2019-02-19 104 瀏覽
剛過了農曆新來, 團拜活動接2連3的舉行.其中和朋友去嘗了一个新開業在銅鑼灣的日式餐廳;是味道非常地道和正宗的日本🇯🇵美食 😋,大廚是日本人.裝潢和環境非常的好,很有日式餐廳的氣氛. 更重要是餐廳有露台,非常適合吸煙的我,邊喝酒·邊吸煙· 邊聊天 🚬🍻~~~相信有時間ㄧ定會再去.重點推介: 關東煮🍢厚烧牛舌A4 和牛🔥雞肉棒串炸蟹餅🦀🔥日本青椒仔日本直送的燒雞皮聽聞可以半生熟食的烤雞串拖羅牛油果沙律
相信有時間ㄧ定會再去.

重點推介:
拖羅牛油果沙律
2019-02-15
慶祝紀念
團年飯
  • 關東煮🍢厚烧牛舌A4 和牛🔥雞肉棒串炸蟹餅🦀🔥日本青椒仔
2019-02-18 224 瀏覽
新年食左好多中餐食到有d 滯,同朋友黎左呢間新開既高質串燒店食晚飯。8 點幾都見到已經好多人,不過環境幾好坐落唔會好逼 幾中意天花d吊燈 食串燒當然係要飲啤酒啦 呢度啤酒選擇唔多 了解左原來因為店主堅持只賣日本生產既啤酒 (我一直以為日本牌子就係日本造haha) 所以都叫左杯draft beer飲 飲下飲下好快就飲哂 因為好香又唔苦 清清地I like it另外d串燒好多都唔記得影相 因為太肚餓喇 串燒佢可以揀汁燒同鹽燒 我個人比較中意食鹽燒 香d 最中意牛舌 好香好多汁 食完要encore 值得一提係佢d 串燒會放係d 椰菜堆上面 d 椰菜超級甜好好味 唔覺唔覺就食左好多 食左d 菜個人都即刻覺得健康左 仲有個炸雞 超juicy 出面完全食唔到咁juicy既炸雞。仲有我地見到佢有個好靚煮關東煮既野 而且出面好少串燒店有關東煮 所以都叫左來試 佢介紹我地個關東煮點佢地整既mustard一齊食 果然係special d 最最最值得推介係有個牛油果吞拿魚沙律 (平時我朋友都唔太中意食牛油果但叫左來見到咁靚都試左下 一試就停唔到口) 同埋個湯烏冬 超超超好食 佢d 烏冬原來係自己整架

另外d串燒好多都唔記得影相 因為太肚餓喇
串燒佢可以揀汁燒同鹽燒 我個人比較中意食鹽燒 香d
仲有個炸雞 超juicy 出面完全食唔到咁juicy既炸雞

) 同埋個湯烏冬 超超超好食 佢d 烏冬原來係自己整架 出面街無得賣 勁煙un 如果可以買番屋企煮就好

overall人均消費大約$300 因為佢d原材料好多都係日本進口 我而家已經開始掛住個牛舌 炸雞 沙律同烏冬,下次再試下其他先