2018-08-07
睇世界杯搞得我很想吃炸雞,第一個念頭當然是韓式炸雞,於是約朋友來這家韓式餐廳食野。事先聲明,其實我本身對韓國菜又麻麻,但school food都算五錯,就係結果都係無食到我想食的炸雞腿sad兩個人嗌左一個飯卷,一個飯,炸雞同埋兩杯野飲。以我大食的胃口黎講啱啱飽,分量不大。韓絲熱棒鐵鍋飯($88),上黎份飯熱辣辣,好期待。上面有少少芝士,紫菜同一隻煎蛋。飯底系泡菜炒飯,用韓國辣椒醬,煙肉炒,味道酸甜咸辣都有,不會太濃,但無咩驚喜,而且全熟荷包蛋無咩香味,如果換成半熟太陽蛋會好好多。呢款烏卒卒($75)反而有驚喜,其實味道有少少同鐵板飯類似,入面我林都系放左泡菜,但還有墨魚和墨魚汁整成的飯,入口酸酸甜甜,墨魚汁味不算濃但有,會食到墨魚的咬口,飯粒咬開粒粒分明,比較開胃不膩。黎school food可以試下~由於實在太想食炸雞,但我地開餐時已經是一點幾兩點,五知系咪過左lunch時間,無炸雞件賣,得番炸雞塊。韓式炸雞塊($38),38蚊都五會expect大份炸雞,上台有四舊炸雞,咬開又幾好味,仲熱辣辣的,都有雞汁走出黎,而且不會太鹹,真係五錯!不過野飲我就覺得好麻麻,不點也罷。菠蘿冰沙貪佢色
不過野飲我就覺得好麻麻,不點也罷。菠蘿冰沙貪佢色夠靚先order,都ok好飲,有少少香精味但五會太多,菠蘿就罐頭菠蘿啦~而彩虹噴泉就有d似雜果賓治,無咩出色既地方,兩杯都係三十幾蚊。
中意食韓式美食既呢間不錯的,可圈可點,雖然整體沒有太大驚喜,但味道不會太差~