2023-03-26
Whisky有著豐富的口感和香氣,讓人著迷。平時多數飲紅白酒少飲威士忌,今次嚟到The Cell感覺唔錯!環境方面呢帶有一種懷舊嘅外國,感覺有啲似置身浪漫嘅聖誕節氣氛一樣。啡色嘅酒吧櫃檯放滿左令人垂涎三尺嘅威士忌酒。品酒嘅同時都可以細心觀賞酒樽嘅設計,店員態度良好假日喺呢度過呢?就好似去咗一個外國嘅小村莊裏面一樣。點咗兩set whisky 加1份炸魚薯條,八卦嘅我梗係會上網睇一睇每set裏面,到底係有咩喇,每set又5杯酒每杯15ml真係物超所值,三百幾四百蚊就可以飲到千幾至幾千嘅whisky ,對於想試吓有咩啱自己口味嘅人來講10分適合。有朋友話過呢飲whisky 就唔好食嘢嘅!不過我都係忍唔住,試咗佢嘅炸魚薯條,炸魚好鬆化但魚肉就有有少少熟,但整體味道唔錯,我會比6-7分喇,薯條方面呢佢有齊醋啦,茄汁同埋蛋黃醬,佢仲會加咗啲香草一齊去炸,個味道都唔錯!(食之前唔記得影添😂)
(食之前唔記得影添😂)