銅鑼灣 一向係美食集中地 所以今次特登相約同屬#吃貨 之人嘅阿哥 去到登龍街呢間屬牛魔王必試嘅 【Steak Bar】石燒店面以型格黑色作裝修設計 餐牌提供多款定食套餐 配有前菜、沙律🥗及灑上飯素嘅飯🍚今次點咗: 🥩吉列炸牛扒定食 炸至3成熟嘅牛扒外層金黃酥脆 內裏肉質仍然保持粉紅鮮嫩🥰 只需透過石鍋將牛扒煎熟至個人喜好程度 好玩又好味 牛扒肉質腍軟又juicy 口感豐富😋 配上炸香過嘅蒜片加醬汁一同進食 令牛扒味道更富層次 加上白飯面層鋪滿日式拌飯香鬆 食落真係有返咗第二個鄉下🇯🇵嘅感覺😍 呢種食法有彈性得嚟 仲可以最佳溫度品嚐整塊牛扒 當然食得津津有味 呢個定食絕對會係我私心推介 必點之選💯另外重點咗呢個每日限量發售: 🥩頂級板腱牛扒定食 板腱牛扒非常有份量 夠曬厚身 廚師控制火候方面做得唔錯 將牛扒切開一刻入面仍然保持粉紅鮮嫩🥰 睇得出係我哋想要嘅5成熟 板腱牛扒味道較為濃厚  中間會有筋 脂肪含量較低 口感豐富有嚼勁 同時可以食得出牛肉嘅鮮嫩餐廳提供嘅肉類絕對屬食肉獸一族不能錯過嘅選擇 下次會再試吓其他定食
去到登龍街呢間屬牛魔王必試嘅 【Steak Bar】石燒
🥩頂級板腱牛扒定食
睇得出係我哋想要嘅5成熟 板腱牛扒味道較為濃厚
2022-06-06
  • 頂級板腱牛扒定食
Steak Bar👻平時lunch time要搵嘢食今次過到嚟銅鑼灣食下牛扒而家stark bar當然要試吓佢啲牛佢套餐中有跟埋沙律同飯飯上面配埋啲飯素真係一流🤩.🔅吉列炸牛扒 HKD 188每塊牛扒都外脆內軟吉列咗個外皮入邊仲係生生地用佢哋個石板爐可以以自己喜好燒熱佢有得玩又有得食😉🔅頂級板腱牛扒 HKD 215每日限量嘅板腱牛扒佢係牛嘅肩胛部位比較瘦一啲但係牛味都勁香五成熟出到嚟粉粉地咁勁靚店員仲幫手切到一塊塊咁好易入口好貼心嘅服務🥰.整體黎講:石板靚牛 抵食套餐😚.🎈 Steak Bar (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
Steak Bar👻

店員仲幫手切到一塊塊咁好易入口
好貼心嘅服務🥰
整體黎講:
石板靚牛 抵食套餐😚
🎈 Steak Bar (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
2022-06-07 83 瀏覽
登龍街出名是食街, 今晚來食牛迷必到的sᴛᴇᴀᴋ ʙᴀʀ, 黑色的店面帶點型格, 除了主菜、定食還有小食我們點了吉列炸牛扒 套餐已配了前菜、沙律及飯, 飯面有飯素兩個套餐上桌前石爐上有一塊牛油, 店員建議預熱五分鐘後, 將肉每邊煎烤30秒麵衣酥脆金黃、牛肉鮮嫩內裏粉紅, 只需用石爐輕輕燒牛扒兩面便可, 餐廳把牛肉大約炸到三成熟, 可以自行透過石爐, 將牛扒煎到自己喜愛的熟度, 肉味濃郁、非常juicy, 必食推介👍🏻石燒薄切牛肉套餐已配了前菜、沙律及飯可以食同玩, 自己燒又可過下Cooking Mama癮, 薄薄一片油脂分佈又平均, 有牛油香味, 嫩滑有肉汁配飯一流, 飯素令白飯增添風味, 更加開胃有醬汁、蒜鹽及炸蒜片, 配牛肉食味道層次更加豐富飲品🍹柚子梳打/蜜桃梳打有清爽透心涼的感覺餐廳大約只有十一張枱, 環境坐位寬躺, 設有數張卡座, 但燈光比較暗整體不錯, 服務態度親切有禮, 主動介紹餐牌

我們點了
吉列炸牛扒
套餐已配了前菜、沙律及飯, 飯面有飯素

石燒薄切牛肉
套餐已配了前菜、沙律及飯
有醬汁、蒜鹽及炸蒜片, 配牛肉食味道層次更加豐富

飲品🍹
柚子梳打/蜜桃梳打
有清爽透心涼的感覺

整體不錯, 服務態度親切有禮, 主動介紹餐牌
  • 吉列炸牛扒
  • 石燒薄切牛肉
2022-06-07 64 瀏覽
登龍街搵嘢食,見到呢間門面好似幾吸引大大隻字寫住食牛嘅,跟住就入咗去食啦。一入門口,侍應嘅服務態度非常之好,好細心咁樣為我哋講解每一款牛有啲咩唔同,建議你食幾多成熟,同埋每一款牛嘅部位有咩特別嘅口感同埋肉質,淨係聽佢講嘢已經獲益良多,跟住我哋就開始揀嚟食啦。Set F- 吉列炸牛扒 $188一個set入面包含咗柚子醋沙律菜,用嚟開胃簡直一流+飯,飯上面配左啲香餸,咬落去卜卜脆仲有好香嘅肉鬆紫菜味,淨係碗飯都已經唔夠吸引+麻醬凍豆腐,又滑又甜。跟住就係個主菜-吉列炸牛扒,牛扒外層係炸得非常之甘香嘅酥脆,但係塊肉仲係紅色,有自己去調教牛肉嘅熟度,基本上牛肉放喺石板等幾秒就已經可以入口,一啲都唔油膩,牛嘅鮮味都出晒黎,掂下佢附上嘅鹽同埋少少甜既醬汁,更加入味Set D - 頂級板腱牛扒 (每日限量)$215我哋叫咗五成熟,所以我哋見到既肉都係血淋淋,初頭以為食落去會好腥,但咬完落去發覺原來完全冇腥味,而且鮮美多汁,肉質非常軟熟,口感非常嫩滑,因為跟腱位比較多,所以會有少少韌,佢將牛嘅味道發揮到極致,所以每日限量並唔係浪得虛明。🐮Steak Bar銅鑼灣🐮地址:銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈

Set F- 吉列炸牛扒 $188

Set D - 頂級板腱牛扒 (每日限量)$215

🐮Steak Bar銅鑼灣🐮
地址:銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈G/F B舖
2022-05-25
2022-06-07 41 瀏覽
咁岩係銅鑼灣有野做就搵下附近有咩好野食🤤係openrice預約左特定餐牌第二樣有半價啊✨吉列炸牛扒定食 HKD188🥩包飲品🥤前菜沙律🥗同白飯🍚我好鍾意佢係厚切既牛扒食落有口感💗比起秘 我更喜歡佢既厚度同埋有醃蘿蔔解膩👌🏻另外有海鹽同醬汁可以點黎食仲有幾粒蒜片可以換下口味🧄牛扒都重牛味配飯好味😋定食半價招牌牛肉漢堡配薯條 HKD47 🍔🍟個賣相exactly同個sticker一樣樣🤣個汁酸酸地幾開胃但漢堡扒好淋雖然有牛味入口即融既口感怪怪的🤨 不是太推薦收加一服務💡
咁岩係銅鑼灣有野做就搵下附近有咩好野食🤤

入口即融既口感怪怪的🤨 不是太推薦

收加一服務💡
2022-04-09
2022-06-07 23 瀏覽
#📍Steak Bar (銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖)SET B 吉列炸牛扒 $188見到餐牌比佢張相吸引左 上到枱發現份量都幾大份 同埋炸粉唔會整得太厚 店員提醒每邊燒30秒🤭自己控制想食幾成熟 燒完之後好香同埋會滲出肉汁SET D 頂級板腱牛扒 (每日限量) $215見到每日限量又把心一橫叫左 店員建議5成熟 不過同行朋友腸胃唔係太好 選擇左7成熟 不過食落都唔會好靭😋每個餐都會配有前菜、沙律、白飯前菜係酸蘿蔔可以解膩 白飯含有飯素我覺得有少少鹹🤏🏻
#

SET B 吉列炸牛扒 $188

SET D 頂級板腱牛扒 (每日限量) $215

每個餐都會配有前菜、沙律、白飯
前菜係酸蘿蔔可以解膩 白飯含有飯素我覺得有少少鹹🤏🏻

2022-06-07 76 瀏覽
老友 “飛少” 日理萬機搵真銀, 忙到抽筋, 今個月開始放悠長假期, 終於可以約食飯. 其實我覺得佢上咗岸, 唔想撈, 真係令人羨慕.🥰 “飛少” 識飲識食, 上回推介 “火山排骨” 超級好食. 今日推介 Steak Bar, 十分期待. 餐廳主攻牛扒, 包括安格斯西冷, 石燒牛肉等, 而 “吉列牛扒” 係香港少見, 屬鎮店菜式. 上一次食 “吉列牛扒” 係喺吉列專門店 “京都勝牛”.🍽 餐廳設多張2-4人方枱. 餐牌設計簡單. 今日點咗 “吉列炸牛扒”, 同埋 “頂級板腱牛扒”, 配前菜, 沙律, 飯.🍀 沙律, 落咗屈機麻醬, 當然好食.🍙 白飯, 加咗類似芝麻嘅嘢, “飛少” 覺得好食, 我就鍾意普通白飯.🐂 吉列炸牛扒. 吉列效果普通, 但係牛肉夠腍, 每邊 “焫” 幾秒, 味道不俗, 值得推介! 餐廳冇提供日本芥辣, 唯有點醬油.🐂 頂級板腱牛扒. 外型靚仔, 五成熟, 可能太生, 少靭. 決定借 “吉列牛扒” 個煎板煎多兩三秒, 掂喎, 牛肉味出哂嚟. 下次考慮七成熟.🤗 總結: 以牛論牛, Steak Bar 嘅 “吉列牛扒” 可能冇 “京都勝牛” 咁正宗, 但牛肉質素同

🍀 沙律, 落咗屈機麻醬, 當然好食.

頂級板腱牛扒

🤗 總結: 以牛論牛, Steak Bar 嘅 “吉列牛扒” 可能冇 “京都勝牛” 咁正宗, 但牛肉質素同埋整體味道優勝. 餐廳環境唔算逼夾, 服務OK, 地點方便, 用餐氣氛不俗, 值得一試.
頂級板腱牛扒
2022-06-05 69 瀏覽
有日想食石燒牛,就去了位於銅鑼灣嘅steak bar其實有塊鐵板燒下燒下都幾過癮仲可以自己控制肉的煮熟度,好玩又好食🤭▪️吉列和牛扒 每個係每日限量的定食,有飯同沙律個飯仲鋪有滿滿的飯素,非常好送飯🥰和牛件的份量都不少,每件都有脆香嘅吉列邊中間肉質色澤不錯,而且油花分佈平均🥩加上厚度適中,燒後肉質仍然軟嫩同有油脂同個汁好好食😍 食完真係好滿足( ˘ ³˘)♥︎▪️吉列炸蝦🍤& 薯條🍟由於已經飽飽地,所以叫咗兩個小食吉列蝦有5條,好脆🤣 仲有沙律醬可以點波浪紋薯條係我最愛,熱脆的薯條令人好難忍到口食完好guilty因為好熱氣🤭 hahaaa環境都不錯,不會太逼夾而且店員服務態度幾好,會自動幫人refill水Openrice訂位好似仲有優惠下次要試下個吉列炸牛扒2人餐先(•̀ᴗ•́)و
有日想食石燒牛,就去了位於銅鑼灣嘅steak bar
其實有塊鐵板燒下燒下都幾過癮
仲可以自己控制肉的煮熟度,好玩又好食🤭

▪️吉列和牛扒
每個係每日限量的定食,有飯同沙律
個飯仲鋪有滿滿的飯素,非常好送飯🥰
和牛件的份量都不少,每件都有脆香嘅吉列邊
中間肉質色澤不錯,而且油花分佈平均🥩
加上厚度適中,燒後肉質仍然軟嫩同有油脂
同個汁好好食😍 食完真係好滿足( ˘ ³˘)♥︎

▪️吉列炸蝦🍤& 薯條🍟
由於已經飽飽地,所以叫咗兩個小食
吉列蝦有5條,好脆🤣 仲有沙律醬可以點
波浪紋薯條係我最愛,熱脆的薯條令人好難忍到口
食完好guilty因為好熱氣🤭 hahaaa
薯條
吉列炸蝦

環境都不錯,不會太逼夾
而且店員服務態度幾好,會自動幫人refill水
Openrice訂位好似仲有優惠
下次要試下個吉列炸牛扒2人餐先(•̀ᴗ•́)و

薯條
店舖唔大但坐得舒服👍🏻以銅鑼灣地區尼講性價比係好高牛肉質素好靚價錢都好合理☺️(特別係午市仲有免加一添🤭)✨吉列炸牛扒定食✨ $188 🥩set已經跟左飲品沙律白飯同酸蘿蔔白飯好有誠意落左大量飯素😍好滿足😝吉列牛燒完之後外皮好鬆脆無油膩感👍🏻肉質好腍肉味香濃每邊燒10秒都夠哂🔥食入口仲有肉汁架🤤伴碟仲有個燒肉汁同海鹽比你添我覺得唔點已經好好味😋✨頂級板腱牛扒定食✨ $215 🐂呢個話係每日限量供應牛肉比吉列牛更加嫩😍類似平時buffet食燒牛肉嘅口感食落非常juicy🤤點少少🤏🏻海鹽食個牛味好香呀👅我好奇擺左塊落鐵板燒🤣意外地燒完個肉味仲昇華左😂😂😂好味😌👍🏻💕

店舖唔大但坐得舒服👍🏻
以銅鑼灣地區尼講性價比係好高
牛肉質素好靚價錢都好合理☺️
(特別係午市仲有免加一添🤭)

✨吉列炸牛扒定食✨ $188 🥩

意外地燒完個肉味仲昇華左😂😂😂
好味😌👍🏻💕
  • 頂級板腱牛扒定食
2022-06-04 23 瀏覽
一個瘦底普通食量女仔都完全唔飽😓 板腱牛叫咗7成,嚟到係生到出血水😓,好彩仲叫咗個薄切牛肉,所以先有鐵板燒下。薄切牛肉真係好薄,仲要得8塊。成餐計埋切呀燒呀用咗半個鐘,total 400幾蚊埋單,同無食嘢無分別😓隔離個枱遲過我哋十分鐘入場,仲早過我哋埋單走人,都唔知啲好評點嚟😓😓😓 永久blacklist😓
一個瘦底普通食量女仔都完全唔飽😓

薄切牛肉真係好薄,仲要得8塊。
2022-06-04
疫情下都好耐無返鄉下🇯🇵唯有喺香港食多啲日本美食填補返呢個空虛🥲吉列牛係🐻其中一個最愛菜式,知道銅鑼灣「Steak Bar」有石燒吉列牛,約埋朋友即刻去🤪.餐廳主力石燒牛系列,實行「自己的牛自己燒」政策😂 所有牛肉套餐均配有前菜、沙律及飯🍱.🍴吉列炸牛扒套餐💰$188金黃色炸麵包糠包裹着約兩三成熟嘅牛扒🥩石板預先放上牛油,燒咗幾分鐘預熱後再放上吉列牛🔥牛扒「吱吱」嘅燒肉聲配加上牛油嘅香氣,令人立即垂涎三尺🤤稍微燒一下入口,外層酥脆,內裏牛扒肉汁豐富重肉味,帶嚼勁而不韌👍🏻再吃一口味素白飯,絕配❣️套餐亦提供炸蒜片🧄,鍾意蒜香的話記得加埋牛扒一齊食,將味道香氣進一步昇華🤩.🍴石燒薄切牛肉套餐💰$178牛肉油花分佈,輕輕一煎就食得🔥肉質軟嫩冇乜渣,油香味足,加少少鹽調味已經好足夠😚不過燒嗰陣小心啲,可能油份比較多有啲搶火,所以輕輕一燒好啦唔好燒咁耐😝.去到咁上下再食埋跟餐嘅酸蘿蔔,酸酸地化解油膩唔錯😜值得一讚係過火夠晒猛,食到最後都仲係熊熊烈火🔥唔怕食食吓冇火😎.生活中嘅幸福來得好容易,有時簡簡單單食個石板燒牛已經好滿足🥰強烈推薦吉列牛扒,啖啖肉食完滿滿嘅幸福感💯

🍴吉列炸牛扒套餐
💰$188
味素白飯,絕配❣️

🍴石燒薄切牛肉套餐
💰$178

2022-06-03 42 瀏覽
今日去咗銅鑼灣試咗呢間食石燒牛嘅餐廳🥩我地大概兩點半去到餐廳都仲full house😳平日都咁full睇黎真係無黎錯喎😃等咗一陣就有位可以開餐喇💁🏻‍♀️吉烈炸牛扒 Deep Fried Beef Cutlet ($188) 上枱時見到鋪滿牛扒邊嘅麵包糠已炸到金黃色😍中間嘅肉仲係好紅好生,而店員已將牛油放上爐,預熱5分鐘就可以開始燒😊燒咗數分鐘後可以食了😋酥脆嘅外層加埋嫩滑juicy嘅肉質,雙重口感好滿足,點埋佢地附有嘅蒜鹽/燒汁就更加惹味🤩而牛扒上面放有炸過嘅蒜片,香脆到不得了❤️另有灑咗飯素嘅白飯,估唔到連白飯都可以咁滋味唔單調,好有心思🥰石燒薄切牛肉 Stone Grill Beef ($178) 薄切牛肉賣相好吸引❣️睇落新鮮又唔肥👏🏻同吉烈炸牛扒一樣,店員都放咗一小塊牛油上爐,5分鐘就開始燒喇!薄切牛肉好快就熟,咬落肉質焾身柔軟,加上香濃嘅牛味,感覺幸福☺️牛肉份量十足,連同加咗飯素嘅白飯一齊食無可挑剔😋兩個餐都附有雜菜沙律配芝麻醬做前菜,另有好開胃嘅酸蘿蔔粒同有飯素嘅白飯,非常豐富😺加上兩個餐牛肉嘅份量都唔少,完全係大滿足👍🏻其實成個過程都幾好玩😸可以按自己喜好黎控制牛肉熟嘅程度,

吉烈炸牛扒 Deep Fried Beef Cutlet

石燒薄切牛肉 Stone Grill Beef

其實成個過程都幾好玩😸可以按自己喜好黎控制牛肉熟嘅程度,而且店員服務好好,平日黎食又唔洗加一(星期六日公眾假期除外),真心抵食,好值得推介🤗
2022-05-30
5 分鐘 (堂食)
吉烈炸牛扒 Deep Fried Beef Cutlet
石燒薄切牛肉 Stone Grill Beef
  • 石燒薄切牛肉
2022-06-03 19 瀏覽
登龍街可以話係一條美食街 好似食極都仲有新野可以試 🤭 今次想試石燒牛 Steak Bar 可以滿足一下我味蕾👅 六點幾都仲比較早 天都未黑餐廳有成隻牛部分介紹 好吸睛✨點左兩個主食 Set ✨或者大食者可以考慮二人餐/ 特色setSet B 吉列炸牛扒 $188吉列牛都算係近年新興的菜式 走訪好多餐廳菜單上都有得點 不過要燒得好食 一塊好的石燒板好重要❗️店員有提我地要耐心等5分鐘 然後火喉足夠時先落肉燒 🥩結果證明 肉質鮮嫩 熱度亦都鎖住到肉汁 💕Set C 牛舌配薄切牛 $188雙拼選擇最適合有選擇困難症的朋友😌 每款都仲有3-4 塊 同朋友交換食都冇問題👍🏻 牛舌同牛都係薄切 所以火喉要睇緊d! 但口感都唔錯 點埋燒肉汁同鹽巴一流 Overall:味道: 🌕🌕🌕🌕🌗/5賣相:🌕🌕🌕🌕/5CP: 🌕🌕🌕🌕🌘/5

餐廳有成隻牛部分介紹 好吸睛✨

賣相:🌕🌕🌕🌕/5
CP: 🌕🌕🌕🌕🌘/5
2022-05-31
2022-06-01 15 瀏覽
✨吉列炸牛扒上枱一成熟左右 再自行煮到自己想要嘅熟度炸牛扒 吉列炸皮夠薄 鬆脆肉質結實 口感軟嫩 有肉汁 跟餐配有飯 沙律 前菜飯 軟硬適中加咗飯素 更味道口感豐富沙律 加咗胡麻醬 幾香 食落清爽前菜 醃蘿蔔 清新開胃✨頂級板腱牛扒板腱牛扒 幾厚肉 份量唔少 點咗五成熟 熟度啱啱好肉質結實 口感鮮嫩 有咬口跟餐一樣有配有飯 沙律 前菜食物唔錯 份量足環境正常 地方唔算大 但都坐得舒服服務唔錯 店員都有主動介紹餐牌食物價錢合理 以地區食物同份量來講算係唔錯
✨吉列炸牛扒

環境正常 地方唔算大 但都坐得舒服
服務唔錯 店員都有主動介紹餐牌食物
價錢合理 以地區食物同份量來講算係唔錯
2022-05-29 97 瀏覽
頂級板腱牛扒定食($215)見menu寫住每日限量,所以心郁郁叫咗黎食,order時可以揀埋要幾成熟,我哋叫五成熟🍳牛扒原塊上場,切開一半已經見到好粉嫩,食落feel到有少少嚼勁,食落都Juicy😋餐廳配埋燒汁同鹽,個人prefer鹽多過燒汁,因為燒汁偏重口咗少少🤏吉列炸牛扒定食($188)一場黎到冇理由唔叫吉列炸牛扒食,外皮夠脆口,肉質夠Juicy同嫩口,食落亦都唔會因為油炸而覺得heavy🧚🏼‍♀️配埋牛油同蒜香🧄,一上枱已經好香,食落口感亦都幾豐富👍🏻兩個定食都配一個前菜,沙律🥗同飯🍚前菜係酸蘿蔔,食落幾開胃,而白飯幾軟糯,配埋飯素食,冇得輸💯Extra Comment🖍•午市有做二人同行,第二位半價優惠,咁會好抵食🤑
頂級板腱牛扒定食($215)

吉列炸牛扒定食($188)

兩個定食都配一個前菜,沙律🥗同飯🍚

Extra Comment🖍
•午市有做二人同行,第二位半價優惠,咁會好抵食🤑
吉列炸牛扒定食
吉列炸牛扒定食