2024-10-09 173 瀏覽
係屯市食左間fusion 打卡餐廳,一系列既創意菜品都令人驚艷,一定要share 比大家知🤪✔️檸檬油醋煙三文魚沙律🍋煙燻三文魚夾上青瓜🥒,吃下去清脆爽甜,加上味道是清新的檸檬與油醋的酸甜,酸酸甜甜,作為開胃菜最適合不過🤩✔️啖啖蟹肉千層麵🫕超讚既一道菜👍千層麵層層分明,每層都夾著蔬菜,芝士🧀,醬汁,千層麵上更再加上蟹肉,絕不馬虎,多層次既口感讓人欲罷不能。🫶✔️幽靈來襲!士多啤梨朱古力窩夫🍓萬聖節即將來臨🎃 餐廳更推出了一系列萬聖節創意料理,視覺同味覺既享受。士多啤梨朱古力窩夫🧇,鬆軟香甜的窩夫搭配上新鮮多汁的士多啤梨,再淋上濃郁士啤梨醬,簡直是甜品界的完美組合,每一口都讓人感受到幸福滿足,絕對是甜品愛好者的最愛。✔️惡鬼荊棘海提子沙冰 🍇萬聖節特飲👻 除左精緻既裝飾,提子微酸卻清甜,加上適量酸酪,冰涼清爽既提子沙冰🍧簡直是夏日的救星。✔️濟州柑乳酸梳打🍊濟州柑的清新與乳酸梳打的微酸完美融合,味道清爽怡人。

✔️檸檬油醋煙三文魚沙律🍋

✔️啖啖蟹肉千層麵🫕

✔️幽靈來襲!士多啤梨朱古力窩夫🍓

✔️惡鬼荊棘海提子沙冰 🍇

✔️濟州柑乳酸梳打🍊
濟州柑的清新與乳酸梳打的微酸完美融合,味道清爽怡人。

2024-09-27 225 瀏覽
🐷燒醬油黑毛豬白切肉飯😋首先要讚擺盤,白切肉擺得好靚好整齊,加上黑毛豬一層肉肥一層瘦肉,盡冇違和感。味道上,肥肉夠香瘦肉夠淋,調味哈度好處,加埋泡菜飯既少少少辣,正好解到肥肉既膩。🐟粒粒魚籽與三文魚蛋黄醬飯😋一開始睇到個名已經覺得好吸引,黎到果然達到我的期望值,每件飯卷都有滿滿既魚籽,而且都幾大粒,同三文魚蛋黃醬好夾,飯卷冇咩調味,所以魚籽同蛋黃醬既味好出。🍊濟州柑橘乳酪😋真心而論打卡真係好靚,飲落就真係一般,乳酪冇咩味,味道比較淡,未致於難飲,但對比個對比賣相係差左少少。
🐷燒醬油黑毛豬白切肉飯

🐟粒粒魚籽與三文魚蛋黄醬飯

🍊濟州柑橘乳酪
韓系橘子餐廳 🍊Terrace in seaside屯門一直都是親子好去處!大型商場,強大設施配套!林林總總的食肆供大家選擇😙今次去到屯門市廣場,帶女兒去人氣韓系橘子餐廳🍊.💓醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯外觀賣相都值90分!拌飯比較重口味!有泡菜韓分香口!黑毛豬雖然有少許油膩感,但是質感好軟滑😋💓傳統飯卷特意點給俾女女食,她本身鍾意食壽司🍣😋份量好多,餡料好豐富😋女女都讚好👍🏻💓肉醬芝士千層麵這份好合我們口味!看着分量好似不多,原來超飽肚😅入面的芝士肉醬好濃厚!每一啖都充滿着澱粉質🤣捧着肚子歸家去😝😝📍Terrace in seaside屯門市廣場1期UG/F UGK9鋪
韓系橘子餐廳 🍊Terrace in seaside

屯門一直都是親子好去處!
大型商場,強大設施配套!
林林總總的食肆供大家選擇😙

今次去到屯門市廣場,帶女兒去人氣韓系橘子餐廳🍊

💓醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯
外觀賣相都值90分!
拌飯比較重口味!有泡菜韓分香口!
黑毛豬雖然有少許油膩感,但是質感好軟滑😋

💓傳統飯卷
特意點給俾女女食,她本身鍾意食壽司🍣😋
份量好多,餡料好豐富😋女女都讚好👍🏻

💓肉醬芝士千層麵
這份好合我們口味!看着分量好似不多,原來超飽肚😅
入面的芝士肉醬好濃厚!
每一啖都充滿着澱粉質🤣
捧着肚子歸家去😝😝

📍Terrace in seaside
屯門市廣場1期UG/F UGK9鋪
2024-09-06 292 瀏覽
🌟港鐵元朗站K出口 4分鐘路程🌟#terraceinseaside #coffee #omurice #cafe #打卡 #chill #度假 位於YOHO嘅 Terrace in seaside 位置相當好 光線充足 地方闊落 最啱用嚟聚腳☺️☺️仲要係寵物友善餐廳 有室外位置🙌🏼🙌🏼🧡#人生迷芒的芒果沙冰- 有半隻芒果掛咗喺杯上面 芒果仲要好甜!🧡#濟州柑橘乳酸梳打- 加咗蝶豆花 有藍色橙色嘅漸變 - 加埋乳酸梳打 有幾好味🧡#極度惹味泡菜八爪魚紫菜包飯- 煙靭嘅八爪魚 配 野味泡菜汁 又幾好味🧡#開唔開心試咗先知嘅開心果蜜糖窩夫- 賣相極靚 用嚟打卡就最啱啦- 好鍾意佢入面嘅開心果碎 脆米米 仲有焦糖🧡#烏卒卒墨汁八爪魚燉飯 - 真係完全烏卒卒 - 燉飯加啖啖芝士 仲有八爪魚- 都好惹味- 食完飽晒!
🌟港鐵元朗站K出口 4分鐘路程

光線充足 地方闊落 最啱用嚟聚腳☺️☺️
仲要係寵物友善餐廳 有室外位置🙌🏼🙌🏼

🧡#人生迷芒的芒果沙冰
- 有半隻芒果掛咗喺杯上面 芒果仲要好甜!

🧡#濟州柑橘乳酸梳打

- 食完飽晒!

2024-09-05
午餐
2024-09-01 246 瀏覽
去屯門市廣場經常見到尼間野長龍,聽朋友講好食,今日就試下。叫左兩碟窩夫,一上台見到啲忌廉有啲溶溶地,而且特別厚😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫一食落口,成口都係忌廉,仲係暖暖地😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫食幾口已經算放棄。真心食吾落口,淨得個靚字,只可用來打卡,食個陣,我係刮走啲忌廉先食到,又甜又膩真唔明白點解咁多人話好食。生果同忌廉如比例嚴重失衡,咁既價位去食忌亷,真心唔值絕冇下次!

真唔明白點解咁多人話好食。
生果同忌廉如比例嚴重失衡,咁既價位去食忌亷,真心唔值
絕冇下次!

屯門市廣場的Terrace in seaside,我和家人已經惠顧很多次了。我們每次惠顧都很滿意☺️☺️今天我們食了醬燒油黑毛豬肉飯,清甜柑橘窩夫,雞肉飯卷,飲品🥤濟州柑橘乳酪,Cappuccino 甜品每次都很豐富又美麗👍🏻👍🏻飲品也很吸引😍😍這是我們的第一篇食評,我和8歲囡囡一起寫的😬Emma&Wendy2024年6月16日
我們每次惠顧都很滿意☺️☺️

• 燒醬油黑毛豬白切肉飯
  • 士多啤梨忌廉窩夫
  • 清甜柑橘窩夫
2024-06-08 331 瀏覽
【 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 $𝟭𝟯𝟴 】份量夠兩個女仔食😙每舊黑毛豬肥瘦相間😙紫蘇飯裏面有泡菜😋少少辣好惹味😙配菜有個柑橘🍊吾知係未要好似唧檸檬 唧落啲黑毛豬度🤣【 𝗦𝗲𝗮𝘀𝗶𝗱𝗮 𝗕𝗿𝘂𝗻𝗰𝗵 $𝟭𝟭𝟮 】首先講下個窩夫先😋窩夫裏面加咗似煙肉碎既肉🤣好香口 係鹹窩夫嚟😋感覺就好正餐🤣煙三文魚&Parma ham唔會好乾+唔太鹹☺️無糖乳酪上仲有兩塊韓國糖餅😃好值得試下🤣👍🏻【 清甜柑橘窩夫 $ 𝟵𝟴 】必試🥹✨好食到 食完個飯都可以成個窩夫食晒🫶🏻影完10分鐘相 個窩夫仲係好脆🥹‼️呢個窩夫應該冇落糖🤣完全靠cream帶個甜味😂個面都差唔多有一個柑橘🫶🏻所以每一啖嘅窩夫 都可以加柑橘一齊食😍😍【 士多啤梨慕絲 $ 𝟯𝟴 】味道有啲似士多啤梨奶😍慕絲超級滑😋忍唔住一啖接一啖❣️唔會好膩☺️兩個人食就啱啱好😋【 濟州柑橘乳酪 $𝟲𝟴 】柑橘味道好重🫶🏻乳酪味唔會搶柑橘味😍我幫大家試咗🤣個柑橘係揸唔到汁出嚟😂飲品有少少甜🤣不過十分解渴🥰【 初夏青柑柚子梳打 $𝟰𝟮 】青柑柚子梳打好清新😋酸酸甜甜‼記得要攪勻️🤣❥➩ ➪ ➫ ➬ ➭ ➮ ➯ ➱ ➩ ➪ ➫ ➬ ➭🏢店名 : Terrace in s
【 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 $𝟭𝟯𝟴 】

⏰: 𝟭𝟭:𝟯𝟬𝗔𝗠-𝟭𝟬:𝟬𝟬𝗣𝗠
🚃交通 : 輕鐵市中心站
➩ ➪ ➫ ➬ ➭ ➮ ➯ ➱ ➩ ➪ ➫ ➬ ➭
2024-06-01 313 瀏覽
明太子蟹肉飯卷餡料豐富,味道偏淡,吾會系好濃味個d,但整體算OK。飯有點鬆散,食既時候每舊都有試過散散地,除非成舊放入口。肉醬意粉千層麵肉醬意粉千層麵系我每次都會叫既,但依家既賣相就轉左同以前好吾同,當然豐富左喇。面頭既蛋同芝士等都系以往冇既,整體既千層麵仲大份左添!味道系比以前更好食既,推介!(以往賣86,轉左新款後吾記得有冇加價)白桃窩夫賣相好靚,窩夫香脆可口,咬落就好鬆軟。面頭有好多白桃肉同埋忌廉,忌廉就吾會話甜到離晒譜,大推!

明太子蟹肉飯卷

餡料豐富,味道偏淡,吾會系好濃味個d,但整體算OK。
飯有點鬆散,食既時候每舊都有試過散散地,除非成舊放入口。

肉醬意粉千層麵

面頭既蛋同芝士等都系以往冇既,整體既千層麵仲大份左添!
味道系比以前更好食既,推介!
(以往賣86,轉左新款後吾記得有冇加價)

白桃窩夫

賣相好靚,窩夫香脆可口,咬落就好鬆軟。
面頭有好多白桃肉同埋忌廉,忌廉就吾會話甜到離晒譜,大推!
2024-05-07
5 分鐘 (堂食)
白桃窩夫
  • 肉醬意粉千層麵,
呢個五月轉眼又完了,這個月過得真係好快~好似好多野要呢個月處理;真係忙到頭都暈埋,轉眼又讀完呢個學年了,係準備大考之前為自己同少爺打打氣~我地又去食個美味既晚餐加加油先本身見到隔離枱點左個好似五花肉既菜式,好似是黑毛豬白切肉可惜我地想點既時候,就說沒有了,所以我就點左呢個令我念念不忘的神話豬腳紫蘇拌飯 $112我喜歡呢個飯既豬腳總是煮得又軟又淋,但係吃下去的時候又會是啖啖肉,唯獨可惜是它家的拌飯總是偏辣的小孩只能品嘗豬腳的美味~然後我就沒有得吃了xd然後又怎少得它家的特飲推介,先講最主打的濟州柑橘乳酪 $68及熱情金菠蘿沙冰$68我先講一下柑橘乳酪 ,首先它是利是整個柑橘上菜的,我是有貪心地打開了果肉一同飲用的菠蘿沙冰都是有大半個菠蘿在杯頂上,它就是綿綿既沙冰,對比乳酪 就完全不同既感覺,在夏日行到熱辣辣~真係岩曬除左豬手飯,我仲叫左呢個Seaside Brunch 呢個 Brunch 主要係咸食黎,有牛油果,parma ham,煙三文魚,連同雞蛋一同享用我自己幾喜歡佢當中既醬汁,連同窩夫一同吃幾特別,它的醬是咸咸地的,如果想跟女生來吃的話絕對是一個不錯的選擇這個是士多啤梨慕絲雖然它的
真係忙到頭都暈埋,轉眼又讀完呢個學年了,係準備大考之前
為自己同少爺打打氣~我地又去食個美味既晚餐加加油先

本身見到隔離枱點左個好似五花肉既菜式,好似是黑毛豬白切肉
神話豬腳紫蘇拌飯 $112

我喜歡呢個飯既豬腳總是煮得又軟又淋,
小孩只能品嘗豬腳的美味~然後我就沒有得吃了xd
然後又怎少得它家的特飲推介,
先講最主打的濟州柑橘乳酪 $68

熱情金菠蘿沙冰$68

我先講一下柑橘乳酪 ,首先它是利是整個柑橘上菜的,
我是有貪心地打開了果肉一同飲用的

菠蘿沙冰都是有大半個菠蘿在杯頂上,
它就是綿綿既沙冰,對比乳酪 就完全不同既感覺,
在夏日行到熱辣辣~真係岩曬
除左豬手飯,我仲叫左呢個
Seaside Brunch
呢個 Brunch 主要係咸食黎,
有牛油果,parma ham,煙三文魚,連同雞蛋一同享用
我自己幾喜歡佢當中既醬汁,連同窩夫一同吃幾特別,
它的醬是咸咸地的,如果想跟女生來吃的話
絕對是一個不錯的選擇
這個是士多啤梨慕絲
雖然它的外表有一點不討好,
但它的味道卻不錯的,味道不會太過死甜,
吃落去會有一點口中化既感覺,不過它不是最後的甜品
仲有呢個清甜柑橘窩夫
本身吃左個咸既窩夫都覺得夠皮,不過睇到餐牌,
好似是新的菜式,就來點一個嘗試一下吧

同樣是利是了它最有名的柑橘為主打,
倒上去鮮甜的橙汁,加埋那個好鬆軟又不太甜的Cream ,
出奇的好味!!!!係個腦轉唔到既時候,吃一下這個甜品其實也蠻開心的
希望在這忙碌的五月完結後,在六月可以有更理想既進展,
或者休息就是可以走跟更遠的路,離開不是終結的事情
來吧~我們面對終極的大考好了!!

是日分享:
Terrace in seaside
屯門屯順街1號屯門市廣場1期UG樓UGK9號舖
2024-05-19
  • 神話豬腳紫蘇拌飯
  • 清甜柑橘窩夫
2024-05-29 209 瀏覽
今日又去到這間位於屯門市廣場Terrace in Seaside、係一間韓式餐廳我都好鍾意食佢嘅食物款多選擇🤔、而加出咗新款式產品☺️、我每一次知道有新款式都會去食🤭!.燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 $138呢一款黒毛豬白切肉紫蘇拌飯係店舖人氣產品🤔、整碟賣相色澤夠哂吸引、佢嘅白切肉望著都好想食🤤、肉質肥瘦均勻入口腍嫰美味😋、配埋粒粒米飯泡菜味道帶點微辣口感夠哂醒胃😚、我必叫之一真的好有韓色風味!.Seaside Brunch $112呢一款Brunch係新款產品夠哂健康美食🤔、有煙三文魚、 雞蛋 、火腿 、窩夫、 牛油果、 希臘乳酪配藥果入口都幾特別帶點口感有助腸胃、士多啤梨、藍莓 、 沙律,每一款都好新鮮😚夠哂營養、尤其是佢嘅咸窩夫好香蛋味口感好鬆軟、夾著火腿及洋蔥令到味道特別又好食😋!.清甜柑橘窩夫 $98呢一份柑橘窩夫甜品一款多種口感☺️、整份有柑橘、忌廉、橙糖漿、糖橙條配埋窩夫夠哂吸引😲、佢嘅窩夫金黄香脆入口脆而香軟😚、配埋香甜軟滑忌廉絕配好正😋、再食埋清香甜口柑橘又有助解飽相當之唔錯!.士多啤梨慕絲 $38呢一碟士多啤梨慕絲都係新産品🤔、整碟粉色賣相吸引、食到入口散發士多啤梨清香
今日又去到這間位於屯門市廣場

燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 $138

Seaside Brunch $112

清甜柑橘窩夫 $98

士多啤梨慕絲 $38

呢一碟士多啤梨慕絲都係新産品🤔、整碟粉色賣相吸引、食到入口散發士多啤梨清香😚、啖啖啖口感軟綿滑口香甜😋、加埋士多啤梨爽甜忌廉甜滑都幾特別!
濟洲柑橘乳酪 $68

呢一杯都係店家招牌飲品之一、
大多數客必叫飲品、整杯飲到入口散發清香柑橘清香味😚、加埋乳酪酸酸甜甜夠哂醒胃味道又好正😋、我每一次都會必叫🤭!
是有咖啡的忌廉朱古力 $52
呢一杯忌廉朱古力望著都好特別又睇得😍、整杯咖啡面滿滿朱古力😯、飲到入口香而滑口濃厚咖啡味道、我覺得口感味道都幾好!

2024-05-25
午餐
2024-05-27 213 瀏覽
屯門市廣場星期日真是水泄不通,人來人往,逛完Donki就被這間清新自然韓風cafe吸引了,餐牌選擇亦頗多、我們坐的位置是店中間,需要脫下鞋子。【燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯】用了五花腩肉,油脂香味較重,醬汁夾雜著咸甜兩種味道,而紫蘇拌飯有浸淡淡的泡菜香味,有有紫蘇葉碎,好香口。【Seaside Brunch】有煙三文魚、半熟蛋、咸香火腿、牛油果、希臘乳酪配藥果、咸窩夫和沙律菜,口味清新,適合大眾口味。而咸窩夫就最特別,有些香草和煙肉的香味。【清甜柑橘窩夫】好重牛油味道的窩夫,香脆得來中間又軟熟,加上厚厚的鮮忌廉和香甜柑橘,香甜又不會油膩,好出色。【士多啤梨慕絲】是結實的質感,味道就像士多啤梨牛奶。【濟洲柑橘乳酪】好有玩味,不過冰粒太多,很便喝完。【是有咖啡的忌廉朱古力】熱的咖啡忌廉朱古力好重朱古力味,好滑流的質感。

清甜柑橘窩夫

【士多啤梨慕絲】是結實的質感,味道就像士多啤梨牛奶。
士多啤梨慕絲

【濟洲柑橘乳酪】好有玩味,不過冰粒太多,很便喝完。
濟洲柑橘乳酪

2024-05-26
士多啤梨慕絲
濟洲柑橘乳酪
2024-05-25 150 瀏覽
又再次嚟到屯市👻今次食呢間開放式設計嘅餐廳~主打韓x西fushion ✨好好味呢😋❣️燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 ($138)黑毛豬好香豬味😋甜甜地豬皮非常q彈😍個飯係有紫蘇同泡菜一齊拌,好惹味好開胃😊豬肉同飯份量都幾多😆 好食好食😙❣️Seaside Brunch ($118)有窩夫、煙三文魚、Parma ham、牛油果、yogurt個窩夫好好味🥹入邊有煙肉薯仔蓉嘅餡料,係鹹的🤣啱啱焗完就出爐外脆內軟😍Parma ham同煙三文魚都正常發揮~牛油果熟度啱啱好✨仲有啲沙律菜好健康😙❣️清甜柑橘窩夫 ($88)呢個窩夫就係甜品😊加咗大量濟州金橘同樣係外脆內軟✌️不過佢連埋啲糖漿同乾柑橘食就有啲甜😂Cream都大量,食落去真係肥幾磅😂😂❣️士多啤梨慕絲($38)呢個士多啤梨慕絲有少少同我想像嘅唔同🤔感覺就係食緊士多啤梨味嘅cream咁真係超級邪惡😂❣️濟洲柑橘乳酪($68)酸酸甜甜帶有濃濃柑橘味嘅飲料😋上面仲有勁大個柑橘😂😂飲落都係幾好飲同好開胃☺️❣️咖啡有忌廉的朱古力($52)其實係即係Mocha上面有棉密泡泡同朱古力片就咁飲有啲苦,但朱古力溶咗之後甜度就啱啱好✨回頭率:4.4/5整體嚟講都係一間幾好
又再次嚟到屯市👻
今次食呢間開放式設計嘅餐廳~
主打韓x西fushion ✨好好味呢😋

❣️燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 ($138)

黑毛豬好香豬味😋甜甜地豬皮非常q彈😍
個飯係有紫蘇同泡菜一齊拌,好惹味好開胃😊
豬肉同飯份量都幾多😆 好食好食😙

❣️Seaside Brunch ($118)

有窩夫、煙三文魚、Parma ham、牛油果、yogurt
個窩夫好好味🥹入邊有煙肉薯仔蓉嘅餡料,係鹹的🤣
啱啱焗完就出爐外脆內軟😍
Parma ham同煙三文魚都正常發揮~
牛油果熟度啱啱好✨仲有啲沙律菜好健康😙

❣️清甜柑橘窩夫 ($88)

呢個窩夫就係甜品😊加咗大量濟州金橘
同樣係外脆內軟✌️
不過佢連埋啲糖漿同乾柑橘食就有啲甜😂
Cream都大量,食落去真係肥幾磅😂😂

❣️士多啤梨慕絲($38)

呢個士多啤梨慕絲有少少同我想像嘅唔同🤔
感覺就係食緊士多啤梨味嘅cream咁
真係超級邪惡😂

❣️濟洲柑橘乳酪($68)

酸酸甜甜帶有濃濃柑橘味嘅飲料😋
上面仲有勁大個柑橘😂😂
飲落都係幾好飲同好開胃☺️

❣️咖啡有忌廉的朱古力($52)

其實係即係Mocha
上面有棉密泡泡同朱古力片
就咁飲有啲苦,但朱古力溶咗之後甜度就啱啱好✨

回頭率:4.4/5

整體嚟講都係一間幾好食嘅餐廳,有甜品又有主菜
環境又舒服🤗🤗
2024-05-24 85 瀏覽
餐廳裝修好靚,有少少去咗韓國嘅感覺,打卡一流,適合同朋友聚餐😝每個店員都帶住橙色嘅帽😆好cute!店員服務態度好好,見我地猶豫不決,好主動過嚟介紹菜式😆✨抹茶麻糬窩夫 $92好大塊麻糬呀 !!! 😍作為麻糬控,見到成隻手咁大嘅麻糬,真係好開心😍麻糬Q彈有嚼勁,仲食到微微糯米香!配搭濃郁嘅抹茶粉,又甘又甜,真係味覺享受😍✨上面有好多cream😝質地好細滑,夾埋一齊食好幸福🥹窩夫厚身,外面脆卜卜,入面鬆軟,蛋味香濃,一上枱已經嗅到非常重嘅牛油香,而且份量好大,好抵食!肉醬芝士千層麵 $86份量都唔少,兩個人食啱啱好,蕃茄、牛肉、芝士嘅配搭永遠唔會出錯,酸酸甜甜🍅味道濃而不膩,非常滋味,上面仲有幾塊雞蛋添😝正!醬燒牛肉飯卷 $88嚟到韓國餐廳點可以唔食飯卷😈味道好正宗,入面包咗蘿蔔絲、雞蛋、青瓜、醬燒牛肉等等,食落去口感豐富,而且食材夠新鮮,蘿蔔絲好爽口!好食😝

抹茶麻糬窩夫 $92

肉醬芝士千層麵 $86

醬燒牛肉飯卷 $88
2024-05-21
5 分鐘 (堂食)
  • 抹茶麻糬窩夫
2024-05-23 93 瀏覽
呢日同朋友係屯門睇完戲再去左好耐無行既屯市行下,行到攰,2-3點既時間朋友提起想食呢間,可以打下卡同埋舒服地抖一陣。我哋叫分別叫左肉醬芝士千層麵同埋明太子蟹肉飯卷,嘢飲就一齊叫左意式咖啡。啲食物睇落麵超吸引,真係好適合打卡😂食落就得紫菜飯卷好食,有好出既明太子醬味道,同蟹肉,紫菜包飯既配搭岩岩好,唔會太鹹,食完會想再食第二嚿。而個千層麵食第一啖覺得好好食,好香既肉醬加埋芝士,但食多一兩啖即刻覺得好膩,最後要同紫菜包包間住咁食先中和到果種膩。最後個飲品就比較普通,飲到最後都係偏膩。

最後個飲品就比較普通,飲到最後都係偏膩。
2024-05-14
2024-05-22 78 瀏覽
放假當然要有度假既感覺!所以我好仲意黎terrace in seaside,真係好有度假feel🏖️仲有真係好仲意濟洲柑橘乳酪,好好飲!宜家仲新推出左熱情金菠蘿沙冰添!一樣正!Food list🍽️燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 $138每次黎都必叫既一道美食!飯拌上紫蘇具醬油等,味道好惹味,黑毛豬又爽又入味!Seaside Brunch $112流心蛋好靚!配埋乳酪、牛油果、沙律菜、風乾火腿、窩夫、三文魚,好完美既brunch♥️清甜柑橘窩夫 $98清甜既味道好啱我口味!窩夫脆脆的,淋上柑橘果醬,好好味!士多啤梨慕絲 $38濟洲柑橘乳酪 $68柑橘配乳酪真係超夾!熱情金菠蘿沙冰 $68

放假當然要有度假既感覺!

宜家仲新推出左熱情金菠蘿沙冰添!一樣正!

Food list🍽️
燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 $138

Seaside Brunch $112

清甜柑橘窩夫 $98

清甜既味道好啱我口味!窩夫脆脆的,淋上柑橘果醬,好好味!

士多啤梨慕絲 $38
濟洲柑橘乳酪 $68

柑橘配乳酪真係超夾!

熱情金菠蘿沙冰 $68
2024-05-13