2024-11-06 127 瀏覽
呢間係西環嘅隱世Cafe,空間好闊綽,可以靜靜咁望住出邊嘅路人人來人往,好啱放空或者嚟呢邊做嘢!📍青蘆荀意大利飯 加配烤三文魚一般忌廉意大利飯會俾人既感覺係較為油膩,今次反而食到一款相對清新,消化油膩感既青蘆荀意大利飯,整體配菜相對健康,而且仲有檸檬皮碎減低油膩感同埋食落更加fresh。飯粒入口食到意大利飯個種顆粒感同咬口,相當好食。另外仲加配咗個烤三文魚。不得不說佢哋啲魚處理同煮得好好,啲肉keep到好嫩之餘魚皮會煎得少少焦香香脆!只係需要$68加配,超抵食!📍香煎尖吻鱸魚配薯蓉鱸魚魚皮煎得好脆口,魚肉亦都好軟身嫩滑,餐廳亦都配埋檸檬俾大家,加埋檸檬汁,做到提鮮既效果,整體口感相當出息。薯蓉方面,帶少少咸味、煎香咗嘅羽衣甘藍配埋口感好creamy好smooth嘅薯蓉,口感同味道提升左一個層次,即使冇用好濃嘅調味,仍然覺得食唔停口!📍Hojicha Oat milk latte焙茶嘅味道好出,帶微微苦澀,配以Oat milk嘅麥香奶味,飲落味道更加豐富。整體嚟講,餐廳嘅菜式以天然健康為主,調味方面都唔會太濃味,比較清新,食落自然唔會太膩,冇咁負擔感!

📍青蘆荀意大利飯 加配烤三文魚

📍香煎尖吻鱸魚配薯蓉

📍Hojicha Oat milk latte

今個星期Weekend放假 最岩就係揾間cafe放鬆下🤘🏻今日黎到港島區 香港大學站附近揾餐廳😌呢間cafe地理位置非常方便 出出口轉個彎就到餐廳環境好闊落 有落地玻璃 日光照落黎好舒服☺️🥩 Hanger Steak今次試左呢個烤腹肉牛排 牛排生熟度煎得岩岩好牛排煎到五成熟 牛位邊位煎到微脆效果 好惹味😛肉質軟身 有肉汁 肉味亦好夠濃郁 牛扒調味處理適中餐廳亦好細心提供埋鹽同胡椒 比我地自己加以調味牛排所配上既青醬 相比坊間既有啲唔同 蔥味好香🤩配搭埋牛排一齊食 好清新 做到解膩效果😋🥥 Super Seed Muesli呢個超級乾果椰子乳酪 係我最期望既食物之一黎到見到呢碗乳酪既外表 絕對冇令我失望🤩乳酪配有大量既脆脆既穀物片 仲有生果 好豐富除左好香既穀物味 穀物亦焗得非常香脆😋入面唔單止有穀物 仲有好多生果乾 椰子乾 椰絲😛乳酪質地偏向濃稠 好似Greek yogurt既質地乳酪味道一啲都唔會酸 乳酪仲會配埋新鮮藍莓🤩配搭埋穀物 生果乾一齊 成碗野好豐富 好飽肚😋 🍫 Dark Chocolate Brownie一入門口見到大大個pastries櫃 樣子好吸引🤣一於叫個Dark
今個星期Weekend放假 最岩就係揾間cafe放鬆下🤘🏻

配搭埋穀物 生果乾一齊 成碗野好豐富 好飽肚😋
Super Seed Muesli

🍫 Dark Chocolate Brownie
一入門口見到大大個pastries櫃 樣子好吸引🤣
一於叫個Dark Chocolate Brownie 試試佢
表面焗成脆皮 中間整成軟心質地 口感更加豐富🥰

呢到既Lemonade 好岩喜歡飲酸野既人飲 好夠清新😛
呢杯飲品即叫即整 用上新鮮檸檬同士多啤梨去整
飲落非常清新 亦唔會過份地甜 甜度控制得岩岩好😋
Strawberry Lemonade

☕️ Latte (Oat Milk)
呢到既奶類飲品 只會提供植物奶既選擇
有好多唔同款式既植物奶選擇 今次就揀左燕麥奶🤣
呢到既Latte就算用上植物奶 依然保留到奶既香味
配合咖啡既比例亦做得好好 意外地覺得好飲😌
Latte (Oat Milk)

🥩 Hanger Steak $288
2024-11-03
下午茶
Super Seed Muesli
Strawberry Lemonade
Latte (Oat Milk)
2024-11-04 86 瀏覽
今日星期日,我同媽咪去咗西環一間cafe chill下。呢間cafe嘅環境真係幾好,店內職員都是外國人,服務態度友善,感覺好輕鬆舒適!一入去,我哋就找到一個靜靜嘅角落,坐低後就開始點餐。我哋叫咗半隻烤雞薯條,薯條上面加入咗原粒香蒜,好正。而且,佢哋仲配咗自家製嘅蕃茄醬!烤雞上嚟時,雞皮金黃香脆,肉質鮮嫩多汁,咬下一口,肉汁好滿,真係好好味!薯條方面,加咗香蒜之後,味道更加突出!另外,我哋仲叫咗份芝士菠菜薯仔焗蛋,搭配酸種多士。焗蛋上面嘅芝士融化得剛好,香氣四溢,菠菜同薯仔嘅結合好有層次,食落去既滑嫩又有一點微脆,搭配酸種多士更加好味,多士外脆內軟,真係好搭!我哋仲叫咗個芝士菠菜鬆餅,鬆餅外表金黃,鬆軟得嚟又有一點脆口,咬落去嘅時候,芝士味道濃郁,搭配菠菜嘅清香,味道非常出色!飲品方面,呢間cafe主打新鮮健康嘅飲品,我叫咗杯羽衣甘藍蘋果小黃瓜芹菜檸檬加薑,飲落去清新又有營養。果汁味道非常鮮明,特別係檸檬同薑嘅搭配,真係好解膩,適合配合重口味嘅食物。而媽咪叫咗杯smoothie,裡面有藍莓、香蕉、紅火龍果、有機奇亞籽、椰子乳酪、椰子片同燕麥奶,飲落去又滑又香,帶有淡淡果香,真係好好味!而
整體嚟講,今日喺西環呢間cafe真係一個適合同家人或者朋友一齊聚餐嘅好地方。
2024-10-26 118 瀏覽
今日星期日,我同媽咪去咗西環一間café chill下。呢間café嘅環境真係幾好,店內職員都是外國人,服務態度友善,感覺好輕鬆舒適!一入去,我哋就找到一個靜靜嘅角落,坐低後就開始點餐。我哋叫咗半隻烤雞薯條,薯條上面加入咗原粒香蒜,好正。而且,佢哋仲配咗自家製嘅蕃茄醬!烤雞上嚟時,雞皮金黃香脆,肉質鮮嫩多汁,咬下一口,肉汁好滿,真係好好味!薯條方面,加咗香蒜之後,味道更加突出!另外,我哋仲叫咗份芝士菠菜薯仔焗蛋,搭配酸種多士。焗蛋上面嘅芝士融化得剛好,香氣四溢,菠菜同薯仔嘅結合好有層次,食落去既滑嫩又有一點微脆,搭配酸種多士更加好味,多士外脆內軟,真係好搭!我哋仲叫咗個芝士菠菜鬆餅,鬆餅外表金黃,鬆軟得嚟又有一點脆口,咬落去嘅時候,芝士味道濃郁,搭配菠菜嘅清香,味道非常出色!飲品方面,呢間café主打新鮮健康嘅飲品,我叫咗杯羽衣甘藍蘋果小黃瓜芹菜檸檬加薑,飲落去清新又有營養。果汁味道非常鮮明,特別係檸檬同薑嘅搭配,真係好解膩,適合配合重口味嘅食物。而媽咪叫咗杯smoothie,裡面有藍莓、香蕉、紅火龍果、有機奇亞籽、椰子乳酪、椰子片同燕麥奶,飲落去又滑又香,帶有淡淡果香,真係好好味!而

飲品方面,呢間café主打新鮮健康嘅飲品,我叫咗杯羽衣甘藍蘋果小黃瓜芹菜檸檬加薑,飲落去清新又有營養。果汁味道非常鮮明,特別係檸檬同薑嘅搭配,真係好解膩,適合配合重口味嘅食物。而媽咪叫咗杯smoothie,裡面有藍莓、香蕉、紅火龍果、有機奇亞籽、椰子乳酪、椰子片同燕麥奶,飲落去又滑又香,帶有淡淡果香,真係好好味!而且,smoothie嘅綿密口感,讓人一口接一口,完全停唔落手。

整體嚟講,今日喺西環呢間café真係一個適合同家人或者朋友一齊聚餐嘅好地方。
2024-10-25 91 瀏覽
空間感十足同埋好多vegan options既cafe✨Hanger Steak ($288)腹肉牛排煎到大約medium well 淨係用左Herbs 同檸檬簡單調 覺得呢個dish最好食既係個Cheese cabbage bake🤣 用左椰菜切絲再撈埋芝士薯蓉 勁好食😋😋Crispy Snapper Burger ($168)有3大塊炸魚 估唔到份量有咁多 平時d餐廳都係得1塊 🤭 炸皮好薄好脆身 入面D魚肉仲係好juicy 無特別調味 食得出係新鮮既👍 burger兩邊都茶左他他醬 幾好食😋平日after 2pm有set 平好多 無記錯hanger steak只係$168 仲要包杯野飲! 抵好多🤣叫左Dragon Berry ($68)同 Black Coffee ($42) 杯smoothie係香蕉 藍莓 火龍果 chia seed 椰子yogurt oat milk 一d都唔甜 感覺好健康🤣 仲加左coconut flakes係頂 好有咬口!
空間感十足同埋好多vegan options既cafe✨

Hanger Steak ($288)

Crispy Snapper Burger ($168)

2024-10-20 211 瀏覽
同老公假日興起去咗西環行街,路過一間係社交平台幾紅既餐廳,決定同老公一齊試新野。Seared Steak:呢個牛扒牛香十足,同埋係屬於厚肉感既肉,咬落有肉汁,調味是比較清淡的鹽味,佐碟的椰菜忌廉薯味道比較豐富,同肉夾埋幾有層次,不過如果份量可以多少少就更好。Seafood Laksa:個湯底好令人驚喜,會食到濃厚既海鮮味,入面有沙白、魚肉、大蝦…但湯會偏向酸少少似冬陰功!?配既麵係奶麵,索埋海鮮+椰奶香非常配合呢~Dragon Berry:買相係漸變粉紫色,呢杯特飲非常清爽,入面有火龍果、香蕉、藍莓、仲加咗乳酪奇亞子,一杯入面有齊不同水果同埋十分飽肚呢!同埋發現大家都好慢活,帶埋狗貓主子出現~幾欣賞個氣氛,下次應該會帶埋主子春雞呢!

同埋發現大家都好慢活,帶埋狗貓主子出現~
幾欣賞個氣氛,下次應該會帶埋主子春雞呢!
  • Dragon  Berry
2024-10-20 111 瀏覽
⌇s o u t h l a n e " 🫐 " dragon berry ( $ 6 8 )A refreshing blend of blueberry, banana, chia seeds, coconut yoghurt, and oat milk, topped with coconut flakes for a bit of texture. the balance of fruit and creamy coconut is perfect—light, fruity, and satisfying without being overly sweet." 🍎 " beeting heart ( $ 6 2 )this vibrant juice packs a punch with its mix of apple, carrot, beetroot, and ginger. the earthy beetroot pairs beautifully with the sweetness of apple and carrot, while the ginger a
⌇s o u t h l a n e

" 🫐 " dragon berry ( $ 6 8 )

" 🍎 " beeting heart ( $ 6 2 )
this vibrant juice packs a punch with its mix of apple, carrot, beetroot, and ginger. the earthy beetroot pairs beautifully with the sweetness of apple and carrot, while the ginger adds a nice zing. A refreshing, energizing option for a healthy boost.

" 🍓 " strawberry poppy seed scone ( $ 3 8 )
the scone has a delightful crumbly texture, with just the right balance of sweetness from the strawberries and a subtle crunch from the poppy seeds. perfect pairing for coffee or tea!
strawberry poppy seed scone

" 🍅 " roasted tomato chowder ( $ 8 8 )
rich and hearty, this roasted tomato chowder delivers bold tomato flavour with a comforting, velvety texture. its well-seasoned, with a deep, roasted taste that’s perfect for a cozy meal.
roasted tomato chowder

" 🥩 " seared hanger steak ( $ 1 6 8 )
cooked to a perfect medium, this tender steak is seasoned beautifully and paired with a vibrant, zesty chimichurri that complements the rich flavours. the creamy potato salad with crisp cabbage adds a light, refreshing touch, balancing the dish perfectly. a delicious, well-rounded meal!
seared hanger steak

south lane is a cozy, welcoming spot with a relaxed, rustic atmosphere. their wooden chairs and marble-top tables give it a warm and inviting feel, while natural light pouring in through the large window adds a sense of openness. defo the perfect spot for a relaxed coffee break, offering both a comfortable environment to work or unwind in with your paw-fwens ruff 🐾

their menu focuses on healthy, plant-based options, with plenty of vegetarian choices and dairy-free drinks. the cafe is committed to sustainability, using eco-friendly packaging and sourcing quality ingredients.

South Lane
🦴G/F, 14 South Lane, Shek Tong Tsui, Western District
#foodraah_saiyingpoon
2024-09-28
午餐
strawberry poppy seed scone
roasted tomato chowder
seared hanger steak
2024-10-17 137 瀏覽
呢間小店環境都幾舒服 環境亦頗大 適合假日同朋友嚟傾計 食物質素都唔錯!蟹肉龍蝦湯意大利麵HK$298望上去已經好吸引 份量亦唔少😍見到啲蟹肉放咗上意粉上面 啖啖肉 蟹肉味道好鮮甜 而意粉汁掛滿在每一條意粉上面 好香濃 下次都會再叫過😆北海道扇貝烤挪威三文魚 HK$268上碟已經係好吸引 有好大塊嘅挪威三文魚扒 魚肉好厚身煎到魚油好香 魚皮好酥脆 而北海道帶子非常新鮮好鮮甜 蛋白質滿滿嘅一道菜 🍍 Pineapple Sunshine飲落酸酸甜甜 唔會好甜咁幾唔錯

蟹肉龍蝦湯意大利麵HK$298

北海道扇貝烤挪威三文魚 HK$268

🍍 Pineapple Sunshine
飲落酸酸甜甜 唔會好甜咁幾唔錯
2024-10-15 67 瀏覽
今次去咗一間專注健康飲食嘅餐廳,試咗幾樣菜式,真係好開心!首先,香煎尖吻鱸魚配薯蓉,魚肉煎得金黃香脆,外層有少少焦脆,裏面卻保持住鮮嫩嘅口感。配搭嘅薯蓉滑得來又有奶香,好夾呢!接住就係烤腹肉牛排,肉質相當嫩滑,烤得剛好,保留住肉汁,味道濃郁。每一口都能感受到肉香四溢,搭配上少許的醬汁,仲有薯條配搭住!飲品我地試咗Dragon Berry,呢個組合由藍莓、香蕉、紅火龍果、有機奇亞籽、椰子乳酪同椰子片組成,色彩繽紛,口感清新。椰子乳酪帶出一種自然嘅甜味,加上奇亞籽嘅脆感,食落去既健康又滿足,係一個完美嘅飲品選擇。最後,Green Detox就更加健康,羽衣甘藍、蘋果、小黃瓜、芹菜、檸檬同薑混合,飲落去清涼爽口,適合想排毒同維持健康嘅朋友。總括來講,呢間餐廳嘅菜式不單止味道好,仲兼顧健康,真係值得一試!下次一定會再嚟!

2024-10-14 104 瀏覽
我一直都覺得,石塘咀在西區是一個很特別的存在,他既沒有西營盤那種被私人屋苑規範的試身化、和那種生活節奏急促的車水馬龍,有沒有堅尼地城那種海岸盡頭的浪漫,與及小區老舊情懷的變調。每次來,我也感覺欣然,今天逛進南里,一條在地鐵口,卻向內屈的小巷,驟眼看,有點像在哪裏見過的弄巷,又像某個行人化的步道,在矮門之下,有一間Cafe,氣氛溫文爾雅,燈光柔和如絲,整好配合我星期六悠閒的心情,不禁進門窺探。嗯,進入一家氣氛溫文爾雅的Cafe,我被那柔和如絲的燈光所吸引,心情也漸漸地變得悠閒起來。我點了一份蔬菜清雞湯,這道湯以羽衣甘藍熬製,搭配著手撕雞絲,清淡中帶著微微的甘甜,讓我吃到了食材的原味。這樣的湯,不僅讓人覺得身心舒暢,更讓我對這家Cafe的用心程度感到讚歎。接著,我品嚐了一份香蒜烤雞配即烤薯條。雞肉雖不算嫩滑,但入味十足,每一口都鮮美可口。香蒜和香草的混合香氣彌漫在口中,讓整道菜更加美味。而薯條的份量十分豐盛,完全可以讓兩個人分享。這樣美味的料理,讓我對這家Cafe的印象更加深刻。另外,我也嚐了一口吉列鱸魚漢堡。雖然分量偏小,但新鮮的鱸魚配上他他醬,味道十分可口,讓我一口接一口停不下來。這樣

另外,我也嚐了一口吉列鱸魚漢堡。雖然分量偏小,但新鮮的鱸魚配上他他醬,味道十分可口,讓我一口接一口停不下來。這樣別出心裁的料理,讓我更加欣賞這家Cafe的用心和創意。

在享用美食的同時,侍應的服務十分殷勤有禮貌,讓我感到格外舒適。他們的熱情和細心讓我倍感溫暖,讓我對這裡的服務印象深刻。

唯一美中不足的是latte奶啡略嫌奶的比例太多,讓我對它的評價稍微打了折扣。不過,牛角包新鮮出爐,讓我也忍不住一試。每一口都帶著熱騰騰的香氣,讓我感受到那份真實的美味。

整個Cafe的環境恬靜宜人,十分適合在此溫習或與好友閒聊。這裡的氛圍讓我彷彿置身於另一個世界,讓我想一直待在這裡,享受這份悠然自得的美好時光。無論是美食還是環境,這裡都值得一再光顧。這樣舒適愜意的地方,讓我深深著迷,想要永遠停留在這個時光中。
2024-10-12
2024-10-13 105 瀏覽
假期適合放空呢日同朋友喺hku附近搵食 見south lane幾多好評 個環境裝修氣氛又幾chill可以hea吓吹吓水餐牌選擇都幾多有ADB有spaghetti有bowl有選擇困難嘅我哋決定要多幾款試吓🤣半隻香烤澳洲走地雞配香蒜薯條$198份量比想像中大好多🤣雞髀部分已經係成隻手咁大外表烤得香脆 係好靚嘅金黃色 加咗rosemary勁香勁惹味雞肉嫩滑 配埋自家製醬料食好開胃好好食薯條超級多 新鮮炸起熱辣辣 用埋蒜頭勁香條條粗身有咬口 薯仔味香濃加配烤三文魚$68估唔到都幾大件食落好juicy好鮮甜 魚肉滑溜加咗檸檬提升咗味道嘅層次海鮮叻沙$158Cafe有laksa食幾特別 味道都非常好👍🏻湯頭香而不辣 椰汁味道突出但又唔會過濃重點係冇落味精!健康主義者可以放心食海鮮有大蝦、蜆、鯛魚肉 份量都好多大蝦勁大隻 好爽脆蜆同鯛魚新鮮 好食!牛角包$30暖笠笠 外表好酥脆 裡面鬆軟加埋果醬食 唔會覺得油膩heavy 反而好fresh好開胃🤤Latte (soy milk) $42可以自己揀milk option (oat/soy/almond/grass fed whole milk)真係好☺️
假期適合放空

海鮮叻沙$158
Cafe有laksa食幾特別 味道都非常好👍🏻
湯頭香而不辣 椰汁味道突出但又唔會過濃
重點係冇落味精!健康主義者可以放心食
海鮮有大蝦、蜆、鯛魚肉 份量都好多
大蝦勁大隻 好爽脆
蜆同鯛魚新鮮 好食!

牛角包$30
暖笠笠 外表好酥脆 裡面鬆軟

Latte (soy milk) $42
拉花好靚 飲落好滑

Hojicha oat milk latte $52
同樣有靚靚拉花 焙茶味道香濃

呢個下午過得勁chill
香港大學站附近有一間唔太起眼嘅Cafe,位於本地下室位置,入到去感覺好休閒chill! 餐廳有多種種類食物,包括freshly baked ,甚至 wholesome bowl! ⭐️Seared Hanger Steak $268牛腰肉屬於比較瘦嘅部位,肉質厚實,主至七成熟,配上蔥鹽醬,味道有點驚喜,比較清爽提香嘅感覺,配菜亦都係少見嘅芝士椰菜沙律,好食,自己好鍾意⭐️ Seafood laksa $158估唔到Cafe入面都有喇沙可以食,非常多海鮮配料,有大蝦、魚、兩種蜆類,都係新鮮鮮甜,⭐️Roasted King Salmon $68仲叫咗個size Dish三文魚,雖然只係簡單調味加檸檬焗製,但係非常嫩滑可口⭐️Dragon berry $68
⭐️Seared Hanger Steak $268
⭐️ Seafood laksa $158
⭐️Dragon berry $68
2024-10-08 120 瀏覽
依間餐廳舒服程度💯環境舒適,座位闊落,職員熱情招待🫶🏻Lunch menu好多選擇,樣樣都吸引想試🍴Hanger Steak 🥩 $288配菜係cheesy cabbage 🧀🥬 椰菜本身好夠甜味,再加芝士嘅鹹香味食過一啖已經停唔到口真係好好食😋主食牛橫膈膜,最鐘意食依個部位豐富油花及筋絡,肉質鬆軟🤌🏻🍴Seafood Laksa $158估唔到係依間西式餐廳嘅laksa煮得咁正宗咁惹味海鮮又新鮮,份量又多啲蝦好新鮮肉質彈牙麵條粗幼適中,吸晒湯底精華👍🏻🍹Strawberry Lemonade $62現場新鮮製作🍹好清新又唔會過份甜好適合炎炎夏日飲💯一試難忘!🍵 Mocha $52好凍之餘又唔會落好多冰塊Mocha好濃味👍🏻📍SOUTH LANE (南里) (西環)🔎西環石塘咀南里14號地舖
依間餐廳舒服程度💯
環境舒適,座位闊落,職員熱情招待🫶🏻
Lunch menu好多選擇,樣樣都吸引想試

🍴Hanger Steak 🥩 $288
配菜係cheesy cabbage 🧀🥬
椰菜本身好夠甜味,再加芝士嘅鹹香味
食過一啖已經停唔到口
真係好好食😋
主食牛橫膈膜,最鐘意食依個部位
豐富油花及筋絡,肉質鬆軟🤌🏻

🍴Seafood Laksa $158
估唔到係依間西式餐廳嘅laksa煮得咁正宗咁惹味
海鮮又新鮮,份量又多
啲蝦好新鮮肉質彈牙
麵條粗幼適中,吸晒湯底精華👍🏻

🍹Strawberry Lemonade $62
現場新鮮製作🍹
好清新又唔會過份甜
好適合炎炎夏日飲💯
一試難忘!

🍵 Mocha $52
好凍之餘又唔會落好多冰塊
Mocha好濃味👍🏻

📍SOUTH LANE (南里) (西環)
🔎西環石塘咀南里14號地舖
  • Hanger  steak
  • Seafood  laksa
  • Strawberry  lemonade
2024-10-08 79 瀏覽
來到HKU行吓,先至知道如果冇證件係入唔到嘅,有幾個保安守住,冇證件冇申請,no way,對我來講係第一次入唔到校園,心諗如果行山喺後邊嗰頭又入唔入到呢?一場來到畀咗車錢,咁就附近週圍逛,見到間地鋪坐滿晒人,好,行吓商場先,再來時見到outdoor有位,坐住先,唔係唔知要等幾耐?一人嗌咗份嘢食,其一係1/2 ROASTED FREE-RANGE CHICKEN(半隻香烤澳洲走地雞配香蒜薯條),其二係 PAN-SEARED BARRAMUNDI(香煎尖吻鱸魚配薯蓉),鱸魚厚肉兼大件,用咗功夫煎嘅,煎到皮脆肉嫩真係唔錯,薯蓉柔軟味道調較適中,仲有d綠色菜配搭,樣靚味道正;半隻雞都好大隻,遲咗少少時間食,肉質就會冇咁嫩,如果即時食相信會好好多,薯條就正正常常,肯定好味過M記啦。飲品Pineapple Sunshine(新鮮菠蘿汁+椰子水)冇得頂,新鮮可口味道佳。

2024-10-07 156 瀏覽
❇️周日,我與太太逛西環到了SOUTH LANE,享用西餐。這家餐廳外觀樸素,但環境舒適,讓人感到放鬆。⭐我們先點了**香煎魚配薯蓉**~$268,魚肉外酥內嫩,搭配滑順的薯蓉,口感絕佳,每一口都令人陶醉。這道菜的調味十分講究,既能突出魚的鮮美,又不會過於鹹膩。✳️至於飲品,我選擇了**Dragon Berry**~68,這款特飲以藍莓、香蕉和紅火龍果為基底,混合有機奇亞籽和椰子乳酪,最後用燕麥奶調和。飲品色彩繽紛,口感清新,令人耳目一新,特別是那淡淡的椰香,讓人心情愉悅。🌟太太則選擇了**炸鯛魚漢堡**~$138,漢堡的外皮金黃酥脆,魚肉鮮嫩多汁,與新鮮的生菜和特製醬料相得益彰,讓人每一口都充滿驚喜。✳️至於飲品,太太選**Chocoholic**🥤~$48,這款飲品是由有機生可可、全燕麥片和香蕉製成的,搭配有機亞麻籽和燕麥奶,味道濃郁,巧克力的香氣撲鼻而來,讓人難以抗拒。