2008-05-29 487 瀏覽
其實我冇買架-v-只係行過見到試食先試下~雖然只係半粒,不過都食到好rich既朱古力味!!!好香好濃!!下次行過買黎試試~
其實我冇買架-v-
只係行過見到試食先試下~

雖然只係半粒,
不過都食到好rich既朱古力味!!!
好香好濃!!
下次行過買黎試試~
  • 白朱古力
  • 香檳朱古力
2008-02-10 412 瀏覽
收到阿姨送嘅royce choco...不是很大盒,已經要$70。包裝精簡,夠晒環保。外層鋪著一層coco powder, 微苦。由於要放fridge, so 食嗰陣好冰涼;入口溶化,質地很軟,口感很滑;不會過甜,調較得宜。讚!
收到阿姨送嘅royce choco...
不是很大盒,已經要$70。
包裝精簡,夠晒環保。

外層鋪著一層coco powder, 微苦。
由於要放fridge, so 食嗰陣好冰涼;
入口溶化,質地很軟,口感很滑;
不會過甜,調較得宜。
讚!
2007-12-14 121 瀏覽
偏好古力, 雖然我的營養師說最好不要食太多, 白朱古力最無益, 其他朱古力有的好處, 白朱古力都無, 但還是時時想食常常經過Royce都見到雪白的nama, 今天終於按捺不住把它買了, 另外亦買了一盒朱古力威化。想講的是日本人做事真的很認真, nama本身是要凍食的, 所以它是雪住的, 買時Royce會附上冰塊及鍚紙袋, 以保狀態, 都只是賣70元一盒, 比起那間D字頭的朱古力店, 還說是美國總統都要食的, 好太多了!! 那間D字頭的店, 我之前已寫過一篇食評罵它, 現在想起仍是氣難平, 它的價錢貴過Godiva, 服務是零, 都算啦, 只要朱古力好就得啦, 但它的朱古力味道不止不好, 還因為是雪得勁, 我已一買即食啦, 一路行一路食都勁出水, 到現在我仍想問: 究竟你想點架!! 點做朱古力架!!講返nama, 白的nama很滑, 奶味勁重, 由於是凍食, 感覺像在食雪糕, 但又不是十分合口味, 當然不是差, 但到現在這刻, 最好食的白朱古力仍是Leonidas, 那種香甜, 無人能替代!! 但其他朱古力則仍是Godiva, 亦是暫時無人能替代,