2024-04-04 88 瀏覽
. ◅ ◄ Puradak Chicken ► ▻ 被譽為炸雞界Prada嘅puradak chicken黎香港啦😍 鍾意食韓國嘢嘅小編緊係要去試吓🇰🇷❀ Half-half Chicken (Chili Mayonnaise Sauce, Gimme Basak) $238黎到puradak chicken必點嘅炸雞!推薦大家揀半半,咁就可以試兩款口味啦 ( ´▽`) 小編今次揀咗chili mayonnaise同gimme basak,前者嘅沙律醬中和翻辣椒嘅辣度,超級惹味,連唔太食得辣嘅小編都食到唔停口~而gimme basak係紫菜味,甜甜地好出色!❀ Cheese Egg Roll $128份量都幾多~上面仲有大量cheese,有拉絲效果🧀 而且雞蛋卷甜甜地,好味道😋❀ Sweet Fried Rice Cake $78煙煙韌韌嘅辣炒年糕,而且有外脆內軟嘅口感,超級出色!調味唔會太過辣,幾貼合香港人嘅口味🤤✃- - - - - - - - - - - 🎐Puradak Chicken📍海泓道1號奧海城3期UG樓UG68, UG71-73號舖📍金巴利街7號地舖📍唐德街9號將軍澳
◅ ◄ Puradak Chicken ► ▻

環境 🌕🌕🌕🌕🌗
抵食 🌕🌕🌕🌕🌑
推薦 🌕🌕🌕🌕🌗
2024-03-30 94 瀏覽
兩個女仔食,叫咗呢三件嘢食都食唔晒。可見份量十足。但係因為唔知呢間係咪因為未申請到酒牌關係,冇米酒同燒酒提供,同埋佢啲嘢飲都比較貴。呢樣令我大打折扣。總結而言,炸雞係幾值得去食嘅,不過下次去食既話選套餐會抵食啲囉
泡菜煎餅
紫菜粉絲卷
Halfhalf(有骨
Halfhalf(有骨
  • Mayo-青椒炸雞
奧海城最近開咗間韓國過江龍炸雞店,店員係Oppa同Oni,服務周到,感覺好親切!🐥半半炸雞(有骨/無骨)$238味道選擇有好多,例如;青陽辣椒Mayo炸雞✨帕布羅炸雞CORN-SO AMAZING炸雞✨紫菜脆脆炸雞招牌原味炸雞甜辣炸雞黑醬油炸雞羅勒派對炸雞今次我就選擇咗青陽辣椒Mayo炸雞同埋Corn so amazing 炸雞。💥青陽辣椒🌶️🫛絞碎後混和咗啲美乃滋,中和左辣味,稠杰嘅醬汁,加上外脆內軟嘅雞肉🍗,令人忍唔住一啖接一啖。💥真•粟米炸雞🌽🧀,估唔到真係有原條嘅粟米,而炸雞就加上左粟米粉同芝士粉,味道香甜濃郁。牛肉大醬湯$135🥩大醬湯味道好濃厚,加入咗好多豐富嘅配菜,例如大蔥,豆腐,豆芽,牛肉等等。韓式炒粉絲$88粉絲晶瑩剔透,根根分明,加入咗雞蛋絲,紅椒絲,蘿蔔絲等等,口感豐富。

🐥半半炸雞(有骨/無骨)$238
味道選擇有好多,例如;
青陽辣椒Mayo炸雞
羅勒派對炸雞

牛肉大醬湯$135🥩

韓式炒粉絲$88
2024-03-28 50 瀏覽
#christine開飯日記 好掛住韓國炸雞😍知道奧海城開左Puradak chicken@收工就緊係去試下啦🤗🌟半半炸雞(無骨)($238)佢有好多款唔同嘅口味,我就揀左紫菜脆脆同埋韓式甜醬😍懶人嘅我緊係揀埋無骨版啦。啖啖肉好多汁,炸得好脆,而且炸粉唔厚👍🌟原味紫菜飯卷($68)飯卷就不嬲都係我嘅最愛🤭佢地做得個味好似係韓國小店買到嘅飯卷咁,好有風味👍🌟芝士雞蛋卷($128)雞蛋卷睇落好似好簡單咁,但其實要做到好味其實都唔容易架。佢嘅雞蛋卷蛋味都好濃郁,加試流心嘅芝士😍幾好味架woo🍴Puradak Chicken (大角咀)📍大角咀海泓道1號奧海城3期UG樓UG68, UG71-73號舖
#christine開飯日記

🌟半半炸雞(無骨)($238)

🌟原味紫菜飯卷($68)

🌟芝士雞蛋卷($128)

🍴Puradak Chicken (大角咀)
2024-03-25 75 瀏覽
🔮青陽辣椒Mayo炸雞其實我係睇中上面有好多jalapeños所以先叫,點知原來呢個係餐廳最受歡迎的其中一款口味,以青陽辣椒打成mayo 入口酸酸地辣辣地,味道開胃,啱哂我呢d鍾意食辣但又唔係好食得辣嘅朋友仔;雞件可以揀有骨或無骨,今之我就揀咗有骨,因為朋友話佢想食雞脾和雞翼;雞件以先焗後炸的方式,保留肉汁,的確入口非常嫩滑又juicy, 連雞胸肉都十分軟熟,火喉剛剛好呀~🔮瘋狂蒜香炸雞上台時已聞到勁濃郁的蒜香味,以混合了海量蒜蓉的粉漿來炸雞件,入口其香無比,雞皮炸到脆卜卜,啖啖雞肉嫩滑多汁得來又啖啖蒜香味,外脆內嫩,越食越上癮,超級惹味呀~而且份量十足,兩樣加埋有成14,5件,大大件2個人絕對夠飽呀~🔮韓式Seafood pancake海鮮薄餅煎得十分香脆,除咗香蔥,蘿蔔絲等之外,最正係勁多魷魚呀,用汁十足,配上自家製酸辣汁,份外惹味
🔮青陽辣椒Mayo炸雞

🔮瘋狂蒜香炸雞

🔮韓式Seafood pancake
題外話/補充資料: 餐廳的韓國oppa manager 有禮貌又好nice呀!仲有佢果d唔係好正中的廣東話,都真係幾攪笑呀~
  • 青陽辣椒Mayo炸雞
  • 瘋狂蒜香炸雞
2024-03-22 43 瀏覽
每當我想食韓國炸雞,就會諗起去Puradak,奧運分店環境闊落,座得好舒服,見佢哋炸雞多咗幾款口味,所以dinner就過嚟食餐好。-半半炸雞半半可以選擇兩款口味,餐廳有好多款味道選擇,我地最後揀咗Corn so amazing 同紫菜味。炸雞份量好足料,雞肉嫩滑炸得唔油。Corn so amazing 有超多粟米湯味粉,非常惹味。紫菜味就有炸紫菜碎,估唔到同炸雞都幾夾😋-黑芝芝波芝士波炸得好脆口,咬落有拉絲效果,啖啖都係芝士,配埋芝士粉一齊食,雙重滿足,芝士愛好者一定要試🧀-秘制黑醬炒年糕炒年糕份量都好多,年糕炒到有少少脆,口感煙煙韌韌,沾滿惹味嘅醬汁
黑芝芝波
秘制黑醬炒年糕
2024-03-15 760 瀏覽
Puradak 經典炸雞拼Corn So Amazing $238(無骨炸雞)Puradak 經典炸雞比較普通,沒有突出的味道🙄食完都唔太記得係咩味。Corn So Amazing 有日式粟米湯粉拌埋芝士粉撒係炸雞面,雞本身無粟米或芝士味的。再配有幾件粟米🌽,個樣好靚,但食落一般。呢兩款都好適合無骨雞,有啖啖肉嘅感覺,小朋友比較方便食! Black Aglio Chicken 拼Chili mayonnaise chicken (有骨雞) $238Black Aglio chicken 個sauce 好好味,有啲似新加坡個啲海南雞甜豉油,加埋炸蒜,好香!每件雞都沾滿呢個汁,食落夠味又juicy.Chili mayonnaise chicken 好夠辣,不過就覺得太多mayo, 令到啲雞太濕。感覺唔太似炸雞。Overall, 雞肉本身唔似有醃過,只係靠面頭啲汁或粉嘅味道令炸雞有味。同埋上菜時,啲雞入面唔太熱。牛肉石鍋飯set $138成個飯只係得牛肉有味,無汁同埋有啲乾🥲 好失望😞唯人可讚就係上餐好快😅

(無骨炸雞

Corn So Amazing 有日式粟米湯粉拌埋芝士粉

呢兩款都好適合無骨雞,有啖啖肉嘅感覺,小朋友比較方便食!

牛肉石鍋飯set $138
成個飯只係得牛肉有味,無汁同埋有啲乾🥲 好失望😞

唯人可讚就係上餐好快😅
2024-03-02 106 瀏覽
食過幾次,第1次留食評。奧海城店員無論男定女都好好態度,有問有答,仲好細心。環境好乾淨,啲枱係抹到立立令。忍唔住影返張相,乾淨到好似display咁(ps,我係午市時間食)食物上得好快!但唔係好夠熱⋯唔係話凍,反正係溫暖嘅(可能因為天氣凍?)食咗10分鐘都冇,啲嘢已經完全凍晒⋯熱湯應該要熱辣辣先啱我心水~本人偏好重口味,食原味覺得唔夠喉~私心推薦食返有醬汁嘅炸雞;欣賞佢啲炸雞係外皮夠乾身,唔會食一啖全口油~ 入面保持到有汁~都係我多次幫襯嘅原因
食過幾次,第1次留食評。
奧海城店員無論男定女都好好態度,
有問有答,仲好細心。
環境好乾淨,啲枱係抹到立立令。
忍唔住影返張相,乾淨到好似display咁

(ps,我係午市時間食)

食物上得好快!但唔係好夠熱⋯
唔係話凍,反正係溫暖嘅(可能因為天氣凍?)
食咗10分鐘都冇,啲嘢已經完全凍晒⋯
熱湯應該要熱辣辣先啱我心水~

本人偏好重口味,食原味覺得唔夠喉~
私心推薦食返有醬汁嘅炸雞
Lunch  Set  L2烤牛肉定食
原味炸雞  無骨
手調 梳打
2024-01-25 171 瀏覽
叫了雙拼蒜香和青陽辣椒,很快就出餐回到家還是熱騰騰和充滿香味,尤其推薦青陽辣椒,偏甜口但是辣味一直在口中,有層次好食,肉質嫩和入味,但有可能一人進食全部會有點膩下次會嘗試其他餐點
叫了雙拼蒜香和青陽辣椒,很快就出餐
下次會嘗試其他餐點
2024-01-24
10 分鐘 (外賣自取)
  • 青陽辣椒炸雞
2023-12-13 303 瀏覽
見佢開左一排,今日 lunch 就試下啦。叫左 lunch set 嘅參雞湯 $88,再加$39 四件炸雞,揀左蒜香味,同人 share 食。跟參雞湯一齊黎嘅三小碟前菜好食,但主角參雞湯就一啲參味都無。碗飯明明無叫少飯,但真係幾少飯😓四件炸雞係兩翼兩槌,幾特別,有蒜味嘅同時又甜甜地,都算好食,不過細舊。最後埋單有加一,所以係貴,仲要個主菜無乜味😔
最後埋單有加一,所以係貴,仲要個主菜無乜味😔
2023-12-12
2023-11-08 356 瀏覽
📍 Puradak Chicken (大角咀)大角咀海泓道1號奧海城三期UG樓UG68,UG71-73號舖✏️青陽辣椒MAYO炸雞 (無骨) 208蛋黃醬酸酸甜甜,配韓式青陽辣椒,味道係韓式甜辣🐤 整體好食但偏膩,青陽辣椒雖然偏辣,但有蛋黃醬中和,味道幾夾,岩一大班人share 7.8/10✏️開業優惠 33/2杯梳打芒果梳打: 芒果味偏淡,整體普通 6.9/10✏️西柚梳打:西柚味無苦澀味,少少甜,普通6.9/10
📍 Puradak Chicken (大角咀)

✏️青陽辣椒MAYO炸雞 (無骨) 208

✏️開業優惠 33/2杯梳打

芒果梳打: 芒果味偏淡,整體普通 6.9/10

✏️西柚梳打:西柚味無苦澀味,少少甜,普通6.9/10
2023-11-05 329 瀏覽
經常經過呢度,由佢裝修到真正開張,都等咗好耐,今日終於有機會嚟食。 但超失望,兩個人叫咗兩樣嘢食,兩罐桃梳打,埋單 $230。 兩樣嘢食係輕量版炸雞 & 墨魚卷,炸雞完全冇味,又乾,似柴皮 ,墨魚卷又係冇味,仲要係墨魚肉 ,唔掂 。 反而啲侍應們幾好,有禮貌 👍🏻👍🏻👍🏻,食食下仲有個好似係韓仔的靚仔出現 🫢🫢🫢🫢,不過都補唔返啲食物, 所以,冇下次 🙅🏼‍♀️🙅🏼‍♀️🙅🏼‍♀️🙅🏼‍♀️🙅🏼‍♀️
,墨魚卷又係冇味,仲要係墨魚肉
,唔掂 。

2023-11-05
2023-09-21 529 瀏覽
韓國炸雞界Prada🇰🇷🐔Puradak Chicken韓國炸雞店於奧海城開了第二間分店,店舖不算大,所以剛開張時也需要排隊一陣子🚶🏼‍♂️🍗半半炸雞($198起)當日點了他們的人氣口味「秘製黑炸雞」和「青陽辣椒MAYO炸雞🌶️」。前者結合了甜味和咸味,還有蒜頭切片的加入,這種口味絕對老少咸宜!後者則使用韓國青陽辣椒切片製作,微辣中帶有一絲絲甜味。比較失望的地方是炸雞吃起來比較像烤雞排,沒有炸雞的酥脆感🥺此外,店內還有年糕、炸物、泡菜煎餅等小吃,強烈推薦試試他們的「黑芝芝波🧀️」($70),內部有拉絲芝士,吃起來不會過份油膩,如加$10更可以轉粟米口味✨
韓國炸雞界Prada🇰🇷🐔

🍗半半炸雞($198起)

2023-09-07 469 瀏覽
店員落流單 等左半個幾鐘一樣野都未黎問一問先補落輕量炸雞係用雞扒 味道一般 去Kfc 叫幾隻雞翼冇咁嬲 仲叫左個年糕,海鮮餅 個海鮮餅就辣殺到極點 除左炸雞 其他野都唔建議叫 整體黎講食kfc 好過
店員落流單 等左半個幾鐘一樣野都未黎問一問先補落

輕量炸雞係用雞扒 味道一般 去Kfc 叫幾隻雞翼冇咁嬲
仲叫左個年糕,海鮮餅 個海鮮餅就辣殺到極點
除左炸雞 其他野都唔建議叫 整體黎講食kfc 好過

2023-09-05
50 分鐘 (堂食)
🐻‍❄️半半炸雞(無骨) ($198)🐻‍❄️💸配搭不同味炸雞需另外收費🌶️青陽辣椒MAYO(+$30)🧄秘製黑醬(+$25)✅無骨炸雞啱需要另外加錢🤑✅份量多,兩個人都食到好飽🫃🏻✅雞肉先焗後炸,皮脆得黎肉嫩有汁💦✅好多平時唔常見嘅味道🤩✅青陽辣椒味=辣嘅蛋黃醬,辣辣地幾惹味🔥✅秘製黑醬味=黑蒜油,連埋炸蒜片食好夾👏🏻❌兩個唔同味嘅配搭要加兩次錢,都幾貴下💸📝 9/10🐻‍❄️烤牛肉紫菜飯卷 ($65)🐻‍❄️✅食得到牛肉碎,肉味都出🐮✅食得出唔同配料嘅味道同配搭👍🏻❌啲飯都壓到幾實🙊❌一夾就散哂,包得唔夠好😥📝 6/10⭐️總括而言…座位大部分地方都係open area,需收加一服務費💵。食過數一數二好食嘅韓國過江龍炸雞🤤,而且好多無食過嘅味道😳,好有新鮮感🤩。價錢就貴嘅🤒,但所有韓國野黎到香港人都貴架啦🉑。

🐻‍❄️半半炸雞(無骨) ($198)🐻‍❄️
💸配搭不同味炸雞需另外收費
🌶️青陽辣椒MAYO(+$30)
🧄秘製黑醬(+$25)
✅無骨炸雞啱需要另外加錢🤑
✅份量多,兩個人都食到好飽🫃🏻
✅雞肉先焗後炸,皮脆得黎肉嫩有汁💦
✅好多平時唔常見嘅味道🤩
✅青陽辣椒味=辣嘅蛋黃醬,辣辣地幾惹味🔥
✅秘製黑醬味=黑蒜油,連埋炸蒜片食好夾👏🏻
❌兩個唔同味嘅配搭要加兩次錢,都幾貴下💸
📝 9/10
烤牛肉紫菜飯卷

🐻‍❄️烤牛肉紫菜飯卷 ($65)🐻‍❄️
✅食得到牛肉碎,肉味都出🐮
✅食得出唔同配料嘅味道同配搭👍🏻
❌啲飯都壓到幾實🙊
❌一夾就散哂,包得唔夠好😥
📝 6/10

⭐️總括而言…
座位大部分地方都係open area,需收加一服務費💵。
2023-08-31