2023-08-25
生日揀左間西班牙餐廳同朋友一齊慶祝🥰😋好耐無去西班牙,好掛住西班牙菜式!一入門口,已經係一個好大嘅打卡位,我成個門口都係霓虹燈好似進入咗一個彩虹時空🌈無論企喺度打卡定係拍片都好靚!一定要去影相!黎到西班牙餐廳,當然要飲返杯sangria !白酒底同紅酒底都有!任君選擇!我哋首先嗌咗四個Tapas ,分別係蛋餅,單骨雞翼,我最喜愛的西班牙火腿和西班牙名物小青椒西班牙火腿不論是搭配葡萄酒還是單吃,都能充分地展現出黑毛豬的鹹香,以及豐富的風味和口感,必吃!蛋餅一切開就有流心的的肉汁流出來,非常驚喜!!雞蛋的部份非常香滑,表面剪得非常香脆,配上流心的肉汁,非常合襯!西班牙小青椒大概是在西班牙每一間餐館都會有的菜式了吧!做法是用平底鑊把小聽朝煎香,然後再灑上海鹽,鹹鹹香香的非常酥脆,也非常下酒🍷單骨雞翼炸得非常香口,重點是份量很多!三個人都吃不完😋😋而主菜,我們點了烤乳豬炒飯,結合了西班牙兩種特色的菜式,烤乳豬以及paella! 一次過滿足晒我們兩個願望!乳豬的外皮酥脆金黃,肉質嫩滑多汁,香氣四溢,是令人垂涎的烤肉美味。而西班牙炒飯的米飯綿密香氣,是西班牙的經典美食。今次生日飯,吃得非常滿足,環
單骨雞翼炸得非常香口,重點是份量很多!三個人都吃不完😋😋
今次生日飯,吃得非常滿足,環境又優美,店員服務態度非常之好,以後想念西班牙彩色的時候還會再去🇪🇸