2020-06-08 201 瀏覽
位於人流不嬲都好密集嘅登打士街廣場地理位置十分方便!一入門就有米豬蓮logo🥴 然後入去左手邊就係坐地下既playground 🥴 右手邊就真係正正常常既枱櫈咁我地3個close fd就緊係要坐左手邊 特別d啦🥴 咁就除鞋入啦🤣 一開始就一個人都無 好正 之後都係陸陸續續咁入咗兩台 所以地方都好鬆動門口嘅左手邊仲有一張免費派發嘅漂白水👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 良心企業 黃店特色睇下呢個遊戲櫃幾靚!!! 重超多遊戲🤣🤣重有民主女神係度! 因為我哋行完山所以好肚餓🤣 無影哂所有野食 我哋好似帶咗個套餐 再加2個小食2個意粉都好好味! 仲叫咗個薯格同埋雞翼! yummy😋😋 不過好肥好邪惡🤣生日重幫手寫字😍😍😍 真好食完野就狂玩card game 了🤣 好懷念呢種坐定定吹下水又玩下game既日子 😍😍有無人覺得個企鵝好似蝙蝠俠😂😂
位於人流不嬲都好密集嘅登打士街廣場

地理位置十分方便!

一入門就有米豬蓮logo🥴

睇下呢個遊戲櫃幾靚!!! 重超多遊戲🤣🤣

重有民主女神係度!

因為我哋行完山所以好肚餓🤣 無影哂所有野食
我哋好似帶咗個套餐 再加2個小食

生日重幫手寫字😍😍😍 真好

有無人覺得個企鵝好似蝙蝠俠😂😂
2020-06-04 235 瀏覽
這天相約了同學出來處理一下學校的事務,想找一個可以用餐、坐得耐一點、可以討論和有WiFi的地方。之前晚上來過Rimi覺得食物質素不錯,上網訂檯還有95折呢。預先打電話來跟店查詢是否有充電的位置,要求後果然安排了給我們。下午茶時段都有七至八成滿,炎熱的天氣下冷氣充足,我們的梳化位舒適。特色雜菌燴飯($79),第一個感覺就如法式料理,怎麼碟子大食物少的😅但原來並不可以貌相。表面有很慷慨的芝士碎,未食也見到有大量雜菌。醬掛在飯上有creamy的質感,又不會太heavy,軟硬適中帶點芝士的鹹香味,質素有驚喜。菇類款式很多,質地爽脆,跟香濃的意大利飯很配。餐飲方面配有$39或以下的飲品一杯。我加$6點了凍的榛子朱古力,朱古力突出但不怎麼飲到榛子味,相比起意大利飯則遜色了點。食完燴飯加上一大杯飲品,其實都幾飽。安靜舒服地,我們在cafe渡過了一個下午。無論是致電餐廳查詢,還是在用餐期間,店員都是友善有禮的。別以為樓上cafe的食物水準一定不會好,來Rimi可能會有驚喜呢

特色雜菌燴飯

2020-06-04 203 瀏覽
今日 lunch 同媽媽去試下呢間 cafe,一入門口就見到兩隻吉祥物,店內都貼滿好多抗爭嘅 poster店內所有食品及飲品都係即叫即整,咁應該幾新鮮,令我對食物品質有期待煙三文魚配忌廉雜菌天使麵,三文魚有好香嘅煙熏味,味道濃郁,而天使面亦軟硬適中,配合忌廉蘑菇同埋上面少許巴馬臣芝士,香味撲鼻,一試上癮!焗蘑菇雞肉酥,外層鬆化嘅酥皮包裹住軟綿綿嘅雞肉同蘑菇,味道一流!迷你沙樂美薄餅,熱辣辣香脆嘅餅底再加埋上面的沙樂美肉醬,十分惹味藍莓四季春茶,飲起上嚟有少少似黑加侖子味百香果四季春茶,好香嘅百香果味,我中意!荔枝烏龍茶,太口渴所以追加一杯烏龍茶,荔枝味十足最後店員亦十分貼心送上一杯清水真係要再返嚟幫襯先得!

藍莓四季春茶,飲起上嚟有少少似黑加侖子味
百香果四季春茶,好香嘅百香果味,我中意!

荔枝烏龍茶,太口渴所以追加一杯烏龍茶,荔枝味十足
最後店員亦十分貼心送上一杯清水
真係要再返嚟幫襯先得!
2020-06-02
2020-06-04 2140 瀏覽
放假來到旺角的樓上cafe 輕鬆下食個lunch ,今日選擇了位於登打士街的登打士廣場20樓,餐廳有落地玻璃窗位置,居高臨下看下面熱鬧的街道,自然光從窗外引入,感覺 舒適,店中都有供應耍樂的小玩意,例如有大富翁、方格遊戲、紙牌等…飯後可以玩一會 午餐時間12pm至1700pm,先點了一些小食如下 蜜糖芥末雞翼(三隻)$38~即叫即炸雞翼皮脆有肉汁,雞翼上加了一些蜜糖芥末沙律汁,吃起來雞翼香滑又脆香 炸曲薯條(細)$36~粗身薯條也是我至愛,都即炸,熱辣辣富薯香,蘸上茄汁更加滋味 蜜糖芝士腸(10條)$45~一入口已經有濃鬱甜香的蜜糖味,一咬開皮脆肉香,真是美味 蒜茸牛油焗雜菌$52~用了錫紙包起來的雜菌,加入了牛油及蒜茸去焗,讓菇菌保持水份之外,蒜香惹味,有啖啖牛油香縈繞在口腔 之中,也是爽口菌香 午餐選擇了一份卡邦尼意粉($79),配餐飲$39四季春茶系列飲品或烏龍茶,其他飲品就要補差價,食前先將芝士片與意粉攪拌,汁醬非常濃厚濃稠,讓 意粉都好掛粉黏香,意粉都彈牙可口,混入了很多煙肉碎及洋蔥碎去煮,菜式雖然普及但水準果然不錯 我兩人都選擇了飲花茶,花茶始終都是女士較喜愛,友人選擇了這

午餐時間12pm至1700pm,先點了一些小食如下

蜜糖芥末雞翼(3隻)

炸曲薯條(細)

蜜糖芝士腸

卡邦尼意粉(午餐)

我兩人都選擇了飲花茶,花茶始終都是女士較喜愛,友人選擇了這《星光》($59),有美腿功效,內有蘋果、檸檬草、馬鞭草、金盞花、青檸、檸檬香桃木 ,花草香比較突出,奉上茶壺可以浸透茶香,也有供應蜜糖,讓客人自行調配口味
星光

而我杯是《落葉》($59)~接骨木、茴香、薄荷葉、檸檬草、毛蕊花、仙人掌花,飲落薄荷味較突出,清幽怡人 ,有安睡寧神的功效
落葉

今餐都非常豐富,坐在沙發享受了一個美好午餐,環境地方都好舒適,燈光通明,又有玩具耍樂,約埋三五知己都是不錯的好地方
2020-06-03
蜜糖芥末雞翼(3隻)
炸曲薯條(細)
蜜糖芝士腸
星光
落葉
2020-06-03 129 瀏覽
絕對值得回頭嘅高質良心樓上Cafe雖然係下午茶時間先嚟但因為太餓同全日未食過嘢,所以都係叫咗Lunch Set再加小食😂同行朋友叫嘅卡邦尼意粉 -79煙三文魚配忌廉雜菌天使麵 -88天使麵真係令人無法抗拒雜菌份量都唔少蜜糖芥末雞翼 -65/6pcs雞翼大大隻,熱辣辣咁上本來想叫炒椰菜苗,但可惜無哂所以叫咗芝士焗西蘭花 -52如果芝士再多啲,再鋪滿啲會開心啲西蘭花唔會話焗得太淋/焗唔夠太硬唯一就係飲品,等咗好耐都未上😖😖呢個有待改善多謝良心Cafe
絕對值得回頭嘅高質良心樓上Cafe
雖然係下午茶時間先嚟

同行朋友叫嘅卡邦尼意粉 -79

煙三文魚配忌廉雜菌天使麵 -88
天使麵真係令人無法抗拒

雜菌份量都唔少

蜜糖芥末雞翼 -65/6pcs
雞翼大大隻,熱辣辣咁上

本來想叫炒椰菜苗,但可惜無哂
所以叫咗芝士焗西蘭花 -52
如果芝士再多啲,再鋪滿啲會開心啲

西蘭花唔會話焗得太淋/焗唔夠太硬
唯一就係飲品,等咗好耐都未上😖😖呢個有待改善
多謝良心Cafe
2020-05-27
  • 煙三文魚配忌廉雜菌天使麵
2020-06-03 115 瀏覽
因為疫情關係,出街食飯嘅餐廳都要篩選一下,同事推介下就揀咗呢間Cafe。今次我哋就嗌左一個set,有沙律有小食有主菜,有甜品又有嘢飲,其實依啲套餐就好啱一班人又冇乜意見食啲乜嘢,叫一個餐有唔同種類嘅嘢食,大家都可以食少少,傾吓計又繼續食。黑松露蘑菇意粉,忌廉意粉香濃配上黑松露成個意粉都好好味,跟上幾片即刨芝士,好似成個意粉都upgrade咗胡麻醬雞翼,不過不失正常嘢,但都好食嘅,雞翼唔會醃得太咸,配埋沙律醬啱啱好燒春雞,都係一啲大路普通野,不過佢隻春雞燒得好Juicy,雞肉唔會太乾,食嗰陣加少少燒烤汁味道又再提升依3樣係我推介俾大家,如果大家有機會都可以一試

,其實依啲套餐就好啱一班人又冇乜意見食啲乜嘢

依3樣係我推介俾大家,如果大家有機會都可以一試

2020-05-24 289 瀏覽
環境得舒服 有一邊是落地玻璃 配搭塔塔米坐法區要除鞋,適合幾個朋友相聚玩遊戲閒聊半天。另一邊是全白色梳化位,區間整齊,望落去己很舒適。隔離單位都是屬餐廳的,未有機會過去坐,相信應該都會坐得舒服。比其他一些樓上cafe尤其旺角區 些間不會太嘈雜,其實還相對舒適好坐,真可以hea 上一天🤪茶飲相當出色 不太甜有茶味 值得一讚👍🏻我們點了芒果四季春和荔枝烏龍茶。茶味香濃👏🏼👏🏼食物點了煙三文魚忌廉汁意粉🍝好味,忌廉汁好濃是我杯茶😋一定會再幫襯!
芒果四季春茶和荔枝烏龍茶
2020-05-23
芒果四季春茶和荔枝烏龍茶
2020-05-23 2105 瀏覽
😷近排疫情無咩地方去,想搵朋友,人少少聚下,樓上cafe可能係個好去處,今次就同大家介紹下旺角嘅良心小店-- Rimi Cafe Cafe 為於登打士廣場20樓,一出Lift就見到好多真‧ 香港人嘅擺設,仲有香港民主女神像架😍😍店內有好多board game, 差電位都好多,每人最少叫一杯野飲就可以坐成日架啦👍🏻👍🏻 疫情期間仲準備埋暫存口罩嘅信封比大家👍🏻野食方面選擇都幾多,下午茶時間仲有好多輕食選擇,食完野去都無問題,我地下午茶時間就叫左個焗磨菇雞肉酥,外皮焗到金黃色,磨菇味好突出同雞肉好夾,又唔會太咸,下午茶過下口癮就最岩😆🥤跟餐就叫左杯 金柑桔檸檬四季春茶,金柑都幾濃,以cafe黎講水準都算唔錯,潤下喉就可以繼續玩board game😂😂.坐到咁上下,我地仲叫埋晚餐,芝士焗香檳芥末汁牛肉飯同煙三文魚配忌廉雜菌天使麵😋焗飯黎到,一層滿滿嘅半溶芝士非常吸引,芥末汁味道有輕微辣味同酸味,配埋牛肉都幾開胃架😋而天使麵都非常唔錯,煙三文魚卷成花型,另外雜菌份量勁多,忌廉汁味道岩岩好,天使麵軟硬度適中,值得一試👍晚市加19蚊 可跟餐湯蒜蓉包及餐飲一杯,餐湯係磨菇湯,味道非常濃郁,岩哂連埋蒜

焗磨菇雞肉酥

金柑桔檸檬四季春茶

煙三文魚配忌廉雜菌天使麵
芝士焗香檳芥末汁牛肉飯

晚市加19蚊 可跟餐湯蒜蓉包及餐飲一杯,餐湯係磨菇湯,味道非常濃郁,岩哂連埋蒜蓉包一齊食😋
🥤餐飲就叫左蘋果四季春茶,有淡淡蘋果味,但茶味唔算突出,比較一般🙈
蘋果四季春茶

P.S: 最後仲送左2張好靚嘅卡片仔☺️

2020-05-03
焗磨菇雞肉酥
金柑桔檸檬四季春茶
煙三文魚配忌廉雜菌天使麵
2020-05-09 979 瀏覽
做左網上學習難民 朋友話搵cafe出上堂諗起之前食過呢間 打左電話問原來除咗有wifi提供仲有插頭提供於是就拍板訂呢間一坐低staff就比兩個信封我地入口罩好貼心第二次再黎仲有85折講返嘢食先 野食真係樣樣都好味😋上菜速度都快最欣賞個肋骨我個人覺得好食過死咸嘅outbxxk員工仲好細心留意我哋 知道我地放咗電腦唔夠位都好快清理左枱面同好仔細咁抹乾淨張枱比我地上堂如果有朋友想搵cafe我都一定會推薦朋友黎呢度
做左網上學習難民 朋友話搵cafe出上堂

• 鮮蝦蒜辣炒天使麵
  • 蜜糖雞翼
  • 朱古力誘惑
2020-05-06 809 瀏覽
一去到就睇到好多文宣Pepe青蛙🐸入到去見到有個類似榻榻米既corner 周圍都貼滿文宣(´・ω・`)有free wifi仲坐得舒適一坐底就有店員比信封你袋住口罩😌-薄荷朱古力咖啡☕️(💰47)朋友無叫少甜 仲覺得太甜了建議唔好甜既朋友仔可以叫少甜但其實杯野既配搭係幾夾薄荷帶少少fresh 咖啡味又好出😌-特濃朱古力🍫(💰49)叫左少甜剛剛好啊(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)朱古力味*唔係*溝水咁既味都幾濃 仲咬到啲朱古力碎碎-玫瑰花🌹茶(💰55)微甜偏酸可以自己加糖漿調節甜度-💛黃嫁係黃嫁!醫護去仲有8折💕低消係每人一杯野飲🤤-
一去到就睇到好多文宣
Pepe青蛙🐸

入到去見到有個類似榻榻米既corner
周圍都貼滿文宣(´・ω・`)

有free wifi仲坐得舒適
一坐底就有店員比信封你袋住口罩😌
薄荷朱古力咖啡☕️(💰47)
朋友無叫少甜 仲覺得太甜了
建議唔好甜既朋友仔可以叫少甜
但其實杯野既配搭係幾夾
薄荷帶少少fresh 咖啡味又好出😌

特濃朱古力🍫(💰49)
叫左少甜剛剛好啊(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
朱古力味*唔係*溝水咁既味
都幾濃 仲咬到啲朱古力碎碎
玫瑰花🌹茶(💰55)
微甜偏酸
可以自己加糖漿調節甜度

💛黃嫁係黃嫁!
醫護去仲有8折💕
低消係每人一杯野飲🤤
2020-05-04 672 瀏覽
我地四人行都係講起今日食野去邊食好睇呢間啲食評都唔差有網友話啲staff態度差都有少少擔心一book完staff就打電話確認預訂但係完全唔覺仲有驚喜一出𨋢就見到Staff報左自己有book位對入座人數電話number 但想去埋廁所先入座,條走廊尾段都多文宣入到門口有量體溫、酒精搓手液嗌左個3-4人餐 野食黎得都好快😆😆經典凱撒沙律比我預期之中大份(如果用大碗裝會方便啲)牛油焗雜菌味道唔會太膩(如果上枱先開錫紙會好啲)芝士焗吞拿魚長通粉吞拿魚好多好食😆芝士焗肉醬意粉正常水準😘😘煙三文魚薄餅幾好食,唔會好膩😘😘啲醬汁都ok餐湯幾好連我呢個好少會飲南瓜湯既人都飲哂🤤個蒜蓉多士可以咸啲就好啦😘蒜片牛柳粒呢個牛柳粒偏韌左啲😂不完美但尚可接受🥰食得好滿足~因為自己做飲食行業啲staff見到我哋將啲食完既野放枱邊都好主動幫我地收走由其我地食完飲完想挽下board games都主動比水我地真係好貼心🥰🥰呢次五。一黃金周撐黃店我地又多個聚餐點🥰🥰🥰
我地四人行都係講起今日食野去邊食好
睇呢間啲食評都唔差
有網友話啲staff態度差
都有少少擔心
一book完staff就打電話確認預訂
但係完全唔覺仲有驚喜
一出𨋢就見到Staff
報左自己有book位對入座人數電話number
但想去埋廁所先入座,條走廊尾段都多文宣
入到門口有量體溫、酒精搓手液

嗌左個3-4人餐 野食黎得都好快😆😆
經典凱撒沙律比我預期之中大份
(如果用大碗裝會方便啲)
牛油焗雜菌味道唔會太膩
(如果上枱先開錫紙會好啲)
芝士焗吞拿魚長通粉
吞拿魚好多好食😆
芝士焗肉醬意粉
正常水準😘😘
煙三文魚薄餅
幾好食,唔會好膩😘😘啲醬汁都ok
餐湯幾好

啲staff見到我哋將啲食完既野放枱邊都好主動幫我地收走
由其我地食完飲完想挽下board games
都主動比水我地
真係好貼心🥰🥰
呢次五。一黃金周撐黃店
我地又多個聚餐點🥰🥰🥰
2020-05-03
2020-04-30 386 瀏覽
Hehe又係依間啦上次食飽先去未試佢啲嘢食佢又低低消又冇限時(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)所以就再去食嘢同埋溫書啦-野食黎之前同友人玩左陣board game順帶一提佢哋仲有好多差電位💕真係又好坐又方便(。・ω・。)-薯角(大)(💰59)份量好多同埋每塊都炸都好脆-煙三文魚配忌廉雜菌天使麵(💰88)份量夠晒但又唔會太漏掛哂落天使面都好多唔同菌類所以個菌味都好出煙三文魚多啲就好了(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)附送烏龍茶同四季春系列飲品-荔枝玉露加椰果(💰47)原來本身就有椰果🤪加咗椰果成杯野都係(´・Д・)」-榛子🌰朱古力🍫(💰49)叫左最少甜剛剛好(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)都幾重榛子味榛子同朱古力就真係不嬲都咁夾🤤-極度推薦店員人又好 位又好坐又方便 又係黃店又抵食💛Openrice book位仲有折仲有回訪優惠💰💛-
Hehe又係依間啦
上次食飽先去未試佢啲嘢食
佢又低低消又冇限時(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
所以就再去食嘢同埋溫書啦

野食黎之前同友人玩左陣board game
順帶一提佢哋仲有好多差電位💕
真係又好坐又方便(。・ω・。)

薯角(大)(💰59)
份量好多
同埋每塊都炸都好脆

煙三文魚配忌廉雜菌天使麵(💰88)
份量夠晒但又唔會太漏
掛哂落天使面
都好多唔同菌類
所以個菌味都好出
煙三文魚多啲就好了(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
附送烏龍茶同四季春系列飲品

荔枝玉露加椰果(💰47)
原來本身就有椰果🤪
加咗椰果成杯野都係(´・Д・)」

榛子🌰朱古力🍫(💰49)
叫左最少甜剛剛好(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
都幾重榛子味

Openrice book位仲有折
仲有回訪優惠💰💛
  • 煙三文魚配忌廉雜菌天使麵
2020-04-28 478 瀏覽
因為我同男朋友比較早去既關係,所以我地可以揀位坐, 於是揀左坐榻榻米.個人認為坐榻榻米比較好,因為隔離係大玻璃,可以望到出面街景.我地兩個人叫左卡邦尼意粉, 炸薯角, 同蜜糖雞翼. 卡邦尼意粉味道好濃郁, 意粉軟硬適中, 炸薯角岩岩炸起所以好脆,蜜糖雞翼既蜜糖落得好重手. 平時既樓上cafe 多數係因為想同fd 吹水先去, 貪佢可以坐得耐. 但呢間食物質素唔錯同時又可以坐得耐, hea 足全日都ok , 如果下次再去樓上cafe, 我都會再去呢間!

卡邦尼意粉
炸薯角
蜜糖雞翼
2020-04-26
卡邦尼意粉
炸薯角
蜜糖雞翼
2020-04-27 355 瀏覽
之前嚟過一次,覺得環境及服務都好好,所以今次係第二次光臨,如果諗唔倒其他地方或想娛樂吓都係一個好選擇,價錢合理,還介紹咗朋友到呢間Rimi Cafe,佢哋話下次會再嚟。
2020-04-11 683 瀏覽
去過幾間樓上cafe,目前覺得Rimi整體感覺係最好。大部分人去樓上cafe都係想休閒娛樂吹下水…對食物嘅質素要求降低(至少我係咁😅)。在不抱任何期望底下,Rimi嘅食物都有俾到驚喜我。最鍾意係呢個意粉…望落個樣已經有加分,味道都好過好多餐廳👍🏾👍🏾野菌意大利飯就有啲鹹,不過都算足料,有好多菇類,啱曬我😋去過兩次都係食lunch,不過午餐嘅menu只有6個餐可以揀,選擇略為少咗啲。至於飲品,最鍾意係蜜桃烏龍茶,可以要求少甜㗎。咖啡都唔差,豬豬拉花都幾特別🐷食完飲完想打下機hea下,記得入座前向職員提出安排個可以叉電嘅位啦😉😉

野菌意大利飯就有啲鹹,不過都算足料,有好多菇類,啱曬我😋