The Place

餐廳: The Place
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
餐廳: The Place
資訊:

看到很多負評去之前還擔心,食完覺得滿意,唔太多講,推三樣食品。1生蠔,還有海水味新鮮但味道偏淡,兩人食了三打,2烤牛肉,這個是滿意的,味濃,肉不柴,好食,一般食自助餐,烤牛肉我只拿一次,但這個烤牛肉我們拿了兩次。3榴槤撻,如買店有賣,收我20蚊個我都會買,可惜係每次只出十次,還要排幾分鐘隊,所以只排了兩次吃了兩個,其實還有片皮鴨,但味道一般今次,越南牛肉粉湯底味道有點像肉骨茶,感覺有點差的是果汁要另加38蚊,紅酒吧酒要加58蚊,所以我飲了五六杯果汁朋友加飲料四五杯紅酒,全是歸本了其實還有雪榚也是必食的。今次食11點到1點只有兩小時,下次再去要去食1點,因為可食到3點半,可以多吃半小時用open rice落訂,原本有88折,慳返啲酒水錢,擋幫你地買下廣告
看到很多負評

外賣送餐
2022-08-08 4892 瀏覽
早前用15000里兌換了二人自助餐券,今日就去食了由於酒店現在為隔離酒店,所以要由商場入口入,一入去就是食自助餐的地方,座位舒式,食物款式中規中矩生蠔🦪淡茂茂,無咩味片皮鴨由廚師捲好送上,味道不錯燒牛肉食落似係牛𦟌,較靭雞肉串燒普普通通,都算幾滑嫩魚生叫了三文魚、鯛魚和希靈魚,三種魚生都係無咩味🥲至於火炙三文魚,都係無咩三文魚味,得返d芝士美乃滋味忌廉菠菜就🚁🚁🚁🚁🚁,忌廉稀到水咁,搞到菠菜的味極淡右手邊是豬肋骨和巴東牛腩全餐最好飲就係個中湯,蟲草花水鴨湯甜品都算多選擇,但未到酒店餅店的質素馬卡龍連個外皮都係腍嘅!🤦🏻‍♀️味道唔差,但馬卡龍嘅口感唔應該係咁結論係:好彩唔洗俾錢(早知將d Miles換其他嘢)
早前用15000里兌換了二人自助餐券,今日就去食了

生蠔🦪淡茂茂,無咩味

片皮鴨由廚師捲好送上,味道不錯

燒牛肉食落似係牛𦟌,較靭
雞肉串燒普普通通,都算幾滑嫩
魚生叫了三文魚、鯛魚和希靈魚,三種魚生都係無咩味🥲
至於火炙三文魚,都係無咩三文魚味,得返d芝士美乃滋味

忌廉菠菜就🚁🚁🚁🚁🚁,忌廉稀到水咁,搞到菠菜的味極淡
右手邊是豬肋骨和巴東牛腩

全餐最好飲就係個中湯,蟲草花水鴨湯

甜品都算多選擇,但未到酒店餅店的質素

結論係:好彩唔洗俾錢(早知將d Miles換其他嘢)
2022-08-08
午餐
2022-08-08 3848 瀏覽
The Place 位於旺角朗豪坊康得思酒店,交通非常方便!看到食評膽粗粗去試下佢既自助午餐,質素不錯,自助餐該有的食物都有,還有movenpick雪糕的作一個完滿的收尾!有下次!😋😋😋
2022-07-26 5002 瀏覽
隔離酒店中再重開,食物比前上菜快,蠔細隻但新鮮,魚生正常,龍蝦🦞芝士焗正常,大蝦有驚喜鵝干正常,熱食正常,沙律及甜品都正常價錢就普通620元汽水要加38/酒類加58。最後一題近窗口燈光很暗,近乎漆黑一片
鵝干正常,熱食正常,沙律及甜品都正常
水準之上的自助餐
  • 即煎鵝肝
  • 即開生蠔
  • 川貝海底椰燉雞
2022-07-23 4976 瀏覽
突然想食buffet,在Openrice見到The Place有幾好的食評,所以便和老婆一齊去食好野。地點在旺角站,十分方便易找,過一條天橋便可到達。講番食物,有生蠔,刺身,芝士,牛扒,仲有炸蝦等其他熟食,應有盡有。生蠔會不停供應,仲要唔使等,對於我這些生蠔控來講,真係very good,我食左14隻。最後,有movenpick雪糕作結,食左4個球,哈哈哈😆😆!仲有夾公仔遊戲,好好彩夾到,coupon唔多有用, 希望餐廳可以改一改,例如,lunch buffet半價等禮物,比較實用。

地點在旺角站,十分方便易找,過一條天橋便可到達。

2022-07-22
2022-07-13 5214 瀏覽
第一次黎the Place食lunch buffet 黎之前睇左好多唔同酒店既自助餐最後都係揀the place 貪在夠近.朝早先係openrice到預訂即日既自助餐非常方便以為仲有得訂去多應該無乜人食點知全場爆滿幸好被安排中間位置方便拎野食.首先食凍海鮮生蠔每人限拎三個 睇落無咁肥美 以為唔會好食 點知好鮮甜雖然選擇唔算多 但鐘意生蠔🦪既人 應該會瘋狂食 唔洗點排隊等丫再黎好想讚佢地既壽司 即叫即整火灸三文魚🍣同鰻魚都超級好食😋!三文魚刺身都好厚好肥美 .熟食方面 有印度咖喱 串燒 西冷 小籠包 炒飯等等⋯仲有即場包既北京填鴨海南雞飯都勁吸引但最後為左留肚食甜品 放棄左海南雞飯.個沙律吧🥗同甜品 都好多選擇亦有MÖVENPICK雪糕 佢會擺曬唔同口味既相 係啲配料前教你配搭例如藍莓芝士雪糕 (唔記得個名係咪咁🙈)係雲呢拿味雪糕配藍莓醬,芝士蛋糕再加藍莓幾好玩 自己雪糕自己整🍨.整體而言 我覺得都物有所值用左openrice 88折優惠兩個人六百幾蚊左右環境舒適⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯其實哩個係我第一次寫既食評點解有哩個衝動係因為去之前睇到無乜人寫the Place既
第一次黎the Place食lunch buffet
雖然選擇唔算多
但鐘意生蠔🦪既人 應該會瘋狂食
唔洗點排隊等丫
再黎好想讚佢地既壽司 即叫即整
火灸三文魚🍣同鰻魚都超級好食😋!
三文魚刺身都好厚好肥美
個沙律吧🥗同甜品 都好多選擇
亦有MÖVENPICK雪糕
佢會擺曬唔同口味既相 係啲配料前
教你配搭
例如藍莓芝士雪糕 (唔記得個名係咪咁🙈)
係雲呢拿味雪糕配藍莓醬,芝士蛋糕再加藍莓
幾好玩 自己雪糕自己整🍨

生日
  • 壽司
  • 海南雞飯
2022-07-11 3625 瀏覽
見人氣高即管試下,真係幾唔錯喎!絕對成價比高!推介食物:生蠔、火焰三文魚壽司、魷魚壽司、豬腩肉串燒任飲檸檬茶、仲有其他幾款茶包沙律都冇欺場,專人幫你撈唔同款沙律唯一美中不足甜品冇乜cake
見人氣高即管試下,真係幾唔錯喎!絕對成價比高!
推介食物:生蠔、火焰三文魚壽司、魷魚壽司、豬腩肉串燒
任飲檸檬茶、仲有其他幾款茶包
沙律都冇欺場,專人幫你撈唔同款沙律
唯一美中不足甜品冇乜cake

2022-07-11
  • 壽司
2022-07-09 3011 瀏覽
第一次黎呢間餐廳,啱啱係朗豪坊整嘢,整完睇下唔曬排隊,即刻去食。刺身八爪魚有小小渣,唔太爽脆,三文魚,希靈魚算中規中矩,冇咩特別;螺有D沙,個人用咗清水洗咗後先食,都幾好味,青口,小龍蝦,蝦都OK;牛扒感覺用慢火焗熟,口感差D,有D似水煮出黎D感覺;串燒個五花肉完全嚼唔爛,茄瓜好似燒得唔夠熟,食到口有好大苦澀味;熟食都中規中矩,燒賣個皮多咗D麵粉,牛肉球幾好味;片皮鴨記得一定要趁熱食,very good;甜品基本上都好好味(個人意見,僅供參考);movpick雪糕都好好味,有個芒果味好酸,唔鍾意食酸嘅可以唔揀;生果都幾甜;飲品設有免費區,可以自己沖自己調配。
2022-07-08
2022-07-04 2931 瀏覽
今日係打8號風球嘅日子, 但係酒店嘅自助餐都有開, 所以我哋1家5口照樣原定計劃去食自助餐如果多個四個人係要比訂金$500嘅。6:30pm 開始, 一早已經有人排晒隊呢度嘅海鮮種類有好多: 生蠔, 麵包蟹, 青口, 好大隻嘅哈 etc. 全部都係有人夾俾你, 所以我覺得好衛生!服務質素好好~燒烤類有燒羊架、燒牛扒、串燒、鵝肝等魚生類:件件都好大件、肥美,有壽司有手卷燉湯好好飲,仲有西式湯嘅沙律都係服務員夾俾你最好玩嘅係甜品,你可以自己家好多唔同嘅配料佢嘅蛋糕都好有水準,而且仲有movenpick 最後佢會俾啲硬幣你, 你可以去玩扭蛋機如果夾到嘅話就會有禮物我中咗張自助餐現金卷 下次可以再用整體來講, 我覺得呢個價錢係食服務質素,佢啲熟食普普通通,但係海鮮同甜品同燒烤類就好有質素
如果多個四個人係要比訂金$500嘅。
6:30pm 開始, 一早已經有人排晒隊
燒烤類有燒羊架、燒牛扒、串燒、鵝肝等

魚生類:件件都好大件、肥美,有壽司有手卷

燉湯好好飲,仲有西式湯嘅

沙律都係服務員夾俾你

最好玩嘅係甜品,你可以自己家好多唔同嘅配料
佢嘅蛋糕都好有水準,而且仲有movenpick

最後佢會俾啲硬幣你, 你可以去玩扭蛋機
如果夾到嘅話就會有禮物

我中咗張自助餐現金卷 下次可以再用

• 甜品
  • 刺身
  • 鵝肝
2022-07-03 2475 瀏覽
這是旺角朗豪坊旁的康德思酒店,於4樓的The Place 餐廳,我食的是自助“午餐”,評價是好味及抵食,價錢係338,有一般海鮮,魚生及肉類外,餐廳話係紐西蘭蠔喎,重點係唔洗排好耐!跟住熱葷有一般蒸魚同咖喱,但有中式點心蒸燒賣,蝦餃,小籠包,仲有我鍾意食嘅片皮鴨,去到冇得輸嘅甜品,實在太靚,同埋movenpick雪糕,希望唔好加價住,再食多次!
2022-06-27
2022-07-01 2365 瀏覽
兩個耆英放下子女,享受二人世界,簡約地慶祝結婚35週年紀念。已經好幾年沒有光顧自助晚餐了,耆英長輩深明此道,除了太飽難入睡外,一個自助午餐可代替一日當三餐,精明化算嘛!第一次來THE PLACE,主要是為食生蚝而來。生蚝供應不絕,尚算新鮮,當然不是最大隻最肥美的貨式。可能年紀大了,每人只能各吃1打,但都叫回本和滿足。若不好生蚝的,那就要考慮了。另一讚點是餐廳環境舒適,座位濶落,招呼服務良好。Openrice訂位有88折,記得登記,慳返少少嘛!個人較欣賞燒牛仔肉,肉質嫩滑,配上芥末醬,個人吃了4塊。沙律菜買相靚絕,但太飽了只能淺嚐。其他食物普普通通,味道中規中矩啦!沒什麼驚喜或負評的。順便借食評舒發一下婚姻之道,我想起這段聖經,總結幾十年婚姻相處經驗。哈哈!最令我深刻的愛竟然是首句「忍耐」,尾句都是「凡是忍耐」,想互相愛對方,愛到永遠?年輕的讀者,去領略吧!年長的,早已心領神會。「愛是恆久忍耐,又有恩慈;愛是不嫉妒;愛是不自誇,不張狂,不做害羞的事,不求自己的益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理;凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐。愛是永不止息。」哥林多前書 13:

其他食物普普通通,味道中規中矩啦!沒什麼驚喜或負評的。

「愛是恆久忍耐,又有恩慈;愛是不嫉妒;愛是不自誇,不張狂,不做害羞的事,不求自己的益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理;凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐。愛是永不止息。」哥林多前書 13:4-8
2022-06-30
紀念日
2022-06-26 1710 瀏覽
午市自助餐418加一OpenRice訂座有折開心又滿足嘅一餐因為小朋友生日臨時想食自助餐見到呢間有折所以上網訂定位雖然係1:30食到3:30但係食物一樣源源不絕咁補充絕無欺場服務五星環境四星食物四星食物味道雖然唔係超好味但憑餐廳環境加員工服務確實加左唔少分刺身味道一般但份量十足紐西蘭生蠔🦪偏瘦但附合預期我地最少食左三打燒牛肉有啲韌壽司款式唔多沙律🥗超多款可以自己揀完即刻混合甜品都有好多種絕對有下次只要期望唔高一定無失望
午市自助餐418加一

絕對有下次

只要期望唔高
一定無失望

2022-06-21 2160 瀏覽
見到食評,好似唔錯,心想可以大快朵頤!誰知希望越高,失望越大!見凍海鮮無人排隊,就心知不妙!熱葷唔熱、燒牛仔肉好靭、好細舊!甜品無一件出色,無一樣想再encore!水果無人攞就知咩事!得一樣嘢係無失手的,就係Movenpick雪糕🤣唯一可以讚的,就只有服務!

見凍海鮮無人排隊,就心知不妙!
熱葷唔熱、燒牛仔肉好靭、好細舊!
甜品無一件出色,無一樣想再encore!
水果無人攞就知咩事!
得一樣嘢係無失手的,就係Movenpick雪糕🤣

唯一可以讚的,就只有服務!
2022-06-21
2022-05-14 2850 瀏覽
一般自助餐食蠔都要排隊等,呢間由於開好左,所以唔洗等,味道ok, 食左唔少都冇肚痛。另外,亦少有係一罐罐汽水任你拎,甜品亦多,雪糕亦唔錯,有人幫你裝,味道亦多。已且60歲已當長者,當天帶4位長者黎食,性價比高。
2021-11-09
午餐
2022-03-28 2703 瀏覽
Big Satisfaction 😋😋Fresh oysters 🦪 with lemon 🍋 and TabascoHanian Chicken 🍚 can 😋😋 without any sauces Different kinds of delicate desserts
2022-01-18
  • 甜品