2021-05-28 326 瀏覽
約咗女同事CS 18-5-2021 (Tue) 晏晝出街食晏,CS話食一人一鍋,咁就又嚟呢間啦.我哋都同樣要咗$72.00嘅壽喜燒,同飲熱柚子蜜少甜.柚子蜜少甜嚟到,飲啖先,唔太甜,好味.然後壽喜燒嚟到,呢個熱騰騰,湯汁甜但又唔太鹹,牛肉又滑,其他雜菜,菇類都正常.麵豉湯味濃,同上次一樣濃到似龍蝦湯.上次食評係今年2月18日刊登嘅呢篇: https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/%E5%86%87%E4%B9%9C%E9%A9%9A%E5%96%9C-e3936182
我哋都同樣要咗$72.00嘅壽喜燒,同飲熱柚子蜜少甜.

柚子蜜少甜嚟到,
柚子蜜少甜
飲啖先,唔太甜,好味.

然後壽喜燒嚟到,
壽喜燒
麵豉湯同飯
同上次一樣濃到似龍蝦湯.

2021-05-18
柚子蜜少甜
2021-05-19 327 瀏覽
🇭🇰Hong KongAverage expense pp: HKD$300-350+📍Address: Seafood ghost, Shek Mun一去到seafood ghost,我就點左佢地最出名嘅手抓海鮮餐($298)。認真海鮮份量真係好多,我點左港式避風塘風味,真係做到好似以前食開嘅大排檔咁,有好多炸蒜係表面,香辣惹味。海鮮有好多唔同種類,有龍蝦、肉蟹、鮑魚、魷魚、青口、蝦、螺,有蒜蓉包同炒意粉係旁邊。呢個價錢既海鮮質素相當新鮮,肉質爽口鮮甜,唔會有一般冰鮮的味道或者發左霉的口感。我下次黎食一定會encore多次呢個手抓海鮮餐。因為見到隔離枱點左壽喜燒套餐($238),好似幾吸引,所以我地又點左。牛肉都新鮮,肥脂均勻,入口甘香,最好嘅地方係餐廳提供左蛋汁沾點。祿下件肥牛、再點下蛋汁😍真係人生一大享受!相比一般日式餐廳,呢個壽喜燒既湯底用左清甜既鰹魚湯,而唔係偏鹹嘅醬油湯底,所以食完唔會太口渴。清清地,食完咁多海鮮,再食壽喜燒提供嘅菜籃,有金菇、紹菜,感覺相當舒服。
🇭🇰Hong Kong

$300食盡龍蝦、鮑魚等十種海鮮?仲要係新鮮既靚野?你信唔信?本身我都唔信但食完之後發現原來係真真係$300就已經可以食到咁多款海鮮我地兩個人就點左手抓海鮮餐同壽喜燒套餐而且店員姐姐仲要勁nice服務勁好手抓海鮮餐(港式避風塘)呢個餐真係勁豐富但係海鮮都已經有:本地龍蝦(半隻)、刺身(三文魚、立魚、北寄貝各二切)、草蝦、綠青口、藍青口、鮑魚、沙白同魷魚除左海鮮之外仲有勁豐富既蔬菜:粟米、三色椒、津蔥、Miso醬日本椰菜另外仲有意粉同蒜蓉包仲要有埋Movenpick雪糕做甜品真係估你唔到咁豐富睇下隻龍蝦幾大隻幾多肉仲要咬落勁爽口彈牙,仲有陣陣既龍蝦香同鮮味真係勁正其他海鮮亦好新鮮,真係啖啖滿足意粉亦係一絕,因為佢將D海鮮既鮮味索晒加埋我點左超惹味既避風堂口味真係淨係食意粉都可以食幾碗另外仲點左壽喜燒套餐,亦係一紀店員會先幫你用牛脂開鑊再用洋蔥爆香,令到成個鍋都充滿牛脂同洋蔥香之後再倒佢個好正宗風味既壽喜燒湯底,甜甜地幾好味牛肉勁靚完美既雪花,分布又平均又多牛脂令你食落去口感勁軟,入口即溶而且牛味香濃再用熱辣辣既牛肉,點埋生雞蛋令佢表面多左一重滑溜微微熟既蛋汁,就更正蔬菜同其他野食亦好豐富
$300食盡龍蝦、鮑魚等十種海鮮?
仲要係新鮮既靚野?
你信唔信?
本身我都唔信
但食完之後發現原來係真

真係$300就已經可以食到咁多款海鮮
我地兩個人就點左手抓海鮮餐同壽喜燒套餐
而且店員姐姐仲要勁nice服務勁好
手抓海鮮餐(港式避風塘)
呢個餐真係勁豐富
另外仲有意粉同蒜蓉包
仲要有埋Movenpick雪糕做甜品
真係估你唔到咁豐富
睇下隻龍蝦幾大隻幾多肉
仲要咬落勁爽口彈牙,仲有陣陣既龍蝦香同鮮味
真係勁正
其他海鮮亦好新鮮,真係啖啖滿足
意粉亦係一絕,因為佢將D海鮮既鮮味索晒
加埋我點左超惹味既避風堂口味
真係淨係食意粉都可以食幾碗

另外仲點左壽喜燒套餐,亦係一紀
店員會先幫你用牛脂開鑊
再用洋蔥爆香,令到成個鍋都充滿牛脂同洋蔥香
之後再倒佢個好正宗風味既壽喜燒湯底,甜甜地幾好味
牛肉勁靚
完美既雪花,分布又平均又多牛脂
令你食落去口感勁軟,入口即溶
而且牛味香濃
蔬菜同其他野食亦好豐富
有紹菜、洋蔥、金菇、本菇、大蔥、唐蒿、豆腐、葛絲同冬菇
每樣都好新鮮又爽口
特別推薦一定要食葛絲
早D落佢令佢索晒D汁入晒味
食落勁惹味!

熱情果乳酸梳打、荔枝乳酸梳打
兩款乳酸梳打都好好味而且落足料
特別係熱情果,果味好香濃
最後配返個Movenpick雪糕作結,完美!
2021-05-02 203 瀏覽
今日去左朋友家打牌玩到餓就下去找吃的醫肚原來石門也有不少地方逛商場格局有點像西九想不到平日的人流也不少我們今晚想食海鮮看到有間餐廳外面大大隻蟹掛著想必是吃海鮮的地方看到餐牌很吸引什麼海鮮都有我們點了一份手抓海鮮餐和壽喜燒套餐嘗嘗鮮第一☝🏻道上的是手抓海鮮辣道方面我們點了泰式香辣(中辣)內容非常豐富有半隻本地龍蝦、草蝦、綠、藍青口、鮑魚、魷魚、蔬菜等亦伴有意粉🍝沒想到$308 套餐會有半隻龍蝦醬汁均勻的伴在海鮮上雖然辣道不足但因為入味所以醬洗帶出海鮮的鮮味而且啖啖肉十分有咬口意粉軟硬適中非常濃郁完全可吸收醬汁的味道壽喜燒有牛肉片和一些蔬菜一開始店員會幫我們燒兩片牛肉之後耐心地跟我們講解受喜燒的吃法和煮食的先後次序原來壽喜燒是先煎好牛肉沾上蛋液最後才煮蔬菜類濃郁的湯汁包住煎好的蔬菜香菇完全吸收湯汁的精華每一口都湯汁滿滿最後以movenpick雪糕作結尾十分愉快的一餐
今日去左朋友家打牌

看到餐牌很吸引
什麼海鮮都有
我們點了一份手抓海鮮餐和壽喜燒套餐嘗嘗鮮

第一☝🏻道上的是手抓海鮮
辣道方面我們點了泰式香辣(中辣)
內容非常豐富
有半隻本地龍蝦、草蝦、綠、藍青口、鮑魚、魷魚、蔬菜等
亦伴有意粉🍝

每一口都湯汁滿滿

最後以movenpick雪糕作結尾
十分愉快的一餐
2021-05-02 201 瀏覽
女朋友好鍾意食海鮮,所以今日就帶左佢黎石門嘅seafood ghost 👻 食野。我地兩個人叫左一個手抓海鮮set 同埋一個壽喜燒set 。手抓海鮮set 好豐富有龍蝦🦞, 鮑魚,魷魚,青口,蜆,各式蔬菜🥬,意粉🍝, 仲有一碟刺身!醬料有幾款, 可以選擇黑胡椒,避風塘,日本南瓜🎃,泰式香辣同埋牛油蒜蓉醬。 我地選擇左牛油蒜蓉,貪佢又夾海鮮又夾意粉!海鮮set 上枱超大碟, 而且海鮮加埋蔬菜有唔同嘅顏色, 令人食慾大增! 而壽喜燒set 有8 片牛肉同埋大量日式新鮮蔬菜,店員幫我地用牛脂潤鍋, 跟住就可以自己煮牛肉。煮完之後就可以叫店員幫手加湯。飲品方面我地叫左熱情果乳酸梳打同埋mojito . 梳打甜度岩岩好,mojito 清新, 跟埋較濃味嘅手抓海鮮,可以作為一個調和!食完主食之後就可以叫店員上埋跟set 嘅movenpick 雪糕🍦。總括黎講,無論味道定視覺上都好好, 係有唔同體驗嘅一餐!

我地兩個人叫左一個手抓海鮮set 同埋一個壽喜燒set 。

2021-04-30 3127 瀏覽
我今晚係銅鑼灣收工,為咗食好嘢,專程坐屯馬綫入石門站吃晚飯🥣,以前嘅工廠區晚上水靜河飛,現在已變成食肆林立嘅好去處,「Seafood Ghost 」係間日式海鮮火鍋餐廳🍴,餐廳門口有個Iron Man 嘅擺設,歡迎我們嚟到🥰🥰手抓海鮮餐🦞 $308餐廳馳名手抓海鮮🦞必食之選,套餐有五款醬汁選擇,我哋今日揀咗港式避風塘小辣,蒜蓉的獨特風味,包住各種新鮮海鮮,香辣濃郁的味道中絲毫不失海鮮的鮮美本性👍👍(套餐包括:本地龍蝦半隻、草蝦🦐綠青口、藍青口、鮑魚一隻、沙白、魷魚🦑、粟米🌽、三色椒🫑、蒜蓉包、洋蔥🧅意粉🍝)Miso 醬汁伴日本棷菜,好特別👍剌身(三文魚/立魚/北寄貝、各二切)Movenpick 雪糕🍦/是日精選歺湯壽喜燒套餐 $238先用牛脂煎熱個鑊,再炒香洋蔥,加點sukiyaki 醬汁,放入牛肉,煎熟後沾蛋汁一齊食,其味無窮😋😋(套餐材料包括:牛肉8片、紹菜、洋蔥🧅、金菇、大蒽、豆腐、冬菇、本菇🍄、唐蒿、葛絲、玉子/白飯)Movenpick 雪糕🍦凍荔枝綠茶 $32 、凍水蜜桃綠茶 $32

手抓海鮮餐🦞 $308
Miso 醬汁伴日本棷菜,好特別👍
剌身(三文魚/立魚/北寄貝、各二切)
Movenpick 雪糕🍦/是日精選歺湯

壽喜燒套餐 $238
玉子/白飯)
Movenpick 雪糕🍦

凍荔枝綠茶 $32 、凍水蜜桃綠茶 $32

2021-04-29
2021-04-28 184 瀏覽
晚上8點三人入座,點左海鮮火煱套餐,再另外追加了鮑魚、魷魚、牛肉同豚肉。先上左火煱湯再上海鮮盤,賣相正常,海鮮尚算新鮮。到送碟跟餐嘅牛肉同豚肉上枱,碟牛肉係啡色同乾嘅……(明顯地碟肉係放左好耐係唔新鮮)同 waitress 反映碟牛肉唔得,佢竟然三番四次同我地講"今日D牛係咁,碟碟都係咁~".😳..建議換番碟豚肉比我地,我地繼續表示滿,之後個 waitress 攞番碟牛肉入去,兩、三分鐘後喺廚房攞番碟終於似牛肉嘅牛肉出嚟比我地 (望落去係鮮紅色嘅)。上哂菜之後,無人再埋過嚟 serve 加湯喇。完全趕客,員工欠缺對客知識。廚房對食物出品無要求趕收工。無下次

上哂菜之後,無人再埋過嚟 serve 加湯喇。

完全趕客,員工欠缺對客知識。

廚房對食物出品無要求趕收工。

無下次
2021-04-28
  • 海鮮 only
石門越來越多美食聚集🍟🍕🥘 估唔到而家連香港比較罕有嘅手抓海鮮都有得食‼️ 有龍蝦仲有原隻肉蟹🦀🦞▪️8/10▫️<< 手抓海鮮餐 >> $298/人 份量多到似二人份😮 大讚避風塘醬🔥 出奇惹味 大量蒜粒 蒜味超香濃‼️ 主角龍蝦🦞+肉蟹🦀 龍蝦肉質鮮甜爽滑 原隻肉蟹更過癮 啖啖肉 沾滿濃郁嘅避風塘醬 連殼都啜到乾乾淨淨😋 鮑魚好彈牙 得一粒唔夠喉🥲 仲有扇貝、青口、魷魚等👍🏻 意粉最索汁 好入味 但偏碎🍝 ▪️7.5/10▫️<< 壽喜燒套餐>> $238/人 套餐包咗一碟牛肉🐄 +大盤配菜 有蔬菜、豆腐、金菇同葛絲👅 店員會幫手用牛脂、洋蔥同壽喜燒汁熱鍋烤牛肉 再沾上生蛋 壽喜燒汁唔算濃 牛肉油脂均勻 油香重 連蛋漿食更嫩滑香口🥰 食完牛就可以落配菜打邊爐🍲 最愛葛絲 質感似紅薯粉 索晒壽喜燒湯汁👌🏻🌿餐廳佔地闊落 多卡位 適合一家大細聚餐👨‍👩‍👧‍👦 鋪面以木系同海灘元素為設計 日本卡通主題曲為主🎶🐽總括嚟講 手抓海鮮好有新鮮感🤟🏻 仲要高質 避風塘醬汁激讚🔥‼️ 份量又多 食完絕對飽肚 用手食好過癮 大人細路都鐘意🤣 價位算

🐽總括嚟講 手抓海鮮好有新鮮感🤟🏻 仲要高質 避風塘醬汁激讚🔥‼️ 份量又多 食完絕對飽肚 用手食好過癮 大人細路都鐘意🤣 價位算中上 晚市每位最低消費$250 大家要注意一下🤗

2021-04-28 144 瀏覽
知道石門有間食海鮮好出名嘅餐廳叫Seafood Ghost,今次決定外賣自取帶多d海鮮返屋企同家人分享。Order咗兩個手抓海鮮餐,分別係日本南瓜味同埋蒜蓉牛油味。兩個餐分別都有時日精選靚湯係龍蝦湯,味道濃沃而且一d都唔鹹好有海鮮嘅味道,配上香脆蒜蓉包簡直係一絕。海鮮餐入面嘅份量真係好多,有龍蝦、鮑魚、肉蟹、翡翠螺、魷魚、草蝦、青口,仲有粟米、西蘭花等等嘅蔬菜,海鮮嘅材料真係超多而且絕對新鮮。日本南瓜味就好有田園氣息,蒜蓉牛油味就比較香口惹味,最緊要係無論海鮮蔬菜都入曬味,食到我屋企人都舐舐脷。最後仲有Movenpick雪糕,真係食到好滿足。如果有餐聚我一定會再嚟Seafood Ghost同朋友聚一聚。

外賣自取
2021-04-27 994 瀏覽
海鮮餐一向給人非常昂貴的感覺,位於石門的Seafood ghost一定會打破你一貫的認知,$298的價錢就可以吃盡龍蝦、蝦、蟹、鮑魚、沙白、青口、鮑魚等不同種類的海鮮。如果你不愛海鮮也可以選擇壽喜燒套餐,製作過程也非常嚴謹,店員會先以牛油脂起鑊,再放入洋蔥,供客人食用。🚩 手抓海鮮餐 $298✣ 手抓海鮮有五種口味可供選擇,今次揀了新加坡黑胡椒,龍蝦非常大隻,吃了四大啖才吃光,除了蒜容包外,還有意大利粉,絕對不會餓親!🚩 火鍋海鮮餐 $298✣ 在場甚少見食客點用,驚艷的程度不亞於手抓海鮮,點了鮮雞湯底,沒有帶一點味精,雞湯完全吊出海鮮的鮮味,海鮮吃光後加入稻庭鳥冬,更是飽上一次層次。✣ 牛肉及豬肉質素不錯,醬料也非常夠味。✣ 有一大盤蔬菜,包括大量娃娃菜、金菇、蘿白、冬菇等蔬菜。套餐包一杯MOVENPICK 雪糕。

🚩 手抓海鮮餐 $298

手抓海鮮餐 餐湯

🚩 火鍋海鮮餐 $298
✣ 牛肉及豬肉質素不錯,醬料也非常夠味。
✣ 有一大盤蔬菜,包括大量娃娃菜、金菇、蘿白、冬菇等蔬菜。

火鍋海鮮餐

套餐包一杯MOVENPICK 雪糕。
套餐包一杯MOVENPICK 雪糕

2021-04-26 4861 瀏覽
之前係石門經過見到呢間新新地既食店, 個名叫Seafood Ghost好搞笑喎~忍唔住睇下佢係食D咩, 哈哈~~~名副其實真係食海鮮喎見到門面同餐牌都幾唔錯, 一於GOGOGO~~~餐牌主要有幾個套餐~分別係手抓海鮮餐, 火鍋海鮮餐, 壽喜燒套餐 & 牛豬雞火鍋套餐另外仲有單點同埋多款火鍋配料~~飲品就有alcoholic & non-alcoholic~~Somersby Apple Cider Crush $48有驚喜!!! 估唔到上枱咁靚~~ 本來以後只係支裝就咁上...打卡一流手抓海鮮餐  $298好吸睛喔!!! 超大盤好豐富丫!!!!有好多好多款海鮮例如龍蝦, 肉蟹, 鮑魚, 草蝦等等....仲有蒜蓉包同意粉...醬料我揀左新加坡黑胡椒味~~胡椒汁味道好惹味, 又唔會好辣, 一個字...大大隻澳洲龍蝦!!!! 非常之新鮮~~~肉厚鮮甜, 肉質爽口彈牙!!勁好味丫火鍋海鮮餐 $298海鮮既份量絕對對得起個價錢!! 好大份, 又多配料, 抵食個餐仲包埋個烏冬, 好飽肚呀火鍋海鮮餐唔止海鮮架, 仲有安格斯牛&頂級黑豚豬梅肉片~安格斯牛肉質鮮嫩又甘香, 得4塊唔夠喔, 要encore
忍唔住睇下佢係食D咩, 哈哈~~~
名副其實真係食海鮮喎

見到門面同餐牌都幾唔錯, 一於GOGOGO~~~
餐牌主要有幾個套餐~
另外仲有單點同埋多款火鍋配料~~
打卡一流

手抓海鮮餐  $298
好吸睛喔!!! 超大盤好豐富丫!!!!
有好多好多款海鮮

例如龍蝦, 肉蟹, 鮑魚, 草蝦等等....
仲有蒜蓉包同意粉...
醬料我揀左新加坡黑胡椒味~~
胡椒汁味道好惹味, 又唔會好辣, 一個字...

大大隻澳洲龍蝦!!!! 非常之新鮮~~~
肉厚鮮甜, 肉質爽口彈牙!!
勁好味丫

火鍋海鮮餐 $298
海鮮既份量絕對對得起個價錢!!
好大份, 又多配料, 抵食

個餐仲包埋個烏冬, 好飽肚呀

火鍋海鮮餐唔止海鮮架, 仲有安格斯牛&頂級黑豚豬梅肉片~
安格斯牛肉質鮮嫩又甘香, 得4塊唔夠喔, 要encore!!!

黑豚豬梅肉油潤甘香,肉嫩多汁~~
大大隻新鮮鮑魚, 鮮甜彈牙

是日餐湯
係龍蝦湯丫!!!
平時飲既龍蝦味味道好唔真實, 但呢道既龍蝦湯係超鮮超好味!!!
最後有雪糕Movenpick做甜品~~

呢餐真係好豐富好滿足, 海鮮控值得一試
2021-04-22 120 瀏覽
Seafood 邊勞。海鮮。正今日黎到沙田陪男朋友去傑志個足球埸踢波之餘,踢完緊係要食返餐好嫁啦。見到有間屎忽鬼既餐廳好搞笑,於是我地一於今晚食好D!就黎個海鮮大解放手抓海鮮餐 $298🌟龍蝦|肉蟹|草蝦|綠青口|鮑魚|沙白|魷魚|粟米|菜|意粉 🌟仲有餐湯都吾錯!龍蝦🦞湯龍蝦味!蒜蓉包都鬆脆又重蒜油味,超級惹味。醬料方面我哋揀咗黑椒味龍蝦啲肉一搣開成條過!而且又夠厚肉又濃!蝦頭有炸過,又香又脆口🤣肉蟹多肉得來仲要係好鮮甜!個鉗大大隻超多肉仲有意粉打底 絕對唔使驚唔夠飽呢個手抓海鮮有D似係美國食過SEAFOOD BOIL嘅一大袋海鮮撈埋一齊咁另外仲有個火鍋海鮮有安格斯肥牛同埋黑豚豬梅肉睇落去有雪花,油脂分佈比例好,食落口就知係好野龍蝦膏多肉實~絕對係性價比高質!火鍋調味料都係呢啲啦,不過唔使調味料我都已經覺得走地鮮雞湯好好味海鮮盤份量十分澎湃😍最後甜品有🍨 Movenpick雪糕,好抵食呢
Seafood 邊勞。海鮮。正

手抓海鮮餐 $298

醬料方面我哋揀咗黑椒味
龍蝦啲肉一搣開成條過!而且又夠厚肉又濃!
蝦頭有炸過,又香又脆口🤣
肉蟹多肉得來仲要係好鮮甜!個鉗大大隻超多肉
仲有意粉打底 絕對唔使驚唔夠飽

另外仲有個火鍋海鮮
有安格斯肥牛同埋黑豚豬梅肉
睇落去有雪花,油脂分佈比例好,食落口就知係好野
龍蝦膏多肉實~絕對係性價比高質!
海鮮盤份量十分澎湃😍

最後甜品有🍨 Movenpick雪糕,好抵食呢
2021-04-12
5 分鐘 (堂食)
2021-04-22 499 瀏覽
自從石門站隔離開左京瑞廣場,食野真係好方便👍🏻今晚去左試手抓海鮮🦞好似幾好玩🤩-手抓海鮮餐🦐🦪有五個味道選擇,揀咗個港式避風塘小辣🌶海鮮包括有:龍蝦🦞,肉蟹,草蝦,鮑魚,青口,沙白,魷魚🦑,翡翠螺,仲有啲三色椒洋蔥,帶着透明膠手套,用雙手盡情品嚐,有炸過嘅蒜頭🧄做配菜,仲有牛油粟米同意粉,非常惹味而且飽肚,最後又有movenpick 雪糕🍨-壽喜燒套餐先用舊油脂煎香,加入洋蔥🧅,再煎安格斯🥩,有一瓶醬汁可以落,味道鮮甜,煎完牛肉之後,在可以加入清湯,煮埋其他配菜🥬好滿足😋菜有:紹菜,洋蔥,金菇,唐蒿,豆腐,鮮菇,葛絲,另外有御飯!超級多款🤚🏻

-手抓海鮮餐🦐🦪
有五個味道選擇,揀咗個港式避風塘小辣🌶

-壽喜燒套餐

2021-04-21
2021-04-21 124 瀏覽
今晚同屋企心撐枱腳,我食海鮮,家人食壽喜燒,一次滿足晒我哋手抓海鮮餐一份有齊多款海鮮,龍蝦、肉蟹、鮑魚、魷魚、草蝦、綠青口、沙白、翡翠螺、粟米、3色椒,每款新鮮爽甜,揀左避風塘,非常惹味,加上蒜蓉包,好滿足壽喜燒牛脂開爐香味撲鼻,牛肉油花分布平均,少許壽喜燒汁煎後,肉質嫩滑,肉味濃,送飯一流,還附送大量菇菌、蔬菜,蔬菜吸引晒牛脂香。Somersby Apple Cider Crush大杯好吸睛,啖啖蘋果香,酒精濃度低,解辣不錯水蜜桃味乳酪梳打水蜜桃味重,乳酪味淡,甜中帶微酸,好醒胃
今晚同屋企心撐枱腳,我食海鮮,家人食壽喜燒,一次滿足晒我哋

手抓海鮮餐

一份有齊多款海鮮,龍蝦、

肉蟹、鮑魚、

壽喜燒

Somersby Apple Cider Crush
大杯好吸睛,啖啖蘋果香,酒精濃度低,解辣不錯

水蜜桃味乳酪梳打
水蜜桃味重,乳酪味淡,甜中帶微酸,好醒胃

2021-04-19
之前係石門食過呢間手抓海鮮一直念念不忘,成日都好想返黎再食,今次終於有同學約我黎食😜早2日勁期待咁book定位,6:30準時坐低食😋.餐廳主打手抓海鮮/海鮮打邊爐/壽喜燒,都係得幾個餐選擇,另外最低消費係每人一個Set。今晚叫左牛肉壽喜燒同海鮮火鍋餐😍.▪️海鮮火鍋餐$298個餐超豐富,包括:龍蝦半隻、肉蟹半隻、草蝦2隻、鮑魚1隻、沙白4粒、青口2隻、元貝1隻、安格斯牛4片、黑豚豬梅肉4片、蟹柳、芝士棒、粟米、南瓜、蘿蔔片、冬菇、金菇、娃娃菜、稻庭烏冬.. 呢個餐真係獨食易肥🤣一個人食咁多海鮮又新鮮,好多都係大大舊,墊底既娃娃菜到最後真係食唔晒😭 最鍾意個龍蝦、鮑魚同元貝.. 餐廳洗得好乾淨又無沙,見到白雪雪咁都好開胃。最後跟餐仲送埋movenpick 雪糕😅飽晒.▪️壽喜燒套餐$238另一個Set就係壽喜燒套餐,包括:牛肉8片、紹菜、洋蔥、金菇、大蔥、唐萵、豆腐、冬菇.. 呢個餐野食相對比少,價錢都平d,但個牛肉好高質,只係有d唔夠皮🤣好想加點咁。另外呢個餐一黎到係有staff先幫忙用牛油爆香d洋蔥同大蔥再落燒汁煎牛肉,好好Service 👌🏻最後跟餐送埋白飯同生蛋😜 都幾正宗既。.始終

▪️海鮮火鍋餐$298
海鮮火鍋餐

▪️壽喜燒套餐$238
壽喜燒套餐

始終覺得黎呢間餐廳係食海鮮主打,下次都係叫返海鮮餐正😋😋😆
1664啤酒
醬料