叫左三個all day breakfast, 除左個薯餅係暖, 其他食物都係凍既( 腸、蛋) 都算啦。其他有人等位 就開始不停咁走過黎收呢樣收果樣、其實我地已經係密密食 (無傾計無擺住張枱無玩手機)。 其中一個家人食飽就問佢哋拎啲牙簽,3個人俾左1枝。 之後再問佢哋拎、個waitress 竟然仲反問我地要一枝定兩枝? 其實我哋3個人你俾3枝牙簽都唔過份吧?牙簽好貴咩? 我地食3個早餐3杯咖啡 就算問你拎6枝牙簽都唔過份吧?唔好怪人去曬大陸消費,香港人自己都有責任!

唔好怪人去曬大陸消費,香港人自己都有責任!
2024-12-22
$150 (早餐)
2024-10-07 1562 瀏覽
一間吾只是有外觀 還很有內涵的咖啡店食物質素超班 份量也給得很足 每次都是很飽很滿足地走出店鋪~🤭🤭先說他家的咖啡 首先店員會很貼心地問你喜歡什麼口味的咖啡是喜歡fruity 或是 Nutty個人喜歡Nutty 而這杯香濃得來不會苦澀個人特別推介espresso tonic 😚最出名就是牛油果🥑 每次去的品質都一致 不乾不澀 很軟滑~每樣食材都有一定嘅水準Allday Breakfast成日出邊啲餐廳都比一半係菜呢度既allday Breakfast絕對係飽肚之選份量給得很足 女仔一定食得飽也非常好食部分食物是自家制 包括乳酪和塗麵包的牛油
一間吾只是有外觀 還很有內涵的咖啡店

個人喜歡Nutty 而這杯香濃得來不會苦澀
個人特別推介espresso tonic 😚

最出名就是牛油果🥑 每次去的品質都一致 不乾不澀 很軟滑~
每樣食材都有一定嘅水準
Allday Breakfast成日出邊啲餐廳都比一半係菜
呢度既allday Breakfast絕對係飽肚之選
份量給得很足 女仔一定食得飽也非常好食
部分食物是自家制 包括乳酪和塗麵包的牛油
2024-06-27 2626 瀏覽
今日約朋友食過早午餐,因為很久沒有去過九龍城,所以選了這裏聚會,很久以前曾經幫襯過這裏下午茶,感覺美好,所以特登再來拜訪。朋友order了all day breakfast,食物種類豐富,食材也新鮮,牛油果🥑好creamy,薯餅香脆不油膩,與麥當勞薯餅比併,實在是兩回事!我選了lady breakfast,半生熟糖心蛋蛋味十分濃郁,多士也烘得十分完美,乳酪很清新。飲品我們選了Flat white 和朱古力抹茶鮮奶,Flat white 我揀了Fruity味道,入口感覺特別,有多種味道層次,朱古力抹茶鮮奶不是太甜,服務員溫馨提示我們要不時攪拌才喝,朱古力沒有搶走抹茶味道,兩種味道好夾😋。整體食物質素可保持水準,稍嫌擺設沒有之前美麗,设有牛油果🥑花的出現,不知是否因為厨師太忙吧!不過,食物賣相也會佔整體重要分數啊!

10 分鐘 (堂食)
早餐
2024-04-30 2404 瀏覽
帶同事到Rings歎咖啡,點了All Day Breadfast 和香辣帶子墨汁意粉,因同事不吃辣,特別叫waiter減辣,他奉上意粉後,知道我食辣,很細心另上一碟辣椒給我,叫我可以加上意粉會更加好味,這個舉動令我覺得他很在意客人的說話和需要,非常之窩心😁!還有這裡餐湯不是求其做,味道很好;咖啡也大大杯,吾會到喉吾到肺!
2024-04-14 1744 瀏覽
今午專誠去試試tiramisu & coffee😆。Cafe主要以深色木系為主題,悉心的擺設,予人一份閒息感覺💃💥Classic Tiramisu $70👉👉整體層次分明,份量較一般偏大。👍入口順滑,略帶酒和咖啡香味,手指餅有口感,入口即熔。🤤💥Baileys Coffee $44👉👉甜酒並没有蓋過咖啡的濃郁,兩者竟是這麼融和。😃😊咖啡師會偶爾出來和顧客互動,諮詢大家意見,為求讓每位客人能樂在其中。✌️咖啡師和我互動時,提及用aquacode冲泡咖啡,以增強特色咖啡的提取。免收加一✌️
今午專誠去試試tiramisu & coffee😆。

💥Classic Tiramisu $70
👉👉整體層次分明,份量較一般偏大。👍
入口順滑,略帶酒和咖啡香味,手指餅有口感,入口即熔。🤤

💥Baileys Coffee $44
👉👉甜酒並没有蓋過咖啡的濃郁,兩者竟是這麼融和。😃

免收加一✌️
2024-03-30
下午茶
  • Tiramisu
  • Baileys Coffee
2024-03-31 1374 瀏覽
偶而在open rice看到這間cafe👉tiramusu&coffee相片甚吸睛,今午便到訪去hea hea tea tea😆。整間cafe主要以木系為主題,加上悉心的擺設,舒適感濃😍💥Classic Tiramisu 🤤$70👉整體層次分明,份量較一般偏大。👍入口順滑,略帶酒與咖啡的香味,手指餅偏硬,但入口即熔。💥Hot Baileys Coffee 😋 $44👉一口嘗下去兩者是這麼的融和,甜酒没有蓋過咖啡的濃香。😊咖啡師會偶爾出來跟顧客互動,諮詢大家對食物和咖啡的意見,為求精益求精,真心希望讓每位顧客能樂在其中。💃下次定會跟朋友再到訪試試其他食物和咖啡

整間cafe主要以木系為主題,加上悉心的擺設,舒適感濃😍

💥Classic Tiramisu 🤤$70
👉整體層次分明,份量較一般偏大。👍
入口順滑,略帶酒與咖啡的香味,手指餅偏硬,但入口即熔。

💥Hot Baileys Coffee 😋 $44
👉一口嘗下去兩者是這麼的融和,甜酒没有蓋過咖啡的濃香。

💃下次定會跟朋友再到訪試試其他食物和咖啡

2024-03-30
下午茶
  • Tiramisu
  • Baileys Coffee
本身都鍾意啲餐廳門面係比較多木嘅裝飾,行過就俾佢嘅門面吸引咗,適逢禮拜尾chill chill哋,入去輕鬆吓。餐廳坐滿晒都唔會太嘈,唔會覺得好侷促,個感覺好良好。見到幾多一pair pair嘅couple或者朋友甚至係family嚟。我嗌咗Egg Benedict配三文魚,咖啡係LatteEgg Benedict 配三文魚佢嘅Bended係驚喜滿滿,首先佢嘅份量比想像中大,冇諗過佢係會比成粒牛油果,通常喺出面食嗰啲比半個㗎咋嘛😂另外,佢個包唔係實得得嘅muffin,係好鬆軟嘅豬仔包。咬落去嗰下俾佢嘅牛油香衝擊到。Latte (nutty)嗌咖啡嗰陣佢會問鍾意fruity or nutty ,亦都係我比較欣賞嘅地方。我個人本身就比較鍾意nutty嘅咖啡,而佢呢一杯真係幾好飲。推介同朋友嚟gathering嘆吓

我嗌咗Egg Benedict配三文魚,咖啡係Latte

Egg Benedict 配三文魚

Latte (nutty)

推介同朋友嚟gathering嘆吓
Egg  Benedict  (with  Salmon)
Latte  (Nutty)
Egg  Benedict  (with  Salmon)
2024-03-22 1229 瀏覽
食物:4.5/5環境:4/5服務:4/5性價比:4/5 食物:九龍城呢間cafe無論平日定weekend中午都好多人食,平日要12:30去到先有位,之後陸續多人爆場至2點。今次試左個慢煮雞胸main, 雞胸煮得嫩滑,肉份量還可以,陪埋d伴菜岩岩好夠食,Rings Coffee最最最出夠係佢係咖啡類飲品。叫左杯咖啡梳打,好好飲,比例好好同夠大杯,推介!環境:正常餐廳格局,冇咩好講服務:正常餐廳服務,冇咩好講性價比:平日lunch set連飲品 ~$150左右,算係中高檔價錢,但食物好食同飲品好好好好飲,超值得一試
食物:4.5/5
環境:4/5
服務:4/5
性價比:4/5
環境:正常餐廳格局,冇咩好講
服務:正常餐廳服務,冇咩好講
10 分鐘 (堂食)
2024-03-03 992 瀏覽
今日去九龍城找地方和好朋友食午飯,見到Rings Coffee 的評語都不錯,就來試吓。點知喜出望外,職員服務 excellent,笑容滿面,食物質素又好,座位舒適,非常適宜一路品嚐食物一路談天說地,職員不會「吹吹趕趕」。食完個主菜,仲食埋甜品。可惜太飽,未能品嚐他們出名的咖啡。不過下次一定再來😊All Day Breakfast :牛油果剛剛熟透,炒蛋幼滑,又有Parma Ham和乳酪,美味又有營養溫泉肉醬意粉:朋友點的菜式,睇落都相當美味,賣相極吸引原味Tiramisu :不會太甜,很適合女士們

溫泉肉醬意粉:朋友點的菜式,睇落都相當美味,賣相極吸引

原味Tiramisu :不會太甜,很適合女士們
All  Day  Breakfast
溫泉蛋肉醬意粉
原味Tiramisu
All  Day  Breakfast
溫泉蛋肉醬意粉
原味Tiramisu
2024-01-19 1120 瀏覽
第二次Encore 呢間Cafe~ 其實第一次係喺九龍城無意中發現到呢間Cafe,結果食過第一次之後就覺得好好食,所以就特登返嚟食多次。今次就試咗佢哋個all day Breakfast同埋Tiramisu. Tiramisu識落酒味重啲啲,兩個人share食份量就啱啱好,面頭啲cream就Heavy啲,再加埋中間脆嘅餅乾同埋個海綿蛋糕一齊食,好正。而all day breakfast 相對冇乜特別,覺得有啲啲貴。

2024-01-07 1093 瀏覽
同事話個咖啡好好飲,聽聞個咖啡師仲拎過拉花獎。之前成日開地圖都見到哩間咖啡店,但一直無機會試。今次終於約得成,約埋同事一齊去試下 🤓附近有地盤工程,每一下打椿,成間咖啡店都震,每日返工嘅員工都好辛苦😖全日早餐 ($138)All Day Breakfast所有午餐都會送餐湯。個全日早餐好豐富,有炒蛋、牛油果、薯餅、香腸、parma ham、sourdough,仲有一杯乳酪cereal。每樣少少,食落好飽。平時all day breakfast,好少會有cereal 😍如果怕份量太大,咖啡店仲有提供唔同款嘅all day breakfast,可以揀下邊款岩自己食。馬斯卡彭芝士肉醬意粉 ($138)Mascarpone Bolognese肉醬有啲漿口,意粉上面有少少辣椒絲,夾埋意粉一齊食,可以中和意粉嘅膩。仲有啲合桃碎令個意粉多一個口感,好好食。Flat White ($19)原價係$38,跟餐叫會有半價。轉燕麥奶就要加$4,一樣會有半價。咖啡豆可以揀nutty 或者 fruity 豆。咖啡好香,奶打得好滑,就算用燕麥奶,個拉花都好靚。無意中聽到職員同客人對話。當職員執枱發現客人個日式布丁
今次終於約得成,約埋同事一齊去試下 🤓

全日早餐 ($138)
All Day Breakfast

所有午餐都會送餐湯。
每樣少少,食落好飽。

馬斯卡彭芝士肉醬意粉 ($138)
Mascarpone Bolognese

仲有啲合桃碎令個意粉多一個口感,好好食。

Flat White ($19)

咖啡豆可以揀nutty 或者 fruity 豆。
咖啡好香,奶打得好滑,就算用燕麥奶,個拉花都好靚。

無意中聽到職員同客人對話。
當職員執枱發現客人個日式布丁淨返好多,於是問客人係咪唔岩食。
客人尷尬咁答,覺得個布丁太甜。
職員聽到甜品唔岩客人口味,free咗個布丁俾個客。
即刻同其他職員一齊研究點去改進。
好好嘅良心小店💗
2023-11-23 1181 瀏覽
九龍城有很多cafe,呢間以牛油果作招徠。今次嚟只係歇吓腳,飲杯嘢,食件cake。因為人手拉花,所以等咗一陣。咖啡唔係特別出色,普普通通。朋友喜歡芝士奶蓋,佢話飲品清新,芒果味濃,下午飲最好因為當日冇其他蛋糕,只得兩款Tiramisu。賣相幾靚,原味較好食,其實都係一般。綠茶味唔夠香,無驚喜。下次唔會再食。雖然食物唔太吸引,但環境舒服,當日滿座都唔太嘈。店主可能好鐘意漫畫人物Tin Tin,每邊牆都掛咗幾幅丁丁歷險記的posters。
鮮奶咖啡

因為人手拉花,所以等咗一陣。咖啡唔係特別出色,普普通通。
四季春芒果橙芝士奶蓋

朋友喜歡芝士奶蓋,佢話飲品清新,芒果味濃,下午飲最好

Tiramisu

因為當日冇其他蛋糕,只得兩款Tiramisu。
賣相幾靚,原味較好食,其實都係一般。
綠茶味唔夠香,無驚喜。下次唔會再食。
Matcha  Tiramisu

鮮奶咖啡
Tiramisu
2023-11-05 911 瀏覽
Ring coffee係我九龍城區去得最多嘅coffee shop。喜歡佢嘅早午餐,weekend去到可以慢慢食。好多菜式都有健康美味的牛油果,佢嘅薯餅亦都出色。Yogurt新鮮美味,all day breakfast 更有Vegetarian 選項。咖啡方面亦都有好多選擇,不過我比較常點較普通的Flat white。Green Breakfast 2.0 素食早餐2.0Mascarpone Bolognese 馬斯卡彭芝士肉醬意粉

Green Breakfast 2.0 素食早餐2.0

2023-11-04 1315 瀏覽
近年九龍城多了很多咖啡店,每一間都各有特色。Rings Coffee以木質傢俬為主,今次和朋友選擇到這裡吃午餐主要是被這裡的牛油果花和Tiramisu吸引。❈ 牛油果蛋多士 HK$98❈ 焙茶鮮奶 HK$22 (配午餐價)牛油果花真的好美,太陽蛋也非常吸睛。牛油果加上少許胡椒粉與太陽蛋放在酸種麵包上,味道很搭。另外還配搭營養又健康的穀麥乳酪。焙茶鮮奶略甜,拉花精美。❈ 全日早餐2.0 HK$138❈ 四季春芒果橙芝士奶蓋 HK$24 (配午餐價)全日早餐非常豐富,炒蛋、香賜、培根、牛油果、薯餅,酸種麵包和穀麥乳酪。四季春芒果橙芝士奶蓋外表看似啤酒,是以新鮮芒果和橙榨成果汁加上清香的四季春混合以成,頂層的奶蓋,甜以不膩,口感綿滑。❈ 提拉米蘇 (經典原味) HK$70這個Tiramisu與傳統餐廳的做法不一樣,這個的底層手指餅外酥內脆,上層加上軟綿綿的奶油。

❈ 牛油果蛋多士 HK$98
❈ 焙茶鮮奶 HK$22 (配午餐價)

牛油果蛋多士
焙茶鮮奶

❈ 全日早餐2.0 HK$138
❈ 四季春芒果橙芝士奶蓋 HK$24 (配午餐價)

全日早餐2.0

❈ 提拉米蘇 (經典原味) HK$70

提拉米蘇 (經典原味)

牛油果蛋多士
2023-09-24 994 瀏覽
第一次特登去食一間餐廳食早餐,好姐妹介紹話呢間早餐多款式配搭又好味,所以今日去開附近就黎試下😆 地點不難找到,九龍城站行幾分鐘就到。入到餐廳,店員給我一個很好的角落位,我可以舒舒服服,慢慢享受早餐。呢期鍾意食既野都係綠色,所以我點左飲品綠茶鮮奶。主餐叫左All day breakfast牛油果蛋多士,只係樽仔嗰個有啲唔知點咁,其他主食-燶邊太陽蛋,花花新鮮牛油果,健康椰菜花同埋牛油果醬多士都不錯,早餐來說,份量很夠,大滿足😋

2023-09-11
$150 (早餐)
  • All  Day  Breakfast