The Grill Room (銅鑼灣廣場二期)

2024-10-03 3175 瀏覽
一開lift 燈光已經暗暗地好有格調,樓底高,坐位闊落令人感覺舒服。係銅鑼灣$98 已經食到semi buffet, 可以任食salad bar 到大概十款沙律、熱食同甜品,仲有湯同飲品,性價比唔錯。唔夠既話仲可以加錢叫主食,最平$48 可以加意粉。.🔹Salad Bar🔹有5~6款沙律,好新鮮,特別係意粉沙律好飽肚,仲有吞拿魚多士。熱食有炸雞塊同薯條;甜品有有迷你泡芙同mini cake。不停會有人fill,而且星期日食都唔駛點排隊拎食物。食左2~3 round 其實都已經飽到7788。🔹粟米湯🔹Order 完就有人將湯送上,熱辣辣仲啖啖粟米蓉,幾足料。🔹英國頂級牛板腱配蘑菇燒汁(另+$158)🔹擺盤靚,五成熟既牛肉內裡仲粉粉嫩嫩,見到已經好開胃。大概有5片牛肉、配南瓜蓉同西蘭花。牛肉濃味又嫩,感覺有點唔夠喉。🔹香煎爐魚配粟米薯仔麵團配香草乳酪汁(另+$108)🔹鱸魚keep 到外香脆,肉質實淨得黎又滑。本身魚肉味道啖,所以同酸酸地既乳酪汁好夾。粟米薯仔麵團第一次食,賣相好靚,漸變黃綠色,口感煙韌。

🔹Salad Bar🔹
食左2~3 round 其實都已經飽到7788。

🔹粟米湯🔹
Order 完就有人將湯送上,熱辣辣仲啖啖粟米蓉,幾足料。

🔹英國頂級牛板腱配蘑菇燒汁(另+$158)🔹

🔹香煎爐魚配粟米薯仔麵團配香草乳酪汁(另+$108)🔹
2024-09-30 3362 瀏覽
為了慶祝剛剛結束的水逆,我決定好好犒賞一下自己😆!一番搜尋,我終於找到了一間CP值超高的餐廳,這裡的西餐不僅好吃,環境也特別優雅,更重要的是,價格還很合理!今天下午,我迫不及待地來到這家餐廳,環境優雅可以打下卡,準備享受他們的semi lunch buffet🥳🥳。這裡的semi lunch buffet 由$98起。一進去,我就被沙律吧的豐富選擇吸引住了!除了各種沙律菜,還有蟹肉碎蛋包、吞拿魚通心粉、炸雞翼和薯條等等。甜品仲有scone,看起來好誘人!主食的選擇也很多,從$48到$158都有,有意粉、意大利飯,牛扒等。今天的湯是龍蝦湯。端上來的時候已經聞到龍蝦湯的香氣,喝下去滑順又有奶油的醇厚感。法式紅酒燴牛面肉配薯蓉牛面肉慢燉得超級軟嫩,燒得剛好,紅酒醬汁的味道也很豐富,。薯蓉滑順綿密,入口即化,奶香和牛肉的濃郁味道搭配得勁match!香煎鱸魚伴燒粟米薯仔麵團配香草乳酪汁新鮮的鱸魚外皮煎得金黃酥脆,裡面鮮嫩多汁,魚肉的鮮甜完全被鎖住,還有燒烤過的粟米,增添了焦香的味道。薯仔麵團外脆內軟,再加上清新的香草乳酪汁,和吸收了鱸魚的鮮香。今餐真係好enjoy!

香煎鱸魚伴燒粟米薯仔麵團配香草乳酪汁

今餐真係好enjoy!
  • 香煎鱸魚伴燒粟米薯仔麵團配香草乳酪汁
早排同朋友去咗銅鑼灣廣場二期嘅 The Grill Room 食lunch buffet,真係有啲驚喜!呢度嘅半自助午餐每位 $98,包湯、buffet corner 同飲品,真係抵食到爆!Buffet corner有好多選擇,除咗各式沙律,炸物同蛋糕,淨係食呢啲已經夠飽啦 😮For 主菜,我地揀咗 美國頂級牛板腱 配 磨菇燒汁(+$158),同 脆皮豬腩伴香草燒菠蘿 配 日式洋蔥汁(+$78)。兩碟主菜擺盤都好靚。豬腩表面煎得焦香,內裡肉嫩多汁。帶油脂嘅部位油香四溢,非常香口。整體嚟講,The Gril Room嘅環境好舒服,氣氛輕鬆,服務亦都唔錯 (不停幫你換碟😂),係一個好適合同朋友或者家人聚餐地方。

2024-09-26 2864 瀏覽
見到大家推介$99半自助午餐?!今日去銅鑼灣行街 就即管試吓去到餐廳已經見到有好多人職員都好好禮貌 笑容好好安排緊入座嘅時候 其實見到自助區已經無咩嘢食但都我哋落完order之後再出去望吓好快已經refill返 呢個價錢嚟講 絕對做得好好香煎三文魚柳伴菠菜苗枝豆配檸檬牛油汁我諗好多人同我一樣食三文魚最怕腥 但佢個三文魚一啲都唔腥之餘仲煎得啱啱好 中間好滑身 魚油香美國頂級牛板腱配蘑菇燒汁你地睇相就知佢有幾嫩 牛味重 菇汁有點咸香就連個配菜都好好食 個薯蓉都俾我清哂餐飲就叫咗紅酒白酒 兩款酒都好易入口 啱哂唔係成日飲酒嘅朋友仔去試下最後個檸檬芝士蛋糕都真心推介 見到隔離枱 6位大小朋友都要食我又試下佢 好香檸檬味又唔太甜 食兩件都唔怕😊👍🏻
見到大家推介$99半自助午餐?!
今日去銅鑼灣行街 就即管試吓

啱哂唔係成日飲酒嘅朋友仔去試下
最後個檸檬芝士蛋糕都真心推介
見到隔離枱 6位大小朋友都要食
我又試下佢 好香檸檬味又唔太甜 食兩件都唔怕😊👍🏻
位於銅鑼灣廣場二期的The Grill Room,位置方便,主打法式西餐,環境寬敞,裝修高雅摩登有情調,設有開放式廚房及吧檯、紅酒櫃打卡牆同西式圓拱形卡位,而且燈光浪漫,感覺舒適,是約會的好地點~溫馨提示:Openrice訂位有75折優惠,性價比挺高點餐後店員會先送上餐包,熱辣辣,外脆內鬆軟,塗上灑埋喜瑪拉雅山岩鹽的自家牛油,味道咸香炭燒美國16安士USDA安格斯肉眼牛扒 $57816安士真的超大塊,份量足夠二人用牛扒表面煎得焦香,吃起來帶點脆脆的口感,內裡是完美的粉紅粉,五成熟剛剛好無血水,吃起來肉嫩多汁,牛肉味突出,特別是帶油脂的部位,油香的加成令牛扒更濃郁配菜選了脆新薯配香草檸檬忌廉汁,外脆內軟,口感幼滑,而醬汁非常解膩,兩者搭配很好紅椒汁煮青口拌蜆大通粉 $198青口和蜆很新鮮,味道鮮甜,大通粉口感比較結實,加了煙肉增加鹹香味,配上紅椒汁,味道酸甜,帶點辣,味道不錯飲品點了一個Cocktail及一個MocktailBerry Well以白酒為基底,加入雜莓、檸檬、蛋白,帶點薰衣草、玫瑰花香,表面的泡泡口感似奶蓋,味道甜甜的易入口,好適合女生Salted Calamansi鹽味柑

溫馨提示:Openrice訂位有75折優惠,性價比挺高

炭燒美國16安士USDA安格斯肉眼牛扒 $578
16安士真的超大塊,份量足夠二人用

紅椒汁煮青口拌蜆大通粉 $198

飲品點了一個Cocktail及一個Mocktail
Berry Well
Salted Calamansi
鹽味柑桔、青檸調味梳打水,類似西式的鹹柑桔,咸咸酸酸,感覺醒胃,夏天必備

-總體評分-
環境:8.5/10
食物:7/10
服務:7.5/10
抵食:7.5/10

The Grill Room
📍銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期3樓3B號舖
2024-09-24 3183 瀏覽
週末午餐食乜好,就等小柔帶你到我最喜歡的西餐廳食半自助餐啦🥰銅鑼灣The Grill room係西餐界來講,數一數二我最喜歡的餐廳,而來到週末,就當然要試試呢度既半自助午餐啦。首先buffet $98 位,有餐湯,buffet entree 既沙拉🥗同甜品🍮另外點主食,我們二人就點左兩款最愛的1. 香煎三文魚🐟柳伴菠菜苗枝豆配檸檬🍋牛油🧈汁 ➕$1482. 美國🇺🇸頂級牛板腱配蘑菇燒汁➕$158 點好餐我們就開動啦,先去拿沙拉🥗,好多款式選擇,涼拌既有,新鮮沙拉菜亦有🥗是日餐湯都好有看頭,西式湯的格調真的不一樣,好看好喝。主食更加不用說,有賣相 如同fusion 菜,值得打卡的擺盤,而且味道十分好👍🏻無疑是我喜歡的西餐廳,覺得配得起小柔稱讚👍🏻最後食飽飽再拿些甜品朱古力慕斯蛋糕仔食下甜,就滿足極了🥰
另外點主食,我們二人就點左兩款最愛的
是日餐湯都好有看頭,西式湯的格調真的不一樣,好看好喝。
最後食飽飽再拿些甜品朱古力慕斯蛋糕仔食下甜,就滿足極了🥰
2024-08-25
5 分鐘 (堂食)
  • 香煎三文魚柳伴菠菜苗枝豆配檸檬牛油汁
  • 前菜
  • 沙律
2024-09-23 2597 瀏覽
今日老公生日, 上網尊登搵間餐廳chill 下,搵到d 間餐廳, 見到d 相環境靚靚, 裝修華麗, 滿有情調,座位寬敞舒適, 感覺唔錯, 可以一試.職員態度主動有禮, 帶有笑容, 親切, 會推介餐廳主打,服務都好好, 食完既食物碟好快清走, 唔會放到成抬都係.蕃茄牛肉闊條麵:蕃茄味濃, 加入新鮮蕃茄, 牛肉淋身入味,唔鞋口,闊條麵有嚼口炭烤八爪魚配法式薯蓉:d 個菜職員推介, 食過都讃, 八爪魚新鮮大隻, 上枱有驚喜,炭烤水準十足, 烤得剛剛好, 食落彈牙, 煙煙銀銀, 真心推介另外, 再叫多兩條飲品, -邊飲野, -邊享受食物, 非常寫意.

另外, 再叫多兩條飲品, -邊飲
野, -邊享受食物, 非常寫意.
2024-09-15
一直都很想試The Grill Room中午的Semi Buffet,這次來到銅鑼灣店,餐廳裝潢很高級.ᐟSemi Buffet很划算,價錢已餐湯和餐飲,建議要提前預約,walk-in的話很大機會沒位~⧐ Semi Buffet HK$98 ⧏Semi Buffet的收費是每位HK$98,再視乎你選擇的主菜而再加錢,豐儉由人現在在Cafe吃個Brunch也要這個價錢,所以很抵食.ᐟBuffet Corner的款式個人覺得都很足夠~有多款沙律菜、冷盤意粉、炸雞粒和薯條,甜品亦有兩款選擇,貴精不貴多♡⧐ 美國頂級牛板腱配磨菇燒汁 +HK$158 ⧏不得不讚菜式的擺盤賣相都屬一流ദ്ദി ·͜·牛板腱中間呈鮮嫩的粉紅色,肉質嫩滑重牛味~磨菇燒汁混合了多款菇菌,味道豐富濃郁.ᐟ⧐ 法式紅酒燴牛面肉配薯蓉 +HK$98 ⧏最近很沉迷吃紅酒燴牛面肉,肉質比牛板腱更軟腍~有種入口即化的感覺,味道先是陣陣紅酒香,再來的是牛本身的香味慢慢滲透出來~這兩道主菜都很出色,令人難以忘記的好味道♡
這次來到銅鑼灣店,餐廳裝潢很高級.ᐟ
Semi Buffet很划算,價錢已餐湯和餐飲,
建議要提前預約,walk-in的話很大機會沒位~

⧐ Semi Buffet HK$98 ⧏

Semi Buffet的收費是每位HK$98,
再視乎你選擇的主菜而再加錢,豐儉由人
現在在Cafe吃個Brunch也要這個價錢,所以很抵食.ᐟ
Buffet Corner的款式個人覺得都很足夠~
有多款沙律菜、冷盤意粉、炸雞粒和薯條,
甜品亦有兩款選擇,貴精不貴多♡
美國頂級牛板腱配磨菇燒汁

⧐ 美國頂級牛板腱配磨菇燒汁 +HK$158 ⧏

不得不讚菜式的擺盤賣相都屬一流ദ്ദി ·͜·
牛板腱中間呈鮮嫩的粉紅色,肉質嫩滑重牛味~
磨菇燒汁混合了多款菇菌,味道豐富濃郁.ᐟ

⧐ 法式紅酒燴牛面肉配薯蓉 +HK$98 ⧏

最近很沉迷吃紅酒燴牛面肉,肉質比牛板腱更軟腍~
有種入口即化的感覺,味道先是陣陣紅酒香,
再來的是牛本身的香味慢慢滲透出來~
這兩道主菜都很出色,令人難以忘記的好味道♡
2024-09-08
美國頂級牛板腱配磨菇燒汁
2024-09-22 1451 瀏覽
星期六約咗朋友去食lunch,想搵一間可以坐得舒服靚靚西餐廳,所以我就卜左係銅鑼灣既The Grill Room食半自助餐🍽️🌟 $98 per person buffet entrée and desserts 🌟 🩵主食:香煎鱸魚伴燒粟米薯仔麵團 配 香草乳酪汁 +$108鱸魚煎得好香脆,魚皮食落脆口,魚肉冇骨嫩滑,成個擺盤好靚好高級,賣相吸睛🫰🏻🩵主食:香煎雞卷 配 薯蓉西蘭花苗 +$68朋友揀咗香煎雞卷,雞肉嫩口多汁,配上底下薯蓉,吸收咗雞卷精華及醬汁,格外滋味😋🩵飲品:凍檸檬茶我哋大家都係叫咗凍檸檬茶,貼心位係糖漿可按自己需要添加,入口茶底甘香,完全冇苦澀味💕💫值得一提係自助區有多款沙律、長通粉、炸物、甜品等,樣樣都好高質,絕對可以飽肚離場👏🏻

🩵主食:香煎雞卷 配 薯蓉西蘭花苗 +$68

🩵飲品:凍檸檬茶

2024-09-22 1289 瀏覽
The Grill Room (銅鑼灣廣場二期) (銅鑼灣)午餐半自助餐,Semi buffet lunch 每位$98 base ,💁🏻‍♀️包咗自助區:沙律、前菜、小食及甜品,一碗是日餐湯及一杯汽水或茶。on top再揀主食$48至$158。沙律嘅沙律種類有好多,有成5款,其中凱撒沙律仲可以俾你自己調味配搭,每款都食咗少少,🙆🏻‍♀️整體都比較清淡健康。除咗各式沙律仲有炸雞塊同薯條,迷你雞肉多士etc。甜品有泡芙同芝士蛋糕。主菜揀咗香煎雞卷配薯蓉西蘭花苗雞肉卷外皮好薄帶點焦脆感,🐥雞肉嫩嫩,醬汁比較清淡,配滑身薯蓉,西蘭花苗煎香咗在落咗少少鹽,好香口。美國頂級牛板腱配磿菇燒汁Medium-Well,牛肉中心仲係粉紅色,牛板腱肥瘦相夾,鮮嫩多汁,牛肉味好重。🤩精美又好食。底下橙色嘅薯蓉,好綿密好香牛油味,😋甜甜的很好食。推介推介推介!最後飽到連個甜品都唔記得咗出去拎🤣。

主菜揀咗
香煎雞卷配薯蓉西蘭花苗

美國頂級牛板腱配磿菇燒汁

最後飽到連個甜品都唔記得咗出去拎🤣。
2024-09-22 1279 瀏覽
跟朋友來到銅鑼灣這間很有情調的西餐廳,現場還有live band, 食物的質素也非常高,連免費的水也這麼高質素,是採NORDAQ 瑞典過濾水👍👍👍❇️酸種麵包天然酵母和乳酸菌發酵的麵包,很健康❇️南瓜雲呢拿籽忌廉湯很大隻帶子,裏面還有雲呢拿籽,個湯很creamy😋😋❇️牛肝菌菇意大利飯牛肝菌的香味濃郁,加上芝士使米飯口感更濃郁,奶香味跟牛肝菌的味道很夾❇️香煎黑鱈魚 黑雪魚煎得外皮金黃酥脆,肉質白皙而嫩滑跟外層的香脆形成鮮明對比,配上香檳忌廉,三文魚子醬和煙靭的薯仔粒,口感很豐富❇️紅椒汁煮青口伴蜆大通粉青口很新鮮❇️燴蕃茄牛面肉扁意大利麵酸酸甜甜很開胃❇️脆新薯配上香草檸檬忌廉汁❇️Cocktail & MocktailCocktail很好飲,上面配上薰衣草和玫瑰花。服務員即場在百香果上噴威士忌,很有風味

❇️酸種麵包
天然酵母和乳酸菌發酵的麵包,很健康

❇️南瓜雲呢拿籽忌廉湯
很大隻帶子,裏面還有雲呢拿籽,個湯很creamy😋😋

❇️牛肝菌菇意大利飯

❇️脆新薯
配上香草檸檬忌廉汁

❇️Cocktail & Mocktail
2024-09-21 1217 瀏覽
這晚約了幾個好友在銅鑼灣開餐,預訂了這家樓上餐廳,氣氛非常好,chill到爆,想不到平日晚上都全店滿座,幸好訂位了,否則就吃不了。 餐廳樓底非常高,空間感十足,用餐環境好舒服不侷促,重點還有live band相當的喜出望外🥰。 簡單點了幾款食物,都是水準之作。 🥣香煎帶子 配 南瓜雲呢拿籽忌廉南瓜湯好Creamy,其他餐廳好多時都會偏甜,這裏咸度剛剛好,裏面還有類似炒香了的南瓜籽,越嚼越香,帶子好鮮甜。 🐠香煎黑鱈魚 配 香檳忌廉汁黑鱈魚連皮煎,魚皮香脆,魚肉非常嫩滑,再配上軟糯的gnocchi/爽脆雞脾菇/咸香三文魚籽,口感豐富。 🍛牛肝菌蘑菇意大利飯意大利飯煮得剛剛好,好軟滑,芝士味濃,牛肝菌的獨特香味將意大利飯的香味提升一個層次。 🍝燴蕃茄牛面肉扁意大利麵牛面肉非常有口感,牛味蠻濃的,意大利麵是寬條麵,相當掛汁,蕃茄沒有完全煮爛,還可以吃到蕃茄肉,醬汁好濃,酸甜可口。 🍝紅椒汁煮青口伴蜆大通粉這個醬汁也是酸甜酸甜的,配以鮮甜大蜆及青口,鮮味十足,大通粉好有咬口。 🥔脆新薯 配 香草檬檬忌廉汁原隻焗薯,好有飽足感,配上檸忌廉汁,即時膩感大減。 飲品 🥃Smokey Passion

簡單點了幾款食物,都是水準之作。

🥣香煎帶子 配 南瓜雲呢拿籽忌廉
🥣香煎帶子 配 南瓜雲呢拿籽忌廉湯

🥔脆新薯 配 香草檬檬忌廉汁

原隻焗薯,好有飽足感,配上檸忌廉汁,即時膩感大減。

飲品

🥃Smokey Passion (Cocktail)

以熱情果為主調,侍應即場在上面噴上威士忌,酸甜中帶出酒香。

🍺Berry Well (Cocktail)

以白酒為基調,配上雜莓汁,上面撒了一些薰衣草,口感豐富。

🍹Salted Calamansi Lemonade(無酒精)

有咸檸七的感覺,不過不是用七喜,而是用了梳打水配上檸檬片,好清新。

🍸Garden Eve(無酒精)

色彩繽紛,有多種果味,我也分不出哪幾種果味,不過酸甜酸甜的,夏天喝相當適合。

總結,用餐環境真的相當舒服,live band 也真的唱得很好,令用餐體驗值加分不少。食物我們也得喜歡。提醒一下,一定要訂座,因為真的很爆滿。
🥣香煎帶子 配 南瓜雲呢拿籽忌廉湯
🍸Garden Eve(無酒精)
銅鑼灣CP值不錯的Semi-Buffet Lunch,Weekend Peak Lunch Hour全場滿座,但也不算擠迫嘈雜,播著很對味的英文歌,氣氛輕鬆。Semi-Buffet Lunch $98Starter及甜品自助吧Refill速度不錯,有幾款Salad選擇,當中荔枝蟹肉沙律材料豐富,味道清新。粗薯條和炸雞軟骨暖烘烘,乾身又脆口。甜品有草莓泡芙和Cheesecake,兩款甜度適中,是餐後閑聊的最佳小吃。- 是日餐湯 Chef Soup非一般的蕃茄濃湯,每一口的口感猶如蕃茄蓉,味道非常濃郁,酸酸甜甜很開胃。 - 香煎鱸魚伴燒粟米薯仔麵團配香草乳酪汁 +$108Pan Fried Seabass Fillet- 香煎三文魚柳伴菠菜苗枝豆配檸檬牛油汁 +$148Seared Salmon FilleMain Course選擇也不少,豬、牛、雞、海鮮、素食都應有盡有,牛魔王倆口子Weekday吃得太豐富,少有地放棄Steak,選擇了鱸魚及三文魚,同樣很高質出色!本身啖啖肉的魚柳只有簡單的調味,魚皮煎得微脆,魚肉保持濕潤。初試薯仔麵團,頗有特色,是令人喜歡的咬口。- Soft Drin

Semi-Buffet Lunch $98

- 是日餐湯 Chef Soup
是日餐湯
- 香煎鱸魚伴燒粟米薯仔麵團配香草乳酪汁 +$108

Pan Fried Seabass Fillet
- 香煎三文魚柳伴菠菜苗枝豆配檸檬牛油汁 +$148
Seared Salmon Fille

- Soft Drink / Tea
附送餐茶,亦可以+$18要Coffee或+$38要House Wine、Champagne及啤酒。
是日餐湯
香煎三文魚柳伴菠菜苗枝豆配檸檬牛油汁
自助餐又食唔曬,就咁一個主菜又唔夠食,最近發現原來星期六日銅鑼灣都有semi buffet,啱曬啲細食又想試唔同種類嘅朋友,當然大胃王梗係絕對冇問題啦!呢度嘅semi buffet係每位98蚊,可以加低至48蚊就有個主菜🍽️📌美國頂級牛板腱配蘑菇燒汁🐮 +$158叫左Medium-Well,即係牛板腱雙面各煎四分鐘外層 - 暗紅🧱中間 - 褐色🚪正中心 - 粉嫩紅🩷肉質鮮嫩多汁,牛板腱肉味香濃,配埋蘑菇燒汁,令到味蕾升至極致。拌埋底下綿密幼細嘅番薯蓉,入口即溶,伴碟靚之餘仲好高質👍🏻📌牛肝菌蘑菇意大利飯🍚 +$58向來GG都好鍾意食意大利飯,但係要煮得好食係一啲都唔簡單,絕對係直接反映廚師嘅功架👨🏻‍🍳🔥呢個意大利飯嘅口感煮得啱啱好,唔會過硬,質地creamy得嚟又彈牙,每一粒米都吸到湯嘅精華。而且兩塊雞髀菇鎅個紋都好吸引,而且煎得好出色🤤📌是日餐湯非常新鮮嘅蕃茄湯,超濃又綿滑,酸酸味味好開胃🍅📌自助吧可以自己狂加芝士粉🧀、煙肉碎🥓同麵包粒🍞嘅Salad🥗唔同嘅蔬菜🥦同埋沙律通粉仲有炸雞🐔、炸薯條🍟同唔少得嘅甜品:芝士蛋糕、泡芙🍰📌飲品🍺🥂🍾🍷🥃🥤☕🫖包咗一杯汽水或者茶凍檸茶都係㗎飲fl

📌美國頂級牛板腱配蘑菇燒汁🐮 +$158
叫左Medium-Well,即係牛板腱雙面各煎四分鐘
外層 - 暗紅🧱
中間 - 褐色🚪
正中心 - 粉嫩紅🩷

📌牛肝菌蘑菇意大利飯🍚 +$58

📌是日餐湯
非常新鮮嘅蕃茄湯,超濃又綿滑,酸酸味味好開胃🍅

📌自助吧
可以自己狂加芝士粉🧀、煙肉碎🥓同麵包粒🍞嘅Salad🥗
唔同嘅蔬菜🥦同埋沙律通粉
仲有炸雞🐔、炸薯條🍟
同唔少得嘅甜品:芝士蛋糕、泡芙🍰

📌飲品🍺🥂🍾🍷🥃🥤☕🫖
包咗一杯汽水或者茶凍檸茶都係㗎
飲flat White或者其他咖啡同premium tea就+$18
最顛係加$38就可以飲到house red/ white wine, house champange 同beer

🎂真係抵到一個點,唔怪得全場爆滿。今日仲有好多人慶祝生日添🕯️,侍應們紛紛為唔同枱嘅客人唱生日歌🎤,氣氛一流🤗

📍The Grill Room (銅鑼灣廣場二期)
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期3樓3B號舖

#牛板腱
#意大利飯
#自助吧

2024-09-16 1081 瀏覽
人氣話題嘅semi-buffet,係lunch嘅時間決定去chill下🙂‍↕️每人叫個main再加$98就可以享用到semi-buffet!種類都幾多,沙律、炸物、小食、甜品都應有盡有,食物味道就中規中矩,保暖都合格🙂‍↕️Beef CheekMain其中一個嗌咗牛面頰,肉質嫩滑,又有肉味,份量適中,唔算好大份Seared Salmon Fillet另一個叫咗三文魚,亦都係烹調得啱啱好,唔會過熟柴柴地咁Overall係主菜keep住有水準嘅餐廳,semi-buffet都比咗個好好機會同朋友慢慢坐低chill下

Beef Cheek

Seared Salmon Fillet
另一個叫咗三文魚,亦都係烹調得啱啱好,唔會過熟柴柴地咁