2020-12-10 81 瀏覽
麻雀雖小五臟俱全,餐廳環境乾淨,老闆態度熱情。從食物中能吃出餐廳的心意。🔥🔥餐廳有兩款all day breakfast,有兩款不同嘅份量比客人選擇。由於我哋當日食嘅時候是晚上,所以我們選了大的那款All in breakfast!❤️真係超級豐盛,我男朋友食量好大都飽🤣牛角包係即焗既溫熱同埋脆皮,有好香既牛油味。配住smoked salmon同cooked ham食一流😋😋香腸煎得金香👍🏻薯角炸到好鬆脆😍而最加分嘅係牛油果!平時出面好少見🥰🥰飲品方面男朋友叫左熱朱古力,而我就叫左earl grey。食完大餐,飲番杯茶就最寫意😇比大家睇下呢個有心思的拉花!係一個爵士既樣😝勁cute!

比大家睇下呢個有心思的拉花!係一個爵士既樣😝勁cute!
  • All  in  breakfast
2020-12-07 99 瀏覽
🇭🇰蘑菇忌廉芝士汁配煙三文魚意粉🍝 $63其實撈一撈個意粉有好多汁同料喺底🤣個汁超creamy 味道都校得好好煙三文魚碎唔算好多 但幾多菇同一堆蟹籽個菇好大片 炒過超香仲有埋個沙律 食完超滿足😋All in breakfast🍴 $88All in真係超豐富💛不過當日冇牛油果 再轉埋腸 一共有4條腸😂仲有牛角包大啡菇、粟米、薯角、炒蛋、沙律、煙三文魚同火腿牛角包是重點❣️雖然凍咗 有但都酥脆炒蛋就有啲老 薯角有啲蜜糖 唔洗點茄汁整體中規中矩 但係覺得係抵食嘅all day😆Dirty☕️ $40唔好睇圖以為飲過杯啡 係冇飲過🙈堂飲Dirty好打卡able嫁 外賣就撈勻曬😂
🇭🇰

Dirty☕️ $40
唔好睇圖以為飲過杯啡 係冇飲過🙈
堂飲Dirty好打卡able嫁 外賣就撈勻曬😂
2020-12-04 95 瀏覽
搭輕鐵落錯站見到哩個新商場搵到呢間咖啡店 決定改地方叫朋友過來佢話原來自己都食過呢間餐廳 個早餐係非常飽肚 咖啡亦都好飲 推介下我要咗一個mushroom egg benedict 朋友就要咗個green breakfast佢個餐非常飽肚 炒蛋 大啡菇 牛角包 牛油果仲有薯角同沙律 有d健康又有d邪惡 但超令人滿足至於我個egg benedict 都係高水準之作 流心蛋配有大啡菇 煙肉 牛油果仲有牛角包同薯角 估唔到咁都搵到間好味小店 重點係我地幾欣賞佢杯咖啡 咖啡味道合我地二人口味 我哋嚟到嘅時候都好多人 食物同飲品都要等耐少少 不過岩晒我同老友慢慢吹水

2020-11-30 100 瀏覽
早日約咗朋友喺屋企附近見面聚舊 就喺佢屋企樓下安定邨嗰間咖啡小店 睇佢小店細細估唔到好多款嘢食揀 仲有 成幾款All Day Brekfast揀我叫咗款最豐富嘅 叫All In Brekfast 又有牛油果、煙三文魚、牛角包、腸仔 就咁睇都唔知食唔食得曬再加一杯Flat White 好有以前放假去台灣cafe feel 啱啱開舖時間小店得1個人 煮嘢食同埋沖咖啡 都係一腳踢 同朋友一路傾 傾住偈唔覺唔覺啲嘢食又嚟小店得9、10個位左右 朝早一陣都不停有人keep住黎 而又可以慢慢傾計唔會趕你 幾好下次試埋虹管沖嘅咖啡先 呢度都有 未飲過

仲有
成幾款All Day Brekfast揀

小店得9、10個位左右 朝早一陣都不停有人keep住黎

而又可以慢慢傾計唔會趕你 幾好
下次試埋虹管沖嘅咖啡先 呢度都有 未飲過

2020-11-27
2020-11-29 66 瀏覽
屯門cafe唔多……仲要屹立係屋邨商場裏面,真係少至有少。重生咖啡位於商場較邊位置,如果不是屋邨舊人,相信都會被商場指示搞到頭暈暈。店內雖小, 但確實五臟俱全裏面由兩位年輕人打理。開放式廚房, 擺放住專業嘅咖啡機、 大大小小嘅廚具。價錢如果係屋邨商場內,可能會有點貴,但如果相比出面cafe,佢屬於中等,而且食物質素係不錯,簡直有意外驚喜。蘑菇burger大啡菇好juicy, 配上新鮮厚切蕃茄,又新鮮又多汁。 旁邊仲有蜜糖薯角, 薄薄嘅蜜糖脆衣包住薯角相比一般 炸薯角更脆更好食,而且又唔會有熱氣嘅感覺。最近不能飲太多咖啡,所以點左一杯 chocolate試下。味道又唔會太甜,而且都好滑。下次好想試個all day breakfast!!!
屯門cafe唔多……仲要屹立係屋邨商場裏面,真係少至有少。

蘑菇burger

下次好想試個all day breakfast!!!

2020-11-24 102 瀏覽
價錢中等 但份量大 質素高🥳😋Open Kitchen 即場係你面前煮意粉沖咖啡衛生環境好乾淨 令人食得好放心☺️係文青風既cafe shop 😻好推薦大家去食~蒜香辣椒配帆立貝意大利麵 $83🌶️🧄推薦✅有3大舊帆立貝😃好重本!😈一上碟 係好香既蒜香🧄😍風味十足🤤而個辣味 一啲都唔惹少💥堅辣😂蘑菇忌廉芝士汁三文魚意大利麵 $63好多蟹籽同蘑菇啊😆 三文魚係切左絲🥳令到所有配料都好入味🤩無錯!就係忌廉芝士汁😳香草白酒雞翼 $38/4隻呢個配搭係我第一次見 味道食落都幾有新鮮感😚唔錯😝Matcha Latte $50🍵 經典既抹茶味 唔會太甜 恰到好處👍🏻Ice Coffee $35☕️ 咖啡豆好香 飲落唔會太苦 好易入口🥰
價錢中等 但份量大 質素高🥳😋
Open Kitchen 即場係你面前煮意粉沖咖啡
衛生環境好乾淨 令人食得好放心☺️
係文青風既cafe shop 😻好推薦大家去食~

蒜香辣椒配帆立貝意大利麵 $83🌶️🧄

經典既抹茶味 唔會太甜 恰到好處👍🏻

Ice Coffee $35☕️
咖啡豆好香 飲落唔會太苦 好易入口🥰
2020-11-22 107 瀏覽
📍Reborn Coffee (屯門) ☕️位於屯門H.A.N.D.S 既天橋連接位開左一間新既cafe!! 佢地既裝修偏工業風 牆壁係水泥灰色 充滿格調 🖤 呢間cafe 地方唔算太大 只有十多個座位左右 但係就睇得出店主好有心機 menu亦都有好多選擇 仲要好抵食!! 🥰𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:💛 Eggs Benedict (C. Bread and Mushroom) ($88)-Bacon, Fried Potato Wedges, Double Eggs Benedict, Salad🥚Eggs Benedict其實有三款選擇既 A係配bread($58) B係配Mushroom($68) C係double Eggs Benedict配Bread+Mushroom($88) 今次我就選擇左C 😍 份量好豐富 班尼迪蛋係半流心既!! 而大啡菇好juicy!! 不過就唔太建議配bread 雖然好大塊包但係太過硬 🍞 特別要讚揚一下佢哋嘅薯角 薯角食落去好淋 一啲都唔會熱氣 而且仲要甜甜地咁😋💛 All in Breakfast ($88)-Portobello, Sausag
📍Reborn Coffee (屯門) ☕️

𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:

💛 All in Breakfast ($88)
-Portobello, Sausages, Cherry Tomato, Scrambled Eggs, Avocado, Fried Potato Wedges, Cooked Ham, Croissant, Salad, Corn, Smoked Salmon

✨All in Breakfast其實就係豪華版既All Day Breakfast 🥐 牛角包好鬆脆 牛油果就唔會太過生亦都唔會太過熟 食落去好軟滑 🥑 三文魚同埋沙律好新鮮😚

💛 Hot Chocolate (+$20)
如果係星期一至五嘅話就可以用$20嘅優惠價加一杯朱古力 🍫 朱古力一上嚟嘅時候好驚喜 拉花真係好靚!!! 搞到我有啲唔捨得飲 >< 朱古力味道唔算好香濃但係都好好飲 好香奶味☺️🍼

💛 Iced Chocolate (+$25)
凍朱古力味道唔會話太過甜 而且冇諗過佢地連凍朱古力都會有朱古力醬嘅拉花 睇得出佢地幾有心思💗

𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:
📍屯門屯門鄉事會路2A號H.A.N.D.S H區2樓H215號舖
Shop H215, 2/F, Zone H, H.A.N.D.S, 2A Tuen Mun Heung Sze Wui Road, Tuen Mun

2020-11-18 111 瀏覽
☕️Reborn cafe呢間餐廳雖然地方細細,位置自成一國(我搵咗10幾分鐘先搵到)😅但係剛剛好旺中帶靜可以同朋友靜靜地歎個午餐我同朋友都鍾意食意粉所以唔理咁多一人叫一樣😋芝士蕃茄汁意粉配煙肉$58老實講呢個價錢食到咁正宗嘅意大利粉烹調好有驚喜,意粉煙韌適中唔會林啤啤,香濃芝士同加左香草既蕃茄整既醬,連埋大大塊既煙肉食好有層次蘑菇忌廉芝士汁意粉配煙三文魚$63呢款意粉汁唔會好多但好多材料,廚師用咗紅洋蔥煮意粉令味道更鮮甜,忌廉芝士汁封住每粒蘑菇不但有口感咬落粒粒juicy,加上三文魚同蟹籽永遠都係最夾令到意粉既調味已經好足夠吾洗再落芝士粉!好好味食飽飽歎番杯咖啡店主襯手拉花熱咖啡 $50平時飲咖啡我鍾意自己加奶因為怕奶多會冚晒咖啡既味!但店主炮製呢杯熱咖啡夠香濃而奶又好滑,齒頰留香好回味
☕️Reborn cafe
但係剛剛好旺中帶靜可以同朋友靜靜地歎個午餐

我同朋友都鍾意食意粉所以唔理咁多一人叫一樣😋
芝士蕃茄汁意粉配煙肉$58
蘑菇忌廉芝士汁意粉配煙三文魚$63
食飽飽歎番杯咖啡
店主襯手拉花熱咖啡 $50

2020-11-16 85 瀏覽
友愛安定邨的HANDS同附近環境以連鎖店為主,行行吓見有間甚有格調的cafe在天橋連接位,外觀好型,內仲有我鍾意嘅食物-特色咖啡、全日早餐、米卷、egg Benedict 等.....一於入去試試。我叫咗個all day breakfast,好好味!薯條用咗蜜糖煎,菜用咗橄欖油炒過,啲汁鹹鹹地好好味,另外個菇同牛油果🥑、炒蛋都好香好Juicy, 腸同火腿又唔會太鹹,成個餐好豐富! 另外再點左米卷,米卷就皮薄餡靚,不過塊皮我覺得可以乾身啲啲,口感更爽! 咖啡點左life&dirty, 又係冇得輸!沖出嚟有層次感,味道同外型都好吸引,我貪心啲,如果大杯啲就好啦🤪總括而言,質素高味道好
友愛安定邨的HANDS同附近環境以連鎖店為主,

另外再點左

總括而言,質素高味道好

2020-11-15
10 分鐘 (堂食)
2020-11-13 88 瀏覽
屯門友愛邨隱世coffee shop,年輕人開的,支持下!🤓要讚嘅係防疫措施做好,雖然店舖不大,但坐位舒適寬躺。落單到上菜快手,唔會等好耐!👍🏻希望店主愈做愈旺,出多啲款式!
希望店主愈做愈旺,出多啲款式!
蘑菇忌廉芝士汁配煙三文魚意粉
意大利特濃蘑菇汁配蘑菇二重奏意粉
白咖啡
2020-11-10
蘑菇忌廉芝士汁配煙三文魚意粉
白咖啡
早排上ig見到呢間coffee shop幾吸引,所以邀請左朋友一齊去試下。本來以為呢到食物既選擇唔多,但估唔到由輕盈既小食到飽肚既意粉類都有齊。店鋪裝修好簡單,開放式既廚房可以比客睇到佢地沖咖啡同煮食。All in breakfast 超級豐富既all day breakfast豪華版。有炒蛋,大啡菇,煙三文魚,牛油果,薯角等等,全部都好好食。特別係大啡菇,煮到有超多汁超香口。薯角亦係好似半煎炸既感覺,無平時其他地方食到既咁熱氣。牛油果既質素都抵讚,完全無黑,而且熟透,入口軟熟。Egg benedict(bread & mushroom)水波蛋做到流心,賣相都好靚。佢地最特別既地方係可以選擇單個水波蛋配大啡菇/麵包,或者兩個波蛋配大啡菇同麵包各一。而呢款都會配一份薯角,絕對夠哂飽。Green dirty抹茶配牛奶配咖啡做出一種我好喜歡既味道。濃郁抹茶味同咖啡味,加埋順滑又香濃既牛奶,就係簡單既現搭就已經好好飲,超推薦!食緊既途中見到隔離枱食既burger好吸引,下次都想試一試呢😋

All in breakfast

Green dirty

2020-11-06
2020-11-07 178 瀏覽
喺OpenRice呢度見到Reborn coffee既沙律/All day breakfast 大大份,個樣又靚,吸引左我同朋友黎試。我叫左份牛油果沙律,朋友就叫左份火腿煙三文魚沙律同一壺荔枝茶。店入面得2個店員,唔好以為沙律好易整,但都等左十分鐘倒,望住店員既背影不停咁炮製美食,完全感受到係用心製作!一望到送到黎既沙律都不禁讚嘆,真係擺得好靚👍🏻牛油果好新鮮!熟度岩岩好!👍🏻三文魚同腿都好味!其他用料都好新鮮!好足料!荔枝茶係調配過既!有少少荔枝既甜味得黎又唔會有茶既苦澀味👍🏻唔錯!We all make choices but in the end, our choices make us❤️

火腿煙三文魚沙律
荔枝茶
2020-11-05
下午茶
火腿煙三文魚沙律
荔枝茶
叫做reborn o既屋邨coffee shop,從佢o既logo 都隱約都見到鳳凰重生o既意境。鋪頭唔大間,全部由年輕人一腳踢打理,除o左咖啡,由夾多士同沙律呢d 輕食,到意粉同burger 都有得食。店員非常之有禮貌,幾乎同每一個客人都傾過一兩句計,富有人情味。講o左o野食先,呢個All day breakfast 十級推介,$68 (無加一) 咁大份,呢個價錢o係出面一定食唔到,佢另外仲有兩個greenies 同埋加埋smoked salmon 同大啡菇再更加完滿 o既版本。一個餐有住各種食材一次過滿足晒多個願望,而且質素甚佳,紐倫堡腸食落油潤juicy,ham 薄切肉嫩,d 蕃茄仔好甜呀!粟米都係。最surprised o既係d 薯角,佢外層搽o左蜜糖甜甜的,外脆內軟好好食,雖然未去到我出面食d 拔絲蘋果/香蕉咁厚糖,但個口感都有少少似,值得一試,呢個我見佢有得單叫添($40/份)。另外仲試o左個香草白酒雞翼($38/4隻),精妙在於醬汁,小店都能煮出猶如fine dining 般o既水準!惹味得使人停唔到手。因為係平日幫襯所以做到個優惠,加$15 可換到一杯咖啡,加$20 可

All day breakfast ($68)
All day breakfast

蜜糖薯角

香草白酒雞翼 ($38/4隻)
食物

因為係平日幫襯所以做到個優惠,加$15 可換到一杯咖啡,加$20 可換到一個chocolate,咁樣成個package o黎睇真係好抵!陷於苦惱唔知飲咩好o既我,由店員哥哥推介dirty,上面係熱espresso,下面則係凍奶,佢話唔使攪勻,可以飲到兩個層次。實物好靚,上層飲起o黎比較苦澀,但好快下一口又會有d 奶中和番,成件事係幾chill。
dirty (跟餐加$15)
dirty

會再幫襯,香蕉雪糕蜜糖熱香餅($68) 同三文魚牛油果米卷($68) 都好想試!
dirty
All day breakfast ($68)
蜜糖薯角
香草白酒雞翼 ($38/4隻)
dirty (跟餐加$15)
2020-10-25 179 瀏覽
小妹忙裡偷閒黎到屯門安定H.A.N.D.S 廣場呢個分區特色商場搵到位於H區呢間隱世咖啡店「REBORN COFFEE 」店面logo相當有型,玻璃窗透視著店內精緻咖啡機及餐具,仲有咖啡師專注沖咖啡☕️既畫面,成功引到我呢個咖啡迷入去一貫型格裝潢風格,店內以水泥灰牆壁,金屬銅、實木枱等元素,簡單得黎又有藝術感呢度既食物有齊年輕人至愛既all day breakfast,eggs benedict,pasta,burger,salad 等西式料理以下為小妹試過既心水菜式:All in breakfast $88菜如其名,all in breakfast 有大啡菇、牛角包🥐、炒蛋、牛油果🥑、粟米🌽、薯條、煙三文魚、沙律菜、火腿、腸,咁足料既份量都只係$88咋!味道方面,絕對唔輸蝕比出面價值三位數既all day breakfast,每樣材料都配搭獨特調味料,特別推薦大啡菇同薯條煙三文魚+蟹籽 & 牛油果🥑+粟米🌽米紙卷$68平時食越南野點鮮蝦扎肉米紙卷就食得多,而煙三文魚、蟹籽、牛油果、粟米既配搭就真係第一次試,創意滿分💯-煙三文魚配蟹籽:有種食緊日式手卷既感覺,夠足料-牛油果🥑+粟米🌽:成

以下為小妹試過既心水菜式:

All in breakfast $88

煙三文魚+蟹籽 & 牛油果🥑+粟米🌽米紙卷$68

-煙三文魚配蟹籽:有種食緊日式手卷既感覺,夠足料

-牛油果🥑+粟米🌽:成個熟牛油果切粒而成,果粒份量多到就黎逼爆塊米紙卷啦

味道較為清甜,營養價值高,岩哂鍾意牛油果既朋友仔

green dirty

飲品當然唔少得叫杯咖啡啦,dirty 係小妹去cafe必點咖啡,而reborn coffee呢度竟然推出抹茶版dirty , 由原本凍牛奶變做凍抹茶🍵,估唔到味道出黎又幾match ,味道唔會太甜,口感好refresh

Reborn coffee 用心製作食物,而且店員熱心既服務態度,主動介紹飲品、派餐碟,環境寧靜,適合同好朋友過黎坐低傾計嘆個tea
  • All  in  breakfast
  • Green  dirty
  • 牛油果粟米&煙三文魚蟹籽米紙卷
2020-10-21 241 瀏覽
自從安定個商場裝修好之後都冇嚟過 依家入面有好多餐廳經過呢間覺得幾靚就入去試吓啦蒜香辣椒配帆立貝意粉$83真心有驚喜既意粉,佢用闊條意粉有口感得黎仲要配有蟹子增加咬口感,真係細心有誠意之舉!香噴噴嘅蒜香味仲有大隻新鮮煎香既帶子,必食之一!香草白酒雞翼(4/$38)四隻擺盤勁靚嘅雞翼上菜,濃烈既香草味加埋特別既醬汁,滋味得來又唔會太重白酒既味道,令你容易啲入口!Life $50呢個係店員推介俾我 首先佢係Dirty 底 姐係熱嘅Espresso再配上鮮奶 顏色由深到淺超級靚 然後再喺面層燒幾嘢有啲焦糖 甜甜地就算平時唔係飲開咖啡嘅我都好鍾意跟餐加 Regular tea $15 (peach)聞落好香桃味好似啫喱糖甜甜地咁但係飲落又好香茶味好得意

蒜香辣椒配帆立貝意粉$83

香草白酒雞翼(4/$38)

Life $50

跟餐加 Regular tea $15 (peach)
聞落好香桃味好似啫喱糖甜甜地咁但係飲落又好香茶味好得意