2022-01-09 89 瀏覽
自從起荔枝角租左個單位仔做studio之後,就多左起荔枝角搵好西食🤣今次行D2嘅時候發現左呢間幾有格調嘅西餐廳,於是就入左去試下!烤斧頭豬扒、煙肉椰菜仔、薯條[$252]豬扒大大塊而且烤得好香,肉汁鮮嫩彈牙,可搭配自家製醬料一齊食,甜甜地🥰小食分享拼盤 [$318]剩係望menu已經一開始就決定左要試呢個!係超級超級多嘢食🤣好滿足😆想特別稱讚嘅係個迷你牛肉漢堡!牛肉好juicy而且牛味好夠👍🏻肉汁都好嫩,細細個,一啖食落去一可以食曬上下嘅包同肉,口感豐富💕Tango [$62]呢款飲品係融合柚子茶、西柚、紅莓、菠蘿、士多啤梨🤤飲落好fresh,咁就唔驚食太多炸物或者太多肉覺得太油膩啦!

烤斧頭豬扒、煙肉椰菜仔、薯條[$252]

小食分享拼盤 [$318]

Tango [$62]
2021-12-21 134 瀏覽
之前有同同事提及過公司附近呢間餐廳不錯 就專登搵左日收工去happy 下啦 隔左一段時間再黎 依然無令我失望😬西班牙海鮮飯🦑🦐🦞🦀🍚 ($288)西班牙海鮮飯入面超級足料 海鮮嘅份量多 有蝦🦐 大蜆 青口 魷魚🦑 魚柳🐟 辣肉腸 煙雞肉🐔等配料 飯幾有咬口 好有口感 再配上青豆五顏六色賣相吸引招牌德國鹹豬手🐽 ($308)豬手嘅份量多 足足有成1kg 外皮烤得好香脆 肉質好嫩滑 唔會好乾身 配菜方面就有烤薯同酸菜 豬手配埋芥末籽汁好開胃😋香蕉雪糕新地🍨 ($88)雪糕上面的窩夫🧇幾有驚喜 口感香脆 而且熱辣辣 入邊有凍冰冰朱古力味雪糕 冰火交融咁 好正 再配埋士多啤梨同香蕉 簡直係完美嘅組合✌🏻西班牙水果酒🍷 ($78)收工梗係會飲返少少酒去放鬆下啦 呢杯水果酒呢又唔會話非常之濃烈嘅酒味又有啲水果粒 啱晒女仔飲😂

西班牙海鮮飯🦑🦐🦞🦀🍚 ($288)

招牌德國鹹豬手🐽 ($308)

香蕉雪糕新地🍨 ($88)

西班牙水果酒🍷 ($78)
2021-12-17 95 瀏覽
荔枝角工業風餐廳🍴全晚最有驚喜亦都係極滿意嘅甜品😍就係瘋狂香蕉雪糕新地 $88佢塊窩夫🧇甜甜地 外脆內軟 好掂!!😜兩球大雪糕分別係雲呢拿味同埋朱古力味再加埋香蕉🍌同埋士多啤梨🍓真係冇得輸🥳腸遊世界拼盤 $248德國香腸、南非香、斯洛文尼亞香腸、奧地利煙燻芝士腸、煙燻牛肉腸、雞肉芝士香腸其實都幾抵食 六款都有返咁上下份量😝兩款芝士腸係最難忘 一咬即流汁😋西班牙海鮮飯 $238材料豐富 絕不馬虎😎有最常見嘅青口、蝦🦐、大蜆、魷魚🦑仲有比較特別嘅、魚柳、辣肉腸🤩 食落去每啖都海鮮 相當足料同埋飽肚🤪芒果菠蘿奶昔 $68自家生釀生啤🍻 $72
荔枝角工業風餐廳🍴

腸遊世界拼盤 $248
其實都幾抵食 六款都有返咁上下份量😝
兩款芝士腸係最難忘 一咬即流汁😋

西班牙海鮮飯 $238
材料豐富 絕不馬虎😎有最常見嘅青口、蝦🦐、大蜆、魷魚🦑
仲有比較特別嘅、魚柳、辣肉腸🤩
食落去每啖都海鮮 相當足料同埋飽肚🤪

芒果菠蘿奶昔 $68

自家生釀生啤🍻 $72
2021-12-17 79 瀏覽
餐廳佈置歐美風 場內燈光較昏暗 屬一個chill and relax既地方 坐位亦都闊落 同朋友傾計都自在啲☺️✨小食分享拼盤 ($318)同一大fd食飯最鍾意叫小食拼盤 咩都可以食下🥰呢個拼盤有炸蛋、蟹餅、雞翼、薯粒、炸豬皮、豬肋骨、迷你牛堡、酥脆魷魚圈!最欣賞炸蛋、蟹餅同豬肋骨 其他就不過不失😆炸蛋炸得好香脆 蛋既流心位做得不錯 配合埋煙肉醬食幾香口 而蟹餅每啖都充滿蟹肉 認真足料 至於豬肋骨出奇地酥脆 食落好惹味✨手撕豬肉配墨西哥芝士粟米脆片 ($158)份量好多 墨西哥片配上芝士同牛油果醬 好match好fresh ✨牛油果香芒大蝦沙津 ($162)沙律配有芒果同牛油果 食大餐時食少少菜罪惡感都冇咁大🤣沙律菜就無醬 食落就dry啲 但亦都可以講係健康啲 而蝦都幾大隻彈牙✨卡邦尼蛋汁煙肉意粉 ($168)卡邦尼味好濃郁 每一啖都有蛋香味 醬汁吾會太傑身 食落好creamy☺️✨雜菌松露意大利飯 ($168)黑松露味突出 面頭仲灑左少少芝士碎 但飯較乾身 口感就遜色左少少 冇咁creamy ✨烤斧頭豬扒 ($252)豬扒有手掌咁大 而厚度都深 肉質結實 惟調味有少少淡 而配菜有薯條、煙

✨小食分享拼盤 ($318)

✨手撕豬肉配墨西哥芝士粟米脆片 ($158)

✨牛油果香芒大蝦沙津 ($162)

✨卡邦尼蛋汁煙肉意粉 ($168)

✨雜菌松露意大利飯 ($168)

✨烤斧頭豬扒 ($252)
豬扒有手掌咁大 而厚度都深 肉質結實 惟調味有少少淡 而配菜有薯條、煙肉粒同菜 薯條係粗薯條 份量好多

✨香蕉拖肥批、朱古力雪糕 ($88)
呢個配搭平時好少有😯所以就算幾飽 都想試一試 賣相好吸引 拖肥批鋪滿cream同朱古力碎 中間甜甜地 口感一流 而cream既份量太多食到有啲滯 同朋友share就最好不過

✨芒果菠蘿奶昔 & 藍莓芝士忌廉奶昔 & 薄荷果香紅茶($68 & $68 & $62)
奶昔甜度適中 飲落好fresh而不膩 薄荷紅茶薄荷味重 解渴一流

2021-12-13 96 瀏覽
今日去了荔支角。工廠區D2 place 地下有好多間不同特色西餐廳,今日選了" The Salted Pig"一入餐廳好大樓底好高。裝修是70~80年代的的紡織工業風,牆上有好多豬肉的部分圖。我們點了安格斯牛肉漢堡白酒煮青口帶子意大利飯OREO 朱古力忌廉奶昔安格斯牛肉漢堡牛肉好香香軟軟,入面有煙肉,生菜,番茄......薯條好多仲有沙律。白酒煮青口配薯條我們點了600g份量足,肉大大粒,味道剛剛好,😋😋帶子意大利飯帶子好好味好鮮甜,意大利飯好香,但份量小了一點,好似得半碗仔😞OREO 朱古力忌廉奶昔味道都不錯!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
今日去了荔支角。
我們點了
安格斯牛肉漢堡
白酒煮青口
帶子意大利飯
OREO 朱古力忌廉奶昔

安格斯牛肉漢堡
牛肉好香香軟軟,入面有煙肉,生菜,番茄......
薯條好多仲有沙律。

白酒煮青口配薯條
我們點了600g
份量足,肉大大粒,味道剛剛好,😋😋

帶子意大利飯

OREO 朱古力忌廉奶昔
味道都不錯!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2021-12-12 97 瀏覽
📍𝗧𝗵𝗲 𝗦𝗮𝗹𝘁𝗲𝗱 𝗣𝗶𝗴 (荔枝角) 又再次到訪呢間專門食豬豬既餐廳啦!🐷今次呢間分店位於D2 Place二期地下,位置十分方便。餐廳既裝修設計偏英倫工業風,佈置得好有格調,而且燈光柔和,🥰氣氛好好,令客人可以坐得好舒服。𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️招牌德國鹹豬手 𝙲𝚛𝚒𝚜𝚙𝚢 𝙿𝚘𝚛𝚔 𝙺𝚗𝚞𝚌𝚔𝚕𝚎 ($308)鹹豬手係佢地既招牌菜式,咁就緊係要試下啦!🐽豬手既份量超多,足足有成1kg架,適合2-3人享用。佢既外皮烤得好香脆,內裏肉質則好嫩滑,顏色粉嫩,唔會乾身,仲完全鎖得住d肉汁,好juicy!! 😍而且豬手肥瘦均勻,味道調味得好好,超出色,點埋芥末籽忌廉汁超Match!! 配菜方面有烤薯同酸菜,超豐富~ ▪️西班牙海鮮飯 𝚂𝚎𝚊𝚏𝚘𝚘𝚍 𝙿𝚊𝚎𝚕𝚕𝚊 ($228)西班牙海鮮飯入面超足料,海鮮既份量好多,有齊晒蝦、大蜆、 青口、魷魚、魚柳、辣肉腸、煙雞肉等配料,好豐富!🦐蝦食落超級爽口彈牙,其他海鮮都好新鮮。而飯既軟硬程度煮得剛剛好,好有口感。整體黎講呢個飯好惹味,👍都推薦大家試下!▪️牛油薯蓉 ($58)薯蓉真係好有驚喜,🥔佢既質感好軟滑,🧈食落牛油味超香濃,就算食幾多都唔
📍𝗧𝗵𝗲 𝗦𝗮𝗹𝘁𝗲𝗱 𝗣𝗶𝗴 (荔枝角)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:

▪️牛油薯蓉 ($58)
薯蓉真係好有驚喜,🥔佢既質感好軟滑,🧈食落牛油味超香濃,就算食幾多都唔會覺得好濟~

▪️香蕉拖肥批 𝙱𝚊𝚗𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎 𝙿𝚒𝚎 ($88)
平時喺出面都好少見到有拖肥批呢個甜品🧁,所以就決定試下~ 佢既賣相好吸引,有好多cream同朱古力碎碎喺批上面,批入面既拖肥味好甜好香濃!🤤另外仲會配上一球朱古力雪糕同埋焦糖香蕉,好滿足!

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍荔枝角長順街15號D2 Place二期地下G02號舗
ShSeafood Paellaop G02, G/F, D2 Place TWO, 15 Cheung Shun Street, Lai Chi Kok
2021-12-10 65 瀏覽
豬手配啤酒係perfect match!食豬緊係要搵一間豬門店。位於D2 place 既salted pig 有各種不同特色既豬菜式🤣.▪️Snack platter $318Mini-burger,薯圈,雞翼,蘇格蘭蛋、蟹餅,脆豬肋骨~自己最中意係蘇格蘭蛋同脆豬肋骨。粒蛋係非一般既溏心蛋,炸過之餘,包住蛋既煙肉醬更係邪惡指數爆燈!如果驚食唔曬,建議可單點呢兩款😚▫️Crispy pork Knuckle $388招牌鹹豬手,點埋特制既芥未忌廉汁😋1kg既份量,兩個人食綽綽有餘!▪️Salted pig Lager $72
▪️Snack platter $318

Mini-burger,薯圈,
雞翼,蘇格蘭蛋、蟹餅,脆豬肋骨~
自己最中意係蘇格蘭蛋同脆豬肋骨。

▫️Crispy pork Knuckle $388

▪️Salted pig Lager $72
2021-12-04 86 瀏覽
*The Salted Pig*係🐷門店。碟上印上🐷logo幾Funny🤩。為食妹👧🏻第一次光顧。小食分享拼盤Wow。。🤩拼盤由8款小食組成。蘇格蘭雞蛋🥚。豬皮脆片。脆豬肋骨。迷你牛肉漢堡🍔。香料雞翼。蟹餅。酥炸魷魚圈。薯圈。蟹餅切開見到一絲絲蟹肉。口感厚實。非常惹味。迷你牛肉漢堡芝士牛肉漢堡。麪包熱烘烘。簡單而滿足🥰。白酒煮荷蘭藍青口有300g同600g兩個Size。兩個人點了300g淺嘗😛。粒粒青口沾滿白酒汁。非常惹味😋。配上香脆薯條。唔沾茄汁沾上白酒汁亦不錯🤣。心太軟雖然沒有一湧而出流心效果。一熱一冷配搭。甜入心頭😍。
小食分享拼盤
蟹餅
切開見到一絲絲蟹肉。口感厚實。非常惹味。
迷你牛肉漢堡
芝士牛肉漢堡。麪包熱烘烘。簡單而滿足🥰。
白酒煮荷蘭藍青口
心太軟
雖然沒有一湧而出流心效果。一熱一冷配搭。甜入心頭😍。
2021-12-03 103 瀏覽
今日同朋友一齊去荔枝角呢間西餐廳,佢哋介紹話呢間餐廳嘅食物好好食,賣相又靚,咁等我去試真啲先。餐廳位置喺D2 Place,你地鐵站出口非常近,到地面行1分鐘就到啦。D2 Place附近都有好多唔同嘅餐廳,有平有貴嘅,呢一間就屬於附近中價嘅餐廳。餐牌都有好多選擇, set lunch可以揀豬手、牛扒、魚、連燴羊肉都有!牛扒價錢合理,連買頭盤甜品餐飲都係$200,不過真正要睇吓好唔好食先下定論。頭盤——忌廉煙肉薯仔湯,燒牛肉車厘茄沙律薯仔湯嘅質素係水準正常,食物溫度適中,配以法式麵包,送湯一流。朋友點左燒牛肉車厘茄沙律,法式醬汁特別醒胃,好期待主菜。朋友包括我一行三人分別叫咗唔同嘅主菜(包括三文魚扒、牛扒、羊肉), casual dining 都唔係好介意我哋互相分享啦,先試三文魚扒,魚皮係脆嘅,魚扒厚身但係煎得啱啱好。調味方面,聞起上嚟已經係好香,食落去魚嘅肉好鮮嫩,一啲都唔乾。燴羊肉嘅醬汁十分惹味,有啲似紅酒燴牛尾嘅感覺,羊肉一啲都唔痴牙,平時少食羊嘅我都覺得滋味無窮。主菜最好食嘅就係牛扒,牛扒好大塊好厚超抵食,重點係燒起上嚟炭味好香,肉身一啲都唔乾。去到呢一刻已經好飽,但係仲有餐飲同

頭盤——忌廉煙肉薯仔湯,燒牛肉車厘茄沙律

去到呢一刻已經好飽,但係仲有餐飲同埋甜品。雖然甜品係一件好細嘅貝殼蛋糕,但係都已經足夠,一定會再嚟呢間餐廳食晚餐。
2021-12-02 82 瀏覽
今日同朋友去咗d2 place睇戲 睇完戲好肚餓所以落樓下即刻搵咗間餐廳食,有一間名叫豬門店嘅餐廳, 好明顯就係食豬, 原來星期一去食嘅話主餐main course係可以買一送一, 不過今日唔係星期一, 因為喺餐廳我已經聞到香味,而且肚餓,所以決定入去一試 蘇格蘭糖心炸雞蛋配煙肉醬溏心蛋嘅外邊被一層豬肉包圍住,酥炸嘅表皮 鎖住豬肉汁同鮮蛋汁, 有多重口感味道也很豐富,必定要一試 香煎牛扒沙律藍芝士烤核桃煙肉車厘茄炸洋蔥圈配蟹餅, 另外有青檸蒜香蛋黃醬, 香煎過嘅牛扒香味同牛油, 滲入咗沙律入面,另外有藍芝士嘅鹹味令整盤沙律味更突出, 烤過嘅核桃煙肉,令到清甜嘅沙律,有多層口感,仲有車厘茄同炸洋蔥圈, 一盤沙律開始主菜咁豐富, 另外再配咗塊香煎蟹餅, 成塊餅由蟹肉組成, 啖啖蟹肉,食到停唔到口 西班牙辣肉腸炒八爪魚芫茜薯仔香煎一整條八爪魚鬚,送上辣肉腸加蕃薯仔汁,魷魚味十足之餘,仲有鹹鹹辣辣帶出嚟嘅 味道 煎海鱸魚柳海鮮薈,鮮蝦,蜆,辣肉腸,麵包粒, 鱸魚鮮甜多汁,新鮮嫩滑,鮮蝦大大隻爽甜,再有辣肉腸帶出嘅鹹辣味, 真係好滋味, 加上有蜆肉嘅陪襯,麵包粒吸收成碟嘅精華 分外惹味 最後仲有

蘇格蘭糖心炸雞蛋配煙肉醬

西班牙辣肉腸炒八爪魚芫茜薯仔

最後仲有個甜品,朱古力心太軟, 加香草雪糕,朱古力醬 一切就流出嚟, 食完成餐真係好飽滿
1K
2021-12-01 1432 瀏覽
#荔枝角💃閨蜜遲來的生日飯! 朝早先去錦田又食又買, 之後就到 D2 再買….買到攰就坐低食個靚飯! 早早訂定枱, 安排坐靚卡位, 讚! 👍店內燈光柔和, 木系搭配設計! 間間 Salted Pig 設計都唔同, 有新鮮感! 🦐Garlic Prawns 西班牙香辣蒜片蝦、辣肉腸、多士 $142 ~ 好多隻大蝦, 隻隻爽口! 醬汁微辣, 配上辣肉腸及蕃茄, 以多士沾醬汁食, 秒清! 🦀Crab Cake 太平洋蟹餅、青檸蒜香蛋黃醬 $138 ~ 絲絲蟹肉, 外層炸得香脆, 好厚實好滿足的蟹餅體驗! 以蛋黃醬點綴, 增加不同口感! 🥘Seafood Paella $228 ~ 西班牙海鮮飯乃西班牙菜最具代表性食物之一, 先煮後焗, 火喉控制得不錯!超多海鮮最啱我哋! 青口、大蜆、蝦、魷魚、魚柳、辣肉腸、煙雞肉! 💃Tango $62 ~ 柚子茶、西柚紅莓菠蘿汁、士多啤梨、薑汁汽水, 好清新解渴! 🍹Sangria $ ~ 第一次有朋友係選白酒而非紅酒, 別有一番風味!
#荔枝角

2021-11-27 84 瀏覽
本來睇menu都覺得幾吸引幾啱食, 小食叫咗青口、炸魷魚、手撕豬肉nachos。青口配薯條:青口不過不失,無咩鮮味,汁極少,味道偏死咸,配薯條軟身無味。炸魷魚配青檸蛋黃醬:坦白地講,個蛋黃醬比魷魚出色得多。魷魚外皮有調味但完全唔入味。手撕豬肉nachos:整體okay,配酒都唔錯。既然係「豬門店」,主菜叫咗 pork belly 同埋 bbq ribs。Pork belly 好食!豬肉軟身,半肥瘦啱啱好,瘦肉唔會乾身,肥肉亦唔覺肥膩,全餐最高質。Ribs:大失望。肉質乾身唔入味,汁偏濃味,配合唔好食既肉質甚至會覺得好搶,唯一配上既薯條比青口配既薯條好食得多,又脆又香口。飲品方面叫咗自家啤酒、milkshakes、mocktails,不過不失普普通通啦。地方唔算大,但全場得兩位侍應,都幾難叫到佢哋幫忙,預咗要舉一陣手啦。呢間係臨時係附近做嘢想係返附近搵野食而去試,星期六晚上都見有不少吉枱,從食飯質素略知一二。都係個句,香港人真係好肯花時間花錢食嘢,希望多啲有心老闆帶多啲好野食比香港人。

手撕豬肉nachos:整體okay,配酒都唔錯。

去完D2place玩,帶住兩個小朋友搵野食真係好麻煩,又要坐得舒服又要啱佢哋食😖見到依間salty pig,呢個集團旗下啲餐廳質素都唔差👍🏻職員見到我哋拖住兩個小朋友,安排咗梳化位俾我哋坐☺️好細心👏🏻咁就可以塞佢地坐入面,唔使郁嚟郁去阻住人!Menu大部份都好啱小朋友食🙌🏻我小朋友鍾意食脆卜卜同埋肉。咁就嗌咗個燒腩肉同脆卜卜既乳豬,再叫啲飽肚嘅粉麵!Suckling pig 歐式脆皮乳豬 $2981/4既份量都好大🙀乳豬嘅皮好脆,又啖啖肉,小朋友食得好開心!不過我就覺得個肉比軟淡,就無中式乳豬咁惹味,可能呢個就係西式同中式嘅分別😸不過點返佢果個sauce 都係ok既!薯蓉creamy好滑♥️Slow cooked crackling pork belly 慢煮脆皮豬腩 $228呢個佢話即叫即做,所以等候時間比較耐。wo wow好皮好脆切落去cha cha 聲,肉同脂肪嘅比例係1:1,一層層咁所以食多兩舊都真係會好漏🤏🏻不過佢個香辣醋汁會減輕返佢嘅油膩感👍🏻Spaghetti and meatball 番茄肉丸意粉 $158意粉唔算多,但有三粒拳頭咁大嘅肉丸🤣蕃茄味道偏酸,小朋友食得好開胃

咁就嗌咗個燒腩肉同脆卜卜既乳豬,再叫啲飽肚嘅粉麵!

Suckling pig 歐式脆皮乳豬 $298

意粉唔算多,但有三粒拳頭咁大嘅肉丸🤣
蕃茄味道偏酸,小朋友食得好開胃,所以比佢地食晒食兜 意粉🍝

Brown butter scallop and saffron risotto $188
牛油帶子蕃紅花意大利飯、菠菜、巴馬臣芝士
比起之前嗌嗰兩份肉,意大利飯既份量唔算大。用牛油煎嘅帶子煎得好香,岩岩好肉質細嫩,完全冇overcooked 👍🏻呢度嘅意大利飯比較接近傳統,都係偏向硬一點嘅。芝士味香濃,如果個飯煮得軟身d會好啲。

開頭打開Menu都俾佢個甜品拼盤吸引,諗住食完就叫埋個甜品食,
點知真係好飽,啲肉肉太大碟已經食唔晒😫唯有下次叫少啲肉先再試食佢個甜品🍮👍🏻
2021-11-21 102 瀏覽
The Salted Pig———————————————————1. 慢煮脆皮豬腩 💸$228呢個五花腩得好脆口,因為用慢煮方法,入邊啲肉都好淋,切開嘅時候仲有好多肉汁,勁好味,配菜有薯仔沙律同埋甘筍。2. 美國特級安格斯肉眼扒 💸$328叫咗五成熟,啲坑紋燒得幾靚,切落去都好多肉汁,配菜有薯條,唔會好油幾香口,正正常常,可能叫豬會有多啲驚喜🤣3. 西班牙海鮮飯 💸$228飯上邊都幾多海鮮,蝦、蜆、青口、魷魚,仲有啲煙肉,個飯有啲蕃茄同埋芝士味,加埋海鮮味,好濃郁。嘢飲叫咗兩杯Cocktail同埋一杯啤酒,全部都幾好飲~———————————————————The Salted Pig (D2 Place) (荔枝角)荔枝角長順街15號D2 Place二期地下G02號舗
The Salted Pig
———————————————————
1. 慢煮脆皮豬腩 💸$228

2. 美國特級安格斯肉眼扒 💸$328

3. 西班牙海鮮飯 💸$228

嘢飲叫咗兩杯Cocktail同埋一杯啤酒,全部都幾好飲~
———————————————————
荔枝角長順街15號D2 Place二期地下G02號舗
2021-11-17 66 瀏覽
-D2 Place附近都幾多餐廳選擇,今次瘦編同朋友係附近搵食,揀咗依間「The Salted Pig」以英倫鄉村風格為主調,專門食豬🐖。瘦編其實之前都食過沙田分店,印象幾好。👍🏿-前菜揀咗個小食分享拼盤同烤原個芝士椰菜花。小食分享拼盤非常豐富,可以一次過試好多野食。雖然大部分都係炸嘢,有少少熱氣,不過真係炸得好鬆脆。瘦編最鐘意裏面嘅酥脆魷魚圈同豬皮脆片,好有口感。原個芝士椰菜花都好特別,第一次見咁大個椰菜花,拉絲芝士好芝味。🧀-另外主菜揀咗烤斧頭豬扒,好大份,食落無雪藏味,肉質厚實,有口感。雜菌松露意大利飯味道香濃,忌廉用量剛剛好,不會令人覺得很滯,喜歡黑松露味道的人可以試下。😋-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)-➡️ The Salted Pig (D2 Place) (荔枝角)📍 荔枝角長順街15號D2 Place二期地下G02號舗-

味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
📍 荔枝角長順街15號D2 Place二期地下G02號舗