2024-11-06
呢間係西環嘅隱世Cafe,空間好闊綽,可以靜靜咁望住出邊嘅路人人來人往,好啱放空或者嚟呢邊做嘢!📍青蘆荀意大利飯 加配烤三文魚一般忌廉意大利飯會俾人既感覺係較為油膩,今次反而食到一款相對清新,消化油膩感既青蘆荀意大利飯,整體配菜相對健康,而且仲有檸檬皮碎減低油膩感同埋食落更加fresh。飯粒入口食到意大利飯個種顆粒感同咬口,相當好食。另外仲加配咗個烤三文魚。不得不說佢哋啲魚處理同煮得好好,啲肉keep到好嫩之餘魚皮會煎得少少焦香香脆!只係需要$68加配,超抵食!📍香煎尖吻鱸魚配薯蓉鱸魚魚皮煎得好脆口,魚肉亦都好軟身嫩滑,餐廳亦都配埋檸檬俾大家,加埋檸檬汁,做到提鮮既效果,整體口感相當出息。薯蓉方面,帶少少咸味、煎香咗嘅羽衣甘藍配埋口感好creamy好smooth嘅薯蓉,口感同味道提升左一個層次,即使冇用好濃嘅調味,仍然覺得食唔停口!📍Hojicha Oat milk latte焙茶嘅味道好出,帶微微苦澀,配以Oat milk嘅麥香奶味,飲落味道更加豐富。整體嚟講,餐廳嘅菜式以天然健康為主,調味方面都唔會太濃味,比較清新,食落自然唔會太膩,冇咁負擔感!
📍青蘆荀意大利飯 加配烤三文魚
📍香煎尖吻鱸魚配薯蓉