2022-01-04 147 瀏覽
🥲想好了晚餐,推門入去後發現周五晚上只能散叫,周末就只有被宰的份兒。🤰既是如此,特別放肆,叫了三樣食物,碳水極多。🍣🌮三文魚味道鮮美,可是要自己包進墨西哥餅皮。一片一片下去,最後發現餅皮比三文魚多,寧願少吃兩塊餅卷,也不想令自己陷入五餅二魚的窘況呀。🍝🦐🦐溫泉蛋卡邦尼意粉味道不錯,鮮蝦意大利飯也算足料,啖啖鮮蝦添上乾蔥,挺惹味的。意大利飯澆了蝦湯,染了鮮色鮮味,也很開胃,份量也正常。進來的時候印象減分了,主菜縱然好吃,下次可能也會選擇挑新的餐廳算了。▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️📍Romanne Leisure Food Concept大角咀利得街36-38號地舖@romanneleisurefoodconcept🥰 意粉和飯都足料好吃😅前菜價錢和分量有落差煙三文魚牛油果墨西哥卷💲8️⃣8️⃣溫泉蛋卡邦尼意粉💲8️⃣8️⃣蝦湯乾蔥鮮蝦意大利飯💲1️⃣1️⃣8️⃣人均消費:💲1️⃣6️⃣1️⃣

🤰既是如此,特別放肆,叫了三樣食物,碳水極多。

📍Romanne Leisure Food Concept

溫泉蛋卡邦尼意粉💲8️⃣8️⃣

蝦湯乾蔥鮮蝦意大利飯💲1️⃣1️⃣8️⃣

人均消費:💲1️⃣6️⃣1️⃣

2022-01-04 57 瀏覽
約了朋友午餐一聚,找到一間舒服嘅地方,由港鐵奧運站行去都很方便,我們平日所以有set lunch而且又多選擇,不約而同我哋咁啱都係選同一個餐,溫泉蛋黑蒜油燒雞肉丼飯~首先個黑蒜油真係好惹味同燒雞肉好夾,再加上溫泉蛋配合一下真係又香又滑,真係好正👍🏻餐湯係蘑菇湯,個蘑菇湯好香菇味而且有少少粒粒真材實料👍🏻店理環境都算幾舒適,而服務方面都係幾快幾細心!
店理環境都算幾舒適,而服務方面都係幾快幾細心!
𝔽𝕠𝕠𝕕𝕚𝕖 窮食香港🍔🍕🍣🍰🍹長期糧尾都可以有啖好食食得落肚嘅卡路里必須好味‼大角咀有好多隱世餐廳 今次試嘅就係其中一間高質西餐~~逢星期日至四的晚市套餐價錢介乎$100-200 包沙律 餐湯 餐包 主菜同飲品 加$20-40仲有埋甜品 勁抵食😍😍用醋調味嘅沙律幾新鮮🥗 青瓜 車厘茄同粟米都好鮮甜南瓜湯食得出真係用南瓜蓉磨成 冇溝粉 所以好重南瓜味😋 至於蒜蓉包正常發揮餐牌上嘅龍蝦明太子烏冬因為龍蝦賣晒所以轉咗做鵝肝 但完全冇令人失望!! 鵝肝有半隻手掌咁大塊 煎得好香口🤤 烏冬亦有驚喜!! 腍身得嚟好煙韌 配明太子醬好夾!!另一道主菜係帶子牛油果忌廉汁意粉 忌廉汁唔會好膩好黏 意粉比較有咬口 乾身得嚟又唔會唔夠味 帶子亦好新鮮 完全食唔出急凍帶子嘅雪味~~套餐包咗飲品 加$30可以轉餐牌上其他Mocktail 加$40可以轉Cocktail🍹 所以我同朋友叫咗一杯New Hope 同一杯瑪格麗 Cocktail黎講性價比極高!!最後埋單總共$383 食到呢個質素嘅西餐仲可以飲番杯真係超抵! 大力推薦經過大角咀嘅朋友試試!!😋
𝔽𝕠𝕠𝕕𝕚𝕖 窮食香港🍔🍕🍣🍰🍹
長期糧尾都可以有啖好食
食得落肚嘅卡路里必須好味‼

大角咀有好多隱世餐廳 今次試嘅就係其中一間高質西餐~~

用醋調味嘅沙律幾新鮮🥗 青瓜 車厘茄同粟米都好鮮甜

2021-12-28
  • 沙律
  • 南瓜湯
✨意粉好掛汁👍🏻食落都好夠彈牙~配埋溫泉蛋撈埋食令整體更加creamy😍好足料 啖啖都食到煙肉 蘑菇😋值得一試👅✨Risotto煮得啱啱好👍🏻口感軟硬適中😋黑松露味好夠香濃😻配埋半熟嘅溫泉蛋嘅蛋汁一齊食 多咗份蛋香 更加滋味🤤✨Apple crumble好有驚喜喎😍一上枱已經聞到好香嘅玉桂味 成盤都係大大粒既蘋果果肉🍎配埋面頭嘅脆脆 同曲奇味嘅雪糕 冰火交融 啖啖滿足啊🤤❤️‍🔥✨整體食物質素都唔錯 環境亦都幾舒服 好啱同朋友慢慢坐低食下野 傾吓計☺️💖🍴傳統卡邦尼意大利麵配63度溫泉蛋 $𝟾𝟾🍴黑松露雜菌意大利飯配63度溫泉蛋 $𝟿𝟾🍴焗玉桂蘋果脆脆配意大利雪糕 $𝟾𝟾📍𝚁𝚘𝚖𝚊𝚗𝚗𝚎 𝙻𝚎𝚒𝚜𝚞𝚛𝚎 𝙵𝚘𝚘𝚍 𝙲𝚘𝚗𝚌𝚎𝚙𝚝🔍大角咀利得街36-38號地舖

🍴傳統卡邦尼意大利麵配63度溫泉蛋 $𝟾𝟾
🍴黑松露雜菌意大利飯配63度溫泉蛋 $𝟿𝟾
🍴焗玉桂蘋果脆脆配意大利雪糕 $𝟾𝟾

📍𝚁𝚘𝚖𝚊𝚗𝚗𝚎 𝙻𝚎𝚒𝚜𝚞𝚛𝚎 𝙵𝚘𝚘𝚍 𝙲𝚘𝚗𝚌𝚎𝚙𝚝
🔍大角咀利得街36-38號地舖
2021-12-25 34 瀏覽
我哋喺大角咀道行過嘅時候突然之間見到呢一間餐廳,俾佢嘅裝修吸引咗就諗住入去試一試🤗可能因為夜晚嘅關係,所以餐廳入邊都唔算太多人🙆🏻‍♀️我哋坐低咗之後好快就決定要食啲乜嘢🥰之後就留意吓周圍嘅環境,發現佢都係以植物做一個裝飾為主🌿可以令到入去享用食物嘅客人得到放鬆嘅心情☺️韓式辣醬芝士自家製吉列牛漢堡 $128吉列牛漢堡一上枱面,就俾佢巨型嘅size嚇親🤭本身仲諗住有機會食唔晒,多得佢嘅韓式辣醬🥳辣得來又唔會話特別過火,係可以接受嘅程度😍但係又會令人胃口大增👏🏻佢連啲配菜都好有心機咁去烹煮,啲薯條都會炸到外脆內軟❤️黑麥啤洒西班牙豚肉辣肉腸意大利飯 $108呢個飯嘅用料勁豐富,仲要煮得好有口感🤗西班牙豚肉都主導個口感啱啱好,配上黑麥啤酒嘅味道,好似去咗西班牙一樣🥰仲要配合返呢個嘅主題,佢有落到一啲提子乾🥳就好似飲酒嘅配菜一樣

韓式辣醬芝士自家製吉列牛漢堡 $128
韓式辣醬芝士自家製吉列牛漢堡

黑麥啤洒西班牙豚肉辣肉腸意大利飯 $108
黑麥啤洒西班牙豚肉辣肉腸意大利飯
韓式辣醬芝士自家製吉列牛漢堡
黑麥啤洒西班牙豚肉辣肉腸意大利飯
2021-12-17 34 瀏覽
今次嚟到大角咀一間田園風既餐廳 餐廳以木系設計為主 門口同餐廳裡面都放左綠色植物 營造出田園風既感覺 裝潢簡約清新 令客人坐得舒服❤️晚市套餐🧡 跟沙律💚 湯💜 熱飲🤍 蒜蓉包❤️前菜蒜蓉包 沙律 忌廉甘筍湯🥕忌廉甘筍湯夠creamy 甘筍既味道令到碗湯好清新😍主菜1️⃣黑松露溫泉蛋烤大啡菇粗管通粉 $118外面有烤得脆脆既粗管通粉 裡面就juicy既通粉 汁調得岩岩好 有濃濃既黑松露味 大啡菇厚肉juicy 大啡菇上面有隻溫泉蛋 一半我連埋大啡菇食 一半就撈通粉😋2️⃣混醬烤美國豬仔骨配鮮柚子沙律 $168豬仔骨烤得外脆內嫩 裡面唔會乾 燒烤醬好惹味 薯條夠脆 酸酸甜甜既沙律中和一下肥膩感😋
❤️晚市套餐🧡 跟沙律💚 湯💜 熱飲🤍 蒜蓉包❤️

前菜
蒜蓉包 沙律 忌廉甘筍湯🥕
忌廉甘筍湯夠creamy 甘筍既味道令到碗湯好清新😍

主菜
1️⃣黑松露溫泉蛋烤大啡菇粗管通粉 $118

2️⃣混醬烤美國豬仔骨配鮮柚子沙律 $168
大角咀有幾條街真係隱藏咗好多好高質嘅餐廳🍴今次就帶大家嚟到呢間rommane leisure food concept佢哋其實有好幾間分店 旺角、深水埗同大角咀都有 全部都非常就腳🥰而且每間嘅裝修都各有特色好似位於大角咀嘅呢一間就以綠色為主題 走大自然風🌿一入到去就有種好舒服嘅感覺🤪今次我哋叫咗佢哋嘅set dinner一個價錢就包左沙律、餐湯、蒜蓉包、主食同埋嘢飲🤭仲可以用優惠價加購小食同甜品 抵食過散叫好多架😚黑麥啤酒西班牙豚肉辣肉腸意大利飯($108)睇見個名都覺得有創意 即刻令我好想試下🤪竟然攞啤酒嚟加入料理入邊😨初初見到黑啤 仲以為會好苦🧐點知食落散發淡淡嘅酒香 一啲都唔苦同大纜都扯唔埋嘅risottos 居然好夾😱加入埋豚肉、辣肉腸、提子乾同脆片令到賣相更吸引 增加成道菜嘅特色🤤烤帶子明太子乾伴櫻花蝦烏冬 ($138)烏冬採用左比較偏身 冇咁容易淋嘅稻庭烏冬加入明太子汁 非常creamy仲有櫻花蝦做toppings真係提升咗成個味道嘅層次😌值得一提嘅係 本身呢個烏冬其實係配龍蝦尾架 不過好可惜餐廳嘅龍蝦賣晒🦞所以要轉做帶子不過帶子都同樣出色 三粒都大大粒而且仲輕輕煎過下 非
大角咀有幾條街真係隱藏咗好多好高質嘅餐廳🍴
佢哋其實有好幾間分店
旺角、深水埗同大角咀都有 全部都非常就腳🥰
而且每間嘅裝修都各有特色
好似位於大角咀嘅呢一間就以綠色為主題 走大自然風🌿
一入到去就有種好舒服嘅感覺🤪
今次我哋叫咗佢哋嘅set dinner
一個價錢就包左沙律、餐湯、蒜蓉包、主食同埋嘢飲🤭
仲可以用優惠價加購小食同甜品
抵食過散叫好多架😚

黑麥啤酒西班牙豚肉辣肉腸意大利飯($108)
睇見個名都覺得有創意 即刻令我好想試下🤪
竟然攞啤酒嚟加入料理入邊😨
初初見到黑啤 仲以為會好苦🧐
點知食落散發淡淡嘅酒香 一啲都唔苦
同大纜都扯唔埋嘅risottos 居然好夾😱
加入埋豚肉、辣肉腸、提子乾同脆片
令到賣相更吸引 增加成道菜嘅特色🤤

烤帶子明太子乾伴櫻花蝦烏冬 ($138)
烏冬採用左比較偏身 冇咁容易淋嘅稻庭烏冬
不過好可惜餐廳嘅龍蝦賣晒🦞
所以要轉做帶子
不過帶子都同樣出色 三粒都大大粒
而且仲輕輕煎過下 非常香口又有鮮味🤫

黑松露薯條 (套餐+$32)
小食來講份量都算好多
醬料提供左黑松露醬同茄汁 兩者都係另上🤗
薯條粗幼度適中 炸到脆卜卜
點埋松露醬 食落散發淡淡的

2021-12-03 38 瀏覽
有日去左奧運站附近,行行下去左大角咀發現原來果邊都有間田園風格既café成間餐廳裝修都係花花草草,係吸睛的而且價錢又唔貴,所以同男朋友決定試下呢間餐廳入面座位分佈唔會太密,所以座得幾舒服而且2個人都係坐4人位連啲碟都幾靚,都係花花草草style其實餐廳有好多食物選擇但真係太多所以我地揀左2人dinner set先黎個南瓜蓉做頭湯+蒜蓉包南瓜蓉湯味道唔會太濃味唔食南瓜的男朋友都覺得ok之後上個煙三文魚沙律大大份勁足料🥗而且菜係幾鮮🥬第一款主菜63度溫泉蛋卡邦尼意粉賣相幾靚,個流心蛋好有動感💯意粉烹調時間岩岩好,麵身有咬口唔會過淋卡邦尼忌廉汁剛好有掛汁🤤份量好大碟,夠曬我大食的男朋友🤓第二款主菜英式啤酒炸比目魚配香料薯條好大碟哈哈,好多炸魚兼好多薯條🍟炸魚total有4件,件件都好大好厚肉👍🏻啖啖juicy而且肉質唔會鞋口而且仲有少少沙律菜平衡番👍🏻另外薯條脆口,表面加左少量香草配埋2款醬汁都好好食非常滋味可口風味十足。呢個2人set 性價比不錯因為無諗過份量幾多而且味道+賣相幾好餐單真係好多choice,可以再戰
有日去左奧運站附近,行行下去左大角咀
發現原來果邊都有間田園風格既café

成間餐廳裝修都係花花草草,係吸睛的
而且價錢又唔貴,所以同男朋友決定試下呢間餐廳

入面座位分佈唔會太密,所以座得幾舒服
而且2個人都係坐4人位

連啲碟都幾靚,都係花花草草style

其實餐廳有好多食物選擇
但真係太多所以我地揀左2人dinner set

先黎個南瓜蓉做頭湯+蒜蓉包

南瓜蓉湯味道唔會太濃味

唔食南瓜的男朋友都覺得ok

之後上個煙三文魚沙律
大大份勁足料🥗而且菜係幾鮮🥬

第一款主菜63度溫泉蛋卡邦尼意粉
賣相幾靚,個流心蛋好有動感💯
意粉烹調時間岩岩好,麵身有咬口唔會過淋
卡邦尼忌廉汁剛好有掛汁🤤
份量好大碟,夠曬我大食的男朋友🤓

第二款主菜英式啤酒炸比目魚配香料薯條
好大碟哈哈,好多炸魚兼好多薯條🍟
炸魚total有4件,件件都好大好厚肉👍🏻

啖啖juicy而且肉質唔會鞋口
而且仲有少少沙律菜平衡番👍🏻
另外薯條脆口,表面加左少量香草
配埋2款醬汁都好好食
非常滋味可口風味十足。

呢個2人set 性價比不錯
因為無諗過份量幾多
而且味道+賣相幾好

餐單真係好多choice,可以再戰
2021-11-29
2021-11-29 43 瀏覽
🔸黑松露溫泉蛋烤大啡菇粗管通粉🥚🍄 $118淨係個樣都已經好吸引, 中間有一隻大大嘅啡菇🍄跟住上面有一陣隻温泉蛋🥚 另外旁邊度有好多芝士🧀 將所有嘢撈埋一齊食嘅時候,係有三個口感層次👍👍 啡菇嘅菇菌未去得好好, 如果做得唔好嘅話,佢會有浸臭青味, 我自己本身係好怕嗰陣味,但係佢呢隻菇係完全食唔出嗰隻味😙 加埋個長通粉食,日,味道一流☺️ 🔸烤鵝肝明太子乾伴櫻花蝦烏冬🌸🦐 $138明太子方面會有少少辣味🌶️ 但係都係可以接受嘅程度入面,屬於微辣☺️ 鵝肝烤得好香脆,做到外脆內軟😗 聞上去都好香👃 櫻花蝦烏冬都炒得算乾身嘅🤪 成碟餸好惹味, 而且烏冬都多嘅, 食完都有飽肚感🤗🔸甜椒蟹肉焗鬆餅🦀 $78哩個就同圖片望上去有少少唔同, 唔好睇佢個樣好似冇乜特別🤔 其實食落口味道都可以, 蟹肉分量方面好多, 唯獨嘅係味道方面可以淡多少少🤗 個麵包都烘得幾脆🍞 食落口索索聲👍👍🔸OCEAN (MOCKTAIL) $28🔸NEW HOPE (COCKTAIL) 🌊 $38以上呢兩杯嘢飲都係打卡一流,OCEAN 係藍色個杯,入面有Lychee, lemon Juice, Apple Juice, Pinea
🔸黑松露溫泉蛋烤大啡菇粗管通粉🥚🍄 $118

🔸烤鵝肝明太子乾伴櫻花蝦烏冬🌸🦐 $138

🔸甜椒蟹肉焗鬆餅🦀 $78

🔸OCEAN (MOCKTAIL) $28
🔸NEW HOPE (COCKTAIL) 🌊 $38
以上呢兩杯嘢飲都係打卡一流,OCEAN 係藍色個杯,入面有Lychee, lemon Juice, Apple Juice, Pineapple, Soda成分, 飲落口就甜啲嘅, 酒精成分相對少啲, 飲得出soda成份佔多啲👍👍

NEW HOPE就紅色個杯❤️ 入面有Pomelo, lemon Juice, OJ, Cranberry Juice, Vodka, Triple Sec成分, 呢個一入口就已經飲到vodka味, 酒味佔好多, 如果唔係鍾意太多酒成份嘅人,就可以揀OCEAN🥰 但係其實佢vodka嘅成份都係唔會話好多,點綴下嘅啫😛

2021-11-27 47 瀏覽
平淡中嘅一條街必定揾到佢鋪頭充滿住田園風嘅格式 就連門口都係👒午市同晚市分別都有套餐 係性價比高💰*❣️黑松露温泉蛋烤大啡菇粗管通粉 $118晚市套餐其實幾抵下 會跟埋餐湯 蒜蓉包 沙律*配菜:個沙律真心正🥗食落口啲沙律菜感覺係fresh嘅口感啲沙律醬都mix得好好 -餐湯係番茄湯🍅係令你開胃嘅番茄濃湯💕感覺真係落左好多番茄去整飲落去係番茄蓉-舊菇大舊到呢~~ 完全係放得落一隻温泉蛋🥚一啖係唔會食得曬 至少都要咬幾啖先得🍄食落每一條粗管通粉都有一陣陣黑松露嘅味道*❣️北海道帶子南瓜意大利飯 $138睇得出真係用每一個南瓜整出黎🎃🎃每一啖都會見到有南瓜蓉 一條條南瓜絲真係真材實料 無同你慳材料再加埋三色椒🫑將南瓜味mix埋左 香口香口*❣️黑松露薯條 $32 (加配價)見晚市套餐有得加配小食 又幾平下就試試去薯條有兩款醬提供:1️⃣黑松露沙律醬2️⃣茄汁黑松露同沙律醬mix埋左 無意中發現係夾左沙律味中帶點黑松露味 但又唔會覆蓋曬所有味道即叫即炸 條條都係熱辣辣🔥🔥🔥即刻食真係會辣口 小心小心薯條量的確係多🍟當你食完個飯 再食埋薯條飽到上心口
平淡中嘅一條街必定揾到佢
每一啖都會見到有南瓜蓉 一條條南瓜絲
真係真材實料 無同你慳材料
再加埋三色椒🫑
將南瓜味mix埋左 香口香口
❣️黑松露薯條 $32 (加配價)
見晚市套餐有得加配小食 又幾平下就試試去

沙律
北海道帶子南瓜意大利飯
黑松露薯條
2021-11-25 35 瀏覽
大角咀都有好多好餐廳,不過大角咀夜晚會比較靜,條街比較少人。今晚小編同朋友行開附近,經過這間食店,名字就一個Romanne字,幾特別,所以入去試吓。-🌹甜椒蟹肉焗脆鬆餅這個鬆餅小編覺得似烤脆咗嘅麵包,蟹肉加埋甜椒碎,用沙律醬混埋一齊,似食沙律,不過係比較豐富嘅沙律,作為前菜都不錯。-🌹小食拼盤小食拼盤有3款同4款選擇,小編同朋友對芝士棒麻麻地,所以叫咗只有甜薯、雞亦同煙肉烤菇3款嘅拚盤。首先試試煙肉烤菇,烤菇烤得好香,菇香好重,菇上面嘅煙肉混埋芝士一齊烤,煙肉香味蓋過芝士香味,而煙肉汁留喺菇上,令到比較乾身嘅烤菇腍啲滑啲,小編好喜歡。甜薯好甜,烤得好香好脆但又未至於太乾身,可以呀。最後係雞亦,烤得香脆但小編覺得偏咸,失色了。-🌹焗肉桂蘋果脆脆配意大利雪糕這個係又凍又熱嘅食法,蘋果切粒加上肉桂焗熱焗香,喺上面加一份雪糕,食時兩樣一齊食,又凍又熱感覺超爽,不過這個比較普通,好多地方都有得食,冇乜特別驚喜。-

🌹甜椒蟹肉焗脆鬆餅

🌹小食拼盤
甜薯好甜,烤得好香好脆但又未至於太乾身,可以呀。
最後係雞亦,烤得香脆但小編覺得偏咸,失色了。

🌹焗肉桂蘋果脆脆配意大利雪糕

焗肉桂蘋果脆脆配意大利雪糕
我路經這間餐廳,被這店舖的裝修所吸引,綠色植物看上去令人很舒服,有種令人和大自然融為一體的感覺。食物款式多元化,主菜及甜品都很吸引。甜椒蟹肉焗脆鬆餅(必吃):蟹肉非常鮮嫩,以紅色的甜椒作配菜,非常合適,廚師把鮮艷的甜椒切成碎粒,既能做到顏色點綴,又能為鬆餅加添爽脆口感!香甜蟹肉混合清新沙律醬,味道層次更豐富。鬆餅焗得很香,餅底質感有點像脆版的麥當勞豬柳蛋漢堡包,不是餅乾那種。小食拼盤:(包括: 甜薯 、雞翼、煙肉烤菇)煙肉和芝士香濃味道極之配合,熱烘烘的拉絲芝士,入口即肉,煙肉那種煙燻的味道是我的最愛!咖啡菇很大件,非常嫩而多汁,不會乾巴巴!雞翼是以特製醃料來醃,味道偏濃,一邊吃鹹味的雞翼,一邊吃甜薯,那種鹹甜交集絕對是享受。我認為甜薯以脆條狀上碟是非常合適,這樣份量適中。餡料豐富甜品:焗肉桂蘋果脆脆配意大利雪糕:雖然肉桂聞起來有微辣味,但配合蘋果吃下去是酸甜味,由於我喜歡吃肉桂蘋果卷,所以我點了這甜品,想看看以焗脆方法製作甜品,效果會是如何?結果無令我失望,上層是冰冷的雲呢拿雪糕,中層是脆脆的肉桂味碎餅,下層是粒狀醃製蘋果,蘋果已被焗腍,口感不是爽,夾雜提子乾。上層冰涼的雪糕融入下層
我路經這間餐廳,被這店舖的裝修所吸引
食物款式多元化,主菜及甜品都很吸引。

餡料豐富

甜品
焗肉桂蘋果脆脆配意大利雪糕:雖然肉桂聞起來有微辣味,但配合蘋果吃下去是酸甜味,由於我喜歡吃肉桂蘋果卷,所以我點了這甜品,想看看以焗脆方法製作甜品,效果會是如何?結果無令我失望,上層是冰冷的雲呢拿雪糕,中層是脆脆的肉桂味碎餅,下層是粒狀醃製蘋果,蘋果已被焗腍,口感不是爽,夾雜提子乾。上層冰涼的雪糕融入下層熱烘烘的蘋果中,冷熱交替,營造成冰火兩重天的爽快感覺。

店舖環境:

餐廳也很優雅:

門面:

2021-11-23
  • 甜椒蟹肉焗脆鬆餅
田園風格的西餐店,走平民路線,lunch set價格適中,而且快靚正,食lunch很適合來這裡~招牌牛肉漢堡配薯條,大大份,set lunch才盛惠99元,很抵食!可跟餐湯/沙律,另外再配一杯野飲味道不俗,西餐風味~ 特別喜歡薯條,炸得很脆口,一邊吃薯條一邊吃漢堡,是很寫意快樂的事另外,點了牛排配白飯,牛排大大塊,一個女生根本吃不完喜歡吃西餐,又希望上餐快,價格適中,質素不差的話,小妹很推薦這間餐廳!🍴

可跟餐湯/沙律,另外再配一杯野飲

另外,點了牛排配白飯,牛排大大塊,一個女生根本吃不完

2021-11-21 31 瀏覽
Romanne Leisure Food Concept 🍖呢間餐廳有好多款dinner set揀,一定會揀到啱你個款🤩一個價錢包晒沙律蒜蓉包,餐湯同飲品,食完真係會好飽!今次嗌左二人晚餐,啱啱好有特價,覺得性價比幾高👍🏾煙熏三文魚沙律:係一大碟for sharing咁嘅形式😆份量好多,唔會得幾塊三文魚,配埋青瓜、柚子等,新鮮又開胃😇牛柳伴鵝肝:呢個真係好值得encore!牛柳好厚,嗌咗medium,煎得啱啱好,肉質好柔嫩😚鵝肝輕輕切開已經見到啲油汁滲出黎,入口即融😌蒜辣鮮蜆意大利麵:平時有食開小辣,但都會覺得呢碟有啲偏辣🥺所以如果唔係太食得辣嘅,記得同廚師講落少啲辣,或者揀其他菜式🙌堅果牛油果拿鐵:好濃郁嘅牛油果味,仲可以食到牛油果肉😻面頭加咗啲堅果,將杯野飲增加左一個層次☺️咖啡味唔會太濃,唔飲得咖啡嘅朋友都可以飲😽。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。Set Dinner For 2:$388/2位 (特價)餐廳:Romanne Leisure Food Concept Overall (Out of 5): 🔆🔆🔆🔆地址:大角咀利得街36-38號地舖

煙熏三文魚沙律:

牛柳伴鵝肝:

蒜辣鮮蜆意大利麵:

堅果牛油果拿鐵:
。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
Set Dinner For 2:$388/2位 (特價)
Overall (Out of 5): 🔆🔆🔆🔆
地址:大角咀利得街36-38號地舖
2021-11-18 34 瀏覽
男友話帶我去間田園風既餐廳食好嘢平時唔多黎大角咀今次可以explore下大角咀既美食😋由奧運地鐵站行左陣就到附近都有幾間食肆不過呢間個門口有田園風佈置所以好易認星期日至四餐廳有set dinner 提供一個價錢包左主菜、餐湯、蒜蓉法包、沙律同飲品可以以優惠價加甜品今次我地簡左韓式辣醬芝士自家製吉列牛漢堡同慢烤脆炸法國春雞配紅酒醋蜜糖仲加左焗肉桂蘋果脆脆做甜品今日既餐湯係甘荀湯🥕本身我就好鐘意甘荀湯而且佢仲好濃郁啖啖都飲到甘荀既香味同質感沙律份量唔少蔬菜新鮮爽脆🥗蒜蓉法包好夠味一啲都唔hea🥖然後就到主菜慢烤脆炸法國春雞配紅酒醋蜜糖🐥春雞炸得金黃香脆食落雞皮好薄脆脆地好香口唔連皮食真係對唔住自己雞肉好嫩滑切開啲肉汁仲流哂出黎🤤點埋紅酒醋蜜糖酸酸甜甜好開胃伴菜都好有驚喜唔係只有薯仔仲有好多唔同烤蔬菜包括南瓜、茄子、小黃瓜、意大利青瓜、車厘茄好豐富韓式辣醬芝士自家製吉列牛漢堡🍔一上碟我已經俾佢個漢堡扒size嚇親真係好足料啊漢堡扒差唔多有兩吋咁厚半溶嘅芝士再加韓式辣醬令到個漢堡味道好新奇加埋好有牛味嘅吉列漢堡外層香脆食落好有層次口感薯條有調味都幾惹味🍟食到意猶未盡就梗係要加埋甜品啦🍎焗肉桂蘋
男友話帶我去間田園風既餐廳食好嘢
平時唔多黎大角咀今次可以explore下大角咀既美食😋
由奧運地鐵站行左陣就到
附近都有幾間食肆
不過呢間個門口有田園風佈置所以好易認

星期日至四餐廳有set dinner 提供
一個價錢包左主菜、餐湯、蒜蓉法包、沙律同飲品
可以以優惠價加甜品

雞肉好嫩滑切開啲肉汁仲流哂出黎🤤
點埋紅酒醋蜜糖酸酸甜甜好開胃
伴菜都好有驚喜
唔係只有薯仔仲有好多唔同烤蔬菜
包括南瓜、茄子、小黃瓜、意大利青瓜、車厘茄好豐富

韓式辣醬芝士自家製吉列牛漢堡🍔
一上碟我已經俾佢個漢堡扒size嚇親