2024-12-07 192 瀏覽
3/5I like the chicken soup more than the clams one. The noodles is alittle udon like but just slightly softer and thinner. Chicken is nice dipped with some salt. Clams was just alright, some got sands too.The kimchi dumplings really not our flavour at all, ingredients was super mashy inside and doesn’t taste good. Mini rice roll is good. The mini bowl of rice with some fishy flavour kimchi which I don’t know what was it. Pork was nice but if order a la carte, I think is abit pricey for the quali
3/5

Pork was nice but if order a la carte, I think is abit pricey for the quality.
2024-11-29 486 瀏覽
今天經過灣仔的時候,驚喜發現長時間大排長龍的seoul noodles居然開了一間分店,那時候大概是7:30左右,人龍並不是太長,那我九聞名的那間麵店當然要一嚐新鮮了吧。我叫了一個辣牛肉湯麵和清雞湯麵,果然很有韓國麵的樣子及味道,辣牛肉麵,基本上就是泡菜的味道,而麵條非常之柔軟彈牙,另外他足足有半隻雞浸在湯裏,非常味道足夠。跟餐我們亦叫了一個小型的紫菜卷味道很好酸酸甜甜的。前菜有泡菜蘿蔔,基本上那個辣牛肉麵的味道相撞了,有點兒可惜。

2024-11-27 520 瀏覽
灣仔有兩間兩間日日lunch都排滿人今晚屋企冇飯食,行過見到竟然冇人,咁就試一試佢啦蜆湯麵湯底除咗鹹,食唔到其他味個蜆中規中矩,應該都係雪藏嘅,勝在量多。刀削麵都係正正常常冇特別,不過個湯底真係好鹹,所以冇食晒啲麵配菜係贈送嘅辣蘿蔔、辣泡菜同一口飯冇特別既好似話泡菜無限添加,不過個面太鹹,所以都冇食晒啲泡菜,冇試到係咪可以添加侍應侍應都係講韓文嘅除咗帶台之外,其實都冇咩溝通落單用QR code、斟杯水都要自助$78一碗麵要加一,我估係加左係配菜到…枱面見到幾粒芝麻,唔算得上乾淨,但可接受。
灣仔有兩間
兩間日日lunch都排滿人
今晚屋企冇飯食,行過見到竟然冇人,咁就試一試佢啦

蜆湯麵
湯底除咗鹹,食唔到其他味
個蜆中規中矩,應該都係雪藏嘅,勝在量多。

配菜
係贈送嘅辣蘿蔔、辣泡菜同一口飯
冇特別既

侍應
侍應都係講韓文嘅
除咗帶台之外,其實都冇咩溝通
落單用QR code、斟杯水都要自助
$78一碗麵要加一,我估係加左係配菜到…

枱面
見到幾粒芝麻,唔算得上乾淨,但可接受。

2024-11-24
2024-11-25 434 瀏覽
今日lunch 叫咗個「牛肉麵」,加埋1,埋單86。唔算特別貴,食物同佢哋嘅manu相差唔算大。我唔係叫combo ,除咗主菜牛肉麵,仲有3小碗side dishes, 包括一小碗冷拌飯,淹蘿蔔,kimchi。碗麵夠大碗,夠熱……present 得好靚!但…. 試咗一啖湯已經唔想再食!好鹹!完全冇鮮味!簡直係鹽水湯麵!入面啲料都幾足,有蛋絲,有葱花,有菇、有好多牛肉片,但我懷疑啲牛肉係淹製過,所以咁鹹!其他食物我唔知咩味道,但呢碗牛肉麵如果10分,我會俾2分。個kimchi 我反而覺得幾好食。
今日lunch 叫咗個「牛肉麵」,加埋1,埋單86。
唔算特別貴,食物同佢哋嘅manu相差唔算大。
其他食物我唔知咩味道,但呢碗牛肉麵如果10分,我會俾2分。
個kimchi 我反而覺得幾好食。
2024-11-23 471 瀏覽
見成日排長龍,外賣平台有得叫,又試吓先超失望菜包肉無送小盒前菜 韓國食配埋生菜 所以叫菜包肉 呢度連一片菜都無 收百幾未免overpriced 湯麵無論是牛或是雞都鞋到傻 最後三碗都係清左個麵 啲牛同雞倒晒大半 最正常係紫菜包飯 呢間真係無下次
見成日排長龍,外賣平台有得叫,又試吓先
超失望

菜包肉
2024-11-23
60 分鐘 (外賣送餐)
2024-11-12 684 瀏覽
見到門口好多人排隊諗住試吓,點知真係幾好食又正宗,啲嘢食好大份而且價錢唔貴。環境方面都幾乾淨,但係有少少迫。店員基本上都係韓國人,好有禮貌,可以用英文溝通。值得一試!
2024-11-04 1115 瀏覽
記得之前灣仔新開第一間Seoul Noodle Soup午市要排隊㗎!其中一大賣點係多靚仔OPPA😆嚟到灣仔第二間,靚仔 OPPA去咗邊?算啦食物先係重點今次試大邱辣牛肉蔬菜湯飯 + 凍梅子茶$20梅子茶先到,弊!有陣藥水味,一大杯冰慢慢溶化後好啲,下次叫汽水較穩陣熱辣辣、大大碗湯飯上枱份量十足入秋開始食辣湯飯太幸福了跟兩小碟前菜是必須的,kimchi同蘿蔔都醃制味濃,口感爽脆單點不同的麵或湯飯都可以加錢配combo套餐例如紫菜飯或餃子等小食,但每款價錢略有不同,記得睇清楚餐牌上的顏色標誌整體座位濶落、乾淨企理,執枱亦快手留意番+10%服務費全日適用,一人前單點埋單$119
記得之前灣仔新開第一間Seoul Noodle Soup
午市要排隊㗎!其中一大賣點係多靚仔OPPA😆

嚟到灣仔第二間,靚仔 OPPA去咗邊?
算啦食物先係重點
今次試大邱辣牛肉蔬菜湯飯 + 凍梅子茶

熱辣辣、大大碗湯飯上枱份量十足
入秋開始食辣湯飯太幸福了

整體座位濶落、乾淨企理,執枱亦快手

留意番+10%服務費全日適用,一人前單點埋單$119
午餐
2024-10-28 1028 瀏覽
湯麵令人喜出望外,牛湯麵有軟嫩牛肉,雞湯麵有半隻雞,雞肉不老,鮮嫩多汁。另加套餐點了餃子及壽司,餃子皮不厚,壽司則一般。環境不適合久坐,沒有地方放東西。其他食客距離尚可接受。
牛湯+雞湯
多汁。
另加套餐點了餃子及壽司,餃子皮不厚,壽司則一般。

環境不適合久坐,沒有地方放東西。其他食客距離尚可接受。
牛湯+雞湯
2024-10-26 1192 瀏覽
第一次食韓國刀削麵,去咗呢間屋企附近新開嘅韓國麵館食,其實我本身麻麻哋鍾意食麵,但係呢度裏面好好食,又大碗又有前菜任食,地方好乾淨,送食物都好快,食完返屋企都冇口渴感覺,證明冇乜味精!我食嗰個蜆麵,好多蜆,老公食嗰個豬骨湯佢話好辣,不過好好味。

2024-10-21 1478 瀏覽
之前見到軒尼詩道嘅分店經常大排長龍,所以一直都未有機會食到,見到開多左間新分店,於是嚟試下運氣,竟然入座嘅人都唔算多。當日兩位韓國店員都好熱情招呼,用QR code落單,佢有1人同2人嘅combo set...不過之前有睇到啲食評普遍都話麵嘅份量都好多,所以決定同朋友一齊share一個麵同埋兩份餃子再加一個迷你紫菜包飯。先講蜆湯麵<$78>,麵同蜆嘅份量都好多,蜆嘅數目大概係十幾廿隻,食落都冇乜沙同埋好清甜,麵嘅感覺有啲啲似烏冬,不過咬落都幾彈牙,整體感覺完全對得住個價錢,再加上佢兩個小菜,泡菜可以再添加,另外仲有個薏米飯附上,睇枱面介紹係話食麵前先食飯,咁就有效降低血糖。豬肉餃子<$38> 泡菜餃子<$38> 每款各兩隻,size都比較大粒,值得推介嘅係豬肉餃子,啖啖肉嘅感覺再配埋佢嘅特製醬油,完全令我念念不忘。迷你紫菜包飯<$28> 有5小件,個醋味好好食,都真係值得一試!!

泡菜餃子

1963 瀏覽

2024-10-15 1692 瀏覽
Seoul Noodles 主打韓式刀削麵,短時間內開咗5間分店都未試過😣見到啲評價好壞參半,睇完黑白大廚想食韓國菜所以去莊士敦道新開嘅分店試試佢🤓🍜 [𝐂𝐨𝐦𝐛𝐨 𝐟𝐨𝐫 𝐭𝐰𝐨 $𝟏𝟖𝟎]combo可以湯麵或湯飯選兩款+一款小食,我地分別揀咗雞湯麵同蜆湯麵,小食就揀泡菜餃子(2隻)🥟。一上枱比佢嘅份量嚇親😂蜆湯麵雖然蜆size唔大但有~20-30隻,堆到突出黎,非常慷慨😳蜆全部都開哂口,不過有1-2粒食到少少沙,但可以接受。刀削麵似扁身上海麵,麵質頗有咬勁,唔錯👍🏻湯底好清而且因為有大量蜆,食得出蜆嘅清甜味,係難得韓國菜入面算清新同light😆雞湯麵(+$10)雞份量都誠意十足,有成半隻雞啖啖肉😂雞湯底比起蜆湯麵較為濃稠,但比起一般韓國菜都算係好清🤣男朋友覺得雞肉偏鞋,但我本身鍾意食鞋熠熠嘅雞肉,所以覺得not bad🤭小食有紫菜包飯、雞/kimchi餃子揀,我地揀咗泡菜餃子。餃子又係巨大隻🫨味道普普通通,入面塞咗好多kimchi餡但皮略嫌厚。不過未去到啲人話好乾/凍、餃子皮係穿唔好食咁🫢跟餐嘅有小菜兩碟:泡菜同醃蘿蔔仲有碗藜麥紫菜飯驚死你唔夠飽😂2款小菜正常發揮,蘿蔔酸酸地幾開胃

🍜 [𝐂𝐨𝐦𝐛𝐨 𝐟𝐨𝐫 𝐭𝐰𝐨 $𝟏𝟖𝟎]

蜆湯麵
蜆全部都開哂口,不過有1-2粒食到少少沙,但可以接受。
刀削麵似扁身上海麵,麵質頗有咬勁,唔錯👍🏻
蜆湯麵

雞湯麵(+$10)
雞份量都誠意十足,有成半隻雞啖啖肉😂
雞湯底比起蜆湯麵較為濃稠,但比起一般韓國菜都算係好清🤣
雞湯麵

泡菜餃子

2款小菜正常發揮,蘿蔔酸酸地幾開胃😉
而紫菜撈飯好難唔好食,但麵嘅portion已經好多,男士先會食得哂🙋🏻‍♂️

本身見到唔少人話軒尼詩道分店麻麻,都驚中伏。但走開真實自費食評路線,唔好食會照講,親身試過莊士敦道分店覺得ok🙌🏻😆
雖然男友話只有麵好食,🐓鞋口同埋本身又唔食泡菜、辣野……基本上除咗炸雞唔好韓國嘅大辣、重口味嘢,揀擇過女人🙄

我就認為屬韓國菜平靚唔錯(未去到好正)選擇,男士都好飽肚🥸
重點係!可以喺open kitchen見到大隻oppa落力搓麵,呢點值回票價🤪
開喺我屋企附近得閒都會落去食,見下oppa嘅💪🏻☺️
  • 蜆湯麵
平日嘅晚餐都唔使排隊 灣仔開左一間新嘅韓國嘢食 性價比高 份量比較多手機QR code 落單餐牌入面有套餐同單點嘅野食主打菜式,當然有湯麵 湯飯同埋蒸餃 🍜套餐入面配兩個小菜,仲有一碗小飯今次我哋就叫辣牛肉湯麵同埋辣排骨湯麵特別嘅係我哋覺得兩個湯底係有啲唔同辣排骨湯麵想像中冇咁辣嘅紅油都比較少麵體方面比較似烏冬同刀削麵嘅合體版 比較似中式嘅扁面 十分彈牙喺香港比較少見嘅韓國蒸餃 大大隻皮都比較薄而迷你紫菜包飯方面就冇乜特別我哋仲叫多咗個梅子汁🧃甜度比較高,唔適合開始戒糖嘅你
平日嘅晚餐都唔使排隊
灣仔開左一間新嘅韓國嘢食
性價比高 份量比較多

手機QR code 落單
餐牌入面有套餐同單點嘅野食
主打菜式,當然有湯麵 湯飯同埋蒸餃 🍜

套餐入面配兩個小菜,仲有一碗小飯
今次我哋就叫辣牛肉湯麵同埋辣排骨湯麵
特別嘅係我哋覺得兩個湯底係有啲唔同
辣排骨湯麵想像中冇咁辣嘅紅油都比較少
麵體方面比較似烏冬同刀削麵嘅合體版
比較似中式嘅扁面 十分彈牙

喺香港比較少見嘅韓國蒸餃 大大隻皮都比較薄

而迷你紫菜包飯方面就冇乜特別

我哋仲叫多咗個梅子汁🧃
甜度比較高,唔適合開始戒糖嘅你
  • 辣牛肉湯麵
  • 豬肉餃子