2024-07-29 110 瀏覽
菲律賓人氣卷打入旺角街頭!之前只有外賣店嘅時候已經好多朋友推薦🌯今次旺角新分店仲要有埋堂食位置!不得了!不論烤卷🌯或者飯🍚都可以選擇雞或者牛。烤卷係即叫即製㗎!🌯滋味牛肉烤卷/香嫩雞肉烤卷牛肉砌粒,充滿肉香味,保留肉汁。雞肉嫩滑入味。有蕃茄🍅洋蔥🧅芝士🧀作為配料,再加埋佢哋秘製嘅醬汁,層次非常豐富。🍚香嫩烤雞扒飯/滋味牛肉飯 除咗一樣有烤卷嘅配料之外 ,另外佢嘅飯係用薑黃飯,撈埋佢嘅秘製醬汁!味道更豐富!☕️Latte另外佢呢度有得飲咖啡係一個比較特別嘅地方😂😂係真係用咖啡機沖嘅咖啡啊!

不論烤卷🌯或者飯🍚都可以選擇雞或者牛。烤卷係即叫即製㗎!

🌯滋味牛肉烤卷/香嫩雞肉烤卷

🍚香嫩烤雞扒飯/滋味牛肉飯

☕️Latte

:據說呢間係菲律賓嘅網紅店,最近都開咗間新分店係旺角西洋菜南街 「T.co 」,係海外再增添多一分店,依然吸引不少人前來。這裏唔係主力做外賣,還有少量座位可以讓客人坐低堂食,食物是即叫即做,所以需要時間等候喔~🔱滋味牛肉烤卷 $45餡料爆滿咁滯😹真係一啲都唔吝嗇比足料架,餅皮微甜,餅皮係硬身嗰種所以就會帶有些少咬口🤏除咗牛肉仲包含了洋蔥🧅、青瓜、少量芝士同蕃茄,再配上了秘製醬料,食得好滿足😆不過朋友就略嫌牛肉乾少少🤏如果無咁乾就更加出色🥰🔱香嫩雞肉烤卷 $45呢個反而我幾鐘意食,我鐘意呢個多過飯😂可能佢夠豐富同juicy😹同埋雞肉真係好嫩滑,估計係攞雞腿肉嘅位置去炒香,配上其他醬汁食真係正,越食越想食多件🤣✨滋味牛肉飯 $35可以選擇大飯或者細飯,配料方面其實同烤卷大同小異,不過開頭我地都以為白色個醬汁係沙律醬之類,點知係鹹鹹地既醬汁,幾搞笑🤣✨香嫩雞肉飯 $55朋友就比較喜歡呢個,因為雞肉相對上比較juicy,佢食得幾開心😂同埋佢既,大家可以用作拌飯,因為佢本身肉類係預先調味好,調味方面相對上會較重,所以拌飯食會岩岩好❣️✨Cold Latte 見到呢到除咗汽水之外,仲有鳥龍茶同咖啡

🔱滋味牛肉烤卷 $45
不過朋友就略嫌牛肉乾少少🤏如果無咁乾就更加出色🥰

🔱香嫩雞肉烤卷 $45

✨滋味牛肉飯 $35

✨香嫩雞肉飯 $55

✨Cold Latte
見到呢到除咗汽水之外,仲有鳥龍茶同咖啡☕️
我就揀咗latte試,就正正常常咁,不過飲落有少少似雀巢既味道,不過明明佢係咖啡機沖😂啡味都比較重,最好既地方可以揀走甜,咁飲甜同唔甜既朋友仔都飲到!

另外,佢地都有幾個combo比大家揀,唔一定要單點㗎 可以叫set就優惠啲仲包野飲!🥰

🌟T.Co (西洋菜南街) (旺角)
旺角西洋菜南街2J-2Q號新江大樓地下6號舖
🎈

尖沙咀加拿分道45-47號宏生大廈地下A4號舖
觀塘開源道63號福昌大廈地下A6號舖
中環威靈頓街20號威靈頓公爵大廈地下D號舖

2024-06-13 344 瀏覽
這間店是由菲律賓過來, 最出名就是秘製的牛肉烤卷和雞肉烤卷,聽聞過餐廳是選用香港本地原材料。牛肉烤卷內的牛肉粒較為重調味,香料味很重,牛肉較為乾硬,配上番茄、青瓜和洋蔥等蔬菜配料,因本人愛吃菜, 可向店員表示多菜與預期中的味道有點出入, 還是subway比較岩我口味
這間店是由菲律賓過來, 最出名就是秘製的牛肉烤卷雞肉烤卷
聽聞過餐廳是選用香港本地原材料。

與預期中的味道有點出入, 還是subway比較岩我口味
👨🏻‍🍳T.Co (旺角)📍旺角西洋菜南街2J-2Q號新江大樓地下6號舖 「旺角都開左!!食過最惹味既烤卷🤤」 之前系尖沙咀食過,今日又想食,經開旺角睇下有無分店,點知岩岩開左!!仲要半價😆(17/5旺角分店限定)lucky!! 👍🏻🍽️滋味牛肉烤卷 + 大紅袍烏龍茶 $25原價烤卷加飲品 $50😆烤卷既味道我都吾知用咩去形容好,凈系可以話食過一定會再想食!!調味極之惹味!! 上網睇,好似話系菲律賓好hit既烤卷。仲要旺角分店有堂食!!外賣條隊都要排一陣🙈員工好nice!!外賣完想堂食,佢話我可以入去等,到時幫我拎過黎🥹🫶🏻Chef都好funny、搞鬼😆 必試!! #tco #菲律賓烤卷
👨🏻‍🍳T.Co (旺角)
📍旺角西洋菜南街2J-2Q號新江大樓地下6號舖

「旺角都開左!!食過最惹味既烤卷🤤」

之前系尖沙咀食過,
今日又想食,經開旺角睇下有無分店,
點知岩岩開左!!
仲要半價😆(17/5旺角分店限定)
lucky!!

👍🏻🍽️滋味牛肉烤卷 + 大紅袍烏龍茶 $25
原價烤卷加飲品 $50😆
烤卷既味道我都吾知用咩去形容好,
凈系可以話食過一定會再想食!!
調味極之惹味!!

上網睇,好似話系菲律賓好hit既烤卷。
仲要旺角分店有堂食!!
外賣條隊都要排一陣🙈
員工好nice!!
外賣完想堂食,佢話我可以入去等,
到時幫我拎過黎🥹🫶🏻
Chef都好funny、搞鬼😆

必試!!

#tco #菲律賓烤卷