2020-07-15 86 瀏覽
青衣城地庫增加了好幾家新食店,這天和朋友選了The Point。這裡裝修簡潔開掦,空間感十足。服務員都是很細心和有禮的。餐廳正推廣龍蝦出品。也有很多素食選擇。雜菌湯內有很多碎雜菌,濃稠適中,質地綿滑。軟殼蟹水波蛋沙律配蜜糖芥末汁 $98軟殼蟹外脆內軟,以蛋味香濃又厚滑的水波蛋及蜜糖芥末汁拌勻新鮮夠水份的沙律菜,喚醒味蕾增加食慾。香煎鰽魚配茄子橄欖蕃茄汁意粉$108大件的鰽魚排魚肉頗滑,茄汁意粉有點韌度,拌以鮮蕃茄、橄欖和香草同吃,美味!流心朱古力蛋糕配雲呢拿雪糕 $68我被暖暖的、濃滑的朱古力流心溶化了,完美!Fresh Fruit Fizz $36以新鮮的西柚汁及青檸梳打調製。
這裡裝修簡潔開掦,空間感十足。服務員都是很細心和有禮的。
餐廳正推廣龍蝦出品。
也有很多素食選擇。
雜菌湯內有很多碎雜菌,濃稠適中,質地綿滑。

軟殼蟹水波蛋沙律配蜜糖芥末汁 $98

香煎鰽魚配茄子橄欖蕃茄汁意粉$108

流心朱古力蛋糕配雲呢拿雪糕 $68
我被暖暖的、濃滑的朱古力流心溶化了,完美!

Fresh Fruit Fizz $36
以新鮮的西柚汁及青檸梳打調製。
  • 軟殼蟹水波蛋沙律配蜜糖芥末汁
2020-07-14 64 瀏覽
睇完戲,原來青衣都有the point,上次食過都好食,小朋友有得揀的,當然緊係pizza同意粉啦。青衣舖也是讓人舒適的裝修,坐位唔算擠迫,伙計友善,全情由小朋友拍板。意粉真是一流,有口感,汁有掛到意粉,一點也不膩。每一個意粉都好好食。pizza也是很特別fusion的,小朋友吃得津津有味,但餅不是正宗的pizza,可能遷就返香港人的口味。一齊吃晚飯,算是疫情下的一點放鬆,之後再一齊食嘢的話,不知要等幾時了。但我還是喜歡正宗的pizza啊。
睇完戲,
原來青衣都有the point,
上次食過都好食,
小朋友有得揀的,
當然緊係pizza同意粉啦

青衣舖也是讓人舒適的裝修,
坐位唔算擠迫,
伙計友善,
全情由小朋友拍板。
意粉真是一流,
有口感

汁有掛到意粉,
一點也不膩。
每一個意粉都好好食。
pizza也是很特別
fusion的,
小朋友吃得津津有味

但餅不是正宗的pizza,
可能遷就返香港人的口味。
一齊吃晚飯,
算是疫情下的一點放鬆,
之後再一齊食嘢的話,
不知要等幾時了

但我還是喜歡正宗的pizza啊
2020-07-09 45 瀏覽
心情好,唔想係屋企食~ 既然堂食,就想食一d外賣係食唔到的野,於是去飯新鮮出爐意大利餅皮pizza!首先好想讚呢到的服務😅二人坐左10分鐘,服務員主動fill 水。😅😅再5分鐘,再問我地落左單未😂😂 講實話真係揀完食乜之後唔記得落單!好彩店員好心提醒🔔⋯⋯難得堂食~ 當然係揀有pizza 皮的野食啦!脆口係最重要的!脆皮!之前外賣都已經覺得好味!堂食果然效果更佳!最後試埋佢個香蕉朱古力雪糕餅,好有蕉氣雪糕熔熔地好㚒! 本來都覺得服務員好好~ 到離開的時候,我地又溜左張傳單,服務員攞出黎比我地好有今次買埋500$ 的現金卷,可以再有下下下次咁啦⋯⋯
心情好,唔想係屋企食~
首先好想讚呢到的服務😅
二人坐左10分鐘,服務員主動fill 水。😅😅
再5分鐘,再問我地落左單未😂😂
講實話真係揀完食乜之後唔記得落單!

好彩店員好心提醒🔔⋯⋯
之前外賣都已經覺得好味!堂食果然效果更佳!
最後試埋佢個香蕉朱古力雪糕餅,好有蕉氣
雪糕熔熔地好㚒!
好有

cesar  salad
卡邦尼pizza
香蕉朱古力雪糕餅
2020-07-04 55 瀏覽
屋企人話想食龍蝦,本身想book中餐既,不過太遲訂,full哂。搜索下其他餐廳嘅時候搵到呢間做緊套餐優惠$338。咁就去試下啦。呢間餐廳有幾間分店,原打算去尖沙咀或荃灣分店,但都剩係可以walk in,咁就揸車去遠少少既青衣城食啦~一去到青衣城,見到附近既餐廳都排長龍,唯獨the Point 出面冇人等,心入面都好怕會中伏,不過一場黎到,就試下啦!環境都算乾淨,燈火夠光猛。我地order左一個龍蝦🦞套餐,同叫多少少菜式。The Point上菜速度超快。一落完單,湯就到了。應該係煲定㗎啫。個龍蝦湯唔夠濃,亦比較流質,有幾舊小肉。菠蘿特飲,個餐包埋。意粉味道不錯。用大貝殼🐚粉,幾有口感。配上龍蝦鉗肉。火焰Pizza披薩🍕到啦!侍應落左啲酒之後點火。我都即刻影低呢個moment。但食果下就會覺得,唔落好過落,雖然有視覺上既享受,但佢既酒味揮發唔哂,留左係pizza 到,賠上了pizza 的味覺享受!龍蝦的殼裏面係冇肉,反而搵到小蝦仔、蘑菇同芝士,我諗啲肉已被起哂,用黎煲湯同整意粉。pizza上有零聲既龍蝦肉,好彩的話,你挾果塊可能有一小舊😂😂我果塊好似冇~加左$38要個沙律,有羽衣甘藍,中規

我地order左一個龍蝦🦞套餐,同叫多少少菜式。

菠蘿特飲,個餐包埋。

意粉味道不錯。用大貝殼🐚粉,幾有口感。配上龍蝦鉗肉。

加左$38要個沙律,有羽衣甘藍,中規中矩。

加左個雞肉天使麵,有小小辣但幾好味。

加左個蜆,啖啖肉,好食。

最後加左個黑松露蛋黃醬薯條,失望。呢個菜係出面食普遍都好食,你個薯條夠脆,同埋靠個醬㗎之嘛。不過佢兩樣都做得唔好。唔建議叫呢個。

人均都要$240左右。屋企人形容呢間餐廳係高級版蕯利亞,我覺得好少少既🤣起碼有龍蝦菜式。不過建議如果大家想食龍蝦,都係去返有名啲既中菜館好了😛
2020-06-30 151 瀏覽
近日天氣比較熱,而疫情開始好轉。我見好耐沒有去青衣城,我放工後特登约咗朋友去青衣城走走。進去商場,眼見大部人都是帶着口罩的,大家的防疫意識十分強。我們在那裡走了幾間商舖後,我覺得肚餓,我朋友就二話不說地建議去The Point食晚餐。The Point是在青衣城地下,從青衣地鐵站走過去大概要五分鐘左右,交通十分便利。我們去到的時間大约六時左右,那時人不是太多。服務員為我我們探熱後就安排座位,我們就叫咗龍蝦二人餐,包二杯波羅冰,轉其他飲品可以半價,加38元可以有沙律,還叫咗單骨炸雞翼小食,最後還點咗我最喜歡的甜品。這裡是新裝修的,似是歐式的風格。座位十分闊寬,坐得舒服。眼見大部人都是叫咗龍蝦二人餐,可能是今期特別優惠。走的時候,都是坐得滿滿的。Lobster Bisque 個餐是包兩客龍蝦湯,龍蝦湯是有些龍蝦肉,味道不算好濃,但好有龍蝦味,又不算好鹹,真是剛剛好,所配拾得十分完美。Lobster Mac個餐包龍蝦芝士通粉,通粉比平時食的厚身及大,也食落比較彈口,裡面有好多芝士,食落口感比較好似绵花糖一樣,算是好食。Flaming Lobster 9"火焰龍蝦 pizza 九吋,原隻龍蝦,

Flaming Lobster 9"
火焰龍蝦 pizza 九吋,原隻龍蝦,有芝士及許多配料等等。服務員還會在我們面前點火去增加視覺的效果,。雖然得9吋大,但厚薄適中,口感不错。我第一次食龍蝦pizza,龍蝦頭裡面有許多蝦仁,用料十足,我覺得這pizza好特別。

Miso Pumpkin & Kale Salad set
柚子味噌,烤南瓜,茄子, 藜麥, 羽衣甘藍沙律,當然是用料多而味道好,加38元真是好抵食。

Fresh Fruit Fizz Mango
芒果汁加Lime Soda,這配搭幾好,飲落甜而香,的確好推薦。

Fruit Punch
橙汁 ,提子汁和士多啤梨汁再加梳打,也是我常喜歡叫的飲品,有些雜果味的感覺,我十分喜歡。

Mango Juice
芒果汁,好新鲜及偏甜些,小朋友比較喜歡。

Chicken Lollipops
炸雞翼,炸得非常脆脆的,色相一流外,點些醬油更加好食,最好飲洒的小食。

Meatballs 4Pcs for free
我們差不多食得七七八八,服務送上肉丸,是免費的, 肉丸又滑又好食,真是不錯的小食。

Brownie in a Pan
這是我的至愛甜品,有朱古力布朗尼餅, 燒香蕉,合桃,雲呢拿雪糕。燒香蕉好滑及容易入口,合桃好香好食,朱古力布朗尼餅點上雲呢拿雪糕,非常滋朱味。

Brownie in a Pan

整體而言,這環境舒適,交通便利,在青衣城地下,歐美菜式,價錢合宜,味道不錯,我們约了不久的將來再次光顧。
2020-06-17
2020-06-29 1230 瀏覽
早前係荃灣試過the point唔錯,今日到青衣見到有分店,門口menu有個龍蝦二人餐原價$618(現優惠價$338),好似幾抵食,跟朋友二話不說就走了入去🤣龍蝦湯,龍蝦味濃,仲有啖啖龍蝦肉😋加配沙律(加$38), 有羽衣甘藍、烤南瓜、茄子、藜麥,菜很新鮮,配上沙律醋,十分開胃。火焰龍蝦薄餅(9"),原隻龍蝦上,上檯時,還加上火燒一燒,未食視覺上已經拎滿分。餅底是我喜愛的厚批,配上車厘茄及水牛芝士,芝味濃郁,口感豐富。龍蝦芝士通粉,濃濃的芝士,配上大通粉,吸收了龍蝦及芝士的精華,龍蝦滋味,肉質爽,配搭得宜。棒棒雞翼(蜜糖燒烤醬),炸得甘香脆口,上檯還熱辣辣的。甜品點了朋友最愛brownie, 朱古力布朗尼, 濃郁的朱古力,加上雲呢拿雪糕,上面舖滿朱古力粉,還有香煎香蕉及合桃, 好味的配搭。😋😋跟餐飲品是菠蘿梳打,我們點了其他飲品,以半價計,Furit Punch(加$24 ), 配新鮮水果,有士多啤梨、藍莓,誠意之作。另一杯Mango Fizz (加$18), 比較淡味。再散叫了杯芒果汁, 芒果味濃, 小朋友很喜愛。🥳這個餐實在抵食, 我見十檯有八檯都叫這個餐, 正!😍

龍蝦湯,龍蝦味濃,仲有啖啖龍蝦肉😋

沙律

火焰龍蝦薄餅(9")

龍蝦芝士通粉

棒棒雞翼(蜜糖燒烤醬),炸得甘香脆口,上檯還熱辣辣的。

棒棒雞翼(蜜糖燒烤醬)

Brownie

Fruit punch

Mango Fizz

再散叫了杯芒果汁, 芒果味濃, 小朋友很喜愛。🥳

這個餐實在抵食, 我見十檯有八檯都叫這個餐, 正!😍
2020-06-17
沙律
火焰龍蝦薄餅(9")
龍蝦芝士通粉
棒棒雞翼(蜜糖燒烤醬)
Brownie
Fruit punch
2020-06-24 750 瀏覽
放假相約朋友到青衣城逛街,逛街前想先醫肚,見商場內有我ㄧ直想去的餐廳「The Point」,今日ㄧ於在此開餐。入餐廳前例必先量體溫,其後侍應安排我們入坐,還介紹了他們今期所推介的二人龍蝦餐($338),賣相和價錢都好吸引,所以我們決定點這個餐,還可以加配沙律。龍蝦湯首先送來,顔色奪目,稀稠適中,濃郁又順滑,碗內還見到龍蝦腳肉,果真材實料。羽衣甘藍茄子南瓜藜麥沙律我們加了$38點了份有齊我喜歡的蔬菜沙律。羽衣甘藍只採用葉子部份,不會太硬,加上烤過甜香的南瓜和軟滑的茄子,再灑上藜麥和南瓜子,口感豐富,配上柚子味噌汁,又清新又健康。龍蝦芝士通粉芝士通粉內放有多件龍蝦肉,鮮味彈牙,配埋軟硬適中的芝士忌廉通粉ㄧ起食,真係食到停唔到。火焰龍蝦薄餅 上檯時賣相已贏晒,侍應還淋上洒點了火, 讓薄餅添上多一層香味。他們將整隻波士頓龍蝦折肉鋪在薄餅上,龍蝦頭和身內釀滿了芝士、蘑菇、車厘茄餡料去焗製,再放在鬆軟的薄餅底中央ㄧ起焗,龍蝦鮮味滲透餅底內,配埋茴香頭的甜味,水牛芝士的奶香,是我近期食過最出色的薄餅。菠蘿梳打餐飲是清新帶微酸的菠蘿梳打,又消暑又解膩,正!!其實我們點了這個龍蝦餐外,還點了ㄧ客小食和甜

菠蘿梳打
餐飲是清新帶微酸的菠蘿梳打,又消暑又解膩,正!!
菠蘿梳打

其實我們點了這個龍蝦餐外,還點了ㄧ客小食和甜品

香蒜辣椒白酒煮大蜆
大大隻肥美大蜆,用白酒香蒜辣椒來 烹調,火候剛好,蜆肉不會過熟易變韌,鮮甜味十足,配上湯汁又帶點蒜香和微辣,真係令人食指大動。

Cinnamon Apple pizza
薄餅底鋪上粒狀蘋果和提子乾,灑上肉桂粉來烤焗,又甜又香,但又不會太膩,頂部還加上ㄧ球雲呢拿雪糕,真是 極配。
Cinnamon Apple pizza

總括來講,這間餐廳的食物質素甚高,價錢亦十分合理,我相信很快便會再次光臨。
2020-06-18
  • CinnamonApplepizza
2020-06-23 95 瀏覽
今日天氣頗為晴朗,心情超好。約了朋友到青衣城午餐!青衣城商場地下改變不少。多了很多食肆林立。朋友介紹底下選擇了這間不錯的餐廳。餐廳門口不是太搶眼但入內裏感覺座位很寛敞,裝修格局自然,沒有太多花巧反而覺得舒服。由於午市時間,餐牌也有數款 午餐可選擇,當然也可在餐牌內選擇其他食物!不一定要食午市套餐。種類也有 披薩、意粉、沙律、及甜品可選取。由於朋友不能吃牛肉及海鲜,所以我們在規範下只可以點2份午餐,一份是湯,沙律- 軟殼蟹、烤甜椒、水波蛋配 以芥末蜜糖醬汁。軟殻蟹整隻份量不少,味道鮮甜,外脆內軟,水波蛋煮得剛剛好,蛋一破慢慢滲出蛋醬,配以蜜糖芥末醬汁,甜甜的非常可口。另外一份叫了香煎鰽魚配茄子橄欖蕃茄汁意粉 - 鰽魚用了慢煮方法烹調,肉質嫩口、外皮略煎一點點脆,新鮮蕃茄蓉做醬汁蕃茄味香濃,還有初榨的橄欖油令到意粉香滑。當然午市套餐奉送餐湯及指定飲品。濃濃的蘑菇餐湯及一杯橙汁梳打,。一看餐牌上的無酒精飲料,非常吸引!安耐不住叫了一杯精美的特飲!顏色非常吸引。藍藍綠綠,顏色變化很美麗!不得不提,他們的甜品 不錯,尤其是心太軟,做得好好,不太甜,外脆流心。總算是為這頓飯劃上完美句號!

當然午市套餐奉送餐湯及指定飲品。

濃濃的蘑菇餐湯及一杯橙汁梳打,。

2020-06-22 82 瀏覽
🧡睇左YouTube【有碗話碗】介紹期間限定🦞$338龍蝦2人餐,流曬口水,即刻book檯試食🤤.🧡🦞濃湯 啖啖湯都食到🦞肉,湯頭濃郁細滑,龍蝦鮮味突出,果然真材實料。.🧡波士頓🦞🧀通粉通粉係特色煙斗粉,特別大粒爽口,配上🦞肉,龍蝦汁與🧀再焗,拉絲效果一絕。🧡原隻火焰🦞披薩🍕即點即烤既9吋pizza,餡料超豐富, 除左已經有拆左肉既🦞仲有好多海鮮粒及🍄菇菌粒! 加埋即場既🔥火焰效果,絕對係相機食先😍.🧡飲品方面,估唔到仲🈶特色既香港手工啤酒品牌#DEADMAN飲🍺,尼支Crazy Rabbits飲落富咖啡香,同時帶焦糖同🍫味道!.🧡同Waiters講係睇完youtube介紹過嚟嘅仲送多個羽衣甘藍沙律🥗添.🧡Address:青衣青敬路33號青衣城地下G01號舖
🧡🦞濃湯
🧡波士頓🦞🧀通粉

🧡原隻火焰🦞披薩🍕
🧡Address:青衣青敬路33號青衣城地下G01號舖
2020-06-21 490 瀏覽
今天到青衣城逛街,來到這裡已經十二點,係時候吃過午餐才開始Shopping,行行下見到這間The Point ,都不其然想起上次在荃灣都吃過,留下不錯印象,來到這裡又給我撞見,就不如就在這間店吃過午餐,看看是不是像荃灣的那間一樣有水準。量完體溫店員就安排入座,這裡環境和荃灣的那間一樣寛敝舒服,令人有一種優閒的感覺。店員和我們說,他們近來做一個龍蝦餐優惠,原本$618的二人餐,現在只需要$338就可以吃到,我和朋友都是龍蝦愛好者,所以二話不說就要了這個餐了,還可以用$38加配沙律,所以我們都點選了一個沙律。首先是沙律,這個沙律是由柚子味噌 ,烤南瓜,茄子,藜麥,羽衣甘藍沙律,我朋友一見到個沙律就很開心,因為有齊她想吃的東西,每種都很新鮮美味,她吃得很開懷!龍蝦二人餐包了兩個龍蝦湯,龍蝦香濃,但又不會太稠,這裡的龍蝦湯和荃灣的一樣放入龍蝦腳,每次見都一樣可愛。龍蝦餐的第二道菜是龍蝦芝士通粉,份量足夠二人吃,芝士味濃,裡面有很多龍蝦肉,味道香濃美味!第三道菜是火焰龍蝦披薩,全個披薩有9吋大,上枱時感覺已經很有霸氣,店員還在龍蝦上點火,紅紅的火焰令龍蝦披薩梗具特色。披薩面頭放了一個龍蝦造型,大

柚子味噌 ,烤南瓜,茄子,藜麥,羽衣甘藍沙律

龍蝦芝士通粉

第三道菜是火焰龍蝦披薩,全個披薩有9吋大,上枱時感覺已經很有霸氣,店員還在龍蝦上點火,紅紅的火焰令龍蝦披薩梗具特色。披薩面頭放了一個龍蝦造型,大廚將龍蝦肉加入披薩一起焗,披薩裡有很多龍蝦肉,披薩餅底薄而香脆,這裡做的披薩確係有一手,吃下去都不會令人覺得有膩的感覺,正!

火焰龍蝦披薩(9")

龍蝦殼入面的龍蝦肉用了做披薩,大廚將雜菇釀了入去龍蝦殼裡,再用芝士一齊焗,不是一般龍蝦殼做裝飾咁簡單!

火焰龍蝦披薩(9")

二人餐每人包一杯餐廳特飲,今日是菠蘿特飲,陣陣菠蘿香撲鼻而來,香甜可口!

菠蘿特飲

我們除了叫了龍蝦二人餐,還額外叫了一個香蒜辣椒白酒煮大蜆,隻隻蜆肉都很豐滿,蜆汁帶有酒味,有少少辣,辣味不會搶喉,一隻大蜆,再點上湯汁一起吃,份外滋味!

香蒜辣椒白酒煮大蜆

最後當然少不了甜品,這裡的甜品同樣出色,我們叫了一個肉桂蘋果披薩,肉桂味很香,披薩上有烤蘋果,葡萄乾,合桃,吉土醬和雲呢拿雪糕,吃上去脆脆的合桃,加上凍冰冰的雪糕,陣陣肉桂味的烤蘋果,層次豐富,披薩同樣香脆,真的很好吃!朋友吃完都讚不絕口呢!

肉桂蘋果薄餅

這間分店都同樣有高水準的表現,真的是我出乎意料之外!
2020-06-19
柚子味噌 ,烤南瓜,茄子,藜麥,羽衣甘藍沙律
菠蘿特飲
肉桂蘋果薄餅
2020-06-15 20 瀏覽
龍蝦芝士貝殼粉,加上秘製既龍蝦汁去煮,上面舖有一層芝士後再焗,粉入面有龍蝦肉呢個係基本啦,而粉中間仲有一隻特大龍蝦鉗,淨係睇到都令人流晒口水。龍蝦湯熱騰騰,龍蝦味道唔算濃郁,但湯內有龍蝦肉都算係咁,而口感方面如果可以再稠少少就好。香蒜辣椒白酒煮大蜆好惹味,開頭食第一啖覺得個汁既酒味有小小濃,但之後食食下接受左就覺得反而唔太濃(本身唔飲酒的)佢嘅蜆肉好大粒好飽滿,係食既時候仲有汁係入面爆出,而且夾埋蒜片一齊食會更香.

2020-06-06 217 瀏覽
見新開又有下午茶,就入去試下...食物ok,但服務完全唔掂..幾乎你一放低件餐具佢就收o左你,真係全程‘趕客’..... 但根本全場唔full,d 職員態度唔算太差,但一定談唔上係helpful.....叫三個tea set ...來回十幾次收餐具,加水...完全影響用餐...我趕時間我去茶餐廳得啦...真係唔推介大家去
見新開又有下午茶,就入去試下...
我趕時間我去茶餐廳得啦...真係唔推介大家去
2020-06-04 914 瀏覽
朋友話食過The point好好食,所以就約佢係青衣呢間新開既The point食餐飯😍Crossover Pizza😍呢個酥炸軟殼蟹pizza,主角軟殼蟹係原隻上,餅底係薄脆底😎但中間滿滿既芝士依然可以拉絲特別中意佢加左明太子醬係批邊,一咬落去明太子香散出黎真係好正☺️另外仲有爽滑蝦仁同d紫菜調味,我都幾中意成個配搭😃😋紅酒燴和牛勒肉配蜆殼粉😋呢個醬汁做得好濃郁,每個蜆殼粉都沾滿左個醬汁,好和味☺️見到和牛比得一d都唔手軟,仲要大大舊,肉質軟腍,又有足夠既油脂香😊墨魚汁海鮮意大利飯😊朋友叫左呢個,一上個陣都比佢既海鮮量震驚左😂有青口,墨魚,大蝦同蜆…我試左一啖飯,係好香濃既墨魚汁味😊平時都係食墨汁意粉多,今次都係第一次試墨汁Risotto ,都幾特別😎😃Cinnamon apple pizza😃食到好飽又想試下甜品,就揀左呢個幾特別既pizza甜品,佢一分為四,上面有烤蘋果,合桃,雪糕,面頭再淋上吉士醬,十分豐富人均285,食到好飽😂環境十分新淨舒服,服務都好貼心👍🏻下次黎一定要試埋其他pizza😎

😍Crossover Pizza😍

😋紅酒燴和牛勒肉配蜆殼粉😋

呢個醬汁做得好濃郁,每個蜆殼粉都沾滿左個醬汁,好和味☺️

😊墨魚汁海鮮意大利飯😊

墨魚汁海鮮意大利飯

😃Cinnamon apple pizza😃

Cinnamon apple pizza

2020-06-01 306 瀏覽
Pizza 好似係主打,有好多款可以揀,仲分埋Size。我哋揀咗Posh Hawaiian,望落普普通通,但食落好有驚喜,成餐飯最喜歡呢個pizza 菠蘿係用焦糖微微烤過,意大利火腿味道偏濃,咸咸香香,再加帶少少苦澀味的火箭菜,三種味道綜合一齊好夾!上面白色嗰啲係松子豆,幾好咬口而且營養價值好高。榛子醬朱古力Pizza,烤過的Nutella醬 pizza包已經無得輸,加咗酸酸甜甜鮮香橙粒、核桃碎同淡淡雲呢拿味軟雪糕,非常好味,值得再encore。Chicken Lollipops烤雞翼,燒烤醬好惹味,仲keep到肉汁,唔會鞋颯颯,而且份量都算多〜西柚梳打,幾新鮮醒神。我哋要Jug size,超大瓶,一人3杯都仲有得剩,幾抵飲。

2020-05-25
2020-05-31 271 瀏覽
平時甚少逛青衣城,今晚專程到此,皆因The Point近來也進駐這裡。餐廳向來水準穩定,相信這間分店也不例外。地方闊落舒適,店員很有禮貌。煙三文魚小食三文魚鲜味香滑,夾著薄片樱桃蘿蔔,十分可口。鮮菜沙律蔬菜很新鲜,火箭菜,紫生菜等配以陳醋,開胃又健康。澳洲M5和牛肉眼扒五成熟,火候控制得宜,肉面香脆,牛味濃郁,肉汁豐富,入口融化,絕對是水準之作。卡邦尼薄餅巴馬火腿,巴馬臣和水牛芝士鋪於薄餅上,加上滑鷄蛋,為咸香薄餅添上滑溜感。配以冰凍檸檬茶,在清雅環境下细語輕談,颇為惬意。
地方闊落舒適,店員很有禮貌。

煙三文魚小食

三文魚鲜味香滑,夾著薄片樱桃蘿蔔,十分可口。

鮮菜沙律
蔬菜很新鲜,火箭菜,紫生菜等配以陳醋,開胃又健康。

澳洲M5和牛肉眼扒
卡邦尼薄餅

配以冰凍檸檬茶,在清雅環境下细語輕談,颇為惬意。