I Love Green Tea🍨Smile Yogurt 除左個yogurt雪糕味夠乳酪冗外其實大家都係俾佢賣相吸引住🤣每杯既裝飾都唔同會襯反個主題同味道😋好似抹茶呢個咁就加左抹茶餅同Mochi😍Mochi煙煙韌韌而且沾滿抹茶粉😋重點係D餅碎撈埋Yogurt食冇得頂呀!
I Love Green Tea🍨

2020-05-27
10 分鐘 (堂食)
2020-06-30 169 瀏覽
話說一早起咗身,幫媽咪做完家務,出完一身臭汗🙈🙈,但因為下午約咗表姐係銅鑼灣等,所以飯都未食就沖個涼🧖🏻‍♀️,就冲出去搵表姐😆。因為表姐幫我買咗啲嘢,佢就今日放假,順便出去交收😹😹。約咗表姐係希慎廣場行住等,咁啱行到5樓表姐就到😸,咁啱我又肚餓🤗,所以我開口問表姐食唔食,佢話好呀,表姐仲話請我食添呀😻😻,我哋一人一杯,我叫咗個咖啡味,入面有d jelly, 加上呢度個yogurt 真係好滑好滑,話咁快就食曬🤫。但係座位就唔係好多,要等一陣先有位坐。

但係座位就唔係好多,要等一陣先有位坐。
2020-06-20
$50 (其他)
2020-06-29 126 瀏覽
#200629.𝕁𝕦𝕤𝕥 𝕨𝕒𝕟𝕟𝕒 𝕤𝕖𝕖 𝕪𝕠𝕦 𝕤𝕞𝕚𝕝𝕖👨🏻😊 .<#Love you papa $68>一年一度的父親節雖然過了 但爸爸永遠是我的superman👅面頭先插上招牌焦糖鳥巢脆餅👍🏿還能沾上乳酪享用🥰朱古力醬因乳酪的凍 而變成朱古力脆皮🍫🤣還有朱古力脆脆波和鬍鬚裝飾🕺🏿令賣相看起來更豐富😍咖啡麻糬苦甜微煙韌 份量也不少😚乳酪一貫地軟滑☺️奶香同酸味配合得天衣無縫❤️只是略嫌中間的空心位有點大🥺不過中層的奶酒咖啡布甸正是靈魂所在😍咖啡焙烤濃苦味適中 隨後有濃香的酒精x奶油香💛全中我口味‼️😎加上底下的招牌脆脆👅完美地提升了口感層次感✌🏿..📍#SmileYogurt & Dessert Bar (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511B號舖#justeat_銅鑼灣 #justeat_甜品 #justeat_雪糕 #justeat_乳酪 #justeat_外帶#bestfoodhongkong #hkig #hk #hkfood #hkfoodie #hkfoodstagram #hkfoodporn #fotdhk #hkgirl #igfood
#200629
全中我口味‼️😎
加上底下的招牌脆脆👅完美地提升了口感層次感✌🏿

銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511B號舖
#justeat_銅鑼灣
#bestfoodhongkong #hkig #hk #hkfood #hkfoodie #hkfoodstagram #hkfoodporn #fotdhk #hkgirl #igfood #igfoodie #foodpics #foodlover #foodie #food #foodstagram #foodporn #topfoodnews #支持小店
Love  you  papa
Love  you  papa
2020-06-26 88 瀏覽
有時好忙好忙,做完晒工作之後,都會想食甜品或者雪糕之類自愈一下,不過又擔心食雪糕太肥,咁不如食Yogurt啦!一向都鐘意去Smile Yogurt & Dessert Bar,因為佢嘅Yogurt口味多樣化,配上生果,感覺係清新,甜而不膩,份量又夠大,超級大滿足。今次去左銅鑼灣希慎廣場嘅分店,可能係食飯時候嘅關係,店內無咩人,我哋點左Wild Summer,因為太鐘意菠蘿同芒果,甜甜酸酸嘅醬汁,加埋Yogurt 一齊食,好有煩惱一掃而空嘅感覺,加埋底部嘅脆脆,給我一個踏實嘅感覺,望住廚窗外銅鑼灣夜色,其實香港仍然是美好的。
2020-05-25 339 瀏覽
呢個店係我成日幫襯成日食既乳酪雪糕店,佢雪糕打卡幾好,因為靚,個個星期帶老婆去。不過因為旺角店晚晚因疫情關係八點就關,近來九點關,去到0850pm已話last order左,無得買又摸左門釘,好失望。可能因為咁,老婆愈難食就愈想食,好啦,今晚去到希慎。又係要乜無乜,叫一杯the garden 兩個料又話賣曬,店員聲稱最多其他料再俾返多d我啦,所以老婆有期待左。味道依舊,杏仁片好脆,雪糕🍦易溶又好稀,最勁係中央一如既往唧到好大個窿,我買雪糕唔係空氣,說好的大杯啲呢?由於不好意思再要返多少少而默不出聲,被迫硬受。繼續食,荔汁幾甜下,底層脆脆主要係糖餅味,不太食得出其實係乜果味,幾搶走左原味乳酪既酸,變得無咁解渴解膩,幾失望下。雖然48蚊一杯已好平,但近期咪好推嗰條咩咩咩商品說明條例既,你同相片不符喎,入面真空,如果唔係慰妻,大男人一定5會倒錢😂

可能因為咁,老婆愈難食就愈想食,好啦,今晚去到希慎。

2020-05-24 174 瀏覽
好耐冇食Froyo 😋😋 抺茶froyo cup ($48)呢個價錢黎講算抵 我幾年前食都係咁上下價錢🤣 勁多froyo!! 上面兩塊係綠茶脆片 個杯入面仲有d綠茶mochi 同chocolate 🍵🤪好正呀🥰.

2020-03-17 548 瀏覽
Matcha $48.以前食開哩款都係$72 佢減左價真心覺得好驚訝🙀.諗住勁耐都冇食過yogurt 貴貴都去買杯 點知望一望個價 除左期間限定有野送個d 款款都係$48 真心係諗自己有冇睇錯😂.諗都唔諗就即刻叫左杯黎食 真心配料都已經起豐富 又抹茶脆脆 又糯米糍 又朱古力 yogurt雪糕份量都唔少 食完勁飽😹😹😹好正 抵食左好多 一早應該減啦 ....Smile Yogurt & Dessert Bar (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511B號舖.
Matcha $48
以前食開哩款都係$72 佢減左價真心覺得好驚訝🙀
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511B號舖
2020-02-23 354 瀏覽
Smile :S隔左幾年食返以前好鍾意食嘅yogurt店🤤好難得佢可以屹立到依家 好似成日經過都冇乜人🤣驚喜嘅係佢竟然冇點加價!仲好似好食過以前😆‼️呢杯咁大杯嘅banana split只係$48😍 超級抵食呀🥳好足料 兩個人食都覺得好飽🤣 仲要幫你配好晒配料 唔似其他可能要逐個topping收錢🙊呢度一杯已經有超過五樣!蝴蝶酥 士多啤梨 crumbs 香蕉熱情果醬 同鮮果沙律😋💕 重點係個朱古力醬係脆皮㗎!仲會有啲粒粒咬😆 用黑朱古力夾埋yogurt食都唔會太甜😚 好幼滑同順口😙 分量多到可以挖起一塊塊朱古力🤣下層嘅餅碎又加咗口感 熱情果嘅酸味中和返啲香蕉既甜 香蕉都食得出係用新鮮香蕉而唔係醬👍🏻士多啤梨同雜果就比較遜色 因為唔係當造同埋雜果撈左啲沙律醬唔算太夾🙊但係總括黎講都係好抵食同高水準良心之作🤤 $48去Häagen-Dazs買到一球cone咋🤫
Smile :S
隔左幾年食返以前好鍾意食嘅yogurt店🤤
好難得佢可以屹立到依家 好似成日經過都冇乜人🤣
驚喜嘅係佢竟然冇點加價!仲好似好食過以前😆
‼️

2019-10-29 635 瀏覽
真系整到好靚😍yogurt酸甜味道balance得好好😙溫度唔會凍到牙都痹埋👍d朱古力其實唔夠濃味😒好彩有yogurt挽救😌口感方面就配搭得好好😁有脆既百力滋、底既餅碎、oreo、同埋朱古力粒👀有煙un既糯米糍之類既物體😂仲有好surprising既爆炸糖藏身系朱古力粒粒同百力滋到😚總括而言 配料真系好豐富🙈Waffle食距之前全日剩系食左個cupcake都濟😯所以建議同fd share💁ps.去到無cone cone賣😔
真系整到好靚😍yogurt酸甜味道balance得好好😙
溫度唔會凍到牙都痹埋👍d朱古力其實唔夠濃味😒
好彩有yogurt挽救😌口感方面就配搭得好好😁
有脆既百力滋、底既餅碎、oreo、同埋朱古力粒👀
有煙un既糯米糍之類既物體😂
Waffle食距之前全日剩系食左個cupcake都濟😯
Chocolate lover
Chocolate lover
2019-10-14 416 瀏覽
The first time I tried the Yuzu cake and loved the mix of textures between the mousse, the cake and the jelly. The Yuzu cake is more recommended for adults. So I tried it again. Another style of their cake... This Black and Red Forest cake did not fail to surprise and not too sweet either.
Black  &  Red Forest Cake
2019-09-23
10 分鐘 (外賣自取)
慶祝紀念
生日
Black  &  Red Forest Cake
2019-10-12 291 瀏覽
朱古力方塊特別好味個皮都特別好味食到真係唔停得口呀咁點啫下面嗰啲 包好似蛋撻嘅皮yoga 又酸又甜令人崩騰暢快冷熱適中服務只是尚可價錢太貴黃藍 是政見黑白 是chocolate love
朱古力方塊特別好味

價錢太貴

黃藍 是政見
黑白 是chocolate love

2019-09-28 309 瀏覽
食完午飯,見無咩做就去左希慎行下。經過呢間smile yogurt,被佢店門外不同款式既yogurt 精緻樣品所吸引,就買左個banana split (HKD 48) 試下。第一時間試左最上層既蝴蝶酥先。不過不失,尚算酥脆,甜度剛剛好。然後就小心翼翼地慢慢鑿碎外層d 朱古力脆皮,將yogurt 放入口。有種好滿足既感覺!Yogurt 食落好清新,唔係過甜過膩,同朱古力脆皮亦好夾,而且亦唔似坊間有d鋪頭既yogurt好快溶,然後變水,整等好好。但美足不足係d水果。底層水果雖然豐富,但浸左耐糖水咁,太甜。而粒士多啤梨又太酸了。不過總括而言,對於鐘意食yogurt或者甜品既朋友,呢間都可以一試。

Banana  Split
2019-09-25
Banana  Split
2019-09-24 191 瀏覽
初中時期仲未Hit Froyo,所以成日走去食Smile。不過對於一個學生仔黎講,一個Yogurt成七、八十蚊都幾貴!早排經過Hysan竟然見到Smile減價!!咁當然要即刻買返杯懷念下我既讀書回憶啦~-The Garden $48配料有千層酥網、紅桑莓棒棒、桂花啫喱、草莓蛋白脆同Crumble碎碎。本身都幾中意食紅桑莓棒棒,可惜去到已經無哂紅桑莓棒棒,換左支燕麥芝麻棒棒比我,味道都ok,不過有啲清淡。千層酥網甜甜脆脆,配酸酸既乳酪好襯。草莓蛋白脆質感似焦糖脆脆,有痴牙既感覺,好食。桂花啫喱清香得黎唔會過甜,加埋荔枝玫瑰汁同埋Yogurt,三者混埋黎食都唔錯~整體黎講都唔差,成個The Graden既配搭都好清新,岩哂食完飯食解下膩。
The Garden $48

千層酥網甜甜脆脆,配酸酸既乳酪好襯。
草莓蛋白脆質感似焦糖脆脆,有痴牙既感覺,好食。

2019-09-22 90 瀏覽
每次心情欠佳或者工作太攰都會忍唔住走黎smile 食杯yogurt 食完成個人好似重新一樣大大杯又足料真係好開心希慎入面新裝修後既smile地方雖小但總算坐得舒適可以暫時忘記煩惱停一停
每次心情欠佳或者工作太攰
地方雖小
但總算坐得舒適
可以暫時忘記煩惱停一停
2019-09-17 131 瀏覽
係希慎行街,點左杯喜茶,係等既期間,朋友話一直都好想試下呢間既乳酪雪糕,所以就兩個人share一杯試下menu既雪糕款式好多,好難選擇,最後都係由朋友選實物都好大一杯,上面有蝴蝶酥,啫喱,中間有d穀物類同棉花糖,雪糕味道不錯,適合夏天fresh一下
menu既雪糕款式好多,好難選擇,最後都係由朋友選