2022-10-01 34 瀏覽
💕Tea Lab飲品店喺Aeon對面位置夠方便,飲品種類都幾多而且有特色,設計咗個打卡位,啱晒鍾意打卡嘅你📸🔸抹茶奶蓋 $30奶蓋真係我嘅最愛😍仲有個好靚嘅英文名:☁️Cloud Series ☁️抹茶鮮奶嘅甜度可以自選,我就揀咗走甜,鍾意呢陣純粹嘅茶味🍵飲落有抹茶甘香,質感濃厚,配埋奶蓋每一啖都係幸福滋味🥰🔸烏龍奶蓋 $30無法抵擋芝士奶蓋嘅魔力🧀但又怕罪惡感?叫烏龍茶心理上即刻平衡返😂以原片烏龍茶沖泡,茶底香醇唔苦澀奶蓋層好厚好香濃,佔咗成杯嘅1/4,夠晒滿足,仲帶點咸香,質素有驚喜老闆好犀利就算爆多order依然不急不躁,聽佢講嚟緊會推出抹茶味同芋頭味奶蓋,好期待下次再嚟試試😊
💕Tea Lab

🔸抹茶奶蓋 $30
奶蓋真係我嘅最愛😍
仲有個好靚嘅英文名:☁️Cloud Series ☁️
抹茶鮮奶嘅甜度可以自選,我就揀咗走甜,鍾意呢陣純粹嘅茶味🍵
飲落有抹茶甘香,質感濃厚,配埋奶蓋每一啖都係幸福滋味🥰

🔸烏龍奶蓋 $30
以原片烏龍茶沖泡,茶底香醇唔苦澀

外賣自取
同fd行旺角行到身水身汗 見到呢間茶飲好特別 買黎試下店主人好好 會介紹產品 又會推薦客人見到佢D梳打都好靚 試左個✨紅西柚梳打$30加蒟蒻$3-佢個梳打唔係得個樣 好夠氣好好飲 唔係汽水扮梳打個種 唔會太甜-西柚味都自然 加埋蒟蒻勁夾-又有口感 熱量又唔高 好咬口之餘 又唔會食到個人好飽 一個字講晒 正😄✨芝芝芒芒 奶昔底 $32-芝芝芒芒都好多地方有 但呢間特別在有得揀係沙冰定奶昔底-奶昔會令成個配搭更rich-加埋奶蓋 口感咸咸甜甜 奶味好重-唔怕肥揀呢個完全係卡路里之選
同fd行旺角行到身水身汗 見到呢間茶飲好特別 買黎試下

-奶昔會令成個配搭更rich
-加埋奶蓋 口感咸咸甜甜 奶味好重
-唔怕肥揀呢個完全係卡路里之選
2022-09-26 27 瀏覽
😁 小編依日約咗朋友嚟個「久違了的掃街之旅」,喺旺角搵到一間唔錯嘅茶飲店!🍹 法國日落 (L) 😋😋😋😋😋依杯超靚又有漸變橙紅色嘅飲品,有檸檬🍋、香橙🍊同士多啤梨🍓分層嘅味道,入口帶酸、清爽、醒胃,唔會死甜!😚 飲之前,店員仲會提示上下搖勻!🧋盆栽奶茶 (M) 😋😋😋😋奶蓋面頭灑上一層朱古力餅乾碎🍫,營造盤裁🪴嘅效果。奶蓋帶有鹹味、口感柔軟、又有厚度。茶底飲到有茶嘅甘香味道,整體好夾!下午茶 💵 約港幣$30/人🎉 其他招牌推介 🎉【梳打水系列】爆檸綠茶梳打【沙冰系列】薄荷朱古力沙冰【鮮奶系列】黑糖珍珠烏龍鮮奶💁🏻‍♀️ 掃街必備一杯茶飲喺手!依間嘅飲品影相打卡靚之餘,水準都唔錯!下次大家去開旺角掃街,記得去試下啦!😎🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk !

🍹 法國日落 (L) 😋😋😋😋😋

【沙冰系列】薄荷朱古力沙冰
【鮮奶系列】黑糖珍珠烏龍鮮奶

盆栽奶茶
2022-09-26
5 分鐘 (外賣自取)
盆栽奶茶
2022-09-25 32 瀏覽
喺旺角街頭行到好熱🥵 真係想飲番杯冰涼嘅凍飲🥤 今日就嚟試吓呢間tea lab🧪 飲品店嘅位置位於AEON對面 行完街過嚟飲就啱哂法國日落嗌呢杯嘢飲完全係因為佢隔離個sample好靚🥰 而家雖然0+3 但係始終都未放寬到自由去旅行🧳 飲呢杯嘢飲就當自己去咗轉巴黎㗎喇✈️ 飲品嘅顏色好有層次 主要有三種味組成 檸檬🍋 香橙🍊 草莓🍓 店員有細心咁指示我哋影完相就可以撈勻成杯嘢飲㗎喇 呢杯就冇得揀甜度 但係完全唔會好甜 主要係有水果嘅酸味為主 好fresh好舒服😌芝芝莓莓芝士奶蓋真係我嘅最愛😍 完全無法抵擋芝士奶蓋嘅魔力🧀 底下嘅飲品可以揀綠茶沙冰或者係奶昔 我就揀咗奶昔啦 士多啤梨奶昔相對法國日落會甜少少🤏 但係我就覺得更加啱我嘅口味啦 配埋個奶蓋每一啖都係幸福嘅滋味😋係我哋等緊飲品嘅期間突然有超級多人嚟呢間買嘢飲呀🫢 原來係咁出名嘅 下次再嚟試吓佢新出嘅梳打系列先😛

芝芝莓莓
芝芝莓莓

下午茶
2K
2022-09-25 16 瀏覽
🥤旺角掃街必飲🥤位於旺角登打士街家樂坊附近嘅外賣台式飲品小店 有各式各樣嘅特色飲品 喺旺角行街行到咁上下可以喺小店買杯嘢飲止渴 大大杯好抵飲-荔枝梳打椰果 $33荔枝味好出 啖啖都係椰果肉 好有口感 賣相好靚-😳百香果梳打 $30百香果梳打好fresh 會咬到啲百香果果籽 好適合炎炎夏日攞嚟解渴-唔鍾意太甜嘅朋友可以order少甜 真係好貼心!!-📍Tea Lab (旺角)旺角登打士街43號H號登打士廣場地下1號舖
🥤旺角掃街必飲🥤

荔枝梳打椰果 $33

荔枝味好出 啖啖都係椰果肉 好有口感 賣相好靚
😳百香果梳打 $30

唔鍾意太甜嘅朋友可以order少甜 真係好貼心!!

📍Tea Lab (旺角)
2022-05-22 156 瀏覽
最近天氣濕濕熱熱 放假出門又好多人行左一陣街之後 最適合揾番間好飲嘅手搖凍飲琴日同朋友去左旺角鬧市 飲左間幾好飲又多選擇嘅手搖店 價錢又合理下次行過都要再幫襯*・゜゚・*:.。..。.:*・'(*゚▽゚*)'・*:.。. .。.:*・゜゚・*🧋法國日落Tea Lab個招牌主打 亦都比佢吸引左視線先日落嘅漸層色彩 用草莓汁、橙汁、檸檬汁調配而成 中間仲夾雜左啲果肉果香味重 酸酸甜甜 夏日佳品可惜日落係好短暫嘅 留完倩影後 要搖勻哂佢先飲🧋烏龍奶蓋想飲奶蓋配茶飲 怕罪惡叫左少甜又擔心個茶會苦卻意外地驚喜 呢到嘅茶底香醇甘香得黎完全唔會苦澀 係用烏龍茶茶葉沖泡的 所以茶底可能有輕微黑點奶蓋層好厚好香濃 少甜完全適合
最近天氣濕濕熱熱 放假出門又好多人

🧋烏龍奶蓋
想飲奶蓋配茶飲 怕罪惡叫左少甜又擔心個茶會苦
奶蓋層好厚好香濃 少甜完全適合
2022-05-17 67 瀏覽
這麼熱的天氣,在旺角行街都會想飲下野,在登打士街開了一間新的飲品店,見他們的飲品顏色好靚,所以就試試看!因為第一次飲,店員都好落意介紹他們的飲品給我們!法國日落,這杯飲品是他們的signature,顏色真的很美,真的就像日落的顏色!用上橙、檸檬、士多啤梨和梳打製成,入面還有士多啤梨果肉!飲落味道酸酸甜甜,解渴又有口感!芝芝芒芒,這杯飲品是奶昔底,所以飲落不會太冰凍!有好香的芒果味,加上上面有芝士奶蓋,味道咸咸地但又有芒果的酸甜,真的不錯!
因為第一次飲,店員都好落意介紹他們的飲品給我們!
2022-05-07
5 分鐘 (外賣自取)
2022-05-12 66 瀏覽
落咗兩日大雨好鬱悶,需要飲杯清新嘅飲品調劑下嘅心情,Cheer up下😌 旺角有一間手搖飲品店就令我眼前一亮。門口display擺咗兩杯好有層次嘅飲品,一杯紅色一杯黃色,見到都覺得個人精神啲💖重點推介💖👍 法國日落French sunset (Le Coucher Du Soleil) $33呢杯就係其中一杯門口display嘅飲品,係Tea Lab嘅Signature。參考咗法國嘅cocktail(不過無酒精😹),底層係士多啤梨味,一層層嘅顏色,有日落嘅氛圍 🌅 酸酸甜甜,有啲士多啤梨粒粒咬下。店員仲好貼心咁提我地飲之前要搖下佢,仲教埋我地點搖添!👍 水蜜桃烏龍茶 Peach oolong tea永遠唔會錯嘅option,水蜜桃配上烏龍茶,好refreshing。茶底非常濃,水蜜桃香甜,好驚喜竟然無死甜,飲落好舒服,不愧係皇牌。📍Tea Lab旺角登打士街43號H號登打士廣場地下1號舖

重點推介💖

👍 水蜜桃烏龍茶 Peach oolong tea

📍Tea Lab
  • 法國日落
2022-05-10 54 瀏覽
行街事但買杯嘢飲飲~ 呢間好似係開咗冇耐嘅都係啲大路飲品~ 不過佢仲有杯signature飲品 我地都嗌咗黎試~見到佢仲有學生優惠😝French Sunset $33店員介紹話原本係法國嘅一杯cocktail 呢杯就由檸檬汁 橙汁 士多啤梨醬製成 咁當然就冇酒精啦~我地影完相之後就搖勻飲 酸酸甜甜好清新好啱夏天🙈黑糖珍珠鮮奶 $30呢到珍珠比較細粒 但口感同樣煙韌~鮮奶濃郁黑糖香甜 不過對我黎講甜咗少少~下次可以嗌少甜
行街事但買杯嘢飲飲~ 呢間好似係開咗冇耐嘅

見到佢仲有學生優惠😝

French Sunset $33
店員介紹話原本係法國嘅一杯cocktail
呢杯就由檸檬汁 橙汁 士多啤梨醬製成 咁當然就冇酒精啦~

我地影完相之後就搖勻飲 酸酸甜甜好清新好啱夏天🙈

黑糖珍珠鮮奶 $30
呢到珍珠比較細粒 但口感同樣煙韌~
鮮奶濃郁黑糖香甜 不過對我黎講甜咗少少~下次可以嗌少甜
2022-05-07 55 瀏覽
呢間新開嘅茶飲店,飲品種類都幾多,而且價錢唔貴。▶️法國日落🌄$33呢杯係signature series。一睇個餐牌就被呢杯飲品吸引住,佢嘅顏色好靚,而且個名仲改得好靚☺️一定要叫一杯飲!搖勻佢先飲就會變成橙紅色,真係好似日落咁。佢嘅成份係士多啤梨🍓、橙🍊、檸檬🍋。甜度係固定,呢幾樣成份加埋一齊酸酸地好開胃,果味夠香。▶️黑糖珍珠烏龍奶茶$25(中杯)呢個奶茶係用茶葉沖,所以茶味香濃。我幾鍾意佢嘅烏龍茶味清香,對於我鍾意飲茶味濃嘅人就啱喇!佢茶味比奶味重,奶味唔算唔算重,好啱我心意!珍珠有黑糖味,較硬身煙靭。揀咗半糖都好夠甜。

呢間新開嘅茶飲店,飲品種類都幾多,而且價錢唔貴。

▶️法國日落🌄$33
搖勻佢先飲就會變成橙紅色,真係好似日落咁。

▶️黑糖珍珠烏龍奶茶$25(中杯)

2022-04-29 57 瀏覽
𐀑.· Mango on cloud (Milk based) $30奶昔底既芝芝芒芒入口順滑🥭 而且甜度比另一款低🤣 面頭既芝士奶蓋好有鹹香 整體都算唔錯😆Mango was less sugary than the strawberry one💫✨, with a hint of cheesiness from the cloud🧀 It was creamy and flavorful, quite good🤤 評分: 7/10🌟 𐀑.· Strawberry on cloud (milk based) $30芝芝莓莓可以揀綠菜沙冰底或奶昔底 今次就揀咗比較多人叫既奶昔底😛 飲落幾重士多啤梨香味🍓 所以叫咗微甜黎講整體都算偏甜🥲 如果有個無糖既版本會更好😽Had a huge dilemma between choosing milk based🥛 or green tea ice based🧊, end up choosing the milk based as it’s the popular one😍 It’s quite fruity & smooth😚 while i
評分: 7/10🌟

Had a huge dilemma between choosing milk based🥛 or green tea ice based🧊, end up choosing the milk based as it’s the popular one😍 It’s quite fruity & smooth😚 while it’s still too sweet for me🥹 (choose 30% sugar) It would be nice if there’s a no sugar vision😋
評分: 7/10🌟
—————————————————————————————
Tea Lab (旺角)

芝芝芒芒
芝芝莓莓(奶昔底)
芝芝芒芒
芝芝莓莓(奶昔底)
2022-04-23 59 瀏覽
手作茶飲店❤️tea lab⋆⸜𖤣𖥧𖥣。𖥧𖤣𖥧𖥣夏天最岩就係飲返杯手搖😋今次就試左呢間旺角嘅手作茶飲店❣️🧋黑糖珍珠烏龍鮮奶珍珠份量好多 又好煙韌😍飲晒成杯仲有好多剩🤣最鐘意食珍珠💓真係岩哂我心意🥰同埋入口烏龍茶同牛奶味都好香濃🤩🍊香橙綠茶呢杯揀咗微糖 所以飲落酸酸甜甜咁😋飲到好香嘅橙味 入面仲有啲橙肉🍊配埋綠茶感覺好Fresh😆夏天飲就最解渴啦!仲有好多特色嘅款式 下次會再試下🥰😋
手作茶飲店❤️tea lab
⋆⸜𖤣𖥧𖥣。𖥧𖤣𖥧𖥣
夏天最岩就係飲返杯手搖😋

同埋入口烏龍茶同牛奶味都好香濃🤩

🍊香橙綠茶
呢杯揀咗微糖 所以飲落酸酸甜甜咁😋
飲到好香嘅橙味 入面仲有啲橙肉🍊
配埋綠茶感覺好Fresh😆夏天飲就最解渴啦!

仲有好多特色嘅款式 下次會再試下🥰😋
2022-04-22 32 瀏覽
最近天氣開始熱返,喺旺角行街行到又熱又攰,想買返杯凍飲降吓溫🧊,見到呢間新開嘅Tea Lab,try try先。店員好好,問我哋想飲奶定茶,再推介嘢飲俾我哋。.法國日落🌄 Le Coucher Du Soleil $33個名好特別,好似係因為調茶師之前喺法國Stay咗一段好長嘅日子。由士多啤梨🍓、橙🍊同埋檸檬🍋組成,調出嚟好似日落嘅顏色,有啲果肉,酸酸甜甜口感好清新.檸檬多多🍋 $30朋友想飲益力多,呢杯有濃郁嘅益力多味再配上檸檬,解渴一流,又唔會太過酸👍🏻

檸檬多多🍋 $30

• 法國日落
2022-04-15 38 瀏覽
Tea Lab呢個名好特別,就似係做茶飲既實驗室咁。果然出品都係比較特別,之前試過法國日落,係用檸檬汁、橙汁、士多啤梨醬混合而成,真係做到三種顏色,好似日落既效果,好適合打卡!
2022-04-14 31 瀏覽
/ /油麻地人氣茶飲店🔥平時經過登打士街,都見到好多人飲今日終於可以試吓啦!!店員推介左小盆栽飲品🤍賣相都好得意!估唔到仲可以出飲品今日想飲啲fresh啲嘅嘢(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)✨芝芝芒芒(奶昔底)真係有芒果肉喺入面,食落粉粉地好濃芒果味🥭飲落好滑✨百香果綠茶茶底超濃!!!飲落唔會好甜好fresh!! 仲有果肉添😚📍 Tea Lab (旺角)旺角登打士街43號H號登打士廣場地下1號舖#旺角美食 #旺角飲品 #旺角手搖飲品 #手搖飲品 #油麻地美食 #珍奶 #珍奶控
/ /
油麻地人氣茶飲店🔥
平時經過登打士街,都見到好多人飲
今日終於可以試吓啦!!
店員推介左小盆栽飲品🤍
賣相都好得意!估唔到仲可以出飲品
今日想飲啲fresh啲嘅嘢(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

✨芝芝芒芒(奶昔底)
真係有芒果肉喺入面,食落粉粉地
好濃芒果味🥭飲落好滑

✨百香果綠茶
茶底超濃!!!飲落唔會好甜
好fresh!! 仲有果肉添😚

📍 Tea Lab (旺角)