抹茶吉士紅豆大判燒 $18💚即叫即製,拿上手燙手的感覺很幸福😍💕💚因為人客太多,尖沙咀地帶嘛,一製好沒有給大判燒涼下就給客人😳握上去就是軟軟的😣💚皮是用抹茶漿製成,咬下去有抹茶味,稍有回甘💚紅豆是一粒粒的質感,天然甜味~吉士反而沒什麼驚喜💁🏼不太甜就是了💚整體而言沒大驚喜,普通💁🏼$18來說有點不值,寧願吃車輪餅小姐🤤不過該店還有特別的口味,例如漢堡排番茄什麼的😂也是$20,大家有興趣不妨一試❣️-✨評分✨😋味道: 3/5⭐️食物美觀: 3.5/5👻服務: 3/5⛲️環境: 3.5/5💰價格(越高越貴): 3/5🐷再食可能: 2/5總分: 3/5-📍Cha Cha地址: 尖沙咀海港城3樓 CitySuper外
抹茶紅豆大判燒

抹茶吉士紅豆大判燒 $18
💚即叫即製,拿上手燙手的感覺很幸福😍💕
💚皮是用抹茶漿製成,咬下去有抹茶味,稍有回甘
✨評分✨
總分: 3/5
📍Cha Cha
地址: 尖沙咀海港城3樓 CitySuper外
2018-11-04 171 瀏覽
⚫黑芝麻雪糕配醬油丸子+紅豆$65⚫希望呢個萬聖節限定冇咁快完真心好好味😭😭😭芝麻濃香帶微澀 真的類似天然芝麻醬的感覺🙊雪糕口感亦很厚和企身 面頭仲有芝麻醬👏醬油丸子好煙韌有糯米香🍡紅豆就偏甜 但幸好整個甜度都很低 會想再吃💃💃
⚫黑芝麻雪糕配醬油丸子+紅豆$65⚫
希望呢個萬聖節限定冇咁快完
真心好好味😭😭😭
芝麻濃香帶微澀 真的類似天然芝麻醬的感覺🙊
雪糕口感亦很厚和企身 面頭仲有芝麻醬👏
醬油丸子好煙韌有糯米香🍡
紅豆就偏甜 但幸好整個甜度都很低 會想再吃💃💃

2018-10-09 231 瀏覽
✏️黑芝麻大判燒 ($16)見到有呢隻限定味 諗都唔諗即叫🤩個餡好濃黑芝麻味 同時帶吉士忌廉香 入口好滑 唔係好甜 好正呀🖤齋計個餡係好正 不過今次個大判燒唔知係未烘夠定點 個皮勁淋 同以往一路嘅水準好大差別😦我估佢係一時失手...掛🤥
✏️黑芝麻大判燒 ($16)

見到有呢隻限定味 諗都唔諗即叫🤩
星期六下午在 Harbour City 同朋友參觀化妝品牌展覽, 順便隨處逛逛。 被 cha cha sweet house food display 吸引著好精緻大判燒,有七款口味。 🌸外皮有兩款: 綠茶和蛋香原味🌸餡料有七款:抹茶吉士、紅豆、抹茶吉士配紅豆、原味吉士、蕃薯、白荳蓉、紅豆配原粒栗子🌰我選了紅豆配原粒栗子🌰 見是中秋精選🐇外形好似月餅栗子好似月餅中蛋黃配京都宇治抹茶;買時大判燒到手暖暖的👍🏻👍🏻👍🏻 餡料分佈平均。以尖沙咀大型商場小吃,$18 一個大判燒算合理。

大判燒

好精緻大判燒,有七款口味。

🌸外皮有兩款: 綠茶和蛋香原味

我選了紅豆配原粒栗子🌰 見是中秋精選🐇

2018-09-22
5 分鐘 (堂食)
下午茶
大判燒
2018-09-12 294 瀏覽
想試左哩個抺茶吉士大判燒超耐,食完lunch仲肚餓就買黎做飯後甜品。買果陣店員話個大判燒係熱既,但其實佢已經整好左放係到,係你買果陣加熱幾秒鐘,所以拎上手只係微熱。唔係即叫即整,加上得微熱,有啲失望,味道一定唔及即叫即整好食。大判燒表皮唔會好濕潤,不過亦未至於好乾,口感帶些少煙韌。表皮雖然係綠色,但完全冇抺茶味,亦冇蛋香。抺茶吉士餡好少,要咬到第二、三啖先食到。餡料既味道幾好,抺茶帶點回甘又唔會苦澀,甜度亦調得啱啱好,冇過甜。抺茶吉士餡既質地厚實有質感,唔係流質果種,食落有滿足感。不過吉士味就唔太出,比抺茶既回甘蓋過。唔知係咪期望過高,食落就大失所望。大判燒既抺茶吉士餡味道唔差,但份量偏少,唔似日本食果啲爆餡。表皮唔夠濕潤令大判燒失色。整體而言,不過不失,試一次就夠了。

抺茶吉士大判燒

整體而言,不過不失,試一次就夠了。
2018-08-15 567 瀏覽
離開香港將近一年了,原以為自己回港會有點不適應,想不到一回來那一切熟悉的感覺都回來了!是日來到之前工作經常出沒的海港城,Sweet house cha cha可謂我在香港心水抹茶🍵甜品的Number 2 😊 但今次沒有點抹茶雪糕,而是抹茶泡芙!曲奇皮外層鬆軟,稍微冰冷的泡芙正適合為這炎熱的天氣降溫,抹茶吉士味道濃厚卻不苦澀,吃完後那陣抹茶香味仍久久留在口中。😋😋香港果然是美食天堂,就簡簡單單吃一個抹茶泡芙已經覺得自己很幸福了!😊

抹茶泡芙

2018-08-14
抹茶泡芙
2018-08-08 252 瀏覽
係cookedDeli食野比錢送左張coupon 見18蚊就試下 18蚊既size會細d 不過真係好好食 抹茶味好濃 由於真係好好食 未影相忍唔住食左兩啖 右邊就係未食既size 依加有白桃味 不過無做試食價 下次再黎試
2018-07-26
5 分鐘 (堂食)
用餐優惠
優惠券
  • 抹茶雪糕
2018-08-05 238 瀏覽
香港呢幾年開左好多間日本過江龍綠茶店,食過幾間似終鍾情於chacha 嘅綠茶產品,每次經過都想食佢嘅綠茶牛奶雪糕,但見呢派喉嚨痛,唯有食其他綠茶熱食頂頂癮。Chacha 除左雪糕、大判燒,仲有泡芺、飲品等選擇,今期新推出鹹食大判燒,揾日要試下佢個章魚燒同芝士漢堡牛肉先得!今次叫左抺茶熱飲大判燒套餐~由於病嘅關係,罕有地叫了熱飲。一杯飲品好無飲,材料足唔足,試熱飲便知龍與鳳。綠茶杯身用了防燙物料,感覺很貼心~打開蓋逐小飲都感到非常熱盪,綠茶味甘濃,一開始飲有些甜味,但慢慢就有甘苦嘅味道滲出,整個口腔都是濃濃嘅抺茶味,回甘一絕!另外叫了抺茶吉士紅豆大判燒,啱唒我呢啲想食紅豆又想食吉士嘅人~大判燒可能已經整定嘅關係,唔係好熱只係微暖,好在外皮仍然鬆軟,一咬就見到內餡非常綿密,抺茶味大判燒同紅豆好襯,加埋吉士非常滿足!本來以為飲左啖抺茶,會蓋過大判燒嘅味道,但食落又覺得好夾,一苦一甜好好味,如果熱啲就滿分啦!

抺茶熱飲

抺茶吉士紅豆大判燒

抺茶熱飲
抺茶吉士紅豆大判燒
2018-07-19 265 瀏覽
呢期做緊限定桃味產品,試食好期待....點知,只係粉紅色外表,一點桃味都冇..好似食緊雲呢嗱味,有被騙感,不值48元,早知食回綠茶味,希望佢marketing在推每樣新野前試食一下
2018-07-12 231 瀏覽
之前聽教友推介過的蜜瓜雪糕;這天有緣經過,本掃街狂魔即買了一個來試。原來蜜瓜雪糕的真名是叫做「赤肉蜜瓜味軟雪糕」,瓜肉的顏色並非赤色,反而似是哈蜜瓜的色調。味道很柔和,質感軟滑得來好綿好細嫩,好像吃著軟雪糕,卻又不會流於水狀般,夠挺身。蜜瓜的鮮香清甜乃當中的神韻,使人吃到欲罷不能!雪糕仍帶有濃滑的奶油味,完全是幸福的滋味!脆筒不怎麼樣,起碼夠脆而不太厚,不會過硬。這個雪糕的甜度適中,吃完不會十分口渴,是消暑的妙品。

赤肉蜜瓜軟雪糕
這個雪糕的甜度適中,吃完不會十分口渴,是消暑的妙品。
下午茶
赤肉蜜瓜軟雪糕
2018-06-13 326 瀏覽
想食佢好耐了😍雖然本身唔係抹茶愛好者,但都一直想試吓Cha Cha嘅紅豆抹茶大判燒🙈.唔知平時會唔會買到即整㗎呢?可能我夜去,所以係買現成整好咗嗰啲🙈店員會幫你拎去鐵板上稍稍翻熱番,所以大判燒拎到手係暖嘅🙆🏻‍♀️.紅豆抹茶大判燒可以揀有吉士或者冇吉士的,感覺有吉士會冇咁乾😛兩件32蚊,師奶格嘅我就算同行朋友話唔食,我都要買兩件😂另一件拎番屋企俾屋企人食😂😂其實一件16蚊都有少少貴,雖然都幾好食🙈如果買到即整嘅就更好啦!拎番屋企嗰件我用焗爐翻熱,但睇屋企人個反應,睇嚟麻麻地🤭呢啲嘢都係要即買即整即食最好🙈
想食佢好耐了😍

唔知平時會唔會買到即整㗎呢?
可能我夜去,所以係買現成整好咗嗰啲🙈
紅豆抹茶吉士大判燒
紅豆抹茶吉士大判燒
2018-05-31 242 瀏覽
自從上年夏天無意經過 sweet house cha cha 見到有赤肉蜜瓜軟雪糕,就抱住試一試的心態。點知食過就愛上,味道唔假,清新。因為係季節限定,所以只係食咗幾次就無啦。今日經過citysuper ,竟然又見返,當然係即刻食。味道無變,食食下先記得無影相。太耐無食,所以encore再2杯
今日經過citysuper ,竟然又見返,當然係即刻食。
外賣自取
2018-05-27 183 瀏覽
經過sweet house chacha聞到陣陣香味又忍唔住買番個抺茶紅豆大判燒黎食見佢岩岩整好夠晒熱唔洗擔心放得耐淋晒裡面既抺茶吉士醬加埋紅豆大啖大啖食享受啲抺茶吉士醬黏實喺口既感覺🤤🤤好食!
經過sweet house chacha
好食!
外賣自取
  • 抹茶紅豆大判燒
2018-05-21 220 瀏覽
今晚7:00pm就食完晚飯,就破例食一個雪糕窩夫!對住menu掙扎咗一陣,都係點了特濃抺茶。抺茶雪糕上仲插了一枝膠管裝著濃濃抺茶漿,配料有6粒抺茶啫喱,雪糕份量一個人食,入口即溶,抺茶味道十足,口感又滑,而奶味足夠但不會蓋過抺茶味!絕對係我吃過坊間最濃味嘅抺茶雪糕!加埋綠茶漿,絕對是畫龍點睛
今晚7:00pm就食完晚飯,就破例食一個雪糕窩夫!

對住menu掙扎咗一陣,都係點了特濃抺茶。
加埋綠茶漿,絕對是畫龍點睛
特濃抺茶
2018-05-20
5 分鐘 (外賣自取)
特濃抺茶
  • 抹茶雪糕
2018-04-06 393 瀏覽
《Sweets House Cha Cha》📍尖沙咀廣東道17號海港城3樓city'super內———————————————🔹抹茶吉士大判燒($18)抹茶與吉士共冶一爐💕Perfect match💃🏻熱騰騰♨超多吉士 大滿足☺8/10-🔹芝士火腿大判燒($16) 2/10🤬垃圾!厚粉!凍冰冰!內裏成個糊仔咁,得少少少少少芝士咸香,火腿少到失曬蹤。唔知放左幾耐🤷🏻‍♀2/10-🔻結論:抹茶🍵店賣番抹茶同吉士算唔好搞咁多野😪———————————————ByZ instagram: 90sfoodieshare #食在尖沙咀
《Sweets House Cha Cha》
📍尖沙咀廣東道17號海港城3樓city'super內
———————————————
🔹抹茶吉士大判燒($18)
抹茶與吉士共冶一爐💕Perfect match💃🏻
熱騰騰♨超多吉士 大滿足☺
8/10

🔹芝士火腿大判燒($16) 2/10
🤬垃圾!厚粉!凍冰冰!
2/10
🔻結論: