2019-11-10 139 瀏覽
最近hit到爆既韓國麵包 係K11 Musea著陸啦!! 出名多餡,每日新鮮製造,材料有機,無添加劑。如果你係麵包控,Tardemah可能成為你最好既朋友,早午晚既包都為你準備😂素-艾草年糕方包($78)係必食包,甜的,餡有韓國年糕、紅豆、栗子、紅莓等等,煙煙韌韌,微甜,仲有淡淡既艾草味,口感非常豐富,鐘意食甜既朋友下午茶可以考慮食片艾草+杯茶/咖啡🥰非素-甜既相反係咸,辣肉腸方包($84)晚餐食最好不過, 有芝士、辣腸、洋蔥,味道比較濃,同唔係好辣,好味情況係屋企人食完會問我幾再買俾佢食😂

尖沙咀K11 Musea既開幕,的確帶嚟咗好多新餐廳,既有喜茶cocktail🧉、又有陳豪咖啡☕️、京都高級懷石料理🍣、米芝蓮推介拉麵🍜等等,間間阿叔都想去食!🤤🤤🤤.繼早前喜茶Lab、% Arabica後,今次阿叔嚟食呢間喺韓國🇰🇷都極具人氣嘅麵包店🍞,店內麵包特色就係包內加入好多豐富餡料,有韓國特色年糕、蕃茄🍅、朱古力🍫、芝士🧀或者各類乾果🍎,口感比一般麵包層次豐富十倍,再加上韓國全有機材料製造,絕不含防腐劑,一定食得健康💪🏼,難怪咁受韓國當地人鍾意。☺️.初次嚟度,麵包🍞種類凡多,鹹嘅甜嘅通通都有,簡直令人花多眼亂😵。喺韓國店員👩🏻‍🍳嘅推介下,就買咗呢款芝士蕃茄羅勒青醬方包,咪以為$80一條麵包都幾貴吓😅,不過其實size都唔小架,而且用料十足😙。由於麵包用上韓國有機麵粉,而且每日新鮮製造,所以麵包十分鬆軟😘。阿叔非常建議用微波爐🔥叮一叮呢款麵包,半融嘅芝士食起上嚟更滋味,加上酸酸地嘅蕃茄,清新嘅橄欖,好似食緊Pizza味嘅麵包咁過癮!😋😋😋
2019-11-10 135 瀏覽
韓國大熱的麵包店終於進駐了香港 所以去試試吧在韓國的三大電視台也有採訪 拍攝店鋪爆餡麵包位置K11 Musea B2層 店鋪環境是簡約裝修☺️環境挻舒服 還有用餐位置店可以選擇堂食/外賣麵包是每天新鮮製做以保持品質 原材料來自韓國是有機麵包 所以無防腐劑 大約可以存放2-3天🤤當然即日食清就最好 但我分開了兩天食因為挻飽肚·南瓜忌廉芝士方包 HKD$78 切開之後發現 裡面很多材料在中間 很治癒的畫面叮熱過後感覺更好 南瓜質感很像薯蓉的滑身口感配合芝士更加香口☺️ 麵包挻鬆軟 食一件已經很飽🤭·供佐諾拉蜜糖芝士方包 HKD$84切開時發現裡面是黑色 挻特別的感覺 賣相也不錯耶食起上來帶少少甜味 配附送的蜜糖食感到一點甜❤但點了蜜糖很香口挻不錯的 這個也要叮熱食就更好

韓國大熱的麵包店終於進駐了香港 所以去試試吧

切開時發現裡面是黑色 挻特別的感覺 賣相也不錯耶
食起上來帶少少甜味 配附送的蜜糖食感到一點甜❤
但點了蜜糖很香口挻不錯的 這個也要叮熱食就更好

2019-11-07
5 分鐘 (堂食)
$80 (早餐)
2019-11-08 110 瀏覽
K11 musea商場開幕之後,新商場多咗好多好嘢食。今日我就去咗 b2嘅food playground覓食,來自 韓國嘅有機麵包Tardemah天然健康,美味又有營養。餐廳內有座位,麵包可以堂食或拎走。麵包嘅款式好多,今日就選擇咗無花果栗子麵包($89),同椰子蕃薯麵包($89)。麵包好鬆軟,而且裏面嘅餡非常多,超級美味。無花果栗子麵包入面有好多無花果乾同埋栗子粒 ,但係唔會太甜,感覺好天然。椰子蕃薯麵包入面都有好多好大塊嘅蕃薯粒,同埋有啲椰子味道嘅cream,白色嘅有啲似cream cheese。有時lunch唔係太肚餓,買個麵包坐喺度慢慢歎都唔錯。
K11 musea商場開幕之後,新商場多咗好多好嘢食。

有時lunch唔係太肚餓,買個麵包坐喺度慢慢歎都唔錯。

2019-11-08 107 瀏覽
今日去尖沙咀新開Musea行街,見到呢間韓國有機麵包店,店舖店員都講韓文,正宗又地道既感覺,仲好親切咁介紹麵包。店舖用藍白設計,配上雲石枱同雲石風既牆壁,清新既風格,非常吸引眼球,買完麵包可以即場食,店員仲會幫手加熱,貼心100分!非常多唔同款既方包,有鹹有甜任君選擇,全部包都有切開比客人睇,入面真係爆曬餡,唔講得笑有時仲會有試食,叮熱左再比客人試,食左一啖真係不得了,非常吸引仲有韓國飲品買,成個雪櫃滿滿既韓國感覺~栗子紅豆奶油方包(左)$78艾草年糕方包(右)$78兩個方包都非常非常重手,分量十足,係外面已經見到入面既餡,真係好吸引栗子紅豆忌廉方包紅豆既忌廉非常香紅豆味,栗子爽口有咬口,而方包上面有大量杏仁片,睇個橫切面真係完全呃唔到人,未見過咁多餡既包,難怪咁重手,食半舊已經好有飽足感!艾草年糕方包綠色既艾草包,我本身望落以為係綠茶,原來係用艾草做,切開既時候年糕仲痴住拉絲,店員 建議食之前解凍半個鐘再加熱30秒,年糕會軟綿綿,更拉絲更煙韌入面既餡多到一路切一路跌,勁豐富,有 栗子、鷹咀豆、紅莓、不同既乾果,口感非常豐富,加熱後既年糕果然軟糯又煙韌,第一次食加年糕既麵包,100分既

仲有韓國飲品買,成個雪櫃滿滿既韓國感覺~

栗子紅豆奶油方包(左)$78
艾草年糕方包(右)$78

栗子紅豆忌廉方包

艾草年糕方包

入面既餡多到一路切一路跌,勁豐富,有 栗子、鷹咀豆、紅莓、不同既乾果,口感非常豐富,加熱後既年糕果然軟糯又煙韌,第一次食加年糕既麵包,100分既首次體驗!

朝聖完呢間韓國人氣麵包店,非常滿足,果然係人氣,性價比頗高,食完真係會好有滿足感,淨係切開個陣見到七彩繽紛既餡料跌出黎,都已經非常有驚喜感!必定要試一試!
2019-11-07 122 瀏覽
Tardemah一講起K11 MUSEA既麵包店,大家可能就會即刻諗起牛角包,但其實K11 MUSEA仲有其他麵包既選擇,今次就想同大家介紹下呢間韓國有機麵包專門店🤗。一入到黎就見到好多切好既包放出黎,款款都睇落好正好靚,真係想樣樣都食晒佢🤤。到最後,小編幾經辛苦,終於決定暫時忍痛放棄其他,揀左買艾草年糕方包同辣肉腸方包。辣肉腸方包 小編忍吾住即場同店員切左個辣肉腸方包黎食🤣。麵包入面有辣肉腸、芝士同洋蔥😋鬆軟既麵包加上滿滿既餡料,真係每一啖都係享受😎。艾草年糕方包 返到Office都係忍吾住想食埋個艾草年糕方包😝。一搣開麵包,入面真係爆哂餡!有年糕、栗子、紅豆、綠豆、野莓。鬆軟帶有淡淡艾草味既麵包加煙煙韌韌既年糕,配埋其他乾果,層次夠哂豐富😋。食得出每樣食材都有精心挑選過,麵包亦好實在並唔係空氣包👍🏻。好難得香港可以食到甘優質既包,絕對係物超所值,麵包控一定要黎試😆。

辣肉腸方包

2019-11-06 96 瀏覽
K11 Musea開左冇幾耐,進駐的食肆都大有來頭,面包店Tardemah在韓國有極高人氣,今次唔洗搭飛機,在香港都有得食。面包店設有堂食,主色調仲用左粉綠色,高貴有氣質.Tardemah 標榜有機面包,加入豐富餡料,健康有營,甜麵包款式較多,栗子,果仁,蕃薯等好味又健康的食材都被選用,天然色素令面包賣相好靚好吸引。不過價錢就偏貴,好在份量都幾大隻,可以買返屋企一家人share.我就揀中呢兩款買返屋企同家人共享,一個系粟子方包,另一個系椰子,蕃薯布莉歐方包。雖然栗子方包就係系最受歡迎產品,但我個人比較偏向鐘意椰子蕃薯果個,佢面屋椰絲好香口,切開之後系我鐘意的竹炭面包,加上軟甜的薯薯,又真系好特別.

K11 Musea開左冇幾耐,進駐的食肆都大有來頭,

面包店設有堂食,主色調仲用左粉綠色,高貴有氣質.

外賣自取
2019-11-06 101 瀏覽
K11 MUSEA 地庫行街街, 見到牛角包排長龍, 真係佩服香港人喜歡排隊的精神, 排長龍等出爐, 厲害! 除了牛角包, 原來同一層都有韓式有機面包店, 原來都有好多款式, 店內好細心,仲有切開左既SAMPLE比大家揀, 我左諗右諗,揀左黑色呢款, 個名好長, 差D唔識讀. 拱佐諾拉蜜糖芝士方包 $84, 包裝好精美, 蜜糖是另上的,包裝寫明,所有面包都是即日整好, 是用有機面粉, 無防腐劑, 所以記住,食幾多切幾多, 多左既放入雪櫃可以放3日. 返到屋企, 切了一塊, 中間個塊,食落頂頭厚實芝士,香噴噴又脆, 中間芝士香濃唔膩, 面包實面有口感, 蜜糖又可為面包加點趣緻, 多少適除尊便, 食一塊,好包肚, 好滿足.

2019-11-02
1 分鐘 (堂食)
2019-11-06 115 瀏覽
Tardemah今日放假,同朋友去左k11 musea潮食😋,上次帶大家試左牛角包,海鮮丼,咖啡,今次帶大家試埋哩間麵包店🥰,佢頭來吾少野架,係由韓國進駐既一間高質麵包店🍞,原材料來自韓國,有機健康麵包,每日新鮮返貨🎀🇰🇷。哇,佢既口味真係應有盡有呀 入面好足料,見到都開心呀,選擇困難症又發作 咁多口味點揀好?小編今次試左辣肉腸方包,🍞麵包口感鬆軟,入面有辣肉腸、炒過嘅洋蔥甜甜地、仲有🧀芝士,呢三樣嘢加埋真係好夾呀,真係整得好均勻,入面每個位都佈滿餡料,包上面仲有啲香草,真係一試難忘👍🏻。椰子番薯布莉歐方包第一啖食落去,食到面頭金黃色烤過嘅椰子絲🥥,越食越驚喜,番薯🍠吾會爛晒,口感啱啱好,亦都唔會過甜,每啖都滿佈番薯❤️,入面仲有忌廉芝士,有少少酸酸甜甜,真係好夾呀,好耐未食個一百分嘅麵包,今次我真係俾咗100分佢🇰🇷👍🏻👍🏻。下次一定會再嚟試晒其他味,仲好想試栗子味、抹茶紅豆等等,店裏面全部店員都係韓國人,佢哋好友善,我行過嚟同你傾計,佢會問你好唔好食啊,有冇啲咩需要改善嘅地方呀,真係一間好有熱誠既麵包店🤤最高為(5/5)味道⭐⭐⭐⭐⭐️價錢⭐⭐⭐⭐環境⭐⭐⭐⭐⭐️服務⭐⭐⭐⭐⭐推薦星數⭐
今日放假,同朋友去左k11 musea潮食😋,
上次帶大家試左牛角包,海鮮丼,咖啡,今次帶大家
試埋哩間麵包店🥰,佢頭來吾少野架,係由韓國進駐
既一間高質麵包店🍞,原材料來自韓國,
有機健康麵包,每日新鮮返貨🎀🇰🇷

呢三樣嘢加埋真係好夾呀,真係整得好均勻,
入面每個位都佈滿餡料,包上面仲有啲香草,
真係一試難忘👍🏻

椰子番薯布莉歐方包
每啖都滿佈番薯❤️,入面仲有忌廉芝士,

最高為(5/5)
味道⭐⭐⭐⭐⭐️
價錢⭐⭐⭐⭐
環境⭐⭐⭐⭐⭐️
服務⭐⭐⭐⭐⭐
推薦星數⭐⭐⭐⭐⭐️

地址:Tardemah (尖沙咀)
2019-11-04
  • 辣肉腸方包
2019-11-06 105 瀏覽
來自韓國既人氣Tardemah麵包終於黎到香港。 朋友推介話麵包好好食,好多餡料,雖然定價較高但都值得一試。講到咁,身為麵包控既我點可以唔去朝聖。🔸艾草年糕方包 ($78)香港當店招牌+鎖量no.1款式,賣點係以艾草製成既麵包,配上韓國特色年糕和多款豆類。年糕帶微甜,煙韌軟糯,各式豆類亦帶都甜,係一款甜度味頗高的麵包。 鬆軟既麵包,加上有咬口既年糕和豆,形成一個層次十分豐富既口感。本人好甜,因此滿喜愛和推介此麵包。🔸椰子蕃薯布莉歐方包 ($89)據店員講呢款係韓國銷量第一款式。舖面既椰絲味道非常突出,為麵包增添左椰香味,麵包比艾草更鬆軟,滿滿既cream cheese真係好難會唔好食。但敗筆就在於蕃薯🍠,蕃薯口感較硬食落爽口,而且甜味不足。幻想中蕃薯會好淋,然後同cream cheese溶合一齊,一口落去有爆餡感覺。 雖然蕃薯唔係我鍾意既口感,但味道其實可以。一次過試晒兩地no.1款式,以個人口味會鍾意艾草多點。不過價格的確頗高,個人認為可以一試,但此價格未必會回購。

🔸艾草年糕方包 ($78)

🔸椰子蕃薯布莉歐方包 ($89)

外賣自取
2019-11-02 3200 瀏覽
Tardemah 係韓國非常有名,係當地經常大排長龍。唔好睇佢表面平平無奇,入面藏着豐富餡料🤩🤩,層次鮮明,而且每日新鮮製造,成份天然,不加防腐劑和人造色素,我呢個麵包控都唔輸蝕,入手左兩個熱門麵包🥳🥳。-1⃣ 艾草年糕方包 💰78(👅: 8/10)作為店鋪既招牌驚兼熱銷款式,當然要試一試。 綠色係艾草的天然顏色,味道有輕輕苦澀,正正與餡料互相調和。-餡料有韓國特色年糕、栗子、紅豆、綠豆及野莓等乾果,相當豐富。年糕軟糯煙韌,乾果不同口感,令層次豐富,甜度恰宜,真係睇得又食得🤤🤤。-2⃣拱佐諾拉蜜糖芝士方包💰84(👅: 8.5/10)呢個係配蜜糖進食,係微波叮半分鐘至一分鐘後,芝士就會變半融,味道十分香濃,點埋蜜糖真係夠滋味🤤🤤🤤。個人覺得一定要叮熱食,香味更上層樓。記住點蜜糖,倍感滋味-整體來講,麵包新鮮鬆軟,味道不錯,食一塊都飽肚,但價錢真係不得了,不過麵包控既你,絕對值得一試🥳🥳。

1⃣ 艾草年糕方包 💰78(👅: 8/10)

艾草年糕方包

2⃣拱佐諾拉蜜糖芝士方包💰84(👅: 8.5/10)
拱佐諾拉蜜糖芝士方包

記住點蜜糖,倍感滋味

2019-11-01 117 瀏覽
尖沙咀K11 Musea除咗Gontran Cherrier之外,又比我發現左另外一間麵包舖🍞!又係包包啊🥰😍Tardemah呢間韓式麵包舖,佢用來自韓國嘅原材料🇰🇷,佢主打有機健康麵包🤤仲要每日新鮮返貨🤩招牌麵包係艾草年糕方包👑佢嘅款式都好特別,不過今次我就冇食到啦👻等你哋話俾我知好唔好食啦🤥😬1️⃣南瓜忌廉芝士方包🎃 $78 南瓜同忌廉芝士嘅份量控制得啱啱好,嗰種鹹甜交加嘅感覺令人感動🥰甜甜嘅南瓜🎃咬落去有水份之餘,仲好粉嫩。叮熱咗鹹鹹地嘅忌廉芝士好creamy,而且熱熱地環繞喺喉嚨嘅感覺好舒服。麵包🍞質感鬆軟!🙆🏻‍♀️好味指數: 8.88/10 💡整體來講,記住叮一叮熱先食呀😋,真係好食好多,而且一定要試呢個南瓜忌廉芝士方包🎃🍞暫時來講係我食過最好食嘅方包🤤⚠️方包來講佢唔算平,不過聽講佢夜晚優惠時段會有買一送一😍Tardemah 地址🐾:尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B2樓223號舖
[尖沙咀~Tardemah]
1️⃣南瓜忌廉芝士方包🎃 $78
🙆🏻‍♀️好味指數: 8.88/10
⚠️方包來講佢唔算平,不過聽講佢夜晚優惠時段會有買一送一😍
2019-10-27 1911 瀏覽
K11新開文化藝術館, 場內除咗有好多打卡位之外,更加引入左不同外地文化,融匯在此Tardeman,一家由韓國人開設的有機麵包鋪除咗有好多特色有機麵包之外, 客人仲可以坐低堂食,店員仲有微波爐加熱麵包,令麵包味道及香味更加出色👍🏻廚窗內有大量不同種類麵包,款款都新奇,與本土麵包有很大分別店主著重真材實料,所以每個麵包內的餡料都非常足係香港買既麵包,好難會以重來形容,因為多數入面都係藏著空氣,而呢到既麵包,真係好重,唔係講笑,堅重,就睇個重量已經知有幾足料👍🏻🌠椰子,蕃薯布莉歐方包 $89🌠椰子味源於上面金黃色的表層,其實為滿滿椰絲,椰香甜味重,有少少爽爽地嘅口感,而蕃薯亦都好甜好好味,最令我欣賞嘅係芝士,滑而香,濃度非常高,簡直係會令人食上癮👍🏻🤤麵包質感鬆軟,放入微波爐叮熱再食,烘至麵包微脆,簡直享受🌌 藍莓忌廉芝士包 $71🌌藍莓忌廉相當幼滑,藍莓味道突出,滿滿嘅藍莓忌廉內藏麵包內,細膩藍莓甜香味滲透出來,佳品👍🏻總括而言,難怪重量咁驚人,店主所用的都是真材實料,滿滿的餡料,絕對讚

Tardeman,一家由韓國人開設的有機麵包鋪

廚窗內有大量不同種類麵包,款款都新奇,與本土麵包有很大分別

店主著重真材實料,所以每個麵包內的餡料都非常足

藍莓忌廉芝士方包 + 椰子,蕃薯布莉歐方包

• 藍莓忌廉芝士方包+椰子
  • 藍莓忌廉芝士方包+椰子
  • 椰子
2019-10-25 294 瀏覽
夜晚係k11 musea食完飯,發現都開咗唔少麵包鋪,間間都幾香,好吸引haha。由於想買啲飽肚啲又可以比屋企人做早餐嘅麵包,見呢間主要好似係賣原條方包為主,最後決定試下。麵包店另設堂食區,下午茶時段可以坐低吹下水都不失為樂事。店員主要係韓國姨姨,佢地會好熱情咁用中文同英文詞彙介紹啲包,款式都幾特別。-辣雞方包方包顏色整體呈現咖喱黃色,而味道其實都同印度咖喱幾似。麵包口感帶點濕潤,雞肉頗冶味,入面加咗唔少洋蔥提香,不過我自己就唔太好洋蔥。-藍莓忌廉芝士方包基本上每啖都食到忌廉芝士,但又未至於膩口,份量算適中。亦食到清新藍莓味,淡淡果香幾適合朝早食。

-辣雞方包
辣雞方包

方包顏色整體呈現咖喱黃色,而味道其實都同印度咖喱幾似。

-藍莓忌廉芝士方包

2019-10-23
其他
辣雞方包
2019-10-25 113 瀏覽
I’ve been hearing about a new Korean bread shop that always sells out! So of course being the curious me, I had to try it and see what it is all about!All the ingredients used to make their bread are organic, and this shows in the price. Each cube of bread costs around $60-$90 a cube.Although a bit pricey, the selection they offer is so unique and special that I have never seen any other bread store sell them before.I got two of their best selling flavours. The Coconut Sweetpotato Creamcheese Br

I got two of their best selling flavours. The Coconut Sweetpotato Creamcheese Brioche ($89) and the Pepperoni Gorgonzola Bread ($82).

The bread texture was really soft, like biting into a cloud! And there was so much filling inside of it! The filling was almost the same ratio as the bread. It could actually be a whole meal and is really filling.

I think their bread tastes the best when you heat it up, whether in the oven or in the microwave. You get the soft melting cheese effect if you do that.