餐廳: SPICE Restaurant & Bar
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
印度烤雞好有印度風味既菜式😍雞腿🍗同雞胸肉為主要用料~經過特殊既印度香料調味同烤製 令烤雞有獨特既香氣 味道辛辣🌶️而不過分😋安格斯肉眼扒12安士黎到又點可以唔試下扒類呢😝 肉眼切成厚厚的 用少許鹽調味已經好足夠😚入口先感受到牛肉既鮮美同牛肉好軟腍~Tiramisu超大份 好抵食之餘賣相好靚🥰入口層次感豐富口感柔滑 帶有咖啡香氣☺️四季芝士Pizza豐富滿滿既芝士🧀️而受人喜愛😋濃郁既芝士味道👅香脆既外皮令人食不停🤗SPICE Restaurant & Bar📍尖沙咀諾士佛臺1號2樓#spice #indian_restaurant #tst #happyhour #tsimshatsui #specialmeals #valentines #indianrestaurantintst #扒房 #酒吧 #steakhouse #winebar #chillout #drinks #happyhours #尖沙咀 #諾士佛臺 @spicetst #香港生活 #香港探店 #香港旅游攻略 #美食 #美食探店
印度烤雞

安格斯肉眼扒12安士

Tiramisu
超大份 好抵食之餘賣相好靚🥰入口層次感豐富
口感柔滑 帶有咖啡香氣☺️

四季芝士Pizza

📍尖沙咀諾士佛臺1號2樓
2023-08-20 58 瀏覽
朋友生日飯 比我係度搵倒呢間餐廳次次食西餐 今次試下印度餐餐廳裝潢好有特色 入到去好有feel 因為我地你夜晚食 所以燈會有啲太暗睇menu時會比較辛苦我地上到去叫左野飲坐左陣等其他人到先叫野食當中佢地都冇吹我地落單我去邊度一見薯條就一定叫呢度個薯條真係好好食!佢係扁粗嘅 外脆內蓉 下圖係我地已經食左一少半🤣一上枱成班搶食Carbonara 係意外嘅好食佢好香香料味 唔會好流仲叫左一個 DAHI POHA KEBAB唔識形容 食落好得意有小小辣辣地 上面小小酸酸地嘅cream 去印度餐廳我又一必叫嘅就係Chicken 65 岀色🤤佢係辣嘅 食唔倒辣嘅人要小心食好辣嘅唔好期待係你食開嘅辣Rack of lamb 冇臊味 中意食羊臊味嘅要留意佢個底有勁多薯條🤣大蝦很爽 味道夠大大隻 食完已經勁飽🤣Bartender 知道我地有人生日 走黎同我地飲shots 仲好貼心用shot杯斟咗杯橙汁比我仔顧慮到佢小心靈 🤣可以一齊參與呢下真係勁sweet 勁sweet
朋友生日飯 比我係度搵倒呢間餐廳

我地上到去叫左野飲坐左陣
等其他人到先叫野食
當中佢地都冇吹我地落單

我去邊度一見薯條就一定叫
呢度個薯條真係好好食!
佢係扁粗嘅 外脆內蓉

仲好貼心用shot杯斟咗杯橙汁比我仔
顧慮到佢小心靈 🤣可以一齊參與
呢下真係勁sweet 勁sweet
2023-08-17 26 瀏覽
今晚走到尖沙咀食印度菜印度餐廳裝修好華麗,好多油畫襯托,而且空間好大餐廳提供好多款菜式,包括印度燒烤、中東美食、西餐、咖喱、烤餅、意大利粉等燒烤羊肉卷 $169羊肉卷充滿印度風味,做法好有特色,而且有特製醬料可以配合一齊食,味道濃郁,配烤餅食最好選擇牛肉千層麵 $179西餐廳做法,蕃茄醬做得好出色,千層麵好有質感,味道好惹味肉類拼盤 $189一個拼盤有多款肉類,可以食到不同款式,有春卷、羊肉腸、鷹咀豆泥、雞肉串燒、蕃茄橄欖等
今晚走到尖沙咀食印度菜
印度餐廳裝修好華麗,好多油畫襯托,而且空間好大

燒烤羊肉卷 $169

牛肉千層麵 $179
西餐廳做法,蕃茄醬做得好出色,千層麵好有質感,味道好惹味

肉類拼盤 $189
2023-08-15 344 瀏覽
位於諾士佛臺呢間酒吧餐廳主打印度菜,餐牌上選擇超級多,除咗有印度嘢之外,仲有pizza、pasta同地中海菜等等。餐廳面積幾大,有好多梳化位,座位闊落坐得舒服。Grilled Beef Fajitas墨西哥烤牛肉以鐵板上菜,上枱時出晒煙非常吸引。牛肉底下有甜椒同洋蔥,鐵板煎到好香有鑊氣。牛肉唔肥膩而且肉味濃郁,配埋牛油果蓉、蕃茄莎莎同酸忌廉用tortilla夾住食好清新Chicken Tikka Masala印度咖喱香料味香濃,辣度適中。雞肉煮得入味,份量都唔少。配埋garlic naan食非常滿足Garlic Naan一份有三大塊,口感軟熟帶點煙韌,味道有蒜香但唔會太濃味。除咗有多款酒精飲品,亦有mocktail。無酒精嘅Strawberry Mojito口味清新好適合夏天飲。Jumbo Royal係藍莓糖漿加有氣酒,飲落酸酸甜甜總括嚟講食物質素幾高,估唔到酒吧餐廳有正宗印度菜食。菜式選擇多而且價錢合理。環境幾好坐得舒服,適合同朋友嚟食飯飲嘢。

餐廳面積幾大,有好多梳化位,座位闊落坐得舒服。

Grilled  Beef  Fajitas

Garlic  Naan

Strawberry mojito

午餐
Grilled  Beef  Fajitas
Garlic  Naan
Strawberry mojito
  • Garilc  Naan
好長一後時間沒接觸印度菜,就在尖沙咀酒吧臨立的諾士佛臺嘗嘗一家朋友推薦的正宗印度餐廳:SPICE Restaurant & Bar✨餐廳位置方便,主打經典地道印度料理,裝修典雅有格調,充滿印度風格,更有一條適合打卡的粉紅色走廊📸很有氣氛,而且環境很闊落,坐得舒服👍🏾整體之言,位置關係,加上熱情有禮的店員,餐廳感覺很chill很放鬆💃🏾🐥Chicken Tikka Masala香料烤雞咖喱 $149推薦菜色! 辛辣咖喱,好香好辣,很過癮,咖喱內有很重的番茄和正宗香料味,因而帶點甜味雞肉有四至五件,件件都好大件,雞肉好軟易咬口,充滿咖喱的味道,非常好食,推薦加任何薄餅沾咖喱吃~🐂Grilled Beef Fajitas墨西哥烤牛肉 $239用鐵板上的烤牛肉,份量偏多,送上來不太熟,搭配埋鐵板熱度,入口八成熟左右,牛肉預先醃制過,味道特别,配菜有炒洋蔥、甜椒、軟玉米餅意外的是,還有🌮玉米餅配三種醬料(牛油果、酸奶油、蕃茄莎莎)另上,非常豐富客人可以淨食牛肉絲,亦可以包玉米餅食,新鮮的體驗~🌯Garlic Naan蒜蓉烤餅 $45餐廳有六款烤餅選擇,蒜蓉味最吸引,一盤三大塊,兩個人完全食不完要

客人可以淨食牛肉絲,亦可以包玉米餅食,新鮮的體驗~

🌯Garlic Naan蒜蓉烤餅 $45
餐廳有六款烤餅選擇,蒜蓉味最吸引,一盤三大塊,兩個人完全食不完要打包,
沾了咖喱加上濃濃的香菜蒜蓉味,大滿足!

🍸Virgin Mojito $54
色彩很fresh很奪目的Virgin Mojito,其實是soda水加上了很多青檸,味道酸酸甜甜,加上薄荷葉冰涼感覺,十分開胃

🍺Stella(1 Pint) $85
Happy Hour的價錢十分化算!忍不住嗌了兩round!

-總體評分-
環境:8.5/10
食物:8/10
服務:8.5/10
抵食:8/10

📍尖沙咀諾士佛臺1號2樓
2023-08-13 27 瀏覽
Seafood biryani 海鮮香炒飯 🦐🍚 $169印度版嘅海鮮炒飯用長條幼身嘅印度香料米,口感香軟,聞落去帶有淡淡香草、羅勒同辣味,清新吸引,再用海鮮調味烹製,包括大大隻嘅虎蝦、大量爽口彈牙嘅魷魚🐙、新鮮青口,充滿正宗印度風味又好豐富🇮🇳Butter chicken curry 牛油雞咖喱 🍛 $149呢一款牛油雞咖喱係餐廳嘅招牌咖喱之一,口感好creamy,燒烤過嘅雞塊炆於濃厚嘅蕃茄肉汁中🍗,肉質非常嫩滑,而且有大概十塊好足料😍,味道酸酸甜甜,唔會太辣,的確幾高質啊Adraki panje 烤煙燻羊扒 🐑 $176口感相對滑嫩嘅羊扒配印度特色香料醃製🍖,顏色鮮艷奪目,味道帶微辣,放喺烤箱入面煮熟再醃得好入味,而且一啲都唔蘇,連埋青瓜🥒、青菜、紅蘿蔔絲🥕同埋檸檬汁🍋,好開胃好夾啊Garlic Naan 蒜蓉烤餅🥞 $45Butter Naan 🫓 奶油烤餅 $45兩款唔同嘅印度烤餅都各有風味,而且分別有三大片,性價比好高,蒜蓉烤餅上面除咗有蒜蓉嘅芬香🧄,仲有芫荽同少少香蔥吊味🌿,是奶油烤餅充滿牛油香🧈,點curry或者就咁食都各有千秋Mango smoothie 芒果奶昔 🥭
Seafood biryani
海鮮香炒飯 🦐🍚 $169

Adraki panje 烤煙燻羊扒 🐑 $176

Garlic Naan 蒜蓉烤餅🥞 $45
Butter Naan 🫓 奶油烤餅 $45

Mango smoothie 芒果奶昔 🥭 $99
冰凍嘅芒果奶昔同印度菜食都好match,用完個嘅芒果同濃郁嘅牛奶攪拌而成🥛,味道唔會太甜,健康又好飲👍🏻
好友對異國風情有獨鍾,相約前往諾士佛臺一間印度酒吧餐廳打卡印度風情的裝修,典雅有格調,燈光柔和,氣氛一流印度式的奢華少不了綾羅綢緞及金光閃閃的飾品充滿神秘感的壁畫及吊燈,融合了印度文化及現代元素,環境舒適週一到週日皆有歡樂時光優惠,經典雞尾酒Singapore Sling口感酸甜無酒精雞尾酒Virgin Colada以菠蘿汁加上椰子水及奶,賣相吸睛頭盤炸魷魚熱辣辣,香口酥脆、鮮味彈牙!加上檸檬汁及醬汁更惹味印度咖喱牛油雞以燒烤用雞肉塊燜於濃厚蕃茄肉汁中,微辣中帶香甜奶香,辣度溫和印度烤包蒜蓉烤餅餅底鬆軟,濃濃的蒜蓉牛油味配咖喱一絕椒鹽蝦以新鮮大蝦炸至金黃酥脆,配上香辣椒鹽,美味無比
好友對異國風情有獨鍾,相約前往諾士佛臺一間印度酒吧餐廳打卡
印度風情的裝修,典雅有格調,燈光柔和,氣氛一流
印度式的奢華少不了綾羅綢緞及金光閃閃的飾品
充滿神秘感的壁畫及吊燈,融合了印度文化及現代元素,環境舒適
Singapore Sling
Virgin Colada
Calamari
Butter Chicken
印度烤包蒜蓉烤餅餅底鬆軟,濃濃的蒜蓉牛油味配咖喱一絕
Garlic Naan
椒鹽蝦以新鮮大蝦炸至金黃酥脆,配上香辣椒鹽,美味無比
Salt & Pepper King Prawns
Butter Chicken
Garlic Naan
Salt & Pepper King Prawns
2023-08-05 31 瀏覽
好耐冇食印度菜,好掛住烤餅同咖哩,今次食左間出色印度菜,好想快啲再去食!最推介牛油雞同埋蒜蓉烤餅,雞嘅醬汁足夠沾兩碟蒜蓉烤餅😍羊扒都好好食份量超足!🐥牛油雞 $149醬汁超級香濃,完全唔辣但係好香,雞肉好滑,不過份量就唔係好多雞,醬汁已經超級好食,最啱配烤餅🫓蒜蓉烤餅 $45好香蒜蓉味,超香,外脆內軟!一份一個人食已經好飽🍗烤煙薰羊扒 $258 三件醬汁似平時嘅印度烤雞,但配左羊扒有驚喜,羊扒每件都好大件,有埋醬汁完全冇臊味,一個人食一件已經好滿足可以逐件叫🍕夏威夷pizza $159今次食薄批好脆!芝士味香濃,仲要好大個,但呢款就正常發揮似平日嘅西餐廳

🐥牛油雞 $149

🫓蒜蓉烤餅 $45
好香蒜蓉味,超香,外脆內軟!一份一個人食已經好飽

🍗烤煙薰羊扒 $258 三件

🍕夏威夷pizza $159
最近好想轉轉新口味,今次想食啲印度野,就係尖沙咀搵咗呢間叫——🌟SPICE Restaurant & Bar🌟嘅印度菜,黎個奢華印度盛宴🍽想試濃味道有好多唔同秘製醬料嘅經典地道印度料理🤩一入餐廳要經過一條長長嘅粉紅色走廊,裏面餐廳環境昏暗,都幾有氣氛💖._.🥗|希臘沙律|🥗(綜合生菜葉,配以黑橄欖,洋蔥辣椒,菲達芝士和醋混合調味料)沙律落咗好多唔同嘅配料,味道好豐富,仲有好香濃好有咬口嘅菲達芝士粒🧀作為開胃嘅沙律前菜都唔錯👍🏻·🐂|墨西哥烤牛肉|🌮(將烤牛肉絲放在鐵板上,炒洋蔥🧅配上甜椒,軟玉米餅,配上三種唔同醬,牛油果🥑、酸奶油、蕃茄莎莎醬)呢個食法好特別,都係第一次咗食,自己包鐵板上嘅牛肉,再自己配搭醬料,牛肉用洋蔥炒完更香濃,最正係已經砌好一片片,巧方便包黎食·🦐|肉桂大蒜蝦|🦐(由印度西岸Goa所引進的一道著名大蝦菜)味道又係勁豐富,蝦身剝好殼,啖啖蝦肉方便食,辣辣地幾過癮·🍸|Chocolate milk shake Martini|🍸(Vodka, Insh cream, chocolate syrup, whipped cream)朱古力味濃,口感較cream味道一啲,相
._.
🥗|希臘沙律|🥗
🐂|墨西哥烤牛肉|🌮
🦐|肉桂大蒜蝦|🦐
(由印度西岸Goa所引進的一道著名大蝦菜)
味道又係勁豐富,蝦身剝好殼,啖啖蝦肉方便食,辣辣地幾過癮
朱古力味濃,口感較cream味道一啲,相對較甜
🍹|Jumbo Royal|🍹
(Blueberry, Sparkingwine, whippecream)
汽泡酒口感,有有士多啤梨味
._.
2023-08-03 29 瀏覽
每次嚟諾士佛臺食西班牙菜多,想轉口味到樓上食印度菜。室內採光還不錯幾光猛,地方幾大坐得舒服,職員和調酒師也好nice素菜拼盤 Vegetarian Mezz PlatterHummus, Babaganoush, Tabouleh, Zaalouk, Falafel, Olives, Carrot & Celery Sticks > 成個擺盤感覺健康、皆因全部係素菜。最鍾意用蔬菜條點hummus食,鷹嘴豆泥香棉軟滑。茄子泥、塔布勒沙律、撒路克沙律、炸鷹嘴豆餅等都充滿特色的香口小食蔬菜薯蓉咖哩角Vegetable Samosa Deep Fried Dumplings filled with Potato, Onion and Peas> 非常大的咖哩角,餡料亦係素食例如薯仔、洋蔥、青豆印度香料等,咖哩味道濃郁中帶香辣印度藏紅花雪糕Kesar Kulif Traditional Indian Ice Cream, flavored with Saffron and Nuts > 最喜歡呢個雪糕外觀很有驚喜,奶味幾香濃,口感比一般雪糕更綿密香醇,幾好食不妨一試Bel

Vegetarian Mezz Platter

蔬菜薯蓉咖哩角
Vegetable Samosa

Kesar Kulif

Bellini (H.H.)
Prosecco, Peach Purée

> 喺happy hour飲cocktail又幾抵,呢杯酒味不濃幾易飲

蔬菜薯蓉咖哩角
Bellini
2023-08-02 30 瀏覽
朋友鍾意食印度嘢,今次帶我嚟到尖沙咀嘅Spice restaurant & Bar,餐廳嘅裝修充滿印度特色,有印度風情嘅壁畫同吊燈。開頭都擔心會唔會太辣,好彩辣度唔算高,下次想食印度嘢可以再嚟呢~✨香料烤雞咖喱🍛 以印度香料烹調嘅無骨雞肉,香濃惹味,咖喱汁香辣得嚟又食到雞肉嘅味道。✨印式烤餅烤餅外皮香脆,入口鬆軟,配埋咖喱汁真係好滋味🤤🤤✨炸洋蔥🧅炸至金黃色嘅炸洋蔥,除咗有酥脆嘅外皮,仲有印度香料嘅香味,配上特製醬汁,凍咗依然好食!✨ 烤咖喱雞串 雖然同樣係咖喱味,但經烤過後嘅肉串,肉質依然嫩滑,雞肉仲保留肉汁,連配菜嘅洋蔥、三色椒都俾我哋食哂呢🤭✨Blueberry Smoothie🍹✨Strawberry Smoothie🍹
香料烤雞咖喱
✨香料烤雞咖喱🍛
印式烤餅
✨印式烤餅
烤餅外皮香脆,入口鬆軟,配埋咖喱汁真係好滋味🤤🤤
炸洋蔥
炸洋蔥
烤咖喱雞串
Blueberry Smoothie
Strawberry Smoothie
♡◌ ◍ ◯ ⊙ ◌✐ 𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬.📍SPICE Restaurant & Bar𝕃𝕠𝕔𝕒𝕥𝕚𝕠𝕟: #breadaholic_tsimshatsui𝕋𝕪𝕡𝕖: #breadaholic_restaurant.❅ 𝐁𝐡𝐮𝐧𝐚 𝐆𝐨𝐬𝐡𝐭 – Lamb ($179)❅ 𝐏𝐚𝐥𝐚𝐤 𝐏𝐚𝐧𝐞𝐞𝐫 – Cottage Cheese Spinach Puree ($139)❅ 𝐙𝐚𝐚𝐥𝐮𝐤 – Roasted Eggplant Puree served with Pita Bread($85)❅ 𝐂𝐡𝐢𝐤𝐞𝐧 𝐓𝐢𝐤𝐤𝐚 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚($169)❅ 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐍𝐚𝐚𝐧($49).// This authentic indian restaurant is best to illustrate that Knutsford Terrace is more than just drinking!! The 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐍𝐚𝐚𝐧 was served steamingly hot, fluffy and chewy with melting cheese stuffed in the midd

◌ ◍ ◯ ⊙ ◌
✐ 𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬
📍SPICE Restaurant & Bar
𝕋𝕪𝕡𝕖: #breadaholic_restaurant
❅ 𝐁𝐡𝐮𝐧𝐚 𝐆𝐨𝐬𝐡𝐭 – Lamb ($179)
❅ 𝐂𝐡𝐢𝐤𝐞𝐧 𝐓𝐢𝐤𝐤𝐚 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚($169)
❅ 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐍𝐚𝐚𝐧($49)
This authentic indian restaurant is best to illustrate that Knutsford Terrace is more than just drinking!! The 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐍𝐚𝐚𝐧 was served steamingly hot, fluffy and chewy with melting cheese stuffed in the middle. Words cant express the satisfaction when you have a bite of the soft naan bread immersed into the flavoursome 𝐁𝐡𝐮𝐧𝐚 𝐆𝐨𝐬𝐡𝐭, which is a lamb curry simmered with onions and indian spices, rich in flavour but less heavy than the usual ones cooked with coconut cream/ butter. 𝐏𝐚𝐥𝐚𝐤 𝐏𝐚𝐧𝐞𝐞𝐫 and 𝐙𝐚𝐚𝐥𝐮𝐤 are another two good vegetarian picks - both served as creamy and savoury dips for sharing ( ´▽`) Will return to try the other curry dishes next time!
一提起諾士佛台就會先想到酒吧, 但其實這裡也隱藏着很多好吃的 – Spice絕對是一間我會再訪的地道印度餐廳!! 新鮮出爐的𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐍𝐚𝐚𝐧上枱時熱騰騰超燙手, 柔軟蓬鬆之餘帶有輕輕的煙韌度, 撕開中間是半溶的芝士, 單吃或沾咖哩汁都很好吃( ´▽`) 𝐁𝐡𝐮𝐧𝐚 𝐆𝐨𝐬𝐡𝐭是一種用洋蔥和印度香料燉制的羊肉咖哩, 味道濃郁但羊羶味不算很重, 比起一般下了很多椰汁/牛油的咖哩帶更重的肉香, 而且不太膩!! 𝐏𝐚𝐥𝐚𝐤 𝐏𝐚𝐧𝐞𝐞𝐫 和 𝐙𝐚𝐚𝐥𝐮𝐤 是不錯的素食選擇, 兩者都帶蔬菜的鮮甜味, 質地creamy很適合做印度薄餅的蘸醬( ˙༥˙ )下次要把其他口味的咖哩也試一下⸜( ´ ꒳ ` )⸝♡︎
◌ ◍ ◯ ⊙ ◌
Zaaluk
Palak Paneer
Chiken Tikka Pasta
2023-08-01 16 瀏覽
周五放工去諾士佛台Happy Hour 同食印度菜🇮🇳! 店內滿有印度色彩的設計,搶眼的吧枱,加上輕快的音樂,令人好放鬆😌菜式除咗印度菜,仲有地中海及西式料理,選擇繁多! New Zealand Mussels 用上新西蘭青口,加入大蒜、辣椒、迷迭香煮,熱騰騰鐵鍋上,醬汁濃稠,香氣撲鼻,青口入味,軟嫩鮮甜House Salad餐廳精選沙律菜加牛油果🥑、雞蛋、 麵包粒,配上蜂蜜芥末醬,口感清新。 Rack of Lamb主菜是烤羊架,外層烤得焦香加上醬汁,裡面五成熟,肉嫩多汁,膻而不膩,伴碟烤甜椒及烤馬豆Happy Hour 少不了cocktail,Mojito🌿,選了減甜,微酸又清新

菜式除咗印度菜,仲有地中海及西式料理,選擇繁多!

New Zealand Mussels
青口

House Salad

Rack of Lamb
烤羊架
烤羊架

2023-07-31 17 瀏覽
位於尖沙咀諾士佛臺,網上評價好好, 一行四人晚餐選擇印度菜,餐廳環境充滿印度色彩,坐得好舒服,服務員態度殷勤,又非常貼心。除咗叫咗食物外,我地還order幾款飲品。值得一讚,我地要了一JAR SANGRIA WHITE,  見店員用冰整凍4隻玻璃杯,等我們飲用時杯身夠冰涼,好貼心啊!餐廳有happy hour時段,早order飲品有優惠。整體食物有水準,環境不錯,食物價錢都不貴,但就是不明白當晚竟然只得 3-4枱食客。最後Bartender免費送上 4 Shot Tequila,  連埋Bartendr自己,和我們一同乾杯 ,營造氣氛,非常開心一個晚上,有時間一定再來食晚飯。
SANGRIA WHITE (JAR)
SAMOSA (VERETABLES)
GREEK SALAD
Butter Chicken / Palak Paneer
GARLIC NAAN
ADRAKI PANJE 羊架 (per piece)
Snowball
2023-07-29
1 分鐘 (堂食)
SANGRIA WHITE (JAR)
SAMOSA (VERETABLES)
GREEK SALAD
Butter Chicken / Palak Paneer
GARLIC NAAN
ADRAKI PANJE 羊架 (per piece)
Snowball
  • ADRAKI PANJE 羊架
2023-07-19 36 瀏覽
SPICE Restaurant & Bar🍽 尖沙咀諾士佛臺1號2樓 ☎️ 2191 9880🕰1200-0000#foodtummyin尖沙咀➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖諾士佛台岀名係酒吧之外,仲有啲咩!就係尼間見到間印度餐廳🍽 牛油雞butter chicken $149 ❤️4.3/5 尼個雞身相比起烤咖喱雞串既肉有啲鞋,但咖喱加埋牛油非常香,仲加埋少少既蕃茄醬,中和左咖喱既辣🍽 garlic naan $45 ❤️4.1/5一大塊既naan係陪butter chicken 既好伙伴,仲要有蒜蓉粒係面頭,非常可口🍽 烤咖喱雞串chilli chicken $145 ❤️‍🔥5/5 大推!本身以為尼道菜以串燒形式上菜,最後原來係一大碟充滿辣椒同無骨雞上菜,雞身非常嫩滑,好似咬緊雞肶肉咁, 🍽️ 牛肉千層麵beef lasagna (lasagna di manzo ) $179 ❤️4/5牛肉醬汁多過千層麵,蕃茄味好重,仲要熱辣辣焗起,非常野味🍹lassi Mango $79 ❤️4/5 🍹lassi sweet $79 ❤️4/5兩部lassi都吾會太甜,都大杯,最鐘意佢比較杰身,唔會太稀,中和
🍽 尖沙咀諾士佛臺1號2樓 ☎️ 2191 9880
🕰1200-0000
#foodtummyin尖沙咀
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
諾士佛台岀名係酒吧之外,仲有啲咩!就係尼間見到間印度餐廳

🍽 garlic naan $45 ❤️4.1/5

牛肉醬汁多過千層麵,蕃茄味好重,仲要熱辣辣焗起,非常野味

🍹lassi Mango $79 ❤️4/5
🍹lassi sweet $79 ❤️4/5
兩部lassi都吾會太甜,都大杯,最鐘意佢比較杰身,唔會太稀,中和左食咖哩既油膩感