2021-03-14 199 瀏覽
˚✧₊⁎ 𝑠𝑚𝑖𝑙𝑒・: ツ______________________________share a cup of smile yoghurt w/ a frd to get two smiley faces!(●’◡’●)ノ 有超級多配料🥰 重點係環境舒適❤️ 一路食一路同朋友傾閑偈最適合不過𝚙𝚊𝚐𝚎 𝟷:☕️ 𝙨𝙢𝙞𝙡𝙚 𝙘𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 $𝟰𝟴🍌 𝙗𝙖𝙣𝙖𝙣𝙖 𝙨𝙥𝙡𝙞𝙩 $𝟰𝟴𝚙𝚊𝚐𝚎 𝟹: 🍫 𝙘𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 𝙡𝙤𝙫𝙚𝙧 $𝟲𝟴🍵 𝙞 𝙡𝙤𝙫𝙚 𝙜𝙧𝙚𝙚𝙣 𝙩𝙚𝙖 $𝟰𝟴______________________________𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲: 9/10 𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 9/10 𝘃𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆: 8.5/10 🖇 Shop 509, 5/F, Hysan Place, 500 Hennessy Road, Causeway Bay
˚✧₊⁎ 𝑠𝑚𝑖𝑙𝑒・: ツ

𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲: 9/10
𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 9/10
𝘃𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆: 8.5/10

2021-01-03 522 瀏覽
冬天愈凍愈想食雪糕🍦呢間啲雪糕又大杯,整得又靚,仲可以自己揀配料,正丫😍🌈Very healthy mix(左)$48🌈真係好healthy😆 專為減緊肥又想食雪糕嘅我而設🤤 乳酪雪糕mix好多穀麥脆片,口感似食緊早餐脆片,On top係蜜糖,中間係香蕉溶,再底底個層就係好多frozen fruits,層次豐富😋🌈Banana Split (右)$48🌈呢杯賣相係靚啲,但會肥啲🙈 中間有大量香蕉溶😍 花生朱古力醬同香蕉溶都好夾。兩杯都好正好好味😆😆

🌈Very healthy mix(左)$48🌈

🌈Banana Split (右)$48🌈
2020-12-21 216 瀏覽
雖然凍冰冰但依然壓制唔到自己想食雪糕嘅心🤣 特別係有聖誕特別版! 不過因為係叫外賣所以裝飾俾個蓋cover左 有少少圖文不符➡️ Smiling Xmas Lukyu Froyo ($68)外表好靚好聖誕 特別係個雪花!不過d裝飾都冇食 比較死甜~至於個餡有薑餅碎好聖誕 可惜我麻麻地薑餅~至於froyo本身依然好食 用黎打卡都ok既 唔算特別好食另外 之前食過其他味 比較中意 mango fever/ i love green tea/ chocolate lover~ 都係食完會幸福會smile既甜品💕🦁Smile Yogurt & Dessert Bar銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511B號舖尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G32-33號舖旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place地下G05號舖🦁 人均消費:$48-68|推介:❣️❣️❣️❣️

🦁Smile Yogurt & Dessert Bar
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511B號舖
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G32-33號舖
🦁 人均消費:$48-68|推介:❣️❣️❣️❣️
2020-12-06 208 瀏覽
🍴 Chocolate Lover ($68) ⭐️⭐️⭐️⭐️ 超鐘意朱古力嘅朋友必點之選!賣相最適合打卡,每一杯都係藝術品。本身以為朱古力加乳酪雪糕會好甜,但食落唔會好甜好膩,反而好有層次。朱古力同雪糕配合得好好,配料好足,包括左朱古力百力滋、Oreo碎、chocolate curl、brownie等等。好滿足! .............................. Smile Yogurt & Dessert Bar 地址📍: 銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511B號舖 總評分: 7.2/10 .............................. 味道😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️ 環境👀: ⭐️⭐️⭐️⭐️ 服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️💫 衛生🧹: ⭐️⭐️⭐️💫 抵食💰: ⭐️⭐️⭐️
Chocolate Lover

衛生🧹: ⭐️⭐️⭐️💫
抵食💰: ⭐️⭐️⭐️
Chocolate Lover
2020-11-07 316 瀏覽
食極都唔厭既yogurt😌除左味道好味之外賣相都真係非常吸晴🤩餐牌上仲有好多款式可以揀 仲可以可自訂款列明哂每杯有咩材料係入面👍🏻款款都好吸引真係有啲難揀🤪🌟The Garden 有raspberry stick,桂花啫喱,🍓meringue ,千層酥網 ,crumbs 配荔枝玫瑰汁店內環境好舒服 亦唔算好多人有設置坐位供客人在內飲食👍🏻👍🏻價錢唔算好平 但質素加賣相黎講就值回票價😎😎😎
食極都唔厭既yogurt😌
除左味道好味之外
賣相都真係非常吸晴🤩
餐牌上仲有好多款式可以揀
仲可以可自訂款
列明哂每杯有咩材料係入面👍🏻
款款都好吸引真係有啲難揀🤪

🌟The Garden
千層酥網 ,crumbs 配荔枝玫瑰汁

店內環境好舒服 亦唔算好多人
有設置坐位供客人在內飲食👍🏻👍🏻
價錢唔算好平 但質素加賣相黎講就值回票價😎😎😎
2020-10-24 251 瀏覽
Shop open 1pm but we waited till 110pm, after it opened, we ordered the yogurt and shop assistant said the ice cream machine still need sometimes to work to froze the ice cream, then wait 40 minutes, she said machine broken! What a hell of the shop??? It is not professional and all the clients need to refund the money. Impossible mistake for any shop! Ok
2020-10-20 230 瀏覽
呢間乳酪雪糕店啲雪糕都整得好靚,除咗乳酪雪糕,仲有賣蛋糕及茶葉,都包裝得好精美,但係乳酪雪糕差不多$50一杯,價錢偏貴,好彩之前用Lee Garden手機程式以一蚊買咗$50現金券,所以能夠以優惠價買雪糕食,呢間係希慎嘅店鋪小小的,得幾個位,好彩係平日去,可以坐到窗口位,今日買咗Smile Coffee,再加錢買多一款Chocolate brownie配料,成個乳酪雪糕酸酸地,味道唔錯,中間有一層咖啡啫喱,同乳酪雪糕夾埋味道好match,幾好味😋不過同其他網友一樣,雪糕杯係中空嘅,如果以原價買就唔抵啦😝坐喺窗邊,食杯雪糕,喺繁華鬧市中,為自己找一個寧靜的甜品空間,也是不錯的😉

各款乳酪雪糕造型

茶葉禮盒
5 分鐘 (堂食)
各款乳酪雪糕造型
茶葉禮盒
2020-10-11 165 瀏覽
📌Smile Yogurt & Dessert Bar.🍨Vanilla Sky $48Yogurt做到好似雪糕一樣🍦但又比雪糕的質感滑!好滑,好滑,好滑(重要的是要重複三次)🥛第一口已經有濃濃的原味Yogurt🥰而且有三塊餅乾 餅乾配上原味Yogurt,正!另外還有分兩層,🥭中間是芒果,但芒果不是當造時間,的覺得比較酸😕最底的是餅底加藍莓,餅底加上滑滑的Yogurt真是會停不下來🤣.🏡環境方面行到累既時候好適合在這裡休息一下🤨先講講這裡的環境雖然這店的地方細小但都可以放左幾張台 但亦不會太過迫👫.地址:Smile Yogurt & Dessert Bar (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511B號舖營業時間:星期一至日12:00-22:00.評分5🌟為最高;💫為半粒特色:🌟 🌟 🌟 🌟 性價比:🌟 🌟 🌟上菜時間:🌟 🌟 🌟 環境:🌟 🌟 🌟 🌟味道:🌟 🌟 🌟 🌟.記得follow ▶️@tastemysay◀️🥳請各位多多支持🍀💋💋💋💋💋 .#TMS香港 #TMS銅鑼灣 #TMS推薦 #TMS美食大搜羅 #TMS美食遊#吃貨 #乳酪 #乳酪雪糕 #雪糕#原味乳酪#芒果#藍
📌Smile Yogurt & Dessert Bar
🍨Vanilla Sky $48
Yogurt做到好似雪糕一樣🍦
第一口已經有濃濃的原味Yogurt🥰
而且有三塊餅乾 餅乾配上原味Yogurt,正!
🏡環境方面
味道:🌟 🌟 🌟 🌟
記得follow ▶️@tastemysay◀️
🥳請各位多多支持🍀
💋💋💋💋💋 .
#TMS香港 #TMS銅鑼灣 #TMS推薦 #TMS美食大搜羅 #TMS美食遊#吃貨 #乳酪 #乳酪雪糕 #雪糕#原味乳酪#芒果#藍莓 #餅底#希慎#美食 #必食 #平夾抵美食 #平靚正美食 #好味 #香港加油 #打卡 #掃街 #銅鑼灣 #灣仔
2020-10-07 116 瀏覽
同朋友行行吓街,見呢度幾吸引,就入嚟坐吓,食返個yogurt填填肚仔先~Love Green Tea $48喜愛抹茶既你不能錯過,朋友說味道幾好。Fruity Fruity $68頂頂既士多啤梨羅勒雪葩好酸的,但我接受到,蜜瓜好甜,其他生果都好甜好新鮮,yogurt 係原味黎,整體而言好食。

Love Green Tea

Love Green Tea $48
喜愛抹茶既你不能錯過,朋友說味道幾好。

Fruity Fruity

Fruity Fruity $68

2020-10-03
5 分鐘 (堂食)
Love Green Tea
Fruity Fruity
2020-10-02 106 瀏覽
買左coupon可以用黎買yogurt👏👏杯杯賣相都咁靚,真係好難揀🤔最後揀左杯Bliss of Autumn有我喜愛嘅紫薯做主材料❤️❤️❤️賣相精緻!打卡一流!但味道絕不馬虎我喜歡yogurt偏酸一點配上各樣甜味配料,就剛剛好!紫薯片有驚喜帶鹹味,配上yogurt絕無違和感,反而感覺好突出,好好味!紫薯粉圓,唔算好煙韌但紫薯味好濃,不錯!成個yogurt層層都有不同口感,不同味道真係大滿足呀!比一般雪糕又更健康,絕對值得更高價錢👍
買左coupon可以用黎買yogurt👏👏
杯杯賣相都咁靚,真係好難揀🤔

最後
揀左杯Bliss of Autumn
有我喜愛嘅紫薯做主材料❤️❤️❤️

賣相精緻!打卡一流!
但味道絕不馬虎
我喜歡yogurt偏酸一點
配上各樣甜味配料,就剛剛好!

紫薯片有驚喜
紫薯粉圓,唔算好煙韌
但紫薯味好濃,不錯!
成個yogurt層層都有不同口感,不同味道
真係大滿足呀!
比一般雪糕又更健康,絕對值得更高價錢👍
2020-09-12
3 分鐘 (外賣自取)
下午茶
2020-09-14 181 瀏覽
滿心歡喜,好耐無食,叫左平時最鍾意的coffee lover...外貌同以前無變,係欠左支佢地自制既百力滋,當時order 既時候佢地告知話無哂,會比多啲其實配料我地,咁就算啦 無都無法...當我地好奇 佢係加多左邊種既時候...點知食食下 中間多左個窿.......減左價... 原來係減左料.... 好😞⋯⋯⋯⋯⋯⋯咁我寧願比返差價田返個窿比我....味到係無變既.....不過係因為減左價 份料少了.... 而失望

當我地好奇 佢係加多左邊種既時候...
點知食食下 中間多左個窿.......

減左價... 原來係減左料.... 好😞⋯⋯⋯⋯⋯⋯
咁我寧願比返差價田返個窿比我....

味到係無變既.....不過
係因為減左價 份料少了.... 而失望

2020-09-01 274 瀏覽
⭐️Wild Summer⭐️好大杯frozen yogurt呀!仲好靚添呀!之前smile嘅froyo好貴,宜家不但減左價,仲有得用埋Hysan x hsbc嘅$1買$50優惠,真係超級超級抵!!Yogurt唔會太酸,好濃嘅奶味。每層yogurt中間都有唔同嘅水果,菠蘿乾,荔枝,芒果,紅桑莓,自家製脆脆。酸酸甜甜,好fresh呀!唔會太滯!😋😋仲非常足料添呀!好正呀真係!另外仲加左chocolate brownies,應該係70%嘅朱古力,不太甜,非常濃嘅朱古力味。不過同呢個鮮果yogurt好唔夾🙈🙈唔加好啲😂評分:9/10⭐️咁抵梗係要俾高分啲啦!價錢:$5 (原價$48 + brownies $6)

⭐️Wild Summer⭐️
Wild  summer
好大杯frozen yogurt呀!仲好靚添呀!

Yogurt唔會太酸,好濃嘅奶味。

評分:9/10⭐️咁抵梗係要俾高分啲啦!
價錢:$5 (原價$48 + brownies $6)
Wild  summer
2020-08-24 150 瀏覽
鮮菓healthy mix $48.自從smile減左價 $50就食到杯大大yogurt 我都多左去幫襯😝.哩杯好正 有蜜糖 殼物脆粒 一粒士多啤梨 熱情果香蕉醬 個底仲有少少鮮果 乳酪份量好豐富 真心覺得$48好抵食 平時買開yogurt食都知唔平 所以值得一試👍🏻...
鮮菓healthy mix $48
2020-07-28 328 瀏覽
今天來到這家Yogurt店,首次幫襯,但感覺並不良好,原因是鋪面的女店員態度很差,沒有禮貌,完全不懂得尊重客人,這樣的情況,就算食物有多好吃,也令人大打折扣。今天我嘗試的是"Vanilla Sky",撇開那個店員的話,Yogurt的味道的確不錯,不會太甜,微酸的,很開胃,賣相漂亮,而且生果也新鮮,好味。環境也算不錯,可能是疫情關係,店內沒有堂食的客人,如果是正常日子,情況可能會很不一樣了。整體來說是OK的,但請店家在員工培訓方面加強一點,不然會很趕客。

Vanilla  Sky
Vanilla  Sky
2020-07-27 181 瀏覽
💛Vanilla Sky $48(💡8/10)好耐冇食過Smile,原來而家咁大杯雪糕先至$48好抵呀😃Yogurt🍦無印像中酸,質地細滑淋上Vanilla汁,蛋白脆,超甜芒果同藍莓,材料豐富🥰食落fresh得來又甜而不膩👍🏻 ————————————————by C
💛Vanilla Sky $48(💡8/10)
好耐冇食過Smile,原來而家咁大杯雪糕先至$48好抵呀😃
Yogurt🍦無印像中酸,質地細滑
Vanilla  sky
————————————————