2024-10-28
之前經過灣仔,見到很多人大排長龍去幫襯這間韓國刀削麵,太多人了,所以冇機會幫襯。今天經過尖沙咀剛剛看到這間店舖開業,即刻試吓先!我中午12:00到達,不過冇乜人,可能啲人未知道!睇餐牌有lunch set,嗌咗佢嘅招牌辣排骨面,配泡菜餃子!裏面嘅環境都幾開陽,裝修都唔錯!最緊要冷氣夠!有自助水機,而且有紙圍裙供應,唔怕食麵彈到自己!值得一讚!店員嘅服務都唔錯!好細心講解!等咗唔夠5分鐘,個lunch set就到咗!餐牌上寫明只有一隻餃子,諗住好細隻,但原來都幾大隻,呢隻餃子係蒸餃子,味道中規中矩!之後就到碗刀削麵,第一時間飲啖湯,可能期望太高,我覺得就一般般,唔會令你好驚喜!反而啲刀削麵就幾好,但係份量就唔係好多,講吓啲排骨,骨就比較多啲,啲肉唔係好多,佢有個醬汁俾你點肉食,有少少感覺食緊湯渣,不過價錢真係唔係好貴,喺尖沙咀嚟講,算係咁!只不過期望太高啫!不過希望佢改善吓啲湯嘅味道,將來有機會再試吓先!