2024-08-08 422 瀏覽
Pineapple Coconut Pancake這道甜品可謂味美而別具創意,糅合了多重元素:五小時慢烤的焦糖菠蘿、綿密幼滑的芝士班戟、清新的椰子醬與酥脆的牛油酥餅碎,層次豐富而口感多變。菠蘿的甜而帶酸與椰子的清香完美融合,而芝士班戟的鬆軟綿密則為整個餐點增添了豐厚的質感。牛油酥餅碎則為餐點帶來了意想不到的酥脆口感,令人食指大動。整體而言,這道甜品集創意、質感和味道於一身,堪稱是一道難能可貴的佳餚。Crab Meat Risotto這道意大利飯可以說是精緻而不失份量感。飯粒煮得恰當,不軟爛也不過硬,入口綿柔。蟹肉的鮮甜與蟹醬的濃郁味道完美結合,形成一種恰到好處的海鮮香氣。而烤過的蟹蓋更為這道菜式增添了獨特的風味。總的來說,這道意大利飯可謂料理精湛,口感出色,是一道不可多得的美食。Salmon Tacos (3pcs)這道菜式以烤三文魚配上各式蔬菜和醬料,可謂別具創意。三文魚的鮮嫩多汁,加上酸爽的酸椰菜、清涼的青瓜、濃郁的牛油果醬和爽脆的生菜,以及微辣的蜜糖是拉差醬,和諧而豐富的口感讓人回味無窮。整體而言,這道三文魚塔可不失為一道時尚美味的佳餚。士多啤梨奶昔和薄荷朱古力奶昔這兩款奶昔別具
Pineapple Coconut Pancake

Crab Meat Risotto

Salmon Tacos (3pcs)

士多啤梨奶昔和薄荷朱古力奶昔
這兩款奶昔別具特色。士多啤梨奶昔清新爽口,不會過於甜膩,而薄荷朱古力奶昔則散發著濃郁的朱古力香氣,微涼的薄荷味為其增添清新感,整體口感醇厚而回甘。不論是清爽還是濃郁,這兩款奶昔都堪稱品質優秀。
2024-08-07 412 瀏覽
諗住係旺角Moko商場食個晏,搵到間唔錯既西餐廳,The Pantry & Chips Republic ,店內環境清新自然,仲有幾個outdoor既位置,彷彿置身於異國田園之中。Lunch set 都幾抵食,叫左Pork Cutlet & Scrambled Egg Risotto,即係吉列日本豬柳炒滑蛋伴意大利飯,以日式風格演繹,吉列豬柳鮮嫩多汁,配埋濕濕地又好香濃既意大利飯,口感好刺激。另外餐湯係南瓜湯,夠creamy同鮮甜,好飲。加$10就有杯咖啡,叫左杯Latte,拉花好靚同好飲。另一個主食叫左Sea Urchin &Scallop Linguine,係有新鮮海膽、香煎帶子同蟹肉海膽既忌廉汁意粉,以鮮甜海鮮為主,配上濃郁的海膽忌廉汁,口感層次豐富,高級既享受。小食叫左個辣味芝士牛肉汁薯條,新鮮即炸,芝士同牛肉碎再加埋熱辣辣既粗薯條,冇嘢可以挑剔了。聽講呢間嘅班戟好出名,忍唔住要嗌份甜品,British Trifle Pancake,係厚班戟再加士多啤梨啫喱、吉士醬、鮮忌廉、脆餅同新鮮士多啤梨,都係即叫即整,班戟糅合了多種元素,士多啤梨好新鮮,一啲都唔膩,甜甜酸酸,口感層次豐富

另外餐湯係南瓜湯,夠creamy同鮮甜,好飲。
加$10就有杯咖啡,叫左杯Latte,拉花好靚同好飲。

另一個主食叫左Sea Urchin &

聽講呢間嘅班戟好出名,忍唔住要嗌份甜品,British Trifle Pancake,係厚班戟再加士多啤梨啫喱、吉士醬、鮮忌廉、脆餅同新鮮士多啤梨,都係即叫即整,班戟糅合了多種元素,士多啤梨好新鮮,一啲都唔膩,甜甜酸酸,口感層次豐富,果然係必食之選。

🐖Pork Cutlet & Scrambled Egg Risotto $162
☕️Latte +$10
🥘Sea Urchin & Scallop Linguine $178
🍟Chilli Concarne Chips $58
🥞British Trifle Pancake $135
2074 瀏覽
2024-08-05
  • Sea Urchin & scallop Linguine
  • British  Trifle  Pancake
2024-08-07 350 瀏覽
The Pantry & Chips Republic 佈置簡潔明亮, 室內以淺木色為主調 ,加上植物綠化, 散發清新的氛圍,還享有開揚景觀, 加上交通又方便, 約會朋友用餐不錯的好地方。 All Day brekky $155賣相豐富和吸引有 : 🔸️厚班戟🔸️炒滑蛋 🔸️英式香腸 🔸️煙肉 🔸️炒蘑菇厚班戟輕盈蓬鬆 , 充滿空氣感, 滿滿的蛋香。炒蛋濕潤嫩滑, 充滿奶香。英式香腸, 肉質飽滿,淡淡的煙燻香氣。煙肉油潤香脆 , 鹹香十足 。炒蘑菇, 滑溜美味。Seafood Linguine $174 海鮮的盛宴有 : 🔹️藍青口 🔹️魷魚🔹️蝦肉 🔹️珍珠帶子 🔹️parmesan 芝士🔹️龍蝦汁意粉藍青口鮮甜 , 肉質 Q彈飽滿。魷魚, 珍珠帶子及蝦肉, 口感柔軟,充滿海鮮鮮的味道。Parmesan芝士,濃郁鹹香,與海鮮完美融合, 煙韌的意粉配上味道濃郁龍蝦汁 , 令到意粉滋味提升。Salmon risotto bowl $168烤三文魚 , 外酥內嫩 , 魚微燒焦的香味 , 讓人喜歡。溫泉蛋 , 蛋黃已經半凝固 , 流動的蛋香包裹著每粒米飯, 濕潤美味。金藍葉, 清脆無渣們,清新的青綠的味道。玉子

All Day brekky $155

🔹️珍珠帶子
🔹️parmesan 芝士
🔹️龍蝦汁意粉

Salmon risotto bowl $168
烤三文魚 , 外酥內嫩 , 魚微燒焦的香味 , 讓人喜歡。溫泉蛋 , 蛋黃已經半凝固 , 流動的蛋香包裹著每粒米飯, 濕潤美味。金藍葉, 清脆無渣們,清新的青綠的味道。玉子豆腐, 嫩滑綿密。本菇好滑溜 ,濃郁的菌菇香氣 ,配上酸酸甜甜的梅子汁 , 十分開胃 , 令人食慾大增。

石榴青檸梳打 $48
酸甜適中, 清涼透心 , 淡淡清新青檸香氣,適合夏日消暑的飲品。

2024-08-06 379 瀏覽
今天去的餐廳位於旺角,餐廳以米色為主調,主打西餐,菜式配搭都頗創新,用厚班戟配搭全日早餐,用窩夫配烤雞,令不吃甜品的人仕也可以多個選擇。All Day Brekky 🍳厚班戟內外柔軟,滑蛋嫩滑,英式香腸醇厚肉香。煙肉🥓與炒蘑菇🍄‍🟫,提升了口感層次,亦帶來煙燻的香氣。新鮮的沙律🥗和蕃茄仔,中和了味道。Roast Chicken Waffle 🧇 春雞外皮金黃酥脆,內裏肉質鮮嫩多汁,與鬆軟可口的窩夫相得益彰。蜜糖🍯芥末醬,增添了甜辣風味。沙律🥗清新,平衡了整體的口感。Chicken & Cheese Quesadilla 🐤 墨西哥薄餅,外皮煎得恰到好處,金黃酥脆,內裏包裹著鮮嫩的雞肉和融化的Mozzarella芝士🧀。番茄莎莎酸辣,酸忌廉和牛油果🥑醬清新,口感層次豐富。MO安格斯牛肉漢堡🍔肉質鮮嫩多汁,配洋蔥🧅和蘑菇,香氣四溢。融化的芝士🧀,配鬆軟的麵包,令漢堡口感更豐富。焦糖脆脆奶昔🥤奶昔細膩絲滑,焦糖濃郁香甜。焦糖碎片脆爽,奶昔香滑綿密。
All Day Brekky 🍳
Roast Chicken Waffle 🧇
Chicken & Cheese Quesadilla 🐤
MO安格斯牛肉漢堡🍔
焦糖脆脆奶昔🥤
奶昔細膩絲滑,焦糖濃郁香甜。焦糖碎片脆爽,奶昔香滑綿密。
2024-08-06 279 瀏覽
去MOKO一定要食呢間好受歡迎嘅西餐廳🥰 每次嚟都好多人,質素一定有保證😍 食物質素高,打卡一流~🍝安格斯牛肉肉醬闊麵 配溫泉蛋以安格斯牛肉為主角的寬麵pasta,牛肉炒製成醬汁,淋在闊麵上,味道濃郁,搭配的溫泉蛋為整個菜餚增添滑嫩細緻的口感😚🍔安格斯牛肉配楓葉漿煙肉芝士漢堡推薦!好正嘅安格斯牛肉漢堡。🤤🤤 牛肉鋪在芝士和香脆煙肉上,最上層淋有楓葉醬,整個口感味道層次豐富,好惹味又飽肚🦪藍青口,白酒,蒜蓉,小茴香,忌廉配多士以藍青口為主角的拼盤。藍青口用白酒、蒜蓉、小茴香等調料烹調,口感鮮美,搭配吐司可以作為開胃菜或下酒菜佳選🍤脆炸爆谷蝦肉配香蒜蛋黃醬好鍾意依個小食!超酥脆的爆谷外層🤩 配內裡鮮嫩彈牙蝦肉,蘸上香濃的蒜蓉蛋黃醬,口感層次豐富🥞Ricotta 厚班戟必食!超美的pancake😍 入口非常鬆軟,綿密濕潤,配上吉士醬非常可口😋😋 仲有豐富士多啤梨及啫喱,作為餐後甜點非常滿足!

🍝安格斯牛肉肉醬闊麵 配溫泉蛋

🍔安格斯牛肉配楓葉漿煙肉芝士漢堡
推薦!好正嘅安格斯牛肉漢堡。

🦪藍青口,白酒,蒜蓉,小茴香,忌廉配多士

🍤脆炸爆谷蝦肉配香蒜蛋黃醬

🥞Ricotta 厚班戟
2024-08-05 357 瀏覽
去新世紀MOKO 4樓戲院睇戲,之後行經同層The Pantry & Chips Republic以深藍色作主調配木系傢俱,我哋坐低食嘢同傾計,menu 內顯示班戟同食物內喺我哋鍾意食既食物。先嚟吃頭盤,來個Parma Ham & Melon Salad 🍈🥗巴馬火腿、哈密瓜、Mozzarella 芝士、黑醋醬、雜菜配柚子汁,火腿味道濃郁,配搭爽脆既哈密同黑醋醬,酸甜味道且帶清香,非常開胃!🍤🍝Seafood Linguine藍青口、魷魚、蝦肉、珍珠帶子、Parmesan 芝士龍蝦汁意粉,魷魚肉質彈牙爽,海鮮好鮮甜,龍蝦汁好creamy,意粉軟硬適中且沾滿龍蝦汁,so yummy!🍗🧇Roast Chicken Waffle燒春雞、沙律、窩夫,配搭蜜糖芥茉漿,雞肉厚實且嫩滑,沾上蜜糖芥茉漿令味道更突出。窩夫份量好多,口感鬆化,配搭新鮮既沙律菜同蕃茄,這配搭很清新!🥞The Pantry‘s Pancake班戟脹卜卜,質地厚身而且鬆軟,食落好軟綿,配搭新鮮生果及焦糖牛油、楓葉糖漿,食出班戟原味道!The Pantry & Chips Republic📍旺角MOKO新世紀廣場4樓436-4
去新世紀MOKO 4樓戲院睇戲,

酸甜味道且帶清香,非常開胃!

🍤🍝Seafood Linguine
藍青口、魷魚、蝦肉、珍珠帶子、Parmesan
芝士龍蝦汁意粉,魷魚肉質彈牙爽,海鮮好鮮甜,
龍蝦汁好creamy,意粉軟硬適中且沾滿龍蝦汁,
so yummy!

🍗🧇Roast Chicken Waffle
燒春雞、沙律、窩夫,配搭蜜糖芥茉漿,
雞肉厚實且嫩滑,沾上蜜糖芥茉漿令味道更突出。
窩夫份量好多,口感鬆化,配搭新鮮既沙律菜同蕃茄,
這配搭很清新!

🥞The Pantry‘s Pancake
班戟脹卜卜,質地厚身而且鬆軟,食落好軟綿,
配搭新鮮生果及焦糖牛油、楓葉糖漿,食出班戟原味道!

The Pantry & Chips Republic
📍旺角MOKO新世紀廣場4樓436-438號舖
2024-08-04 318 瀏覽
旺角MOKO新世紀廣場 4樓的「The Pantry & Chips Republic」,係一間滿載好評的西餐廳🍴店內燈光明亮,環境同座位都寬敞舒適餐牌上供應多款前菜沙律、特色意粉、全日早餐、厚班戟及窩夫等等,選擇眾多,定價適中藍青口、魷魚、珍珠帶子、龍蝦汁意粉表面撒滿巴馬臣芝士碎🧀意粉口感軟硬適中,每條麵條都掛滿濃濃的龍蝦汁,非常滋味!鮮蝦、魷魚、青口及帶子等等海鮮都新鮮彈牙,好甜美煎牛扒配焗蔬菜、燒肉汁及香蒜青醬牛扒份量充足,煎至七成熟,肉質有彈性,牛肉味濃郁~配上金黃香脆炸粗薯條及焗新鮮蔬菜,好味又飽肚士多啤梨吉士醬窩夫賣相好吸引~表面舖滿士多啤梨、焦糖薄脆、忌廉吉士醬及士多啤梨醬,甜甜的。窩夫外脆內軟,溫熱的,滿有蛋香🥚鮮奶咖啡拉花精緻有心思❤️咖啡入口香滑,味道濃厚醇香

藍青口、魷魚、珍珠帶子、龍蝦汁意粉

煎牛扒配焗蔬菜、燒肉汁及香蒜青醬

士多啤梨吉士醬窩夫

鮮奶咖啡

拉花精緻有心思❤️咖啡入口香滑,味道濃厚醇香
2024-08-04 320 瀏覽
Heard so many good reviews on this popular all day casual dining restaurant so decided to come and try for myself. They serve all sorts of western cuisine such as pasta, burger, fish and chips etc. And there was a great variety of dessert and drinks to choose from too 🤗𝙿𝚞𝚕𝚕 𝙿𝚘𝚛𝚔 𝙻𝚊𝚜𝚊𝚐𝚗𝚊 𝚁𝚘𝚕𝚕 🍝Used to have beef lasagna all the time, was pretty amazed to try one using pulled pork as the main ingredient 🐷𝚁𝚘𝚊𝚜𝚝 𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗 𝚆𝚊𝚏𝚏𝚕𝚎 🧇 Haven’t had chicken plus waffle for a super long time🤭 The waffle was ni
1964 瀏覽

𝙿𝚞𝚕𝚕 𝙿𝚘𝚛𝚔 𝙻𝚊𝚜𝚊𝚐𝚗𝚊 𝚁𝚘𝚕𝚕 🍝
Pull Pork Lasagna Roll

𝚁𝚘𝚊𝚜𝚝 𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗 𝚆𝚊𝚏𝚏𝚕𝚎 🧇
Haven’t had chicken plus waffle for a super long time🤭 The waffle was nicely toasted and crispy, and also comes with honey for some dips 🍯 Chicken was roasted just right and went really well with the waffle 🤤

𝙰𝚙𝚙𝚕𝚎 𝙲𝚛𝚞𝚖𝚋𝚕𝚎 𝙵𝚛𝚎𝚗𝚌𝚑 𝚃𝚘𝚊𝚜𝚝 🍞
French toast is my favourite dessert, and nothing can beat its combo with apple crumble and vanilla icecream 😋 It’s also topped with some nuts adding to some crunchy texture👍
Apple Crumble French Toast

𝙿𝚊𝚜𝚜𝚒𝚘𝚗 𝙵𝚛𝚞𝚒𝚝 𝙲𝚊𝚕𝚊𝚖𝚊𝚗𝚜𝚒 𝚂𝚘𝚍𝚊 🍹
Try this one if you’re looking for a fruity soda 🥤 Sweet with a tinge of passion fruit, best as a cooling drink for summer ☀️

𝙿𝚎𝚊𝚗𝚞𝚝 𝙱𝚞𝚝𝚝𝚎𝚛 𝙲𝚑𝚘𝚌𝚘𝚕𝚊𝚝𝚎 𝙱𝚊𝚗𝚊𝚗𝚊 𝙼𝚒𝚕𝚔𝚜𝚑𝚊𝚔𝚎 🥛
You have to try this if you’re a fan of milkshake, and in particular - if you love peanut butter 🥜 🧈 The blend of peanut butter, chocolate and banana was incredible and absolutely perfect 🤩
Pull Pork Lasagna Roll
Apple Crumble French Toast
  • Roast Chicken  Waffle
同朋友尋日去MOKO Pantry 食飯,朋友叫左個chicken waffle。一切開雞肉,半隻都唔熟,完全食唔到。waffle 係凍同硬嘅,唔知擺左幾耐🫠朋友食左兩啖waffle就放棄。同waiter 講叫佢提提廚房,我地已經唔需要補番份因為已經冇晒信心😓 最後淨係過黎收走+ 掉低一句「cancel 左個order」就算,連「唔好意思」都無。食物質素無,服務態度無,永久blacklist
食物質素無,服務態度無,永久blacklist
2024-07-28 329 瀏覽
知道呢度嘅疏乎厘🥞超級好食當然要過嚟食啦, 今朝就冇乜嘢做所以可以慢慢嚟嘆個🧆lunch再加埋食個疏乎厘🥰見佢哋午餐Menu都好豐富, 我哋就叫咗🥩牛扒配薯條同豬仔骨🍗配薯條,🍟 牛扒我哋叫咗五成熟好香牛肉味🐮而且好多肉汁又夠淋豬仔骨🐽都係呀都唔使用刀切開, 佢哋搽咗燒烤醬燒真係好好味👍🏻午餐你可以配搭餐湯🍲或者沙律🥗我哋就選擇餐湯今日係南瓜甘筍湯好濃郁嘅🎃南瓜味又夠smooth ✨⭐️午餐包埋嘢飲我哋就叫咗🍓士多啤梨奶昔同一個梳打特飲🍹最後當然唔少得叫埋個疏乎厘🥧啦一嚟到真係見到好鬼靚, 佢哋即叫即整所以都係熱辣辣, 個士多啤梨醬好🍧清新嘅士多啤梨味一啲都唔假, 下次會試吓其他味道因為佢哋仲有好多款式🤗

午餐包埋嘢飲我哋就叫咗🍓士多啤梨奶昔同一個梳打特飲🍹

2024-07-27 335 瀏覽
Moko呢間The Pantry非常有人氣,夜晚黎到都幾full吓,佢哋有啲位在門口位置,都幾悠閑舒適,餐廳裝修幾有格調,用咗好多木材同綠色植物做點綴,環境幾寧靜,啱晒傾計。Salmon Risotto Bowl意大利飯煮得啱啱好,唔會太硬又唔會太爛,三文魚煎得外脆內嫩,仲要勁大塊,加上新鮮配菜,口感層次好高。Calamari Squid Ink Pasta黑色嘅墨魚汁意粉睇落好開胃,意粉掛汁又煮得彈牙,魷魚圈份量好多,配上莎莎汁有好多碎蕃茄,口感出色。牛油果雞肉沙律雞肉燒得入味,份量仲好多添,喜歡佢哋牛油果高質,配合新鮮沙律菜口感一流!Salmon Tacos脆卜卜嘅玉米餅夾住香煎三文魚塊同埋新鮮蔬菜,再加埋酸忌廉同芒果莎莎,口感脆爽,酸甜開胃,好適合夏天食。Wild Wings估唔到份量咁多,雞翼炸得金黃香脆,醬汁有甜有辣,好惹味。

Salmon Risotto Bowl

Calamari Squid Ink Pasta

牛油果雞肉沙律

Salmon Tacos

Wild Wings
估唔到份量咁多,雞翼炸得金黃香脆,醬汁有甜有辣,好惹味。

之前路過已經好想食呢間😝 裝修得咁靚既pantry 喎當然冇晒monday blues💙 仲要係咁ig-able 既cafe!! 收工黎旺角東好方便 一於食個晚餐!1️⃣ White Wine Mussels $79前菜點左白酒煮蜆!蜆肉好大粒同有鮮味🤗側邊果兩塊蒜蓉包香脆到爆😍獨立order都嗌得過! 2️⃣UNI & Scallop Linguine $178係海膽帶子意粉😍😍 雖然唔係好大舊 但鮮味搭夠~個意粉好creamy 掛汁!食晒d toppings只食意粉都完全冇問題🫶🏻3️⃣Crab Meat Risotto $228這道菜令日本同意大利的美味融合得天衣無縫 💯🦀蟹膏蟹肉嘅鮮甜 配上香濃鬆軟嘅意大利飯 口感層次豐富😝加埋擺盤精緻令我食指大動!4️⃣Latte $43正常發揮 偏苦少少 好提神🤣主要嗌黎睇下有冇拉花~5️⃣Baileys and Cream Milkshake $79額外加 Churros +$15Churro係西班牙經典小食油條🇪🇸 完來拼埋Baileys Milk Shake係咁夾!有鮮奶嘅滑順同甜酒的甜美香氣 層次豐富而又平衡得恰到好處💕

之前路過已經好想食呢間😝 裝修得咁靚既pantry 喎

收工黎旺角東好方便 一於食個晚餐!

1️⃣ White Wine Mussels $79
前菜點左白酒煮蜆!蜆肉好大粒同有鮮味🤗
側邊果兩塊蒜蓉包香脆到爆😍獨立order都嗌得過!

係海膽帶子意粉😍😍 雖然唔係好大舊 但鮮味搭夠~

3️⃣Crab Meat Risotto $228
這道菜令日本同意大利的美味融合得天衣無縫 💯
🦀蟹膏蟹肉嘅鮮甜 配上香濃鬆軟嘅意大利飯 口感層次豐富😝
加埋擺盤精緻令我食指大動!

4️⃣Latte $43
正常發揮 偏苦少少 好提神🤣
主要嗌黎睇下有冇拉花~

額外加 Churros +$15
有鮮奶嘅滑順同甜酒的甜美香氣 層次豐富而又平衡得恰到好處💕
2024-07-24 384 瀏覽
今日行Moko~見到呢間cafe 坐滿晒客(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)一於唔執輸試吓佢!一睇個餐牌就明點解咁多人!無論係煮食定係甜品嘅價錢都非常抵食,而且大大份,個樣仲好精緻添!我地嗌左:Roast Chicken Waffle足足有半隻燒春雞同埋4大舊waffle ! ! 真係完全估唔到份量有咁多~燒雞嘅外皮燒得好香脆,入面keep住有肉汁!窩夫蛋香濃郁,夠晒脆口~呢一個只係$135嘅main就已經完全滿足咗食主菜同埋甜品嘅慾望(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)真係超抵食!Bolognese Fettuccine with Onsen Egg呢個闊條麵真係好好味!麵條煮得啱啱好,有咬口,加上已以安格斯牛肉肉醬作base ,同埋溫泉蛋加強口感,整體嚟講層次豐富,牛肉肉醬濃郁!真係好好味!Sour Cream Works Chips掙扎咗好耐,最後決定揀呢一款醬汁~ sour cream 平時就一定係配粟米脆片(*ˉ︶ˉ*)估唔到同薯條又係ok wor !而且呢個薯條係即叫即炸,粗切,非常香口!Ultinate Milkshake(Green Mint)看圖叫嘢飲,其實嚴格嚟講佢算係一道甜品!齋睇個造型已經知道不得了,非

我地嗌左:

Sour Cream Works Chips

看圖叫嘢飲,其實嚴格嚟講佢算係一道甜品!齋睇個造型已經知道不得了,非常邪惡!薄荷朱古力奶昔好清新,加上Churro 同埋waffle 😂仲有海量嘅cream,其實真係好似食緊個甜品咁!

Cast Iron Hazelnut Toast Box
看似平平無奇,其實呢一個Toast Box真係不得了!入口充滿蛋香,而且加上滿滿嘅朱古力碎、忌廉、榛子醬,入口就係令人停唔到落嚟(*ˉ︶ˉ*)

整體嚟講性價比真係冇得輸!食物質素非常唔錯!可惜胃容量有限,我下次已經諗好咗一定要試佢嘅疏乎厘
2024-07-19 392 瀏覽
為咗厚pancake而嚟食晚餐,裝修幾有歐陸風情😻揭開menu見到好多款式嘅甜品就心花怒放🤭最後兩個人叫咗一個沙律一個意粉同埋一個甜品share,夠晒滿足!✨安格斯牛肉肉醬闊麵&溫泉蛋 - 好鍾意闊麵嘅質感,煙韌有口感,肉醬調味得剛好,溫泉蛋增添成個粉嘅軟滑度👍✨Parma Ham and Melon Salad - 你想像中大份,賣相出眾而且份量足,Melon夠晒清甜,同Parma Ham嘅咸香味好夾🥗✨Pineapple Coconut Pancake - 重頭戲嚟啦,pancake超厚身,亦好動L🤤菠蘿同椰子好有夏日風情,配搭唔錯🍍 ✨開心果奶昔 - 飲到粒粒開心果碎幾有咬口,而且幾大杯,我地兩人share一杯都夠😛

1947 瀏覽
2024-07-17 418 瀏覽
幾年前要排隊先食到,而家直入有位剩。貴、唔好食、淨番好坐,原來真係唔夠。個意粉真係平平無奇,意粉硬,蝦又硬,食完做喉嚨痛(不過呢個就唔關人事嘅)。無一種好熱辣辣好好味/ 夠哂汁/好creamy嘅感覺。我淨係知嚟傾計/hea下就OK,如果食晏快快食完閃人,都係性價比十分低。個餐都$1xx,野飲加$20左右,仲要加一架,咁就洗左接近$200架喇。杯野飲拉花有花心思,有隻海馬同獅子,低都挽回唔到我再嚟幫襯嘅心了。
幾年前要排隊先食到,而家直入有位剩。

貴、唔好食、淨番好坐,原來真係唔夠。

無一種好熱辣辣好好味/ 夠哂汁/好creamy嘅感覺。