2024-09-13 31 瀏覽
同屋企人做節,經過就買咗個乳酪食,本身見裡面有張灰色枱諗住可以立食,點知食咗兩吓俾店員請走⋯ 買嗰陣又唔講⋯其實明知係賣乳酪雪糕唔通諗住個客買返屋企食? 出面商場張櫈又一早坐滿,唔通出去巴士站連廢氣一齊食? 唔該一杯已經成$50-$70,提供個空間俾消費者食5-10分鐘都唔係好過份吧?講返食物本身係好食,但都要有環境配合先食得開心同埋回頭幫襯

講返食物本身係好食,但都要有環境配合先食得開心同埋回頭幫襯
2024-09-13
3 分鐘 (外賣自取)
2024-09-11 55 瀏覽
這間乳酪食過多次都好味,但係今次試它的乳酪蛋糕真的很難食,外表想打卡還可以,唔知係咪側邊啲乾果影響,味道一陣塑膠及酸味,蛋糕裏嘅生果亦都酸,一點都唔值這個價錢。
外賣自取
2024-07-14 231 瀏覽
天氣炎熱🥵特別喺旺角區行咗好一陣,出晒汗💦見到呢間乳酪雪糕🍦店,就即刻想試吓~希臘乳酪雪糕🍦🌟杯裝配料+加醬汁$70(特價)✅葡提子🍇酸酸嘅,一入口就有好濃青提子味和乳酪味,好開胃✅朱古力脆脆,真係好脆完全好夾💯✅馬卡龍感覺層次又再上一層,不過就咁食,就甜咗少少🤏,配埋乳酪雪糕食就一流✅中間有啫喱和餅乾🍪,味道都非常濃郁、口感軟熟仲有好多其他配料,下次想再試吓🤝
天氣炎熱🥵
特別喺旺角區行咗好一陣,出晒汗💦
見到呢間乳酪雪糕🍦店,就即刻想試吓~希臘乳酪雪糕🍦
🌟杯裝配料+加醬汁$70(特價)
✅葡提子🍇酸酸嘅,一入口就有好濃青提子味和乳酪味,好開胃
✅朱古力脆脆,真係好脆完全好夾💯
✅中間有啫喱和餅乾🍪,味道都非常濃郁、口感軟熟
仲有好多其他配料,下次想再試吓🤝

2024-07-13
5 分鐘 (外賣自取)
紀念日
  • 乳酪杯
2024-03-13 394 瀏覽
Smile™ Yogurt . Cake . Cookies由佢第一間九龍城食到佢依家開左甘多間分店,真係不容易。我每次都會必叫Fruity Fruity,頂部紅色既係士多啤梨羅靭雪芭,生果有哈蜜瓜, 藍莓, 芒果& 士多啤梨,原味乳酪上有西柚汁, 西柚味好清香, 好好美,由$58食到$69,其實相比現時外面食甜品差不多其實都有很多款選擇或自由配搭,價錢都會有不同,依家有埋蛋糕訂若想食下甜甜酸酸又冇甘罪惡感,都係一項不錯選擇~相片個雪芭已經比我食咗

好耐冇去MOKO 完全迷路了😂搵左一陣先搵到依間野這個牌子的yogurt真的是由細食到大 食過好多唔同嘅舖 但還是這間的味道有保證 ·Vanilla Sky 材料跟yogurt滿滿的一杯 這個脆脆餅乾很好味整個配搭都好唔錯🥹•Fruity Fruity 水果都幾多 每兩啖都可以食到😂但芒果、草莓就有D酸上面個雪芭甜酸甜酸的好好味🤤·這間店沒有自己的座位真的超不方便 出面那幾張商場的桌子 想坐下來吃 還要跟對面茶飲店爭櫈仔
好耐冇去MOKO 完全迷路了😂
搵左一陣先搵到依間野
Vanilla Sky

材料跟yogurt滿滿的一杯 這個脆脆餅乾很好味
整個配搭都好唔錯🥹

Fruity Fruity

水果都幾多 每兩啖都可以食到😂
但芒果、草莓就有D酸
上面個雪芭甜酸甜酸的好好味🤤
2023-11-17 280 瀏覽
好耐無食SMILE原來旺角開左新分店所以就去左捧下場見到有隻新口味 叫Black Sweeties有黑芝麻蛋白脆 黑糖汁 馬卡龍黑糖水晶果凍黑芝麻布甸自家製脆粒個樣都好吸引下黑白配咁 上面3塊黑芝麻蛋白脆好好味夾埋Yoghurt食好正馬卡龍隻色係PINK PINK好吸晴黑糖水晶果凍唔係好甜個隻連埋黑糖汁就岩岩好黑芝麻布甸好香黑芝麻味估唔到成個配搭咁MATCH整體黎講好唔錯
好耐無食SMILE

黑芝麻布甸好香黑芝麻味
估唔到成個配搭咁MATCH
整體黎講好唔錯
2023-11-03 241 瀏覽
咁岩經過商場,突然好想食甜品。見到呢間香港都幾多分店嘅yogurt鋪就就買左杯vanilla sky試下。酸酸甜甜嘅yogurt,食落唔會好膩同滯。頂層嘅杏仁脆片都好脆口,沾下啲yogurt食會無咁乾身。Vanilla sky係有芒果同藍莓,同yogurt個味都好夾。唯一美中不足之處係藍莓得4-5粒左右。
咁岩經過商場,突然好想食甜品
酸酸甜甜嘅yogurt,食落唔會好膩同滯。
頂層嘅杏仁脆片都好脆口,沾下啲yogurt食會無咁乾身。

2023-09-15 255 瀏覽
➭旺角東【心目中Top1的乳酪雪糕】 -當一杯茶飲都要成$40,$52一杯的乳酪雪糕可説是高性價比,滿滿的配料加上高顏值的造型,令人很難不愛上。-✦雪糕和配料都是可以自由搭配的,也可以選擇已經配搭好的Menu set,適合選擇困難症~-✦ The Garden |$52乳酪雪糕比普通牛奶雪糕更清爽,質感口感較為濃厚,不會有沙沙的感覺。配搭的每款配料都心思十足,每種都能夠令雪糕口感味道層次升級。千層酥網是焦香酥脆,桂花果凍清香彈牙,荔枝玫瑰汁甜味中和乳酪的酸,挖到中間還有酸甜脆脆的草莓蛋白脆。從頭吃到底都有不同驚喜
➭旺角東
【心目中Top1的乳酪雪糕】
✦ The Garden |$52
The  garden
The  garden
2023-07-15 347 瀏覽
好鍾意食Yogurt,香港forzen yogurt店越來越少,smile yogurt係moko開左分店,咁近一定要黎支持下😍平時食開I love green tea🍵今次試下chocolate lover,乳酪雪糕依然出色,微酸又唔會好沙冰/雪芭嘅感覺😍 Chocolate lover配料有chocolate disc, Mochinall, brownies, 朱古力爆炸棒棒,朱古力脆珠,Oreo夾心餅😍好豐富

2023-06-25 289 瀏覽
📍Smile Yogurt & Dessert Bar🍍Wild Summer $52配料包括:菠蘿脆片、荔枝、荔枝肉、紅桑苺汁、芒果同自家製脆粒😋見佢係推薦款式,即刻買黎試吓🤓乳酪雪糕都拉咗三圈,而且揀嘅配料都比較fresh~特別係菠蘿脆片同紅桑莓汁,味道酸酸甜甜!🍫Chocolate Lover $68配料有有朱古力片、朱古力冰皮卷、朱古力班尼斯、朱古力爆炸棒棒、朱古力脆珠、自家製脆粒、朱古力夾心餅😈真係每一杯嘅乳酪雪糕都會拉得勁高,清新嘅乳酪雪糕溝埋各種朱古力味嘅甜品一齊食對於一個朱古力愛好者黎講真係一個無法抵擋嘅甜品🤩⭐️好味指數: 7.5/10📍Smile Yogurt & Dessert Bar (新世紀廣場) (旺角)旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場MTR樓M62號舖#旺角 #smileyogurt #yogurt #乳酪雪糕
📍Smile Yogurt & Dessert Bar

Wild  Summer
Chocolate   Lovers
  • Chocolate  Lovers
2023-04-15 435 瀏覽
終於都等到旺角開返分店,之前最近都要去到葵芳。今日天氣較熱,行完街就立刻食返杯降下溫。我點了杯Wild Summer $54, 朋友點了Hello Moko $70。Smile 嘅yogurt 雪糕底依然香滑,酸甜度剛剛剛好,Wild Summer 今次塊菠蘿乾偏硬,有點痴牙; 很喜歡荔枝,芒果及士多啤梨配yogurt 雪糕,水果味同yogurt味道很配合。另外餅碎食落都香口又唔會太漏。Hello Moko有粉紅色朱古力,味道一般,蛋糕亦普普通通,反而覺得南瓜子入口有香脆口感,意外地好味。由於店舖用即棄膠杯及膠匙,咁我享用完Smile 都要記得 make the world smile, 拎d 器皿去洗一洗再回收,做到地球無痕啦~如果店舖可以改用地球友善嘅器皿,咁就100分了❤️🌍。