2021-11-27
本來睇menu都覺得幾吸引幾啱食, 小食叫咗青口、炸魷魚、手撕豬肉nachos。青口配薯條:青口不過不失,無咩鮮味,汁極少,味道偏死咸,配薯條軟身無味。炸魷魚配青檸蛋黃醬:坦白地講,個蛋黃醬比魷魚出色得多。魷魚外皮有調味但完全唔入味。手撕豬肉nachos:整體okay,配酒都唔錯。既然係「豬門店」,主菜叫咗 pork belly 同埋 bbq ribs。Pork belly 好食!豬肉軟身,半肥瘦啱啱好,瘦肉唔會乾身,肥肉亦唔覺肥膩,全餐最高質。Ribs:大失望。肉質乾身唔入味,汁偏濃味,配合唔好食既肉質甚至會覺得好搶,唯一配上既薯條比青口配既薯條好食得多,又脆又香口。飲品方面叫咗自家啤酒、milkshakes、mocktails,不過不失普普通通啦。地方唔算大,但全場得兩位侍應,都幾難叫到佢哋幫忙,預咗要舉一陣手啦。呢間係臨時係附近做嘢想係返附近搵野食而去試,星期六晚上都見有不少吉枱,從食飯質素略知一二。都係個句,香港人真係好肯花時間花錢食嘢,希望多啲有心老闆帶多啲好野食比香港人。
手撕豬肉nachos:整體okay,配酒都唔錯。