2020-08-04
啱啱開始返堂食啦,終於唔使食飯盒,梗係出去食飯雖然呢度午餐唔算太便宜,但係確實一分錢一分貨,Lunch都可以Chill下難得工業區搵到一間咁嘅餐廳真係唔錯。Lunch Meun價錢由$108-$198已經包左湯,頭盤,主菜及飲品餐湯係南瓜湯,南瓜蓉很香甜,非常之幼滑及飽滿。飲完都已經覺得開始有啲飽肚。頭盤 - 凍切拼盤 +$38我最鍾意就係當中紅酒啤梨,腌製得非常之香甜,而且帶有陣陣酒香味,Parma Ham油香味雖然唔夠重,但配埋羊奶芝士一齊食都很有風味。頭盤 - 薄切慢煮八爪魚+$28經過慢煮之後八爪魚完全唔會韌,配埋酸酸甜甜嘅醬汁好開胃。西班牙海鮮鍋飯用料非常之豐富,米飯完全吸收左海鮮嘅精華,如果米飯粒可以更加濕潤就完美喇。慢煮西班牙黑毛豬架豬鞍非常之厚切,而且切開仲見到肉質同埋非常之粉嫩,帶有少許豬膻味,但絕對性價比高西班牙特飲係傳統西班牙嘅特飲Sangria,我又特別中意唔會太甜。
難得工業區搵到一間咁嘅餐廳真係唔錯。
Lunch Meun價錢由$108-$198
已經包左湯,頭盤,主菜及飲品
頭盤 - 凍切拼盤 +$38
頭盤 - 薄切慢煮八爪魚+$28
經過慢煮之後八爪魚完全唔會韌,配埋酸酸甜甜嘅醬汁好開胃。
西班牙海鮮鍋飯
慢煮西班牙黑毛豬架
豬鞍非常之厚切,而且切開仲見到肉質同埋非常之粉嫩, 帶有少許豬膻味,但絕對性價比高
西班牙特飲
係傳統西班牙嘅特飲Sangria,我又特別中意唔會太甜。