2021-09-25 268 瀏覽
今朝返早堂, 又唔想食大乜樂早餐,於是喺KCC foodcourt 食份早餐,今次怕醜仔去左食shy 。餐旦面有2隻大煎旦兩塊厚餐肉, 30蚊唔洗, 仲要有杯超正熱奶茶。估唔到隻旦仲要咁大隻仲要係流心旦黃, 真心正。

估唔到隻旦仲要咁大隻仲要係流心旦黃, 真心正。

今日行過諗緊食d咩好,男朋友就望到呢間的餐牌!就決定試下佢啦~坐係到堂食!..叫左2個餐 {原條鰻魚蛋包飯+熱華田}{咖哩豬扒蛋包飯+凍奶茶走甜}鰻魚蛋包飯出奇地又滑又嫩口~鰻魚完全一d都吾會乾同硬身。完全好食到一口氣可以令我食晒😋咖哩豬扒蛋包飯都吾錯,尤其個豬扒口感完全吾會乾到硬~完全無(鞋口)的感覺!正啊👍🏻👍🏻食得好滿足!簡直可以繼續支持💪🏻💪🏻令我估吾到既係..店裡得一個男店員,但出奇地都好快手就煮好!厲害👍🏻
今日行過諗緊食d咩好,
男朋友就望到呢間的餐牌!
就決定試下佢啦~坐係到堂食!..
叫左2個餐 {原條鰻魚蛋包飯+熱華田}
{咖哩豬扒蛋包飯+凍奶茶走甜}
鰻魚蛋包飯出奇地又滑又嫩口~
鰻魚完全一d都吾會乾同硬身。
完全好食到一口氣可以令我食晒😋
咖哩豬扒蛋包飯都吾錯,
尤其個豬扒口感完全吾會乾到硬~
完全無(鞋口)的感覺!正啊👍🏻👍🏻
食得好滿足!簡直可以繼續支持💪🏻💪🏻
令我估吾到既係..店裡得一個男店員,
但出奇地都好快手就煮好!厲害👍🏻
2021-08-06
其他
  • 原條鰻魚蛋包飯
  • 咖哩豬扒蛋包飯
今天來到了葵涌工廠區探險,近年葵涌工廠區緊跟其他同類地方的潮流💃愈來愈多手工藝術工作室和文青輕鬆chill的cafe進駐,去大開眼界一輪後就肚子餓了。其實本身對cafe不太感興趣,還是喜愛地道的港式小食👀最後就找到了SHY express。 .店鋪位置非常易找,是附近最新淨的商場KCC的1樓,1樓格局比較像是美食廣場🏘有很多主打外賣的小店,共享十數個座位。門面不大,寫滿了各式食物,有三文治、蛋包飯和麵食等,還有一部電視循環播放著店鋪的來頭,店主師承自蛋牛治名店新香園😍SHY亦正是該店的英文縮寫。 我當然來了一份招牌蛋牛治加烘底,店員接單後馬上打發蛋液🥚再加上自家鹹牛肉煎成肉餅,成型後烘底多士也跳了出來。餡料的確是無得彈,牛肉帶有點筋,蛋香輔助牛油味填好口腔,但烘底多士卻過了火喉🥪有刮口的不適感,而且售價頗貴,性價比不高。

2020-03-30 2180 瀏覽
一般印象三文治餡料都係同塊包厚到差唔多 但今次分享呢間餐廳見到蛋牛治既牛肉多到滿瀉😍😍 牛魔王🐮😈一定好中意叫左烘底因為三文治要烘過先好味😘 多士係香脆 塗上滿滿牛油的多士令整個味道生色不少餡料調味適中 牛肉唔會好乾好柴 應該用了類似牛柳的部位 蛋的比例少得可憐 與其話我食蛋牛治 小編覺得自己食緊牛肉多士多啲 另外見到有做午市 除咗繼續賣招牌蛋牛治 仲有蛋包飯等其他選擇~ 小提示:蛋牛治早餐叫set 最抵食 其他時段單點都$36 早餐連熱飲都係$31-32

叫左烘底因為三文治要烘過先好味😘
多士係香脆 塗上滿滿牛油的多士令整個味道生色不少

小提示:蛋牛治早餐叫set 最抵食
其他時段單點都$36 早餐連熱飲都係$31-32
2019-11-19 1318 瀏覽
返完青衣 坐左小巴過黎葵芳呢邊食飯同朋友黎左呢度食個簡單午飯叫左一個咖喱牛脷蛋包飯 同埋咖喱牛脷蛋包飯有三種醬汁可以選擇我就選擇左日式燒汁 朋友就要咖哩汁飲品就分別要左凍檸茶同凍奶茶 質素正常佢地呢度巴咖哩甜甜地 Emm..係比較日式個種咖哩既甜淋起滑蛋既上面 幾夾 會比配佢個日式燒汁更加夾至於個炒飯佢就落左啲糙米落去 加上佢個飯旁邊有小小沙律菜 幾健康不過嚴格黎講滑蛋係起飯上面唔算蛋包飯 改返個名做滑蛋飯可能會好啲之後機會經過既話會試埋佢個招牌蛋牛治
返完青衣 坐左小巴過黎葵芳呢邊食飯

不過嚴格黎講滑蛋係起飯上面唔算蛋包飯

改返個名做滑蛋飯可能會好啲
之後機會經過既話會試埋佢個招牌蛋牛治
2019-07-07 1503 瀏覽
鰻魚蛋包飯(外賣)個外表都ok嘅 但鰻魚得好薄幾片😪個蛋唔會話煮到好老🍳但係一切開個飯黎食 裏面竟然係白飯!🤯本身以為唔係茄汁飯都會係炒飯 因為平時食嘅都係咁😂就咁白飯都算啦 佢仲要好少鰻魚汁 送唔到飯完全食唔曬🤦🏻‍♀️但個沙律就正正常常嘅🥗
鰻魚蛋包飯(外賣)
個外表都ok嘅 但鰻魚得好薄幾片😪
佢仲要好少鰻魚汁 送唔到飯
完全食唔曬🤦🏻‍♀️
但個沙律就正正常常嘅🥗
2019-02-22 1392 瀏覽
原本見到啲相已經流曬口水,今日就去買個招牌早餐食!首先我預期佢話招牌蛋牛治就一定係「芝士歺肉蛋牛治焊底」我再問佢就話早餐招牌只蛋牛治無焊底,我再問咁有歺肉果款叫咩,又講一次係招牌囉,我又???,同阿姐猜左幾句,佢最後加句超級招牌先係有歺肉+芝士同焊底🤦🏻‍♀️唔該你地歺牌寫清楚啦!要轉就加多$15(原本$30),最後無轉,因$45個早餐真心貴講返食物:蛋牛治好小蛋,亦都唔係滑蛋,牛肉係用沙爹牛,蛋牛比例唔平衡,所以都略咸!奶茶無茶香唔夠滑,仲澀!早餐$30包飲野,如轉超級招牌就$45略貴(我無轉)好彩。總結無特別,好一般,唔回味試一次就夠
原本見到啲相已經流曬口水,今日就去買個招牌早餐食!

總結無特別,好一般,唔回味試一次就夠
蛋牛治
招牌?  超級招牌?
外賣自取
2019-01-12 1168 瀏覽
【 新香園 2.0⁉️】➖➖➖➖➖相信大家都一定有聽過以蛋牛治馳名於香港 排哂隊嘅深水埗新香園 而 SHY Xpress 都可以算係佢嘅分店 佢地製作🍳🐂蛋牛治嘅方法同牛肉來源係一模一樣 唔洗擔心食唔番嗰個味‼️佢地嘅蛋牛治係即叫即整 (可以聽倒發蛋聲 xd) 唔係用一早開定嘅蛋漿甚至蛋粉 唔會岀哂水同冇香味 而牛嘅方面佢地唔同一般茶餐廳用鹹牛肉罐頭 而係真係用新鮮牛肉製作💕牛肉預先挑晒筋 😮 口感啱啱好 唔會咬唔開亦都唔會好似平時用嗰啲用好多鬆肉粉'拿'到冇晒口感咁樣👅 另外 SHY Xpress 仲以招牌蛋牛治作為基礎發明咗超級蛋牛治即係再加上🐷 午餐肉同🧀芝士令到佢更加香口更加濃味 除此之外如果大家獨特一個蛋牛治唔夠飽食完都唔夠喉的話佢哋仲有蛋包飯可以食 佢哋嘅牛肉蛋包飯同樣蛋嫩牛爽 而佢地嘅飲底係撈左日本飯素 🇭🇰🇯🇵有港日合璧嘅感覺🤤➖➖➖➖➖超級蛋牛治 ➡️ $45招牌牛肉蛋包飯 w/ 熱飲➡️ $52咖喱漢堡蛋包飯 w/ 熱飲➡️ $52➖➖➖➖➖偏私主觀評價💁🏻‍♂💁🏻‍♀💁🏻‍♀️WI: 食肉獸必食嘅蛋牛治🤤用新鮮牛肉 即叫即整 牛肉煎一煎過 肉味濃郁 加埋厚厚嘅炒蛋 簡
【 新香園 2.0⁉️】
超級蛋牛治 ➡️ $45
招牌牛肉蛋包飯 w/ 熱飲➡️ $52
咖喱漢堡蛋包飯 w/ 熱飲➡️ $52
偏私主觀評價💁🏻‍♂💁🏻‍♀
💁🏻‍♀️WI: 食肉獸必食嘅蛋牛治🤤用新鮮牛肉 即叫即整 牛肉煎一煎過 肉味濃郁 加埋厚厚嘅炒蛋 簡直就係神級之作😭😭 佢啲牛真係估唔到可以咁好食的 如果蛋可以更滑冇咁熟 蛋漿佈滿牛肉就更滑更好🤘我勁推薦佢嘅牛肉蛋包飯 牛肉份量一啲都唔嗇色 大滿足咪就係咁囉❤️
2018-11-29 880 瀏覽
我記得我喺差唔多一兩年前睇apple daily 嘅時候見過呢間野嘅廣告 已經想試吓 🤔不過最後冇左件事 而今次去到見倒佢play 緊嘅片 先發現原來就係當年想試嗰間🤤💕我地今次去嘅係葵興分店 佢地嘅店主十分熱情😳 介紹左好多佢地嘅野食比我知 (我個人黎講覺得人情味係最重要!)至於蛋牛治我覺得如果本身未食過的話可以試咗佢個招牌蛋牛治先💁🏻‍♂️可以食到最原汁原味嘅蛋同牛味 到你覺得味道唔夠豐富的話先再試超級蛋牛治 因為餐肉同芝士本身都有咸味會搶咗少少原先蛋同牛嘅香味💁🏻‍♂️🧐