餐廳: TEAHOUSE/BARHOUSE @wellwellwell
資訊:

2022-11-29 402 瀏覽
new restaurant spotted in pacific placeA very classic kong style cafe with a fusion deco of blue and yellowPerfect spot to hang out with friends Cozy and spacious seatings Lunch set included daily soup and drinkIt’s pumpkin for today Full of ingredientsRich and creamy all at once The portion of the bbq pork rice is extremely generous Love the greens on the side as wellMakes me feel extra healthy Don forget to grab their seasonal mocktail as well!

Cozy and spacious seatings

It’s pumpkin for today
Full of ingredients
Rich and creamy all at once

Makes me feel extra healthy

2022-11-23 410 瀏覽
在金鐘收工chill chill又一好去處! wellwellwell內的BARHOUSE 推出了Happy Hour Set,$138就包括了2杯生啤和1款串燒或小食,食物選擇多元化。Bar snacks例如懷舊蝦多士、芝士麻辣肉醬脆米片都很吸引,金沙脆炸魚皮佈滿濃香的鹹蛋黃,魚皮酥脆,送酒一流。串燒選擇了鹽燒牛舌,口感爽口,用上簡單的海鹽和青檸汁作調味。這裏環境寬敞,大多都是booth座位,坐得舒適,與同事或三五知己飲番杯夠晒relaxing 。
鹽燒牛舌
金沙脆炸魚皮
鹽燒牛舌
金沙脆炸魚皮
2022-11-23 331 瀏覽
食飽飯同朋友去Happy hour飲番杯位於中環太古廣場既BARHOUSE環境典雅舒適坐得舒服 · 岩哂摸摸酒杯底傾下心事放工黎chill一chill·而家Happy hour時段House Wine ·紅酒|白 酒|氣泡酒仲做緊買1送1優惠同朋友叫左一杯Whisky on rock 同Sparkling Wine另外叫左兩款小食 ·份量岩岩好做佐酒小食其中蝦多士炸得香脆 · 蝦肉爽彈但食落完全唔油膩 · 送酒一流而雞肉串燒 · 燒得香口惹味可以慢慢飲慢慢嘆

食飽飯同朋友去Happy hour飲番杯

其中蝦多士炸得香脆 · 蝦肉爽彈
但食落完全唔油膩 · 送酒一流
而雞肉串燒 · 燒得香口惹味
可以慢慢飲慢慢嘆
Hong Kong Style🇭🇰 Afternoon tea time☕️💫..講到經典港式茶餐廳美食代表:一定唔少得蛋撻、菠蘿包 & 絲襪奶茶吧!今次就嚟到 #金鐘太古廣場 TEAGOUSE 食個帶港式地道風味嘅下午茶套餐,而餐廳環境好岩打卡📸,摩登中又不失時尚,估唔到身處PP都吃到咁有特色嘅港式美食喔!岩岩出爐既菠蘿包,外皮超級香脆金黃,加埋滑蛋更加滋味,滿滿港式味道🖤,再飲番杯濃滑嘅奶茶真係一定唔少得😋!📍 金鐘道88號太古廣場LG1樓002號舖(金鐘站 F出口)

2022-11-09 193 瀏覽
Menu 有Free Flow Salad Bar我好鍾意個salad bar 有好多款沙律簡仲有生果, 四川麻辣手撕雞🌶蟹肉腐皮卷同咕嚕肉😋😋👍🏻淨係食呢啲前菜 已經好滋味🥰之後仲有幾款Main course同Desert!!💓💓我哋點咗豉蒜醬蒸銀鱈魚有機茄子同黑松露烤本地農場黃油雞好鍾意個魚~~~十分推介⭐️⭐️另外亦都揀咗香草蕃茄意粉比bb好味又健康!!餐廳仲非常貼心送咗顏色筆同圖畫紙🌈等小朋友可以一路等嘢食 一路塗顏色媽咪可以安心食嘢 BB又玩得開心 唔錯,唔錯!
Menu 有Free Flow Salad Bar
我好鍾意個salad bar 有好多款沙律簡
仲有生果, 四川麻辣手撕雞🌶
蟹肉腐皮卷同咕嚕肉😋😋👍🏻

餐廳仲非常貼心送咗顏色筆同圖畫紙🌈
等小朋友可以一路等嘢食 一路塗顏色
媽咪可以安心食嘢 BB又玩得開心
唔錯,唔錯!
金鐘太古廣場BARHOUSE #wearewellwellwell 深藍格調、柔和光線,走低調奢華風格,環境最岩好友一同聚餐慶祝。適逢萬聖節,餐廳仲推出左萬聖節期間限定美食同節日特調飲品。獨眼之王 Cocktail $68為配合萬聖主題,用左藍莓同荔枝造成眼珠裝飾幾逼真!味道唔會太甜,啖啖荔枝果肉有果香蠕動魔蟲 Cocktail $68色調分明用左蟲仔糖做裝飾,甜度唔高帶啖啖花茶香血淋淋薯條 $58粗薯條淋上微辣帶酸茄醬,開胃佐酒小食。魔鬼辣雞翼 $78特調辣味醬汁拌勻脆卜卜炸雞翼,辣辣地幾惹味。萬聖節限定MENU已經開始咗~仲可以玩小遊戲贏飲品,活動去到31/10,想就快d過黎同朋友一齊打卡慶祝啦!

適逢萬聖節,餐廳仲推出左萬聖節期間限定美食同節日特調飲品。

獨眼之王 Cocktail $68

為配合萬聖主題,用左藍莓同荔枝造成眼珠裝飾幾逼真!
味道唔會太甜,啖啖荔枝果肉有果香

蠕動魔蟲 Cocktail $68
色調分明用左蟲仔糖做裝飾,甜度唔高帶啖啖花茶香

血淋淋薯條 $58
粗薯條淋上微辣帶酸茄醬,開胃佐酒小食。

魔鬼辣雞翼 $78
特調辣味醬汁拌勻脆卜卜炸雞翼,辣辣地幾惹味。

2022-10-24
2022-10-25 225 瀏覽
估唔到嘅好味,星期六一家人嚟呢度食semi buffet brunch。頭盤係buffet style, 選擇都好豐富,西式湯係栗子南瓜湯,非常Creamy及帶甜,小朋友勁鍾意飲,另外佢哋都有中式湯選擇。頭盤除咗有唔同嘅沙律之外,仲有好多其他選擇,比較特別嘅有:1) 咕嚕肉;2)龍蝦汁腐皮卷;3) 四川麻辣手撕雞,三房到非常值得推介。至於Main Course,總共有五款選擇,我哋揀咗:1)黑松露烤本地農場黃油雞 - 烤雞考得非常之香,個屁好似食緊薯片咁,再配埋黑松露醬,真係估唔到咁好食2)三色芝士焗波士頓龍蝦(+$68) - 三色芝士好香,龍蝦焗到啱啱好,冇overcook,非常juicy至於兒童餐,都可以任食出面semi buffet,main course就有4款pasta選擇,我哋揀咗肉醬意粉,一上枱真係嘩一聲,賣相非常靚, Potion亦都好大,小朋友亦都好鍾意食。甜品就係tiramisu,小朋友就有桂花蛋撻,仲有咖啡或茶,小朋友有果汁一杯。大人$288 ,小童$98 semi buffet,呢度環境一流,食物水準高,值得回頭。
至於Main Course,總共有五款選擇,我哋揀咗:

黑松露烤本地黃油雞
芝士肉醬意粉
Tiramisu
桂花蛋撻
2022-09-20 296 瀏覽
喺pacific place 附近開完會,諗住買個takeaway 返公司食,見到呢間wellwellwell入面嘅Teahouse有啲飯同意粉午餐,所以想試吓,嗌咗個$168黑椒燒雞意粉配有汽果汁。等得唔耐,兩個字倒,我見環境幾舒服所以問店員可唔可以坐低食,店員好nice 問洗唔洗幫我轉返堂食,我話唔洗喇,直接坐喺到食。塊雞扒都幾juicy,唔乾,黑椒汁另上,辣度剛好。意粉嘅口感唔錯!係有啲油,好彩啲南瓜同菠菜幾好食,所以唔算易滯,總括值得再試!