2024-05-25
呢間book mark 左好耐既pizza 西餐店終於黎食佢啦🤩Pizza 賣點係即叫即做,用火山石熹高溫烤焗,話會好鬆脆煙韌。店面綠色配上開放式扇門感覺好清新,令人好想入去坐坐🫢🔽 同朋友叫左個2人餐$398沙律餐湯各一🔽 沙律都足料差唔多有成半個牛油果餐湯係濃濃磨菇湯,有粒粒磨菇抵讚🔽 Pizza 叫左北京烤鴨披薩比起之前試過呢款口味既pizza, 呢間餐廳做既pizza 餅底厚度適中煙韌,而且冇咁重口味,多左啲翠肉瓜令到個pizza感覺清新健康左,味道天然啲冇咁多醬料味。🔽 牛尾肉醬麻花卷意大利麵因為自己好鍾意有煙韌既口感,所以想試試佢呢個麻花卷意大利麵。麵質煙韌,牛尾肉醬味道亦好天然,係有住家既味道。🔽 另外可加配小食 & 甜品 (各+$58🍴小食叫左個蜜糖芥茉炸雞翼呢個係成晚最邪惡味濃,芥茉漿酸酸好惹味,雞奕炸到好大隻鬆脆🤤甜甜叫左個🔽 Brownie 配焦糖香蕉雲呢拿雪糕呢個組合係冇得輸🥹熱辣辣brownie & 燒到焦糖面嘅熱辣辣香蕉,再配上涼浸浸雲呢拿雪糕。冰火交融,不得了🤩總結: 食物比想像味道天然,唔會太味重(隨左個炸小食)想要有啲邪惡又算比較天然住家味可以黎試試😉
🔽 同朋友叫左個2人餐$398
沙律餐湯各一
🔽 沙律都足料差唔多有成半個牛油果
餐湯係濃濃磨菇湯,有粒粒磨菇抵讚
🔽 Pizza 叫左北京烤鴨披薩
🔽 牛尾肉醬麻花卷意大利麵
麵質煙韌,牛尾肉醬味道亦好天然,係有住家既味道。
🔽 另外可加配小食 & 甜品 (各+$58
🍴小食叫左個蜜糖芥茉炸雞翼