Seoul Noodles|迅速開7間分店 爆紅刀削麵🔥推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌑天氣開始轉涼❄️ 超恨飲返碗熱湯麵,呢間由韓國人主理「首爾製作麵」年頭先聽過個名,到現在已經迅速開到第7間分店,人氣程度可見一斑✨ 麵質好似烏冬,充分索到湯汁!招牌雞麵 及 排骨麵 肉量誇張,重點肉質軟嫩入味🥹 午餐套餐可以配 韓式餃子(1隻)或紫菜包飯(2條)【🥢 𝐖𝐡𝐚𝐭 𝐈 𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫𝐞𝐝 食咗啲咩】◐ 雞湯麵 Chicken Noodle $88|8.5/10 🌟◐ 排骨辣湯麵 Pork Bone Spicy Noodles $98|8/10◐ 豬肉餃子 $38/2 pieces|8/10 ◐ 泡菜餃子 $38/2 pieces|8/10◐ 菜包肉 Boiled Pork $128|6/10【抵食套餐價】💰 一人麵套餐 $98 💰 一人湯飯套餐 $108💰 二人麵套餐 $308🐔 「雞湯麵」放足半隻雞,肉質完全唔鞋,湯底淡奶白色,以為麵會好淡味,但意外索到雞湯的鮮甜🌶️ 「辣排骨湯麵」辣度有為HK人做調節,微辣可以接受,想更辣枱頭亦有辣椒粉提供。排骨一共3件,肉燉到軟爛,但需要時間從骨頭中挑肉Seoul N
Seoul Noodles|迅速開7間分店 爆紅刀削麵🔥

💰 一人麵套餐 $98
💰 一人湯飯套餐 $108
💰 二人麵套餐 $308

雞湯麵

🌶️ 「辣排骨湯麵」辣度有為HK人做調節,微辣可以接受,想更辣枱頭亦有辣椒粉提供。排骨一共3件,肉燉到軟爛,但需要時間從骨頭中挑肉Seoul Noodles|迅速開7間分店 爆紅刀削麵

🥟 「韓式餃子」一向是本人最愛,有豬肉/泡菜兩種口味

🥬 「菜包肉」原來係蒸五花肉片,用蔥蒸無咩味,主要靠醬油調味
菜包肉

辣排骨湯麵
  • 辣排骨湯麵
  • 雞湯麵
2024-11-28 695 瀏覽
一入餐廳就好似瞬間去咗韓國傳統餐室,裏面嘅侍應全部都近乎係韓國人~ 午市唔想散嗌咁單調,於是要咗個combo set ~ 套餐除咗主食以外,可以配搭一個小食,隨餐仲有小碗薏米飯,同兩款韓式配菜,而價錢比散叫就更相宜~雞湯麵主食叫咗雞湯麵,一上菜見到即刻呆一呆~ 湯麵上係半隻雞,真係大件又抵~ 湯底雞清湯清甜可口,又加有幾片薄薯烹煮,係韓國傳統嘅味道~ 麵非常軟熟,好好食~其實未食麵之前,我係食咗薏米飯先~ 薏米飯根據桌上嘅食法指南,食前先加入kimchi撈一撈,希望可以有助減低血糖飆升~ 薏米飯同樣非常軟熟,又有紫菜香味,令人食唔停口~ 小食就揀咗泡菜蒸餃~ 雖然餃子包有辣味泡菜,但整體味道淡雅,一啲都唔辣~ 食前沾上特製韓式醬油,更加美味~

雞湯麵

2024-11-25
2024-11-26 526 瀏覽
Seoul Noodle係一間韓國麵食餐廳,係香港嘅一個熱門食肆!佢嘅食物款式多元,包括有辣到爆嘅排骨拉麵、香氣撲鼻嘅韓國牛肉醬油湯飯,仲有迷你泡菜卷同泡菜餃子等等。如果你鍾意辣嘅食物,一定要試下佢哋嘅辣排骨拉麵!拉麵彈牙有咬勁,湯頭香辣醇厚,加埋啲多汁嫩滑嘅排骨,一碗食落去絕對令你食足唔捨得離開。而佢嘅韓國牛肉醬油湯飯亦都係一絕!熱騰騰嘅湯飯配上多汁嘅牛肉,飯粒入口即化,每一口都係滿滿嘅滿足感。如果你想試下啲小食,可以點迷你泡菜卷同泡菜餃子!迷你泡菜卷捲著爽口嘅生菜同泡菜,清新開胃;泡菜餃子則係口感Q彈多汁,一啲都唔油膩,適合當作開胃小食。Seoul Noodle唔單止食物美味,仲有親切嘅服務同舒適嘅用餐環境,係一個適合同班友、家人一齊嚟享受美食嘅好地方。不妨約埋班友,一齊嚟Seoul Noodle感受下韓國風味啦!

2024-11-17 1315 瀏覽
旺角新開店舖,見網上評價不錯,所以叫了外賣試一試,叫了辣牛肉麵套餐,碗麪見不到牛肉,湯夠辣但不好味,餃子,紫菜飯卷及小食飯味道一般。感覺很失望,可以說好難食,不會有下次!
2024-11-17 1298 瀏覽
成日行過旺角都見到好多人喺出邊排隊,今次夜晚8點幾見到好似唔係好多人排,於是就排黎試下,估唔到係咁驚喜。佢可以散叫亦都可以有套餐叫,今次嗌咗兩個一人套餐嚟試吓,因為二人餐好似真係好多野食🤭。💜大邱辣牛肉蔬菜湯飯+豬肉餃子豬肉餃子大大舊,入面充滿着豬肉同肉汁,外皮煙靭,大細比想像中大。個湯飯一上枱,傳出香香嘅味,已經令人流哂口水,份量亦好充足,唔會話太辣,食落好開胃,牛肉味濃郁。💜蜆湯麵+豬肉餃子個蜆湯麵有大量既蜆,食極都有,而且啲蜆好鮮甜同飽滿,鍾意食蜆嘅一定唔可以錯過。如果嗌麵餐嘅話會跟一個薏米飯,睇返枱面嘅介紹先知原來食麵之前食,有助降低血糖。個飯咬落好有口感,而且包含泡菜、紫菜同麻油。個麵係彈牙既刀削麵,配上鮮甜嘅湯底。💜迷你紫菜包飯同一般韓國餐廳食嘅紫菜包飯差唔多,每一件嘅大細適中,可以一啖食晒。上面亦灑有芝麻,入面包有基本嘅蟹柳同酸瓜。

💜大邱辣牛肉蔬菜湯飯+豬肉餃子

💜蜆湯麵+豬肉餃子

💜迷你紫菜包飯
蜆湯麵+豬肉餃子
大邱辣牛肉蔬菜湯飯+豬肉餃子
迷你紫菜包飯
蜆湯麵+豬肉餃子
迷你紫菜包飯
❝人氣韓式刀削麵🍜好食!大份!抵食 !🤤❤️食完一次念念不忘再去食🤰🏻❞(💬🙇🏻‍♀️本身糾結咗好耐出唔出post 食咗兩次之後真係幾中意 覺得都係好值得出個post分享吓🤣❤️所以張相都係隨便影🙏🏻 個人覺得好食+抵食過之前係山林道某間韓式刀削麵多好多好多!!!🤫)呢間人氣韓式刀削麵已經開咗幾間分店 咁耐以黎都大排長龍 好幾位朋友都話好正 我食完一次都念念不忘要再食😳最緊要係佢好食!份量多!又抵食! 推介咗俾幾位朋友佢地都話好正!😚 (慘了咁未越嚟越多人排隊….?!🥹haha)🐮🍜牛骨湯麵 $68 (4.5/5)我兩次都係食呢個❤️麵係店員即場製作 粗身煙韌彈牙✨湯底清澈帶牛骨香(但第2次食覺得有啲鹹) 牛肉係牛腩位 份量好多 軟腍入味🤤呢個價錢仲包括一碗紫菜薏米飯仔 好香口食麵前食可減低升糖指數😎仲有泡菜辣蘿蔔等等既前菜(可refill)🙋🏻‍♀️另外仲有雞/辣牛骨/蜆 朋友冇試過都話好正 而且同樣好足料!꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂📍Seoul Noodles旺角花園街1號鴻禧大廈地下6號舖(我兩次都去旺角分店 另外港島區都有4間分店 銅鑼灣/灣仔/中環)🗺𝘐𝘯 𝘵

牛骨湯麵

🐮🍜牛骨湯麵 $68 (4.5/5)

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Seoul Noodles
旺角花園街1號鴻禧大廈地下6號舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_旺角 #joys_中環 #joys_銅鑼灣 #joys_灣仔

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦/𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_韓國菜
2024-10-17 2758 瀏覽
𝘾𝙤𝙢𝙗𝙤 𝙢𝙚𝙣𝙪 $88 ▪️辣牛肉湯麵 +$10麵條軟硬度剛剛好,麵條採用韓國刀削麵,比較粗身一點和烏冬有點類近,湯底的牛肉味道並不算太濃厚,但微帶一絲辣味,整體口感中規中矩。▪️ 泡菜餃子一開始以為這款餃子份量會很少,但驚喜地發現一顆都有拳頭大小。吃一個就已經感到滿足啦!餃子內餡滿滿的,皮厚薄到啱啱好,泡菜的味道辣辣的,很有風味。🥟▪️雞湯麵 $78應該都有半隻雞嘅份量,雞肉嫩滑,想食清清地可以試吓呢一個
𝘾𝙤𝙢𝙗𝙤 𝙢𝙚𝙣𝙪 $88
▪️辣牛肉湯麵 +$10
▪️ 泡菜餃子
▪️雞湯麵 $78
應該都有半隻雞嘅份量,雞肉嫩滑,想食清清地可以試吓呢一個
2024-10-16 2699 瀏覽
完全刷新左我對韓麵既認知到底點樣可以將啲野煮到咁難食首先,排隊勁亂 唔洗拎飛架你隨便排成一條隊就係架啦 🙂‍↕️大佬,你放條欄杆俾人望下都好啊俾行過既路人打左尖都唔知咩事我散叫左一碗辣排骨湯麵另加一份泡菜餃子女友就嗌左辣牛肉湯麵set 跟Gimbab跟餐會有小食前菜 泡菜-蘿白-薏米小拌飯(聲稱係降血糖用)跟住,個薏米飯係凍到啲醬完全撈唔匀硬到一餅餅 撈左成分鐘 都未撈得散啲飯食完 啲血糖升得仲快 🤢再黎 蘿白好冧 無咬口 酸到盲佬都開眼泡菜就死鹹 Gimbab諗住安全啲 但除左好少既麻油味 我就好似食緊一舊咬左好耐 已經無晒味既香口膠咁 泡菜餃子皮薄無爛 呢個值得讚點個醋醬食不錯的跟住到主菜啦麵既質地煙韌彈牙,但完全唔襯個辣湯底反正兩者係各有各味道 配搭唔埋或者應該真係叫個清湯可能會好啲!?88蚊一碗排骨湯麵 我有3舊大骨 但得一舊有肉女友個碗仲離譜 牛肉麵 見唔到有牛片但有一兩撮好似葱絲咁幼既牛絲😂笑左出聲真係最後埋單240左右香港人真係犯賤 硬係中意俾錢買難受 走去做試伏器但商家可唔可以俾翻啲誠意 而家好多好食既本地餐飲小店 捱都捱唔住你咁樣搞只會令更多香港人對自己市場 最後個小小
完全刷新左我對韓麵既認知
到底點樣可以將啲野煮到咁難食

排骨辣湯麵

首先,排隊勁亂 唔洗拎飛架
你隨便排成一條隊就係架啦 🙂‍↕️
大佬,你放條欄杆俾人望下都好啊

俾行過既路人打左尖都唔知咩事

我散叫左一碗辣排骨湯麵
另加一份泡菜餃子
女友就嗌左辣牛肉湯麵set 跟Gimbab
跟餐會有小食前菜
泡菜-蘿白-薏米小拌飯(聲稱係降血糖用)

跟住,個薏米飯係凍到啲醬完全撈唔匀
硬到一餅餅 撈左成分鐘 都未撈得散啲飯
我就好似食緊一舊咬左好耐 已經無晒味既香口膠咁
泡菜餃子皮薄無爛 呢個值得讚
點個醋醬食不錯的

跟住到主菜啦
麵既質地煙韌彈牙,但完全唔襯個辣湯底
反正兩者係各有各味道 配搭唔埋
或者應該真係叫個清湯可能會好啲!?

88蚊一碗排骨湯麵 我有3舊大骨 但得一舊有肉

你咁樣搞
只會令更多香港人對自己市場 最後個小小信心都無埋

• 泡菜餃子
2024-10-02 3787 瀏覽
工作關係係旺角覓食 同同事見到花園街有不少新開店舖 見這間韓式食店好似不錯就走去試下 點了個蜆湯麵combo menu 分量超大 蜆很多 十分喜歡個麵 有口感 湯底勁鮮甜 餐仲包了個薏米飯 小食可揀飯卷或餃子 我揀左飯卷 太飽肚了美中不足是有些蜆有少少沙 午餐時段都要等位 同有加一服務費
點了個蜆湯麵combo menu 分量超大
蜆很多 十分喜歡個麵 有口感 湯底勁鮮甜
餐仲包了個薏米飯 小食可揀飯卷或餃子
我揀左飯卷 太飽肚了

美中不足是有些蜆有少少沙
午餐時段都要等位 同有加一服務費
蜆湯麵combo menu
2024-09-26
10 分鐘 (堂食)
蜆湯麵combo menu
2024-09-26 3291 瀏覽
喺旺角東睇完Jeremy生日展覽,行返出旺角鬧市食lunch,揀咗一間由韓國人打理嘅餐廳~ 🤗🍜 NOODLE COMBO - 蜆湯麵 😋😋😋蜆湯麵份量唔少!麵碗差唔多有小編個頭咁大 😆 湯底鮮味十足,味道清清地,又有京蔥絲~ 刀削麵麵質彈牙,嫩滑分明,唔會漿住晒;蜆肉飽滿,唔會細細碎碎,數量算幾多下 😅 近三分一咬落有沙…… 建議大家嚟到食其他麵~🍙 NOODLE COMBO - 薏米飯 😋😋😋😋😋薏米飯最好食!粒粒分明,有口感,又唔會食到成口渣渣的 👍🏻 帶有麻油、紫菜香,撈埋本身已有嘅泡菜、紅椒醬,味道啱啱好!鹹甜鹹甜 🙌🏻🥟 NOODLE COMBO - 泡菜餃子 😋😋😋😋COMBO餐可以揀一款小食,小編揀咗泡菜餃子 🥟 韓國蒸餃約有小編一個拳頭👊🏻咁大~ 外皮夠薄,內餡夠滿,蓋得好通透,食落好綿。蒸餃本身調味唔重,可以點少少店舖自家製嘅醬汁吊味,鹹香直升超多 ⬆️午餐 💵💵 約港幣$100/人 💁🏻‍♀️ COMBO餐只係多一款小食~ 基本上叫麵或飯都會有前菜同薏米飯,份量上都已經好夠飽,而有醬汁、醃料嘅都好重口味~ 🤪 店舖以QR code落單,有需要可以英文同店員溝通 🤓 🙆

🍜 NOODLE COMBO - 蜆湯麵 😋😋😋

🍙 NOODLE COMBO - 薏米飯 😋😋😋😋😋

🥟 NOODLE COMBO - 泡菜餃子 😋😋😋😋

午餐 💵💵 約港幣$100/人

🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk !
2024-09-13
10 分鐘 (堂食)
首爾製麵所 - 令人驚喜的韓式風味位於旺角的「首爾製麵所」是一家專注於韓式料理的餐廳,近日來引起不少食客的關注。今天我有幸親身品嚐了他們家的牛骨湯麵配泡菜餃子,除了等待的時間太長外,整體感受還是不錯。首先是牛骨湯麵,這是店內的招牌菜式。湯頭清澈透亮,飽含濃郁的牛骨味道,湯汁鮮甜不膩。麵條Q彈有勁,與湯品完美融合。湯裡還加入了各式配料,包括薄片牛肉、青蔥、蒜片等,為口感注入更多層次。配餐的泡菜餃子同樣吸睛。餃子皮薄而韌,裡頭餡料豐富,泡菜的酸甜滋味恰到好處,與內餡形成絕妙搭配。餃子表面還有香煎過的痕跡,增添了一股酥脆感。佐以特製的醬油蒜泥,讓整體風味更加出色。除了主菜,還有一碗自製海帶芽拌飯,別具韓式特色。海帶芽清脆爽口,配上白飯吃起來清爽可口。另一碟泡菜也是店內自製,辣度適中,開胃解膩。無論是主菜、配菜還是小吃,餐廳的每道菜式都展現了濃厚的韓國風情。無論是湯頭、餡料還是醬汁調配,用料講究、手工細緻,令人回味無窮。加上店內氛圍溫馨,服務細心周到,給人一種溫暖舒適的用餐體驗。對於喜愛韓式料理的食客來說,「首爾製麵所」絕對是一個值得一試的好去處。其道地的韓風美味,不論是久經韓粉還是新手,都能
首爾製麵所 - 令人驚喜的韓式風味

對於喜愛韓式料理的食客來說,「首爾製麵所」絕對是一個值得一試的好去處。其道地的韓風美味,不論是久經韓粉還是新手,都能在這裡找到屬於自己的韓式饗宴。
2024-08-23
60 分鐘 (堂食)
2024-09-06 3656 瀏覽
晚餐時段黎食,都巳經排左10幾人等咗大約20分鐘就有位叫咗一個雞麵,一個牛骨湯麵 雞麵有成半隻雞喺入邊,牛骨湯麵都有好多牛喺入邊,兩個餐都包咗一個半飯同泡菜可能我個人比較鍾意食濃味,我覺得個湯有啲淡,不過整體上都OK嘅,好味嘅,價錢都ok,兩個人食咗都係$140左右
晚餐時段黎食,都巳經排左10幾人
等咗大約20分鐘就有位
叫咗一個雞麵,一個牛骨湯麵

2024-09-06 3088 瀏覽
𝕊𝕖𝕠𝕦𝕝 ℕ𝕠𝕠𝕕𝕝𝕖 𝕊𝕙𝕠𝕡友人想試這韓式餐廳,我們決定去試試。店內的座位不算多,所以我們也要和別人併枱。用手機點菜。我選了之前在OpenRice看到賣相頗吸引的雞湯。等得不算久,餐點便到達。要先吃薏米飯,枱上有食法說明,用意讓人有容易消化的感覺。薏米飯口感特別。之後,開始吃主菜,有半隻雞和麵條在湯,實在很豐富。雞湯味道適中。吃到一半,已經感覺飽。另外,喜歡這裡的泡菜。不會很辣,頗惹味。
𝕊𝕖𝕠𝕦𝕝 ℕ𝕠𝕠𝕕𝕝𝕖 𝕊𝕙𝕠𝕡

另外,喜歡這裡的泡菜。不會很辣,頗惹味。
2024-09-03 3492 瀏覽
夜晚6點45分去到門口 已經見到門口有條人龍😗排咗大約半個鐘頭先至入到去 話晒排咗半個鐘個期待一定係大㗎啦,一入到去就叫咗🌟蜆湯麵 $68🌟大邱蔬菜辣牛肉湯飯 $78🌟豬肉餃子 $38滿分5粒🤍🌟蜆湯麵 🤍🤍🤍一上到嚟就已經嘩咗一聲😗超多蜆喺入邊個湯底好鮮,但係同時都因為太多蜆有少少鹹個面都幾煙靭同埋有咬口,所以叫做望落去其實清清地實質都幾重口味㗎🌟大邱蔬菜辣牛肉湯飯 🤍🤍🤍本身望住個湯覺得咁紅一定會好辣啦,點知同個蜆湯麵調返轉食落口反而清清地,叫得蔬菜湯飯入邊都有啲芽菜冬菇蔥嗰啲啦,仲有少少牛肉絲🐮🌟豬肉餃子 🤍🤍🤍🤍一籠入邊有兩個🫢每一個都有女仔拳頭size🤪皮薄足料點咗個汁唔會好膩,但係真係太大粒😢女仔如果叫套餐嘅話可能未必食得晒埋單有計加一 總共$202.4

話晒排咗半個鐘個期待一定係大㗎啦,一入到去就叫咗

🌟蜆湯麵 $68
🌟大邱蔬菜辣牛肉湯飯 $78
🌟豬肉餃子 $38

滿分5粒🤍

🌟蜆湯麵 🤍🤍🤍
一上到嚟就已經嘩咗一聲😗超多蜆喺入邊
個湯底好鮮,但係同時都因為太多蜆有少少鹹

🌟大邱蔬菜辣牛肉湯飯 🤍🤍🤍

🌟豬肉餃子 🤍🤍🤍🤍
一籠入邊有兩個🫢每一個都有女仔拳頭size🤪

埋單有計加一 總共$202.4
蜆湯麵
大邱蔬菜辣牛肉湯飯
2024-09-01 3807 瀏覽
之前晚飯經過時間經過排好長龍,唸住過江龍應該唔錯啦,今日5點鐘見到無咩人,就黎試試食個早晚飯啦。一入到去已經無打招呼,問幾位就指你埋去坐低。坐低後完全無任何招呼,你自己睇menu掃QR Code自己點餐。餐牌入面有3成食物都係售罄的,湯麵和湯飯都係得番幾款選擇。3個人選了3個不同的湯飯,等左5分鐘食物上枱。湯飯都ok,一般韓式湯飯水準,偏鹹,但還可接受。但係最失敗係個泡菜,每一塊菜葉好似有一羹鹽咁,吐都吐唔切。水又要主動問先有。食完飲左一大杯無糖檸檬茶都解唔到渴。對唔住,無下次。
餐牌入面有3成食物都係售罄的,湯麵和湯飯都係得番幾款選擇。
對唔住,無下次。
泡菜
2024-09-01