好耐無食過大判燒啦行過Cutysuper見到有又忍唔住買咗兩個嚟食好耐以前得吉士同紅豆味估唔到而家愈出愈多味有抹茶吉士 抹茶紅豆 蕃薯 原粒栗子紅豆連鹹食都都有三款-章魚燒 千島醬香腸 芝士牛肉漢堡今次我就買咗一款鹹同一款甜!🥧千島醬香腸覺得呢個味好特別好少見到千島醬會加香腸通常都係配海鮮不過啲料唔算多 食咗兩三啖都未食到啲料味道就普普通通🥧吉士 我一直都好鍾意食佢嘅吉士吉士料夠多 食落唔會太甜因為我放咗一陣先食雖然佢唔熱 又唔脆 仲係好鬆軟 唔會硬晒 正呀
好耐無食過大判燒啦
行過Cutysuper見到有又忍唔住買咗兩個嚟食
好耐以前得吉士同紅豆味
估唔到而家愈出愈多味
有抹茶吉士 抹茶紅豆 蕃薯 原粒栗子紅豆
連鹹食都都有三款-章魚燒 千島醬香腸 芝士牛肉漢堡
今次我就買咗一款鹹同一款甜!

🥧千島醬香腸

因為我放咗一陣先食
雖然佢唔熱 又唔脆
仲係好鬆軟 唔會硬晒 正呀
2021-07-08
2 分鐘 (外賣自取)
2021-06-16 256 瀏覽
在City Super逛街見到有期間限定的日本赤肉蜜瓜軟雪糕,立即心郁郁想試。一直對蜜瓜雪糕有個情意結,事源當初去北海道旅行的時候見到但沒吃到,之後就持續對蜜瓜雪糕念念不忘。在這個不能外遊的時間,就更加有感觸。HK45的價錢不算便宜,但買來的實物和宣傳圖片很一致了。橙黃色的軟雪糕看起來很誘人,口感軟滑,蜜瓜味都幾突出,甜度剛剛好,不會令人覺得膩,脆筒也很脆口,吃完之後香甜的味道仍久久留存在口腔內,不錯不錯。
在這個不能外遊的時間,就更加有感觸。
HK45的價錢不算便宜,但買來的實物和宣傳圖片很一致了。

Their melon ice-cream looked really attractive and I decided to order one. I tried the melon first. Despite it was juicy, it was not sweet enough. The sweetness was of course further dampened when I ate it with the ice-cream. I think you can skip the melon and just simply order the icecream.
2021-06-03
2021-04-26 236 瀏覽
到時代廣場,經過log on, 就想到裏面嘅Cha Cha, 因為我好鍾意食呢個牌子嘅雪糕,而佢哋每一個時期都會出現全新口味,每次我都會試下。 之前有出哈蜜瓜、360牛奶、巨峰提子、而今次就出咗栗子味。個人來説,我係一個粟子狂,最鍾意食栗子。 所以我二話不説,就買咗杯栗子加威化餅底雪糕去品嘗一下🍦。雪糕上有原粒大的粟子,濃濃的粟子味道,甜味適中,不太這,亦不太更的雪糕。雪糕上面還加上香滑的忌廉。 真係好味道!🙌🏻👍🏻🤩
2020-09-16
2020-11-22 482 瀏覽
一向好鐘意食日式小食,如車輪餅!最易見到就係CHA CHA,去開既地方都見到!依家係栗子季節,就試下紅豆栗子車輪餅,今次做推廣,加$25就多個栗子雪糕。車輪餅餅皮軟熟有麵粉香,入面紅豆唔太甜,但栗子就差少少,唔太香同唔太融合,但唔係食既。栗子雪糕,無淨雪糕,無配料架下,但可以食到純粹既栗子味道同雪糕既滑。我好鐘意食佢地以前個款粟米火腿車輸餅,可惜無左。

一向好鐘意食日式小食,如車輪餅!
最易見到就係CHA CHA,去開既地方都見到!

我好鐘意食佢地以前個款粟米火腿車輸餅,可惜無左。
2020-11-07
2020-07-13 547 瀏覽
位於city’super,有多種口味大判燒,雪糕甜品賣。依加優惠,買2個大判燒,送一杯綠茶飲品。之前食開佢期間限定焙茶味,之後間唔中都有黎幫襯其他味。.🔸章魚燒味大判燒 ($18)分數: (6.6/10)鹹味大判燒,皮厚度適中,入面真係食到章魚,沙律醬,燒汁,木魚絲。.🔸白桃大判燒($18)分數: (6.3/10)期間限定,甜味,白桃味泥茸,不過個人覺得大判燒同白桃味唔算十分夾。.🔸熱綠茶依加做promote,本身以為就咁一杯熱綠茶,原來用甜甜地既綠茶粉沖出黎。
位於city’super,有多種口味大判燒,雪糕甜品賣。
依加優惠,買2個大判燒,送一杯綠茶飲品。
之前食開佢期間限定焙茶味,之後間唔中都有黎幫襯其他味。

🔸章魚燒味大判燒 ($18)
分數: (6.6/10)
鹹味大判燒,皮厚度適中,
入面真係食到章魚,沙律醬,燒汁,木魚絲。
章魚燒大判燒

🔸白桃大判燒($18)
分數: (6.3/10)
期間限定,甜味,白桃味泥茸,
不過個人覺得大判燒同白桃味唔算十分夾。
白桃大判燒

🔸熱綠茶
依加做promote,本身以為就咁一杯熱綠茶,
原來用甜甜地既綠茶粉沖出黎。
熱綠茶
2020-07-06
章魚燒大判燒
熱綠茶
2020-06-20 388 瀏覽
特濃抹茶軟雪糕🍦$50⠀雖然喺citysuper入面 ⠀但係陣抹茶味唔係開玩笑⠀我嗌呢個仲有跟埋抹茶醬加抹茶粉⠀成件事更加啱我呢個抹茶狂迷🤪⠀佢個雪糕質地好smooth 好creamy ⠀食得出係有好多奶🍼⠀而唔係「水感雪糕」🤩⠀⠀唯一可以改善嘅係佢嘅waffle ⠀可以再脆啲⠀同埋啲葛餅嘅抹茶味可以再濃啲⠀唔知係咪我對抹茶嘅要求太高🙈🙈⠀唔苦唔開心😂 ⠀⠀佢仲有賣唔同味嘅大判燒同牛奶/士多啤梨雪糕 🍓 ⠀⠀

特濃抹茶軟雪糕🍦$50

唔苦唔開心😂 ⠀

佢仲有賣唔同味嘅大判燒同牛奶/士多啤梨雪糕 🍓 ⠀

• 特濃抹茶軟雪糕
2020-04-28 458 瀏覽
📍銅鑼灣 Time Square📍...原來sweets house CHA CHA 都已經2008年開到今年2020年都12年了, sweet house cha cha 唔係黎自日本, 但睇返背景, 佢都用料都會係日本京都宇治既上等抹茶製作而成😍😍...📍王牌綠茶雪糕💰HKD 38.00📌味道 7.2 / 10分綠茶味十分濃, 味道唔會過甜, 而且綠茶雪糕質地極之傑身, 外間唔多雪糕店做到呢個質地!!😯✔️✔️✔️每一淡都有好滿足既感覺, 另外好值得讚佢雪糕筒, 因為比外邊一般雪糕店既厚身好多同好脆口, 雪糕加雪糕筒兩者口感加埋十分好👏🏻👏🏻個人比較中意水身小小既雪糕, 食完成個都真係好滯好飽!🤭😂😂..———————————————————————.📌環境:6.5/10分 ( take away)📌Outdoor area is not available 📌不可帶寵物黎餐廳🐶📌不要加1.———————————————————————.- 高水平- 中上水平- 正常和中上水平之間✔️- 正常水平, 路過可試- 我好爭扎 LOL- 唔使試.———————————————————————-
📍銅鑼灣 Time Square📍
📍王牌綠茶雪糕
💰HKD 38.00
📌味道 7.2 / 10分
———————————————————————
📌環境:6.5/10分 ( take away)
📌不可帶寵物黎餐廳🐶
📌不要加1
———————————————————————
- 高水平
- 中上水平
- 正常和中上水平之間✔️
- 正常水平, 路過可試
- 我好爭扎 LOL
- 唔使試
———————————————————————-
2020-03-28 388 瀏覽
行開時代廣場攞法式焦糖燉蛋時,見到呢間雪糕甜點店,醒起有會員生日禮物送2個大判燒或一杯雪糕。在店前睇見好多選擇,終於決定揀大判燒。而大判燒也十分多口味可以揀:紅豆、蕃薯、吉士、抹茶紅豆、抹茶吉士、抹茶吉士紅豆、千島醬香腸、章魚燒、芝士牛肉漢堡。最後3款不知是否咸點呢......揀選傳統的抹茶紅豆和蕃薯口味。抹茶紅豆大判燒,拎到返屋企已經凍了,餅皮仍然鬆軟,淡淡綠茶香伴隨清甜紅豆餡,又幾好食,如果熱食應該更好吧。蕃薯大判燒,同樣可能是溫度已經冷掉,外皮是鬆軟的,蕃薯味卻沒有很香甜,有點失望......有機會再試試他們家的雪糕。
行開時代廣場攞法式焦糖燉蛋時,見到呢間雪糕甜點店,
醒起有會員生日禮物送2個大判燒或一杯雪糕。
在店前睇見好多選擇,終於決定揀大判燒。
最後3款不知是否咸點呢......
揀選傳統的抹茶紅豆和蕃薯口味。
有機會再試試他們家的雪糕。

2020-03-12
下午茶
慶祝紀念
生日
用餐優惠
優惠券
2019-12-12 403 瀏覽
前日行過City Super 諗住買聖誕禮物 揀好晒買咩送俾人之後 見有啲肚餓同埋都要獎勵下自己架嘛🙈於是就被呢間店嘅香味吸引左嚟🙈一去到就見到好多燒緊嘅大判燒等緊人食佢 於是我就幫下佢啦🥰呢度嘅大盤燒有好多種唔同口味 二最受歡迎嘅應該係綠茶紅豆同埋吉士味!而我個人來講本身比較鍾意食吉士原味 所以一於買返個試吓先🙈•吉士大判燒🥯•-店員幫我新鮮燒好就交到我手🤤因為係就嚟聖誕節 所以連大判燒都要搞搞新意思 面頭整個聖誕節樣 幾可愛😂而入邊嘅吉士就相當creamy 又唔會太甜另外外面嘅麵漿就整得都幾鬆軟 不過就略嫌冇乜味但外熱內冷 口感幾好🤤下次行過city super 買野肚餓都可以試下

於是就被呢間店嘅香味吸引左嚟🙈

另外外面嘅麵漿就整得都幾鬆軟 不過就略嫌冇乜味
但外熱內冷 口感幾好🤤

下次行過city super 買野肚餓都可以試下
2019-12-08 219 瀏覽
Fatbrown 簡唔時就會碌下D團購,睇下有無平野執今次系klook 見到sweetschacha有雪糕賣,仲要八蚊枝咁抵,一定要買番張食喇<綠茶牛奶雪糕$8>平時一枝都幾十蚊咖,八蚊枝無理由唔試團購細陣其實都有寫系細枝版,但出到後的效果都㬨一嚇,真系幾細枝下,食兩啖已經食完,唔系好夠喉味道方面,綠茶味唔算太重,雪榚都算幾滑,不過都溶得好快下,影左張相枝雪糕已經唔系好挺身,好彩細細枝好快食完,如果唔系都幾麻煩有團購優惠可以試下,不過唔算特別好食
Fatbrown 簡唔時就會碌下D團購,睇下有無平野執

<綠茶牛奶雪糕$8>
平時一枝都幾十蚊咖,八蚊枝無理由唔試

有團購優惠可以試下,不過唔算特別好食

2019-11-22 295 瀏覽
Sweets House Cha Cha是CitySuper旗下的小食店於香港也開業了很長時間相信大家都未會陌生不是每間分店也有大判燒出售又稱車輪餅、今川燒,是日本的傳統小吃現在已經進化到什麼餡料也有最新推出有黑松露吉士大判燒 - $16看到店員即場新鮮製作大量的大判燒Cha Cha最出名的是雪糕最近推出期間限定白松露軟雪糕 - $48雪糕都是牛奶味,只是面上灑了意大利產的白松露鹽和金箔暫時未見現場有人點果然還是傳統的餐牌比較好始終最出名的是北海道牛奶及京都宇治抹茶雪糕宇治抹茶牛奶扭紋軟雪糕脆筒(細)扭紋便可吃到兩種口味濃郁奶香和抹茶味道同時溢出香濃不澀又帶回甘使用了北海道牛奶和京都宇治抹茶所製,名不虛傳千島醬菠蘿香腸大判燒餡料十足,沒有偷工減料入面還有滿滿的芝士感覺像吃Pizza,有趣
於香港也開業了很長時間
相信大家都未會陌生

不是每間分店也有大判燒出售
又稱車輪餅、今川燒,是日本的傳統小吃
現在已經進化到什麼餡料也有
最新推出有黑松露吉士大判燒 - $16
看到店員即場新鮮製作大量的大判燒

Cha Cha最出名的是雪糕
最近推出期間限定白松露軟雪糕 - $48
雪糕都是牛奶味,只是面上灑了意大利產的白松露鹽和金箔
暫時未見現場有人點

果然還是傳統的餐牌比較好
始終最出名的是北海道牛奶及京都宇治抹茶雪糕

扭紋便可吃到兩種口味
濃郁奶香和抹茶味道同時溢出
香濃不澀又帶回甘
使用了北海道牛奶和京都宇治抹茶所製,名不虛傳
千島醬菠蘿香腸大判燒

千島醬菠蘿香腸大判燒
餡料十足,沒有偷工減料
入面還有滿滿的芝士
感覺像吃Pizza,有趣
2019-11-22
2019-09-15 299 瀏覽
今日去銅鑼灣換褲,附近係時代廣場,天氣焗、熱,很久冇行過city'super,就去行下,順便買些零食,涼下冷氣,見有間雪糕店 Sweets House Cha Cha,除了雪糕,仲有唔同口味嘅大判燒,網上見過佢嘅抹茶雪糕好出色,於是就買咗皇牌抹茶軟雪糕試試,抹茶雪糕仲有白玉丸子、抹茶啫喱和紅豆蓉,抹茶啫喱唔甜,有陣陣抹茶香味,而最出色還是軟雪糕,奶味唔重,口感綿滑,每啖都有回甘嘅抹茶味,食過咁多款雪糕,我自己就很喜歡呢款😋
  • 皇牌抹茶雪糕
2019-09-10 205 瀏覽
我唔係對牛奶敏感,但我食某類型既野,由期軟雪糕(我估係因為豬油,但我唔100%肯定),我就好快要搵廁所XD 但呢間我無呢個問題,而且佢好甘香,綠茶味好出,唔會好似其他俾牛奶味搶左既情況! 所以我超級鍾意食佢呢間既雪糕,最少我可以安全返屋企!我就照舊叫綠茶(如果杯既話,我會要兩份紅豆唔要丸子),而男人就試左期間限定既桃味軟雪糕,會個嚿桃都真係幾足料,仲要有1/4個桃俾埋你! 好似仲有個餅,俾左1男人第二日做早餐XDD

2019-08-28
宵夜
2019-08-11 220 瀏覽
-🦄Sweet House ChaCha-抹茶吉士紅豆大判燒 Hkd18Rating🌕🌕🌕🌕🌑-係久違既SweetHouseChaCha呀🤤🤤🤤星期六既銅鑼灣分店好多人排隊💦好多人都逼左係個個位到😂不過好彩落左order之後好快就可以拎✨因為就來中秋節既關係 大判燒都印左中秋兔仔既圖案其實我好中意隻兔仔🐁好得意😬今次叫左抹茶吉士紅豆口味🤗一咬開大判燒🍵就聞到好香醇既抹茶味係直頭聞到茶味既甘香 相反食落就唔覺佢好重抹茶味然後吉士依舊都係咁幼滑🤭🤭🤭所以我一直覺得吉士好食過忌廉haha最後就係紅豆喇 紅豆既甜度剛剛好😯食到一粒一粒既紅豆👌🏻佢唔係紅豆蓉/紅豆沙既口感原粒紅豆令到口感更好 同埋唔會死甜👍🏻👍🏻👍🏻可能紅豆配抹茶食就會中和返隻味道同埋紅豆份量唔多 都係點到即止🤙🏻🤙🏻👅但個人強烈認為抹茶味可以再重啲啲咁至會滿足到我呢個抹茶控架嘛😂😂-
🦄Sweet House ChaCha

同埋紅豆份量唔多 都係點到即止🤙🏻🤙🏻👅
但個人強烈認為抹茶味可以再重啲啲
咁至會滿足到我呢個抹茶控架嘛😂😂
2019-08-10
5 分鐘 (外賣自取)
  • 抹茶吉士紅豆大判燒