2023-02-21 668 瀏覽
第一次食黃竹坑嘅分店,店舖好大,要自己揾位再排隊買嘢食。然之後等拎飲品再返埋位等你的食物號碼再去拎嘢食。成件事真係好似canteen😂😂雖然係咁但當日係平日lunch都有好多食!

2023-02-21 414 瀏覽
講到sensory zero 最出名當然係佢杯痴_線朱古力啦!真係會瀉哂出黎,特別係自己拎返埋位個陣🤣朱古力好濃🍫但同時唔會覺得過甜🤍🤍而且就咁打卡都已經好值得😆朱古力控一定要飲!

2022-11-29 669 瀏覽
今天早上原本想去吃個早餐大概7:50am入門掃安心後就被一位女職員呼喝:「我地未夠鐘開門喎!」我請問她開幾點她不耐煩說8點我看還差幾分鐘就問是否可以坐一下等然後這位女職員怒目而視超大聲呼喝「唔得呀!」我想每個人在工作上都有情緒但這樣把情緒轉移給顧客是很不專業也很不禮貌的如果貴公司看到這留言請尊重顧客看看當日哪位女職員上班關心一下這位同事的情緒免得影響貴公司商業形象
今天早上原本想去吃個早餐
大概7:50am

入門掃安心後
就被一位女職員呼喝:
「我地未夠鐘開門喎!」

我請問她開幾點

請尊重顧客
看看當日哪位女職員上班
關心一下這位同事的情緒
免得影響貴公司商業形象
見有all day breakfast 咪諗住入去食轉啦,點知某d時間原來係冇提供既,真心失望,而且d食物仲有d貴,但係要self~service lol,其實佢d食物吾差,仲有提供部份素食,如果可以改上面既問題會更好,期待有改善既一天!
all day breakfast green
2022-10-13 829 瀏覽
我地行完南朗山落返黎醫下肚先,搵到哩間西餐廳,不單只裝修好特別,連食物都好特別。相信飲過杯Crazy chocolate既都一定會記得哩間餐廳,真係超crazy。😋Croissant-Spam 餐蛋牛角飽 $73完全冇諗過係咁大個,收得你$73又真係唔會hea。巨形超厚餐肉,好有誠意,外脆內軟一流,亦都唔會係死咸,好食。蛋都係半生熟既炒蛋,唔會好水,靚蛋。配埋超鬆化酥脆既牛角飽,哩個價錢都抵食。😋Crazy Chocolate 熱朱古力 跟餐 $+10傳聞中嘅Crazy Chocolate,鍾意食朱古力嘅人一定好鍾意,成杯都係朱古力流晒出嚟。不過都幾甜幾「漏」。😋Croissant Floss 肉鬆牛角飽 $73肉鬆都好香口,雖然冇餐蛋咁有驚喜,但都係不錯之選。😋Valchona Milk Chocolate 跟餐+$5正常朱古力奶,但朱古力味好出,有水準。😋S0 Yogurt Bowl $38就係驚一個牛角飽唔夠食先叫個乳酪,賣相好靚,哩間餐廳用既匙都係自家出品,好有特色。個乳酪就唔太挺身,nuts都唔屬煙韌果種,唔岩我口味,但係佢唔算甜既乳酪,底下既果醬就略微少。😋All Day

😋Croissant-Spam 餐蛋牛角飽 $73

😋Crazy Chocolate 熱朱古力 跟餐 $+10

😋Croissant Floss 肉鬆牛角飽 $73

肉鬆都好香口,雖然冇餐蛋咁有驚喜,但都係不錯之選。

正常朱古力奶,但朱古力味好出,有水準。

😋S0 Yogurt Bowl $38

😋All Day Breakfast $143
最特別係佢有條香蕉配上焦糖加熱,幾特別。仲有個自家製無花果醬配多士。一試難忘,味道好fresh 好有無花果味。其他都好新鮮,蛋就唔洗講,炒得一流。

😋shakerato 咖啡 跟餐+$10
賣相簡單但都好有品味,好欣賞佢既餐具。咖啡都好濃好味。

😋Rice Triple decker Eel 鰻魚蛋飯 $143

鰻魚超厚身好味,無魚骨。醬汁配得剛剛好,唔會太甜太咸。蛋又係唔洗講,超夾個鰻魚。

簡單來講我哋四個人全部食晒自己啲食物,喺超有水準。不過價錢略貴。一分錢一分貨。都值得一試。

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為滿)

sensory ZERO (One Island South ) (黃竹坑)
黃竹坑香葉街2號One Island South G01號舖

#飲飲食食 #食好西 #周圍玩 #周圍食 #介紹返 #餐廳推介 #美食 #香港美食 #黃竹坑美食 #香港打卡餐廳 #打卡 #香港特色餐廳推介 #吃貨 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner
2022-10-02 620 瀏覽
沒有清晰指示排隊方向 排完又排😵‍💫全部人都排錯要喺隊頭嘅人重新排過 🤷🏻‍♂️隊尾嗰d就衝入去變左隊頭 我地本身排最頭直接收銀落單就得 要我哋重新再排 態度又差 喺我哋前面排錯d人都照落單 到我哋先截住要重新排 即係叫人鬥快衝入去條隊毫無秩序 另外 取餐嗰陣問d食物係唔係呢個餐號拎得 職員不理不睬 黑晒面要我哋自己睇😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐總結 一個字 差
2022-10-02
15 分鐘 (堂食)
2022-10-02 523 瀏覽
同朋友黎朝聖但嘢食都未嚟感覺已經好差。當時排隊點餐俾錢嘅時候,因為唔小心排錯咗欄杆外邊(前邊嗰個顧客都係排欄杆外邊) , 所以到我嘅時候,點餐員就叫我同後邊嘅顧客排返去欄杆內邊。本身問題都不大,只係行返入去欄杆入邊其實就OK。但係點餐員就竟然叫我同朋友排隊尾重新再排隊。呢點真係好嬲😡 😡明明都有排隊只不過係排條繩外邊同入邊嘅分別,點解要求我行去隊尾重新排隊??? 而我後邊嘅其他顧客又冇人出聲。希望嗰個點餐員可以好好了解排隊情況再勸喻,同埋增加標記排隊方向。另外拎餐嘅時候,朋友問多句請問呢啲餐係咪我哋㗎, 服務員都好似唔係好想答西口西面咁樣😡😡😡其實環境再好食物再好啲服務態度咁樣,真係唔會想再嚟
同朋友黎朝聖但嘢食都未嚟感覺已經好差。

其實環境再好食物再好啲服務態度咁樣,真係唔會想再嚟
2022-09-13 699 瀏覽
去海洋公園之前發現自己冇食飯,上網見到有人推介呢一間,所以就特登去咗黃竹坑站。一入到去環境非常好,餐廳好大。我哋嗌咗個和牛飯,all day breakfast 同埋豬扒牛角包蛋配芥末醬。和牛飯果然冇令到我失望,五成熟剛剛好,差在冇嗌多一碗。All day breakfast 算不過不失,唔可以話好差但係冇乜驚喜。豬扒牛角包,豬扒同埋炒蛋都係一流,唯一敗筆就係芥末醬,可能我自己食唔慣先會有咁嘅感覺。飲品方便,始終都係覺得呢度嘢飲偏甜,如果你鍾意飲甜嘢,你一定會愛上呢度嘅嘢飲。 住喺黃竹坑附近又或者準備去海洋公園嘅你,不妨考慮吓呢一間都頗特別嘅cafe!

和牛飯果然冇令到我失望,五成熟剛剛好,差在冇嗌多一碗。

All  day  breakfast
牛角包豬扒蛋
牛扒和牛飯
2022-08-20 486 瀏覽
位於黃竹坑地鐵站附近,交通方便,餐廳寬敞舒適,特高的樓底,更有日本浮世繪葛飾北齋的作品及不同特色牆作裝潢,讓人眼前一亮,適合文青及青少年一試!餐廳以自家烘焙咖啡及飲品為主打,仲有多款西式輕食及甜品,仲有貓形多士揀,十分可愛。我地揀左三款牛角飽:雙份日本滑蛋、巨型午餐肉芝士日本滑蛋、車里茄馬斯卡彭芝士焦糖香蕉牛角飽都算幾香脆,有淡淡的牛油味,口感不錯。日本滑蛋真係幾唔錯,午餐肉好厚身啖啖肉,而且煎得好香,炒蛋嫩滑配上芝士同埋牛油果芥末醬鹹甜,口感新穎。焦糖香蕉牛角飽嘅香蕉與焦糖配搭好味😋,加油車里茄,口感豐富,賣相吸引!

牛角飽都算幾香脆,有淡淡的牛油味,口感不錯。
巨型午餐肉芝士日本滑蛋
車里茄馬斯卡彭芝士焦糖香蕉
雙份日本滑蛋
  • 牛角飽
2022-08-20 406 瀏覽
黃竹坑,星期六/日有好多餐廳都唔開,就算開都收五/六點。好在呢間收八點,所以先有飯食。是日海鮮配日本米意大利飯($158)是日海鮮係三文魚,煮得好靚,魚皮香脆,魚肉剛熟有汁唔乾身。日本米嘅risotto比較似忌廉燉飯,但味道是不錯的,忌廉味勁香濃,飯入面仲有兩三片菇。感味藜麥沙律($82)五顏六色,勁吸睛。材料十足,有大量藜麥、紅菜頭、茴香、車厘茄、沙律菜、橘子汁。食落新鮮爽口,夠哂fresh。另外叫咗2支手工啤酒,Happy hour $48@玉黃大帝,勁多氣,一開樽蓋爆噴泡。每啖飲完都“er”氣。味道帶丁丁果味嘅酸。南雲生普洱茶啤,飲唔到茶味,味道偏淡,事頭婆話似德國嗰啲冇酒精啤酒。餐廳空間感十足,樓底超高,坐得好舒服。PS:黃竹坑店不收加一。PPS:有最低消費。

是日海鮮配日本米意大利飯($158)

感味藜麥沙律($82)

另外叫咗2支手工啤酒,Happy hour $48@

餐廳空間感十足,樓底超高,坐得好舒服。

PS:黃竹坑店不收加一。
PPS:有最低消費。
是日海鮮配日本米意大利飯
感味藜麥沙律
手工啤酒(南雲生普洱茶啤、玉黃大帝)
是日海鮮配日本米意大利飯
感味藜麥沙律
2022-08-15 330 瀏覽
有消費券,午餐食豪啲堂食好味迌,外賣無咁好味一啲唔平,份量又細餐廳環境是靚,但買完自己搵位,自己拎餐只是一間高級的快餐店最煩是要行兩次,等拎飲品,之後又等拎餐是日有明太仔魷魚意粉汁好好味,魷魚有鮮味加$5有橙茶,唔甜,有橙味,好好飲

有消費券,午餐食豪啲

堂食好味迌,外賣無咁好味

一啲唔平,份量又細

餐廳環境是靚,但買完自己搵位,自己拎餐
只是一間高級的快餐店

最煩是要行兩次,等拎飲品,之後又等拎餐

是日有明太仔魷魚意粉
汁好好味,魷魚有鮮味

加$5有橙茶,唔甜,有橙味,好好飲
2022-08-15
15 分鐘 (堂食)
  • 橙茶
2022-08-11 358 瀏覽
今次和朋友係黃竹坑游完水🏊‍♀️🏊覺得有一點點餓於是就在地鐵站附近找找有什麼餐廳看到這間餐的廳環境不錯🧡就進去試一下啦😛看菜單時發覺她的菜名都很長🤣🥩可遇不可求粉紅咖哩南乳豬排飯一看菜單就被她的名字吸引是很多人喜歡的粉紅色更是可遇不可求🙈既然今天遇到就選擇她了😂吃起來椰漿味濃郁輕微咖哩味之餘還有清新香草味豬排嫰滑香脆飯量亦比較多🙉女仔應該會吃不完🥐肉鬆芝士雙份日本滑蛋牛角包牛角包焗得非常酥脆可以說是入口即碎🤣芝士滑蛋是絕配充滿了蛋香和奶香味🧀味道: 3.5/5環境: 3.5/5消費指數: 4/5推薦指數: 😋😋😋
今次和朋友係黃竹坑游完水🏊‍♀️🏊

味道: 3.5/5
環境: 3.5/5
消費指數: 4/5
推薦指數: 😋😋😋
落雨天嚟到黃竹坑,一出地鐵站就見到呢間sensory zero 嘅headquarters,几啱feel喎,所以試吓佢。之前有聽過呢間咖啡室連鎖店,但係就冇試過,所以都用咗一啲時間去研究佢餐牌,都几多嘢揀。是日LadyB食素,所以研究咗餐牌一陣,之後發覺佢都有幾款素食可以選擇,其中有「欖角肉碎意大利飯」同埋「金菇韓牛飯」兩款選用新式肉嘅菜式,幾創新特別,啱晒齋口唔齋心嘅人(講笑,唔好嬲😆)。幾經掙扎後,LadyB揀咗素菜意粉🍝🤗🍝素菜意粉好有驚喜!南瓜汁好creamy,好濃味! 配料用咗好多款蔬菜,有茄子🍆車厘茄🍅意大利小黃瓜—、翠玉瓜、青瓜💚成件事好丰富,唔會話食完之後仍然有空虛感😆午市跟單點食物加$25可以揀$40樓下嘅嘢飲,幾實惠。不過符合呢個條件嘅嘢飲好似剩係得普通嘅咖啡,呢度出名嘅朱古力全部都超過$40。Anyway, 咖啡迷LadyB 最後都係揀咗Cappuccino 😬☕️咖啡基底嘅Expresso 屬濃烈系,所以沖出嚟嘅cappuccino 夠厚身,味道偏nutty, 有朱古力嘅甘味。🏕環境方面,由於係總部,面積非常大,樓底高。喺大廳嗰度有兩隻龍鳳裝飾,有啲似傳統酒樓嘅氣

素菜意粉

Cappucino

🏕環境方面,由於係總部,面積非常大,樓底高。喺大廳嗰度有兩隻龍鳳裝飾,有啲似傳統酒樓嘅氣息,中西合璧得嚟又構成其獨特一格。
素菜意粉
Cappucino
2022-08-07 228 瀏覽
朋友遲大到,加上突如其來既滂沱大雨,驅使我入左呢間餐廳,入到去好似去左另一個世界咁,瀰漫住一種時間放慢既舒適感,一時未決定到食咩,cashier員工親切咁叫我拎餐牌埋位坐慢慢諗,取餐用左自助形式,落完單要自己分別去兩個區域拎飲品同食物食物好快預備好🍳🥐牛角包-雙份日本滑蛋|牛油果芥末醬炒蛋唔錯既,牛角包少少脆,唔會好油,但少左種牛油香,食完都唔覺得有牛油果芥末醬🍫痴_線朱古力估唔到一杯朱古力都可以咁有層次,除左飲既朱古力底,仲有朱古力醬、朱古力粉、朱古力碎、白朱古力碎同中間印有餐廳名既朱古力牌,濃郁得嚟完全唔會死甜,偏愛黑朱古力既我都即刻心心眼😍

食物好快預備好

🍳🥐牛角包-雙份日本滑蛋|牛油果芥末醬

🍫痴_線朱古力
2022-08-06
  • Crazy  chocolate
2022-06-28 384 瀏覽
Sensory Zero最出名嘅黐線朱古力真係必定要試!作為淨係鍾意飲凍飲嘅任性肥宅,嚟到都一定要飲佢熱辣辣嘅朱古力😍飲得出朱古力帶甘,唔死甜,入口順滑醇厚,唔係用奶或者水求其沖就算。呢度嘅嘢食其實都唔錯,但價錢真係偏貴🫠一個all day Breakfast都過百蚊,但係大家都見到圖,除咗貓貓麵包造型比較可愛之外,其實啲用料食落好普通而且份量都唔算多🥲牛扒半生熟蛋丼睇相都知係正嘅😋不過略嫌乾咗少少如果有汁會更加好!
牛扒半生熟蛋丼睇相都知係正嘅😋
不過略嫌乾咗少少如果有汁會更加好!