2022-08-19 350 瀏覽
呢間係可以再訪嘅cafe 價錢偏貴但野食係保證唔難食🤣 最鍾意佢嘅痴_線朱古力🍫 好好飲😎非常濃郁每次都會叫廚師幫你諗好意粉 當你唔知叫咩嘅時候就可以叫~每次都唔會太失望嘅cafe
呢間係可以再訪嘅cafe 價錢偏貴
但野食係保證唔難食🤣
最鍾意佢嘅痴_線朱古力🍫
好好飲😎非常濃郁
每次都會叫廚師幫你諗好意粉
當你唔知叫咩嘅時候就可以叫~
每次都唔會太失望嘅cafe
廚師幫你諗好意粉
廚師幫你諗好意粉
同男朋友仔去尖沙咀想食下午茶😊 係尖沙咀碼頭行到去海港城右邊嘅 Marco Polo 酒店地下見到有間型格 cafe!! 環境唔錯,約朋友傾偈飲杯 coffee 係幾正🤩 同埋令我最吸引嘅係一堆浮世繪嘅產品 🌊 😍😍Crazy chocolate (跟餐加$15)嘩 😍😍😍 好多朱古力呀 😎😎 !! 邪惡之選 😈😈 賣相好靚,好有藝術感,杯面有 3 種朱古力,仲有一塊招牌朱古力仔係中間;飲一啖成口都係滿滿朱古力香味!! 初吻 First kiss 😘(跟餐加$10)上面有一層焦糖,原來係黑糖嚟, 少少甜味, 再飲埋咖啡, 呢杯對我嚟講幾好飲, 似 latte 感覺 😉大滿足早餐 - All day Pork Chop $163 (貓多士 / 炒蛋) <轉加牛角包🥐 $15 / 熟蛋>呢間嘅 All day breakfast 有 3 款可選。好豐富!!! 有炒蛋,茄汁豆,蕃茄仔,沙律菜,薯餅、乳酪麥片同埋豬扒!! 仲有一個比較特別嘅係焦糖香蕉,甜甜地,好好食!! 🌟驚喜果醬🌟除此之外,最驚喜嘅就係佢地嘅果醬!! 有3 款揀:士多啤梨+玫瑰果醬;無花果+有機伯爵

Crazy chocolate (跟餐加$15)
Crazy chocolate

初吻 First kiss 😘(跟餐加$10)
First  kiss

🌟驚喜果醬🌟
除此之外,最驚喜嘅就係佢地嘅果醬!! 有3 款揀:士多啤梨+玫瑰果醬;無花果+有機伯爵茶;雜莓+紅茶醬 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
⭐️ 佢地自家製㗎!仲有得買返屋企添👍🏻

Crazy chocolate
2022-08-10 369 瀏覽
星期六同閨蜜去海港城食午餐,去左間係連卡佛入邊嘅Cafe。真心有點難搵,我哋從2樓嘅化妝部行到最入,再經過電梯落到去地下個層,再問連卡佛嘅職員,被佢地指了出商場,行咗入酒店。要再問酒店嘅職員先發覺Cafe呢就喺門口嘅位置😆🤣🤣😆Cafe座位不多,一大張長枱設計,大家兩個兩個隔住膠板坐。要用電話落單,同閨蜜一同都睇中咗個澳洲M5 和牛溫泉蛋飯,咁就叫咗一人一個飯。和牛非常嫩口,好有牛味, 日本飯啊撈埋隻蛋啦同埋啲紫菜,成碗飯食晒呀!絕對推介!另外加錢每人叫了兩隻日式芝手羽先,即是炸雞翼🤣🤣🤣 外皮炸到脆卜卜,不太油,唔錯唔錯。不過最精彩莫過於兩杯嘢飲,分別叫了黐_線朱古力同黐_線朱古力咖啡。一嚟到就俾佢個外表嚇親,打卡一流。因為我怕朱古力太甜,所以叫咗朱古力咖啡,飲落去甜味啱啱好嘅。我哋各自食咗一個飯同埋飲咗一杯朱古力成為$529,雖然真係好好味,又好飽,但lunch價錢有點高😆

澳洲M5和牛溫泉蛋飯

黐線朱古力咖啡
黐線朱古力

澳洲M5和牛溫泉蛋飯
黐線朱古力咖啡
黐線朱古力
  • 澳洲M5+和牛肩肉溫泉蛋飯
  • 痴_線朱古力
同大家一樣, 睇到張痴線朱古力既相都有興趣嚐一嚐呢間野, 於是上星期6就去踩一踩台, 講返地點先, 如果大家係海港城入面係唔知間野係邊既, 因為佢直頭係尖沙咀碼頭海港城入口未上枎手電梯既右手面地下入, 一般果個位都係大眾所忽略(姐係我都係), 咁入到去咁岩唔使點等位, 果日目測都唔多人, 所以直入。坐底唔使諗直接叫哂Signature 既野, 先係個All day breakfast (和牛套餐)+$55有4隻雞翼, 之後再黎杯痴線朱古力+多杯Senzory 既自制罐裝Expresso Tonic$38。首先講講價錢先, 係小貴但性價比係OK, All day breakfast (和牛套餐)-->$228+$55雞翼, 杯熱朱力都要$55杯 (為左唔想甜到尾, 我就叫左咖啡底, 變左Mocha), 咁樣share 兩個人食已經夠架啦(除非你比較大食啦)。黎到個賣相唔差既, 所有野對板既, 地方都坐得舒服既, 但係無咩打卡位既。講下食物質素, All day breakfast 無咩好講架啦, 呢個all day breakfast 有比火箭菜你, 又比和牛你食, 都算係有D誠
講下食物質素, All day breakfast 無咩好講架啦, 呢個all day breakfast 有比火箭菜你, 又比和牛你食, 都算係有D誠意, 和牛雖小, 但肉質唔"諧", 所以無失望既, 炸雞翼係脆同好食既,(無油益味)。講下野飲啦..........可能大家飲痴線朱古力, 會即時搞混佢,  但就我唔會即時搞混佢, 我會用匙更輕輕淺嚐面既3款朱古力碎先, 咁樣先可以唔浪費佢放係Topping既唔同朱古力碎, 之後先會再將底既咖啡同中間既朱古力搞混。咁樣先係飲啖痴線朱古力, 感受下甜既衝激!
2022-07-30
  • 痴線朱古力
2022-07-28 464 瀏覽
在網上見到d食物照好吸引,就專程去試下啦🤩餐廳環境好舒服,開陽。雲石枱~望落好高級有好多鰻魚嘅菜式🍴我就點左鰻魚滑蛋飯 $143價錢都幾貴 而且分量好少 好細碗😥鰻魚好香 好厚身 配上滑蛋 幾啖就食曬啦下午茶可以食 想食正餐就唔推薦叫呢個🙅🏻飲品都好精緻同好多選擇 個名都幾改得幾得意點左杯🥤 走肥黑牛 唔錯
在網上見到d食物照好吸引,就專程去試下啦🤩
餐廳環境好舒服,開陽。雲石枱~望落好高級
有好多鰻魚嘅菜式🍴我就點左鰻魚滑蛋飯 $143
價錢都幾貴 而且分量好少 好細碗😥
鰻魚好香 好厚身 配上滑蛋 幾啖就食曬啦
下午茶可以食 想食正餐就唔推薦叫呢個🙅🏻
飲品都好精緻同好多選擇 個名都幾改得幾得意
點左杯🥤 走肥黑牛 唔錯
2022-07-27 341 瀏覽
同妹去尖沙咀行下散下心,行到攰攰地想揾地方坐下食啲野,醒起呢間既crazy chocolate ,即刻帶妹黎試下叫左一份all day breakfast + crazy chocolatecrazy chocolate ,真係好crazy ,入口好濃厚,朱古力迷要試下沒有甚麼是一杯Crazy Chocolate 解決不了如果有,就請多喝一杯☕️

沒有甚麼是一杯Crazy Chocolate 解決不了
如果有,就請多喝一杯☕️
2022-07-17
2022-07-14 494 瀏覽
今日黎到sensory cafe 試吓佢哋啲signature Menu叫咗個all day breakfast ,揀咗最普通嘅香腸,你都估唔到呢個Allday都幾健康喎,有秋葵,沙律菜好新鮮,爽脆,秋葵都唔錯,啱啱好熟,唔會太林,炒蛋、薯仔同腸仔都正常,其實最期待係貓貓多事,見到佢咁得意,就想試吓,點知食落都係麵包一塊,本來以為都有重牛油味,又唔覺,值得一題係佢果醬有得揀,我今日就揀咗玫瑰無花果,佢呢度自家製嘅果醬係好食嘅,唔會死甜,仲有無花果淡淡的甜味,好食至於飲品,就梗係揀邪惡朱古力,佢有幾種朱古力,如果鍾意朱古力嘅朋友,一定要來試吓,香濃可口,唔錯
今日黎到sensory cafe
試吓佢哋啲signature Menu

2022-07-06 436 瀏覽
今日經過海港城,想食少少嘢,就諗起呢間Cafe啦。叫咗痴線朱古力( crazy Chocolate ),呢杯係佢哋嘅招牌,我覺得第一次要試吓,朱古力有唔同嘅層次,中間要仲有塊朱古力,飲落有豐富嘅質感,攪勻之後滿滿嘅朱古力味反而杯痴線mocha,就太甜,所以要試嘅話,都係飲返痴線朱古力啦叫咗個牛角包,牛角包嘅牛油味好重,配合埋佢好Queenie嘅炒蛋,味道真係唔錯呢度環境好舒服,可以悠閒咁楚,侍應都好有禮貌,一定會再起
今日經過海港城,想食少少嘢,就諗起呢間Cafe啦。

呢度環境好舒服,可以悠閒咁楚,侍應都好有禮貌,一定會再起
之前就為咗杯朱古力就過咗嚟食。。今次我就為咗去呢一個肉碎飯再嚟試過😏😏佢呢個肉碎飯係用新豬肉去整嘅。。食落去個人都覺得環保同健康啲😂🤣當然今次我都有嗌佢嘅朱古力啦。。但今次就冇影相啦就影返我想食嘅嘢啦😁😁..🍚I'ᗰ ᑎOT TᕼᗩI ᑭOᑕK ᖇIᑕE..📍 sensory ZERO尖沙咀廣東道3號海港城馬哥孛羅香港酒店G樓連卡佛..=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#hongkongfoodshare#japanesefood#wayyubeed#onsenegg#sensoryzer
之前就為咗杯朱古力就過咗嚟食。。
今次我就為咗去呢一個肉碎飯再嚟試過😏😏
佢呢個肉碎飯係用新豬肉去整嘅。。
食落去個人都覺得環保同健康啲😂🤣
當然今次我都有嗌佢嘅朱古力啦。。
但今次就冇影相啦就影返我想食嘅嘢啦😁😁
📍 sensory ZERO
尖沙咀廣東道3號海港城馬哥孛羅香港酒店G樓連卡佛
#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#hongkongfoodshare#japanesefood#wayyubeed#onsenegg#sensoryzero#sensoryzerohk#sensoryzoretst#tstfood#sensoryzorecoffeexbeer#尖沙咀美食
2022-06-27 311 瀏覽
嚟到呢一間Cafe☕️所以一定要影佢哋最出名crazy chocolate🍫打卡真係一流 熱朱古力上面鋪滿三種朱古力碎🤩原本仲以為會好甜 但係飲落朱古力味超級濃郁 而且仲好濃苦 好正💕💕💕
2022-06-25 268 瀏覽
這間餐廳在Marco Polo hotel隔離,就在天星碼頭海運大廈Lane Crawford 底層,的確很方便。人氣食物是蒲燒鰻魚滑蛋飯和痴_線朱古力,還叫了一個all day breakfast, 兩份都是選了加$40就有沙律,湯,熱飲和雪糕,值得一提的是這個是純素雪糕(低卡)的👐🏼。食物質素方面也是高質好味的😋,all day breakfast裡的士多啤梨玫瑰果醬是自家制,還有其他味記選擇,我最欣賞是這杯邪惡朱古力,上面舖滿朱古力碎,可可粉,白朱古力碎,飲落口很濃的朱古力味,好正🤭
2022-06-25
  • 蒲燒三層鰻魚滑蛋飯
  • 痴_線朱古力
2022-06-16 376 瀏覽
閒日下午茶時段,人流唔多,輕鬆嘆tea小食好舒服,個朱古力真係好邪惡好吸引,濃濃朱古力味。痴_線朱古力賣相超正超crazy,堅係滿滿朱古力,仲要滿到漏哂出黎,濃郁香滑唔太甜,配咸食就無咁膩。滑蛋牛油果醬牛角包個雞好嫩滑,有奶香,牛油果醬加芥末,中和膩感,牛角包有牛油香,味道好正。痴_線朱古力咖啡都係濃濃朱古力味,但多份咖啡香,有堅果味,唔酸,個咖啡好好飲。炸雞翼即炸超香脆,肉質唔乾好入味,惹味香口小食。

痴_線朱古力

滑蛋牛油果醬牛角包

痴_線朱古力咖啡

炸雞
即炸超香脆,肉質唔乾好入味,惹味香口小食。
2022-06-10
下午茶
員工態度非常好 好有禮貌,好到好似係酒店既服務態度👍🏻👍🏻食物好好食😋叫咗兩個素食 一個意大利飯 一個意粉🍝 個汁好食 熱辣辣朱古力好濃 超正 下次要試埋個甜品🥰🥰🥰
員工態度非常好 好有禮貌,好到好似係酒店既服務態度👍🏻👍🏻
朱古力好濃 超正 下次要試埋個甜品🥰🥰🥰

2022-06-13
慶祝紀念
生日
2022-06-01 324 瀏覽
Sensory zero 既分店灣仔銅鑼灣沙田每次經過都會去,早餐食下佢既鬆餅或者牛角包🥐😍加杯crazy mocha ☕️ 提提神,仲有滿滿朱古力响面💕朱古力控點可以錯過🫢佢地既超邪惡朱古力同咖啡都係一試難忘💕仲有小食,雞翼好脆夠味得來剛剛好不會太咸🥰蕃薯薯條、餃子🥟😍😍😍恰到好處😍重點下午茶推薦肉鬆牛角包🥐位置在連卡佛入面可能唔覺眼,平日中午去可以享受一個清靜既午餐,大家去開行街唔好錯過💕
佢地既超邪惡朱古力同咖啡都係一試難忘💕
2022-05-20 311 瀏覽
呢度最出名一定係佢哋嘅黐_線朱古力🍫真係好黐線!面頭鋪滿三款朱古力碎 撈埋落個朱古力奶度一齊飲 唔會好甜好漏 好好味😋好濃郁嘅可可味 仲有啲甘苦味!半融嘅朱古力加埋暖笠笠嘅朱古力奶 真係好幸福💕