2022-07-12 16 瀏覽
今日和朋友去銅鑼灣逛街,到午餐時間,就去餐廳林立嘅登龍街搵食,經過呢間餐廳,見門口寫嘅套餐好似好抵食,又有好多唔同嘅石燒牛提供,鍾意食牛嘅我二話不說,就決定入去食石燒牛扒。餐廳面積不大,但好光猛整潔,用木嚟做裝飾,有啲日系feel。午市套餐都有好多選擇,豐儉由人,我和朋友就各叫了一 客石燒牛套餐試下,套餐價錢已經包前菜、沙律、主食和飯。套餐送嚟嘅時候嚇我一跳,碗飯好大碗,仲撤滿飯素,我挑少少嚟食,覺得淨食飯都好好味。吉列炸牛扒牛扒送嚟嘅時候已經炸好外皮,但內裏仍是生嘅,侍應教我先用牛油熱一分鐘,然後將牛扒放上石盤上燒,時間隨個人喜好牛肉生熟嘅程度而定,我鍾意食生啲嘅牛扒,所以只需要燒上十多秒就足夠,燒完嘅牛扒外面鬆脆,內裏仍然好juicy,沾上醬汁食超好味,同平時食嘅吉列炸牛扒,風味完全不同。薄切石燒牛肉牛肉切得好薄,只要燒上幾秒 嘅時間就熟,牛肉好嫩滑,配上撒滿飯素嘅飯齊食,真係令人好滿足。除咗主食,我都要讚餐廳有啲心思,因為全餐食牛,都會有啲膩,但餐廳配埋嘅前菜係酸酸地嘅蘿蔔,開胃之餘仲可以解膩添。

薄切石燒牛肉
2022-07-11 15 瀏覽
今次登龍街搵食試呢個石燒吉列牛🐂 有得玩有得食系列🤪我地叫左2個set 入面包左前菜 沙律 同飯 飯有飯素 唔鍾意可以叫佢走. 吉列炸牛扒 . $188吉列牛都有好多塊 算厚身 外皮炸得幾脆 唔厚粉 燒幾秒好快都ok 落埋牛油燒有陣陣香味😙. 牛舌拼薄切牛 . $188牛舌好大塊 脂肪分佈分明 牛舌本身調左味 所以重口味少少 薄切牛都可以沾附上嘅醬油同鹽 個人鍾意乾蒜多啲😆Overall都唔錯 😆Staff服務態度好好 👍🏻👍🏻

. 吉列炸牛扒 . $188

. 牛舌拼薄切牛 . $188

Overall都唔錯 😆Staff服務態度好好 👍🏻👍🏻
  • 石燒牛舌拼薄切牛
  • 吉列炸牛扒
2022-07-11 50 瀏覽
今日下午老闆請食飯,帶左我黎銅鑼灣食好西。個個都話登籠街出名多野食,今日終於見識到。成條街林林總總勁多都系網上熱門推介。老闆揀左間食吉列牛叫steak bar,入面都幾多外籍人士。仲以為要等位,原來老闆提早上網訂左位。 除左老闆訂左位唔洗等,仲要職員超級熱情,主動介紹出名的菜式。老闆板腱牛原來係牛肩膀的位置,店員推介五成熟,最後上到黎,我試結果咬唔郁,最後要借老闆吉列牛果石爐燒番熟少少我先咬得郁。🙈之後再問店員,原來肩頸部位要燒耐d先會腍。(今餐飯又長知識了) ⦁吉列炸牛扒(頸部)$188⦁頂級板腱牛 $215 建議提早網上訂座,咁就可以唔洗等咁耐。

⦁吉列炸牛扒(頸部)$188
⦁頂級板腱牛 $215

建議提早網上訂座,咁就可以唔洗等咁耐。

2022-07-06
頂級板腱牛
依家出面越黎越多石燒🐃,係主打牛扒的日式小店,店內有幾款牛肉選擇,包括吉列炸牛扒、石燒薄切牛肉等,頂級板腱牛扒仲係每日限量供應,賣哂就冇嫁啦😋-小編都幾推介直接叫二人餐,又好抵食,份量又多,最鍾意吉列炸🐃扒定食,一來自己燒可以按自己喜歡既熟度,二來🐃味好重,外脆內嫩,切開都有1️⃣0️⃣舊,而且飯加入左飯素好好送飯,但另外既小丸子就比較一般,裏面既餡好似未熟既感覺,口感有啲奇怪🫣-另外仲有煎比目魚🐟,煎得好香口,又煎得好嫩口多汁,唔會煎到好乾好柴,叫二人餐仲送咗一碟牛舌,啱晒重口味人士,因為味道都偏鹹,但小編都幾鍾意嘅唔會介意😍
二人餐
2022-06-20
10 分鐘 (堂食)
$274.5 (晚餐)
二人餐
2022-07-08 47 瀏覽
上網見好多人推介話呢間幾好食啲相又好似影得幾靚咁就Book咗枱黎食飯叫左個吉列牛都正常水平然後開始出事啦首先杯蘋果汁嚟到嘅時候細杯到黑人問號 仲要差唔多全杯都係冰嚟嘅飲落去嘅時候仲要好似溝咗水咁😕蘋果汁完全唔值$35嘅價錢而男朋友叫既羊架係大出事🫠嚟到嗰時兩個人眼都凸咗出嚟😦個羊架係細到我哋以為叫咗一口size😶男朋友講咗句「係咪兒童餐嚟」羊架乾而且冇乜羊味 😐難聽啲講句差過薩利亞唔會再幫襯👋🏻
上網見好多人推介話呢間幾好食
蘋果汁完全唔值$35嘅價錢
而男朋友叫既羊架係大出事🫠
嚟到嗰時兩個人眼都凸咗出嚟😦
個羊架係細到我哋以為叫咗一口size😶
男朋友講咗句「係咪兒童餐嚟」
羊架乾而且冇乜羊味 😐
難聽啲講句
差過薩利亞
唔會再幫襯👋🏻

2022-07-08 16 瀏覽
位於銅鑼灣登龍街的「Steak Bar」,係一間主打日式吉列炸牛扒的餐廳🍴店內裝修雅緻,用餐環境好舒適,平日收工或週末放假嚟嘆吓牛扒都可以另外餐廳有link可以網上預約訂座👇🏻好方便https://inline.app/booking/steakbar/tanglungstreet吉列炸牛扒定食上桌時會跟個熱騰騰的鐵板,供客人自行再將炸牛扒燒至理想熟度,好食又好玩!廚師已將牛扒吉列炸到大約五成熟。店員話將牛扒每邊燒30秒左右就食得~吉列牛扒外脆內軟,肉質感香軟,牛味濃郁香煎比目魚柳比目魚柳勁大件,連魚皮煎香,魚肉鮮嫩滑溜又多汁,頗鮮甜呢!定食配白飯、前菜及沙律🥗夠晒飽肚

另外餐廳有link可以網上預約訂座👇🏻好方便

吉列炸牛扒定食

2022-07-08 31 瀏覽
銅鑼灣的登龍街最多好野食,今次就入左呢間石燒牛 「Steak Bar」🐮🔥餐廳店內地方不大,但絕對燒得非常舒服,最緊要係唔會有油煙💯另外食物質素高,職員仲好耐心地為我地介紹煮法和食法,服務非常貼心,絕對係好滿意既一餐👏🏻👍🏻🌟吉列炸牛扒定食 🐮石燒set每款都會配前菜、沙律同埋加左飯素既白飯。外層金黃色既吉列牛,一上枱未燒已經流口水🤤急不及待起爐啦! 店員建議牛油先燒5分鐘就開始燒肉,之後吉列牛每邊最少燒30秒,然後按自己的喜好燒出自己想要的生熟程度。吉列牛食落肉嫰多汁,外層香脆,可以點埋燒肉汁。仲有一大碗飯素白飯,食晒成個set簡直大滿足🤩🌟石燒牛舌定食 🐮牛舌份量好多,抵食! 因為牛舌油脂比較豐富,所以唔需要用牛油起爐。牛舌都係輕輕煎兩邊就食得,不需燒太耐就keep到好juicy的口感。牛舌有濃濃的牛味,食落有口感,仲好嫩滑,加埋蒜鹽,燒肉汁或者炸蒜片同埋檸檬汁,食落更加滋味😋🌟吉列炸蝦 🍤吉列蝦大大條,外層香脆鬆化、蝦肉爽口鮮甜、肉質彈牙,配上沙律醬一齊食,真係食唔停口😚🌟凍蘋果汁 🍹食炸野點都要飲杯凍野,蘋果汁清甜,解膩一流📍銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B舖Shop

🌟吉列炸牛扒定食 🐮
石燒set每款都會配前菜、沙律同埋加左飯素既白飯。

🌟石燒牛舌定食 🐮

🌟吉列炸蝦 🍤

🌟凍蘋果汁 🍹
食炸野點都要飲杯凍野,蘋果汁清甜,解膩一流

📍銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B舖
Shop B, G/f, No 36-48 Tang Fai Building, Tang Lung St, Causeway Bay
☎:26747688
2022-07-07 1359 瀏覽
.好耐冇同媽咪食好西,今次帶佢過海黎銅鑼灣行街兼食啲特別野😎我搵搵搵,終於搵到呢間食石燒牛,媽咪未試過呢種食法,就帶佢黎食啦😋我地叫左兩個set,媽咪叫左吉列炸牛扒($188),我叫左香煎魚柳($195),仲叫左一杯熱洋甘菊($35)。每個set都跟一客沙律、酸蘿蔔同飯素飯。Set B 吉列炸牛扒呢個真係好吸引,媽咪食完大讚好好食,話再食多碟都得呀,我好少見我媽會讚到咁誇張,佢食到超滿足既樣我都開心既👍🏼😋餐黎到見到塊吉列牛好大塊好多片已經😍😍😍,店員有講解點樣燒,燒幾耐最好食👍🏼石爐上片牛油要燒5分鐘先,之後就可以落吉列牛落去燒,每面各燒30秒,再燒耐啲大約8成熟最好食,會再淋身啲,口感更好。媽咪第一塊牛每面各燒30秒,本身吉列牛外層已經炸到脆卜卜,燒完食落更脆,吉列牛食落入口即溶,肉嫩多汁,我媽話好好食!(我成晚都係聽到呢句🫢)之後幾塊我媽再燒耐啲,燒到有啲燶燶地,原來更好食,鎖住肉汁,煎到更香更脆口,沾上燒汁、蒜鹽、炸蒜一齊食,味道更濃郁!Set F 香煎魚柳呢個又係好推介!魚都可以好好食!比目魚煎到表面金黃色,入面既魚肉卻好滑,魚皮都有煎過,好香口,食落都有魚油香,仲有魚扒好大

Set B 吉列炸牛扒

Set F 香煎魚柳
呢個又係好推介!魚都可以好好食!比目魚煎到表面金黃色,入面既魚肉卻好滑,魚皮都有煎過,好香口,食落都有魚油香,仲有魚扒好大塊,物超所值!
香煎魚柳

跟餐既酸蘿蔔同沙律菜可以解膩,白飯加左飯素更加好食😋

我覺得以$200內一個set黎講好抵食,仲要咁高質👍🏼如果有朋友唔食牛,都有魚同羊選擇,仲有唔同小食添,推介指數爆登!

我地叫左杯熱洋甘菊都幾好飲,因為係twinings既茶😍仲有得添熱水👍🏼
洋甘菊

餐廳環境坐得好舒服,最好係佢通風、冷氣夠,燒完肉都唔覺成身好臭,燒緊個陣又唔熱!

店員都係好有禮貌,會介紹餐牌,又會講點樣燒,另外佢地都好主動斟水,成餐飯都食得好開心好滿足。

味道 ★ ★ ★ ★ ★
環境 ★ ★ ★ ★ ★
服務 ★ ★ ★ ★ ★
性價比★ ★ ★ ★ ★
2022-07-06
洋甘菊
  • 香煎比目魚柳
2022-07-05 402 瀏覽
-朋友仔個個都返緊intern🥹得我一個冇得出place無所事事咁😂成日周圍食食食😋於是今日等佢哋放工🤩捉咗佢地陪我食飯!-今日要介紹嘅係位於銅鑼灣登龍街嘅❤️‍🔥❤️‍🔥SteakBar❤️‍🔥❤️‍🔥佢主打吉列牛扒😋🙆🏻‍♀️Dinner set仲有羊架、薄切牛、西冷、板腱牛扒、魚柳同肉眼可以揀定食會包埋😆☑️沙律🥗☑️味素飯🍚☑️酸蘿蔔🥕食完真係好飽好滿足🥰-🐮Set B 吉列炸牛扒 $188+1呢個係佢地嘅招牌菜😚亦都係我最推薦嘅餐✨石爐上落咗片牛油🧈預熱5分鐘就可以燒牛啦🔥牛肉每面煎大約30秒就食得架啦😌吉列牛扒外層炸到金黃色🤩燒完依然脆卜卜燒過嘅表面鎖住肉汁😍食落肉嫩多汁加埋燒汁/蒜鹽🧂/炸蒜片🧄一齊食就更好味😋推薦!好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-🐮Set E 石燒薄牛肉 $178+1未燒個陣望到佢肥瘦均勻🤩燒個陣因為太多肉汁🤣可能會比啲油彈親大家要小心啲!🥹😂同埋佢比吉列牛薄稍微兩邊煎一下😗見唔到紅色就食得🥩燒太耐老咗就唔好食架啦😝入口好juicy😋油香十足試完原汁原味😌可以點埋啲調味料食都是很不錯的(●°u°●)​ 」好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘-🐮頂級板腱牛扒 $215+1【冷知識:牛板腱係位於牛的
[銅鑼灣石燒吉列牛🐮SteakBar]
朋友仔個個都返緊intern🥹
得我一個冇得出place無所事事咁😂成日周圍食食食😋
於是今日等佢哋放工🤩捉咗佢地陪我食飯!

今日要介紹嘅係位於銅鑼灣登龍街嘅

呢個係佢地嘅招牌菜😚亦都係我最推薦嘅餐✨

吉列牛扒外層炸到金黃色🤩燒完依然脆卜卜
燒過嘅表面鎖住肉汁😍食落肉嫩多汁
加埋燒汁/蒜鹽🧂/炸蒜片🧄一齊食
就更好味😋推薦!

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

稍微兩邊煎一下😗見唔到紅色就食得🥩
燒太耐老咗就唔好食架啦😝
入口好juicy😋油香十足
試完原汁原味😌可以點埋啲調味料食
都是很不錯的(●°u°●)​ 」

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

頂級板腱牛扒

🐮頂級板腱牛扒 $215+1
【冷知識:牛板腱係位於牛的肩甲部位,其肉質美味程度排名係第三名,僅次於菲力牛排同肋眼牛排!🫢】
牛扒我嗌咗六成熟😋色澤粉嫩💖

跟餐有沙律🥗食啲蔬菜感覺比較健康
仲有啲醃蘿蔔😌酸酸地可以解膩😙
食埋個飯就啱啱好🤰🏻

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑

餐廳服務都唔錯🍴斟水都斟得幾密🫗價錢可能貴咗啲啲🤏🏻但係銅鑼灣食晚飯定價都合理嘅😗整體食物都唔錯😙可以一試!

📍 Steak Bar (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
💸人均消費:$210
2022-07-04
頂級板腱牛扒
2022-07-03 69 瀏覽
登龍街出名多嘢食,去開銅鑼灣就順便喺嗰度開餐見到有間燒牛肉好似唔錯,就入去試一試,叫左一份石燒薄切牛肉($178),有飯有前菜不過份量都幾少,牛肉得幾塊,好快就燒完,男仔食只可以話啱啱好,如果我嗰日肚餓啲都未必夠牛肉就正常味道,同你出去打邊爐嗰啲差唔多,冇咩特別,全靠嗰碗白飯叫餵飽下啲臨尾加埋一差唔多成$200,呢個價夠我食個平平哋嘅牛肉火鍋放題🥲同埋餐廳油煙味都幾重,出到嚟成浸味可一不可再,唔會有下次
登龍街出名多嘢食,去開銅鑼灣就順便喺嗰度開餐

同埋餐廳油煙味都幾重,出到嚟成浸味
可一不可再,唔會有下次
俾社交平台廣告吸引,伏味濃,失望,唔值咁嘅價。入內有燒烤的味道,但冇肉香。試左佢個二人套餐,一個加左88蚊upgrade 做和牛,一個叫咗魚。有大量嘅醬汁cover食材嘅低質,和牛,有牛味但不濃不香,明顯是平價食材,可能唔加錢仲好。魚普通,都係d雪藏魚,魚肉一夾就散,但燒得都叫可以,唔加小小鹽就冇咩味,建議不如直接加燒汁撈飯算。小食有燒章魚丸同黑松露薯條,章魚丸你當係普通checpcheap自助餐食到個d冇咩特別,不過佢好在夠熱。而薯條就太hea,係咁e係面落d松露粉嘅粗身薯條,我相信餐廳可以用好d嘅松露粉嘅或者轉做松露沙津醬咁,完。飲品一個叫蘋果酒,一個叫左洋甘菊茶,建議返都係飲茶,因為食物都油膩,有氣飲品直係揾自己笨,所以我笨左。食完行一個鐘都覺得仲係膩如果佢收得我7百幾蚊兩個人就唔值囉,佢收少三百就冇咁多負皮,成晚最好表現應該係舊黃色酸蘿蔔,可能係我唔識食😂😂我覺得我已經講得好厚道,只可以講廣告做得好,就好多人會去,給廣告一個like
俾社交平台廣告吸引,伏味濃,失望,唔值咁嘅價。
入內有燒烤的味道,但冇肉香。
食完行一個鐘都覺得仲係膩
2022-06-30
2022-07-01 51 瀏覽
十分期待食Steak Bar ,因為吉列黑豚/魚柳食得多,吉列牛扒就未試過!吉列炸牛扒定食先等燒爐預熱牛油,就可以放吉列牛扒上去,因為自己燒既關係,牛扒熟度火喉可以自己控制,牛油再燒吉列皮特別香,加埋脆蒜片,口感外脆内里肉香夠嫩!夾埋鰹魚味付飯真係食個唔停口!頂級牛腱牛扒定食店員會問幾成熟,個人7成就岩岩好,因不喜歡太生,來到是香噴噴,肉感厚實,啖啖牛肉力加脆蒜就好好食!2個餐都有酸羅白/沙律 🥗可以解油感!牛肉lover 要試!

吉列炸牛扒定食

頂級牛腱牛扒定食

2個餐都有酸羅白/沙律 🥗可以解油感!
牛肉lover 要試!
2022-06-30 108 瀏覽
長假期前夕,收工就約咗朋友仔去銅鑼灣shopping🛍+食晚飯🍽~每次行銅鑼灣都一定會經過Steak Bar🥩,但今日就真係第一次食~二人餐($499)朋友仔話好肚餓,所以我哋就叫左個二人餐,好似幾抵食😂吉列炸牛扒🥩個火好猛,睇相都見到啲火飛咗出嚟🔥,要小心啲放吉列牛扒上去煎。牛扒肉質鮮嫩🥩,完全冇筋,沙律🥗同餣蘿蔔可以解下熱氣😆~香煎比目魚柳🐟塊魚煎得金黃香脆🐟,如果冇骨🦴就會更開心~石燒牛舌牛舌幾新鮮🐮👅,仲有啲黑椒喺面👍🏻黑松露薯條🍟薯條偏硬🍟,同埋原來係灑黑松露粉喺上面😅日式章魚小丸子🐙🍡望落去同平日食嘅章魚丸唔一樣,就咁睇以為係脆皮,但咬落唔係…😅

二人餐($499)

朋友仔話好肚餓,所以我哋就叫左個二人餐,好似幾抵食😂

吉列炸牛扒🥩

香煎比目魚柳🐟
香煎比目魚柳

塊魚煎得金黃香脆🐟,如果冇骨🦴就會更開心~

石燒牛舌

牛舌幾新鮮🐮👅,仲有啲黑椒喺面👍🏻

黑松露薯條🍟
黑松露薯條

薯條偏硬🍟,同埋原來係灑黑松露粉喺上面😅

日式章魚小丸子🐙🍡
日式章魚小丸子

黑松露薯條
  • 吉列炸牛扒定食
2022-06-30 19 瀏覽
嚟到呢度~當然要食佢哋嘅主打食石燒牛扒🥩推介佢哋個吉列炸牛扒定食!份量都幾多~外層嘅炸粉唔會好厚 燒一燒 食落外脆內嫩滑 口感豐盛 牛味相當之濃郁 而且仲好Juicy!!🐮
2022-06-27 25 瀏覽
Thank you  (located in the food heaven Tung Lung Street, causeway bay) for your invite to try out your dinner sets! 😊🐮🥩Price :~$200-300ppQuality : 👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳Recommend : 💖💖💖Service : 💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️(Ratings out of 5)OVERALL: Quite fun experience cooking the cutlets & beef slices on cute stone pots, but expect to feel super heaty (熱氣) after the meal 🥵 Small place with tight seatings, very reasonable prices for what you get. The butter & oil combo make oil splatter 💥 - be careful when cooking❗️DI

Price :~$200-300pp
Quality : 👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳
Recommend : 💖💖💖
(Ratings out of 5)

DISHES:
🐮Deep fried beef cutlet set - their signature, only need to place the cutlet onto the hot stone pot for around 30 seconds then ready to eat! A bit too chewy and tough to my liking 😅 Perhaps it is also due to Pan Pan🥞👼🏼’s untrained cooking skills lol

🥩Stone grill beef set - quite juicy and overall not as substantial/filling compared to the cutlet set. Need to control the cooking time well to avoid overcooking!

🥗🍚 - all sets come with a small salad and rice. We like how they spinkled a crispy crumbs and seaweed onto the rice, gave it great flavour and taste well with the beef! Standard salad, however some leaves appeared yellow-ish.
用餐優惠
試食活動