, 薯條就炸完,

成個過程好快, 吾駛2分鐘到我就有我既薯條食喇!
田園沙拉醬車打芝士味
不過可能佢太高速咁攪啲薯條同粉, 佢以吾系條條都痴滿味粉🥲
最開心系食到即炸既薯條, 熱辣辣先好食!!!

系等緊既時候見到佢有得1袋薯條+2包味粉咁買反屋企自己整, 不過諗起無炸爐得氣炸...
氣炸既薯條硬系差咁啲~所以打消左個念頭
2021-08-01
5 分鐘 (堂食)
田園沙拉醬車打芝士味
2021-08-04 125 瀏覽
.📍Potato Corner📍 ------------------------------Mega Fries ($35)呢度嘅薯條係即叫即炸,每條嘅Size都比一般薯條幼,但就唔會炸到好乾硬,內裏嘅薯仔飽滿香口😍,唔會好淋好大陣油膩味,不過可能係粗幼關係,嗰種外脆內軟嘅口感就冇咁明顯。Mega size嘅薯條份量好多,可以揀兩款調味粉🍟,2-3人share啱啱好又抵食。小編同3名友人就揀咗BBQ同芝士味,芝士味相對較突出,同酸酸甜甜嘅BBQ粉都好夾😋,可惜佢shake得唔太均勻。整體似食緊好味版嘅shake shake薯條,雖然唔係特別高級但就係容易食唔停口,一開始話唔食嘅1名友人都忍唔住偷食幾條😂。------------------------------整體評分:7.6/10小編回頭率:6.5/10
📍Potato Corner📍
Mega Fries ($35)

整體評分:7.6/10
小編回頭率:6.5/10
Mega Fries
Mega Fries
2021-07-24 313 瀏覽
一直聽聞Potato Corner啲薯條好正,但我其實仲想試佢嘅薯寶(Tater tots),shake shake薯寶喺香港冇乜邊度食到,所以好想試。今日終於嚟到試,果然係即叫即炸,食落夠晒熱辣辣,脆卜卜。食落就好似迷你薯餅,不過就脆過老麥嗰啲我揀咗Jumbo同Sour cream and onion味,唔會太濃味,食落味道恰到好處。整體真係冇令人失望,份量就算係Jumbo都唔少,幾抵食,值得推介!下次試埋佢哈哈笑薯餅(Smiley)先

洋蔥酸忌廉味薯寶
2021-07-24
5 分鐘 (外賣自取)
洋蔥酸忌廉味薯寶
  • 趣薯寶(Tater Tots)
店鋪:Potato Corner (尖沙咀)地址:尖沙咀加拿芬道8-12E號嘉芬大廈B座地下G舖呢間主打唔同口味薯條嘅連鎖小食店 potato cornerhk 已經有接近30年歷史,全球有14個國家都有佢嘅足跡👣,可謂風靡全球、街知巷聞🌏Tera Fries ($62)呢個超大份量嘅薯條,3-4人分都得😂,可以一次過俾你試到4款口味,除咗傳統芝士🧀、酸忌廉洋蔥🧅、燒烤同辣燒烤口味之外,仲有期間限定推出嘅田園沙律醬車打芝士同埋粟米味可以揀😋;所有薯條都係即叫即炸,香脆得嚟仲熱辣辣🔥,佢哋所用嘅幼薯條外層卜卜脆,入面嘅薯仔就好粉好飽實🥔,每啖都充滿滋味🤤,你又準備好帶佢返屋企一邊煲劇一邊食未🤪?
店鋪:Potato Corner (尖沙咀)
地址:尖沙咀加拿芬道8-12E號嘉芬大廈B座地下G舖

全球有14個國家都有佢嘅足跡👣,可謂風靡全球、街知巷聞🌏

Tera Fries ($62)
呢個超大份量嘅薯條,3-4人分都得😂,
入面嘅薯仔就好粉好飽實🥔,
每啖都充滿滋味🤤,你又準備好帶佢返屋企一邊煲劇一邊食未🤪?
2021-06-27
8 分鐘 (外賣自取)
$62 (其他)
2021-06-22 170 瀏覽
/ 見好多人都介紹呢間「Potato Corner」,都介紹佢地既薯條好好食,所以決定同男朋友一齊試下佢!首先,第一步係揀Size,包括有珍寶 (Jumbo) 一款味道 ($30)、特大 (Mega) 兩款味道 ($35)、極大 (Giga) 三款味道 ($58)、超大 (Tera) 四款味道 ($62)然後,第二步係揀款式,有薯條、薯粒同埋笑臉薯餅三個款式俾你揀第三步係揀口味,包括有芝士味、酸忌廉洋蔥味、燒烤味、辣燒烤味等等⋯(有時仲會有其他唔同既時令口味)最後一步就係加配,可以加配黃金拉絲水牛芝士條/日式炸雞我地order左:📍珍寶size、要薯條、BBQ口味 ($30)💬我地覺得只係好一般,個感覺有d似熱浪薯片,無乜特別🥺,唔係話真係咁好食!
/ 見好多人都介紹呢間「Potato Corner」,
都介紹佢地既薯條好好食,
所以決定同男朋友一齊試下佢!

首先,第一步係揀Size,
包括有珍寶 (Jumbo) 一款味道 ($30)、
特大 (Mega) 兩款味道 ($35)、
極大 (Giga) 三款味道 ($58)、
超大 (Tera) 四款味道 ($62)

然後,第二步係揀款式,
有薯條、薯粒同埋笑臉薯餅三個款式俾你揀

第三步係揀口味,
包括有芝士味、酸忌廉洋蔥味、燒烤味、辣燒烤味等等⋯
(有時仲會有其他唔同既時令口味)

最後一步就係加配,
可以加配黃金拉絲水牛芝士條/日式炸雞

我地order左:
📍珍寶size、要薯條、BBQ口味 ($30)

💬我地覺得只係好一般,個感覺有d似熱浪薯片,
無乜特別🥺,唔係話真係咁好食!