2018-03-02 410 瀏覽
依間一向出名抹茶,但我鍾情佢地既牛奶雪糕~但今日就試下新推出既士多啤梨啦雪糕都幾重奶味~配上假甜味既士多啤梨粉雖然唔係特別出色,士多啤梨味都無乜…但成杯野粉嫩粉嫩,見到都開心~好唔好食都唔重要啦
雪糕都幾重奶味~配上假甜味既士多啤梨粉
士多啤梨雪糕

2017-01-16
士多啤梨雪糕
生活很不容易. 要甜一下, 為自己加加油. 路過Sweets House Cha Cha, 見這客士多啤梨北海道牛奶軟雪糕挺吸引的, 就試試看.士多啤梨北海道牛奶軟雪糕 $40: 8.5分, 是期間限定的出品, 以法國士多啤梨蓉, 再加上日本士多啤梨粉.北海道牛奶軟雪糕還是高水準, 質感很香滑, 很重奶香, 沒有冰感, 內裡帶法國士多啤梨蓉, 很甜美, 為軟雪糕添上甜美. 面層的是日本士多啤梨粉, 帶來兩種不同的層次. 那究竟法國跟日本的出品, 那個比較優勝? 我還是喜歡日本士多啤梨呢.Sweets House Cha Cha期間限定的士多啤梨北海道牛奶軟雪糕, 是法國士多啤梨蓉, 日本士多啤梨粉, 加上北海道牛奶軟雪糕, 帶鮮甜的士多啤梨味道, 是甜美的配搭. 路是難走, 吃甜過後, 繼續走吧.
2018-02-18 232 瀏覽
$38講到濃郁嘅抹茶雪糕 唔係Via Tokyo就係Sweets House Cha Cha 💁🏻‍♀️呢個雪糕一入口就食到好濃嘅抹茶味 之後仲會有回甘 作為一個抹茶控 對呢個雪糕係非常滿意 另外佢嘅質感好厚實同creamy 雖然個人嚟講比較鍾意啲帶有冰感嘅雪糕 整體嚟講我覺得呢個雪糕係物超所值的 鍾意抹茶嘅朋友記得試下 👅
[宇治抹茶] $38
呢個雪糕一入口就食到好濃嘅抹茶味 之後仲會有回甘
作為一個抹茶控 對呢個雪糕係非常滿意
2018-02-07 307 瀏覽
❤️Winter Sweet Treat🍵🍦❤️回歸我的top 3 ‼️Sweet house Cha Cha 🍵🍦😍等朋友間緊係食返一杯頂癮先🤤🤤👉🏻雪糕🍦回復水準了‼️👍🏻👍🏻🈵㊗️👉🏻睇個紐紋都完全感到好厚實🤤一食落去就好感動了❣️「好正呀!」💕so rich matcha 👉🏻真抹茶味,奶味、抹茶比例、甜度亦好,今次抹茶🍵味重出左‼️🤩👉🏻個cone 都夠脆,不過就好似甜左點🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️結論:果然是我心中的Top 3 ❣️❣️🍵🍦叫我如何可以戒掉它😭😭😭------👉🏻💰$38一杯+ 大判燒就$49🉐Of course 加啦‼️背景就是🤣🤣咁樣性價比更高❣️

👉🏻雪糕🍦回復水準了‼️👍🏻👍🏻🈵㊗️

Of course 加啦‼️背景就是🤣🤣
咁樣性價比更高❣️
Matcha  Ice  Cream🍵🍦
2018-01-31 270 瀏覽
在寒冷天氣下,早上當然想吃個熱騰騰的早餐中,而我也不例外吧,所以去了sweets house cha cha買個新鮮即製的大判燒,今次我也買到一直想吃的蕃薯口味,之前每次去買也賣光光,所以嚐不到呢。臨近新年的關係,大判燒也換上新裝,換上蓋有大吉,金元寶和炮杖的圖案,滿有節日的氣息。我所期待的蕃薯大判燒果然沒令我失望,鬆軟的外層包覆香甜綿密的蕃薯蓉,全是天然的甜美,能在天寒地凍下吃上暖烘烘的大判燒真幸福。

2018-01-15 270 瀏覽
草莓🍓季節Cha Cha 又有限定喇!士多啤梨北海道牛奶軟雪糕,加上士多啤梨粉及法國士多啤梨蓉,香香甜甜,好味。其實Cha Cha 係每個不同季節都有不同水果口味,我記得上次係食桃味軟雪糕,桃🍑味香,雪糕滑,好味
草莓🍓季節
Cha Cha 又有限定喇!
2018-01-09
外賣自取
$40 (其他)
2017-12-30 235 瀏覽
以為過左Halloween會冇左南瓜雪糕點知仲有喎 就決定放棄抺茶啦😏係幾好味既 不過唔似南瓜我覺得似栗子多啲點解有個燒餅呢🤔因為個cashier話加$1可以買一個唔係唔食下化 抹茶吉士好食👍🏻可惜個皮有啲濕 漿漿地😅
以為過左Halloween會冇左南瓜雪糕
因為個cashier話加$1可以買一個
唔係唔食下化 抹茶吉士好食👍🏻
可惜個皮有啲濕 漿漿地😅
2017-12-26 173 瀏覽
The matcha soft serve and smoothie has a very strong matcha flavour and results in a more bitter taste than I am used to. It may be best paired with the oobanyaki or the cream puffs.

2017-12-06 284 瀏覽
呢篇食評黎得有啲遲。同事們經常都推介呢間雪糕店,難得有日偷得浮生半日閒,就試同朋友試左。無影到個order list, 如果雪糕黎計係大約三十零蚊左右。當然期間限定就會貴啲。焙茶賣曬,所以我叫左一個原味~北海道牛奶雪糕望落去相當普通,好似同雪糕車賣既樣差唔多。 但其實食落都唔錯,好重牛奶味亦都好滑,份量都充足,但就無得揀杯定筒。唔錯唔錯另外,叫左個期間限定蜜瓜味,蜜瓜味好夾個牛奶,都好滑,但個價錢就貴十蚊。總括黎講,性價比一般 久唔久食下就夠喇
呢篇食評黎得有啲遲。

焙茶賣曬,所以我叫左一個原味~北海道牛奶雪糕

唔錯唔錯

總括黎講,性價比一般 久唔久食下就夠喇
2017-11-19 426 瀏覽
今日同同事行尖沙咀時覺得餓餓地既時候就發現左City Super入面有間賣大判燒嘅鋪頭,咁我哋兩個就二話不說即刻揀翻件黎買,因為佢哋而家做緊$32兩件嘅優惠。咁其實呢間鋪頭唔係淨係賣大判燒,佢哋仲有賣泡芙架!我同事就揀咗件原味吉士大判燒,而我就揀咗抹茶紅豆大判燒!當我買完之後,拎上手件大判燒仲係熱辣辣嘅,食落超級軟綿綿,雖然佢嘅抹茶味唔係好出,但係你都會食到淡淡的抹茶味道,配埋入面甜甜地既紅豆餡,真係非常好食,簡直令我停唔到口呀!

我同事就揀咗件原味吉士大判燒,而我就揀咗抹茶紅豆大判燒!

• 抹茶紅豆大判燒
2017-10-28 324 瀏覽
個人覺得比via tokyo雪糕份量更多更有茶味,38蚊大大杯食到飽雪糕唔太甜有回甘,抹茶味雖然唔係超級濃但都算唔錯叫杯係因為唔想食cone食到飽哂下次會試下南瓜味

雪糕唔太甜有回甘,抹茶味雖然唔係超級濃但都算唔錯
叫杯係因為唔想食cone食到飽哂
下次會試下南瓜味
2017-10-03 353 瀏覽
今日行過海港城,經過港威商場係citySuper個food court 食完野之後,係隔離就有呢間cha cha 食綠茶雪糕。女仔食完野就當然想食少少甜品滿足下自己嘅甜品胃。所以就即刻買咗個超軟綠茶軟雪糕沙冰試吓。其實價錢都唔平,配埋大判燒$48一set。綠茶軟雪糕真係好滑,好香濃,好creamy奶香味嘅感覺。沙冰就正正常常,冇咩大特別。如果下次再試,我會淨係食佢個軟雪糕就足夠了。另外個吉士大判燒味道都唔錯,好鬆軟。蛋香味都幾重,如果平時行過商場,以佢作為一個小食都幾好。

2017-09-15 448 瀏覽
下晝同客開完個會,好肚餓,又未夠鐘晚飯,食少少嘢醫肚先... 好彩附近有個food court,食少少至啱...未入到food court 已經見到泡芙店,仲有雪糕同燒餅賣添...因為以行前試過啲太甜嘅燒餅,已經好耐無食過喇...但見呢個燒餅,有原粒栗子做餡料,仲印有中秋白兔公仔,就試下啦... 嘩... 一啖咬落去,皮脆內軟,紅豆餡淡淡少甜,包住原粒栗子,食出4個層次來... yummy~有我響日本福岡街頭食過嘅櫻花燒餅嘅感受,超回味~

有我響日本福岡街頭食過嘅櫻花燒餅嘅感受,超回味~
2017-09-15
3 分鐘 (外賣自取)
  • 紅豆栗子大判燒
2017-09-14 348 瀏覽
見到網上介紹新出左蜜瓜味軟雪糕,咁岩去尖沙咀食飯就順便去試埋~~餐牌平時食開既綠茶味只係$38,呢款蜜瓜軟雪糕要$48,如果揀雪糕窩夫更要$75,太貴了~~思前想後淨係要一個雪糕筒日本赤肉蜜瓜軟雪糕  $48蜜瓜味 幾香濃,質感軟滑細膩,冰感唔重,而且都好大杯,可能因為價錢關係,見到好多人都係揀番綠茶味~ 正當我一味點頭話好食時,朋友話:「同我細個食一大筒蜜瓜味雀巢雪糕有咩分別~~」但我覺得真係係滑啲同香啲架囉

餐牌

日本赤肉蜜瓜軟雪糕  $48

但我覺得真係係滑啲同香啲架囉

2017-09-11 232 瀏覽
星期日去左尖沙咀行街,由中午行到夜晚,又攰又熱,經過citysuper見到好多人食雪糕,即刻過去睇睇先。有綠茶雪糕、牛奶雪糕,仲有好多唔同款式,又有飲品,沙冰等等,款款都想試,好難揀呀!見到身邊唔少人揀綠茶雪糕,既然第一次試,一於就叫最多人食既綠茶雪糕啦!買完飛之後,職員會即刻準備,話咁快就食得喇!即刻試下先,綠茶味好濃,雪糕又香又滑,而且味道唔會太甜,好好食呀!$38唔算好平,但又唔係好貴,值得一試
有綠茶雪糕、牛奶雪糕,仲有好多唔同款式,
又有飲品,沙冰等等,款款都想試,好難揀呀!
見到身邊唔少人揀綠茶雪糕,
既然第一次試,一於就叫最多人食既綠茶雪糕啦!

買完飛之後,職員會即刻準備,話咁快就食得喇!
$38唔算好平,但又唔係好貴,值得一試
3 分鐘 (堂食)