2023-01-25 179 瀏覽
好耐冇嚟The Sky Bar啦原來最近推出咗令和の怪物拼盤$888就有一打生蠔加一枝香檳d蠔真係好大隻尤其係令和怪物呀!大隻到要用2隻手嚟捧起😂😂鮮甜好味~ 主菜同小食都好味又飽又滿足❤️🔶令和の怪物拼盤($888)🦪MONSTER OF REIWA JAPAN超級巨大!要分4-5啖先食得哂一隻!質地好似牛奶咁creamy、鮮甜肉質飽滿,入口帶豐富礦物味道。🦪CASTILLO No.2 SPANISHcreamy 厚身、鮮甜美味、海水味濃,哩款都好大隻。🦪QUATRE SAISONS NO.2 FRANCE有濃郁海水鹹鮮味,但入口清甜爽口,蠔身比較爽滑彈牙,回味甘甜。🥂CHAMPAGNE LHUILLIER(1BLT)果香、甜甜哋、汽泡細密,好易入口,配蠔一流。🔸西班牙黑豚風乾火腿蜜瓜柚子沙律($158)火腿好有咸香同油香味,分量不少,蜜瓜都好甜好新鮮,加埋一齊好好味。🔸脆炸美式洋蔥圈($88)脆卜卜、唔油,中間洋蔥好軟好甜😋🔸爐烤胡椒美國極黑豚扒伴菠蘿($288)烤焗得好香,尤其係邊邊位,金黃焦香,中間d肉好粉嫩,配菠蘿中和油膩感,好食。🔸黑松露醬焗幼嫩羊架伴蕃茄芝士焗蠔($306
好耐冇嚟The Sky Bar啦
原來最近推出咗令和の怪物拼盤
$888就有一打生蠔加一枝香檳
d蠔真係好大隻
尤其係令和怪物呀!
大隻到要用2隻手嚟捧起😂😂
鮮甜好味~ 主菜同小食都好味
又飽又滿足❤️

🔶令和の怪物拼盤($888)
🦪MONSTER OF REIWA JAPAN
超級巨大!要分4-5啖先食得哂一隻!

🦪CASTILLO No.2 SPANISH
creamy 厚身、鮮甜美味、海水味濃,哩款都好大隻。

🦪QUATRE SAISONS NO.2 FRANCE

🥂CHAMPAGNE LHUILLIER(1BLT)
果香、甜甜哋、汽泡細密,好易入口,配蠔一流。

🔸西班牙黑豚風乾火腿蜜瓜柚子沙律($158)

🔸脆炸美式洋蔥圈($88)
脆卜卜、唔油,中間洋蔥好軟好甜😋

🔸爐烤胡椒美國極黑豚扒伴菠蘿($288)

🔸黑松露醬焗幼嫩羊架伴蕃茄芝士焗蠔($306)
羊架都燒得好好食,好嫩好易咬開,羊味適中,邊位帶點肥膏燒完超香!

🔸香滑北海道3.6牛乳芝士蛋糕($94)
似係日本輕芝士蛋糕,有層牛奶cream,香得嚟口感輕盈,好滑,擺盤仲好靚Tim!
2023-01-24 199 瀏覽
「The Sky Bar」顧名思義就係一間位置好高嘅酒吧餐廳🌅呢間坐落於朗豪坊商場最高層嘅酒吧係13樓嘅最邊邊位置,有一種自成一角嘅感覺,望出去就見到下層人來人往嘅商場,呢種佈局令餐廳酒吧更有種獨特性,非常適合一班人坐低傾計談心食下嘢,今日朋友就約我過嚟聚一聚啦!。。🔘日本JA全農和牛嘉年華 | $498 (買一送一)評分:🌕🌕🌕🌕🌑評語: 本身同朋友諗住嗌啲小食摸吓酒杯底就算,點知見到佢哋做緊呢個promotion,有齊前菜、主菜、甜品、飲品四樣野,仲做緊買一送一😍平均唔使$250就食到和牛!呢個價真係太吸引!🎃南瓜湯呢個南瓜湯真係好足料😍飲落去基本上係南瓜蓉咁樣,南瓜味出眾!🥗芝麻脆衣雞翼 • 洋蔥圈雞翼外面係一層炸到脆卜卜嘅脆衣,甜甜地香味十足!雖然話係前菜但份量都好多🤤🥗西班牙黑豚風腿 • 蜜瓜柚子沙律風乾火腿一定係前菜最佳選擇之一😛今次我最欣賞係佢哋嘅蜜瓜🍈佢唔單止用蜜瓜一種,仲會跟埋哈密瓜添!再下面就係柚子味沙律,酸酸甜甜好開胃!🥩日本和牛威靈頓店員話呢款和牛威靈頓最佳嘅生熟程度在於Medium至Medium Rare之間,咁先可以做到最佳嘅味道同口感,事實證明真係好正😍酥

🔘日本JA全農和牛嘉年華 | $498 (買一送一)
評分:🌕🌕🌕🌕🌑

🎃南瓜湯

🥗芝麻脆衣雞翼 • 洋蔥圈

🥗西班牙黑豚風腿 • 蜜瓜柚子沙律

🥩日本和牛威靈頓
店員話呢款和牛威靈頓最佳嘅生熟程度在於Medium至Medium Rare之間,咁先可以做到最佳嘅味道同口感,事實證明真係好正😍酥脆嘅外皮有陣牛油飄香味!而且吸收左和牛嘅肉汁真係勁香!和牛牛柳切開啱啱好,肉質好腍連埋酥皮一齊食好正❤️配菜仲有黑松露薯蓉,黑松露多到好誇張😂整體非常好食值得推介大家試下!

🥩日本和牛味噌燒
和牛塗上味噌,經過烤焗之後牛肉吸收左味噌嘅鹹香味。牛肉含脂量好重分布亦不錯,油脂溢出淨係香味已經好吸引!每一啖都係入口即溶咁,食完覺得唔夠喉😂

🔻雖然係商場內,但都會營業至12點
🔻一間餐廳酒吧自成一角嘅感覺幾好
🔻性價比高,$498 for 2真係好抵!
推介指數: ⭐⭐⭐️⭐️
2023-01-23 97 瀏覽
The Sky Bar 最近出咗個生蠔🦪香檳🍾️套餐$888, 我呢個生蠔粉絲點會錯過。令和怪物拼盤,包括有12隻🦪生蠔,四隻來自日本有晒掛牌 「令和怪物」,自岩手縣手掌般大的蠔稱為「令和之怪物」,牛奶鮮甜味道, 亦有真蠔的濃厚蠔味溢滿口中,留下無窮餘韻,生蠔粉絲一定不能錯過。第二款生蠔Castillo 來自西班牙, 有一種非常清淡的淡水香氣,蠔身帶有一絲黃瓜味的堅果黃油味,濃郁的糖漿味,肉質爽口。最後一款生蠔Quatre Saisons來自法國, 層次豐富, 有甜味,果仁味及礦物味,肉質爽脆及幼滑。另外呢個套餐包括一支香檳🍾 來自法國的Lhuillier, 一啖生蠔,一啖香檳, 非常享受。嘆完生蠔梗係食下佢哋嘅主菜。烤雞胸,煙三文魚牛油果🥑沙律🥗$178新鮮蔬菜,開胃健康烤大蝦🦐鱈魚🐟帶子$276海鮮烤出香味,鱈魚非常滑安格斯肉眼扒🐮$316非常juicy, 濃郁牛味呢一餐非常滿足😁

烤雞胸,煙三文魚牛油果🥑沙律🥗$178
新鮮蔬菜,開胃健康

烤大蝦🦐鱈魚🐟帶子$276
海鮮烤出香味,鱈魚非常滑

安格斯肉眼扒🐮$316
非常juicy, 濃郁牛味

呢一餐非常滿足😁
  • 令和怪物拼盤
  • 安格斯肉眼扒
𝙋𝙚𝙧𝙘𝙝𝙚𝙙 𝙤𝙣 𝙩𝙝𝙚 𝙩𝙤𝙥 𝙛𝙡𝙤𝙤𝙧 𝙤𝙛 𝙇𝙖𝙣𝙜𝙝𝙖𝙢 𝙋𝙡𝙖𝙘𝙚, 𝙩𝙝𝙚 𝙎𝙠𝙮 𝙗𝙖𝙧 𝙞𝙨 𝙖𝙣 𝙪𝙡𝙩𝙧𝙖-𝙘𝙝𝙞𝙘 𝙗𝙖𝙧 𝙖𝙣𝙙 𝙧𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩 💙𝙬𝙝𝙚𝙧𝙚 𝙥𝙖𝙩𝙧𝙤𝙣𝙨 𝙨𝙞𝙥 𝙤𝙣 𝙘𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙙𝙞𝙜 𝙞𝙣𝙩𝙤 𝙙𝙚𝙡𝙞𝙘𝙖𝙘𝙞𝙚𝙨 𝙬𝙝𝙞𝙡𝙚 𝙤𝙫𝙚𝙧𝙡𝙤𝙤𝙠𝙞𝙣𝙜 𝙤𝙩𝙝𝙚𝙧 𝙨𝙝𝙤𝙥𝙨 𝙞𝙣 𝙩𝙝𝙚 𝙢𝙖𝙡𝙡. 𝙏𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙣𝙚𝙬 𝙨𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡 𝙢𝙚𝙣𝙪 𝙛𝙤𝙘𝙪𝙨𝙚𝙙 𝙤𝙣 𝙅𝙖𝙥𝙖𝙣’𝙨 𝙢𝙤𝙨𝙩 𝙘𝙤𝙫𝙚𝙩𝙚𝙙 𝙞𝙣𝙜𝙧𝙚𝙙𝙞𝙚𝙣𝙩𝙨, 𝙒𝙖𝙜𝙮𝙪 𝙗𝙚𝙚𝙛, 𝙛𝙚𝙖𝙩𝙪𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙨𝙞𝙜𝙣𝙖𝙩𝙪𝙧𝙚 𝙙𝙞𝙨𝙝𝙚𝙨 𝙡𝙞𝙠𝙚 𝙗𝙚𝙚𝙛 𝙬𝙚𝙡𝙡𝙞𝙣𝙜𝙩𝙤𝙣 𝙖𝙣𝙙 𝙗𝙚𝙚𝙛 𝙢𝙞𝙨𝙤𝙯𝙪𝙠𝙚.座落𝑳𝒂𝒏𝒈𝒉𝒂𝒎 𝑷𝒍𝒂𝒄𝒆 朗豪坊頂層 𝑻𝒉𝒆 𝑺𝒌𝒚 𝑩𝒂𝒓 喺今年1月1日 - 2月21日推出日本𝑱𝑨全農和牛嘉年華優惠🇯🇵日本和牛買一送一❕$498/2位即可享用精選餐湯、前菜、與日本和牛有關嘅主菜、甜品、飲品各兩份,好抵食大家千祈唔好錯過🤎1月1-15日限定: 鹿兒島 黑牛 日本一 🇯🇵𝑺𝒕𝒂𝒓𝒕𝒆𝒓 前菜𝗦𝗲𝘀𝗮

1月1-15日限定: 鹿兒島 黑牛 日本一 🇯🇵

𝑺𝒕𝒂𝒓𝒕𝒆𝒓 前菜
𝗦𝗲𝘀𝗮𝗺𝗲 𝗖𝗼𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗪𝗶𝗻𝗴𝘀 & 𝗖𝗿𝗶𝘀𝗽𝘆 𝗢𝗻𝗶𝗼𝗻 𝗥𝗶𝗻𝗴
芝麻脆衣雞翼、洋蔥圈🍗
(🌟𝟴/𝟭𝟬)
新鮮熱辣炸起,外皮脆卜卜,炸得乾身食落口唔會有油膩感~
𝗜𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗼 𝗛𝗮𝗺 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗠𝗲𝗹𝗼𝗻 𝗖𝗶𝘁𝗿𝘂𝘀 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱
(🌟𝟴/𝟭𝟬)
黑豚風腿咸味配上蜜瓜甜味同沙律酸味嘅三重奏,醒胃又醒神 ᵔᴥᵔ

𝑴𝒂𝒊𝒏 主菜
𝗝𝗮𝗽𝗮𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗪𝗮𝗴𝘆𝘂 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗠𝗶𝘀𝗼𝘇𝘂𝗸𝗲
日本和牛味噌燒🥩
(🌟𝟵/𝟭𝟬)
選用鹿兒島日本一牛肩肉眼,外皮煎到焦脆內裡多汁,和牛油脂感非常豐富,一入口係heavenly 嘅感覺,接近入口即溶🥹

𝘦𝘨𝘨𝘱𝘭𝘢𝘯𝘵 𝘨𝘳𝘢𝘵𝘪𝘯, 𝘵𝘢𝘮𝘢𝘨𝘰𝘺𝘢𝘬𝘪, 𝘴𝘩𝘪𝘮𝘦𝘫𝘪 𝘮𝘶𝘴𝘩𝘳𝘰𝘰𝘮 𝘵𝘰𝘮𝘢𝘵𝘰 𝘴𝘢𝘶𝘤𝘦
芝士焗茄子🍆燒玉子,蕃茄本菇意大利飯🍅

蕃茄本菇risotto 有淡淡嘅奶酪同蕃茄酸味,恰好中和和牛嘅油脂膩感≧ω≦
順帶一提配菜燒玉子同焗茄子都好正,蘸埋和牛汁食更香!

𝗝𝗮𝗽𝗮𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗪𝗮𝗴𝘆𝘂 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗪𝗲𝗹𝗹𝗶𝗻𝗴𝘁𝗼𝗻
日本和牛威靈頓🥩
(🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬)
密封烹調方式完美地鎖住濃烈嘅和牛香氣
牛柳肉質非常鬆軟,配上特製酥皮,包住好多蘑菇同菠菜食更滋味🥬

𝘦𝘨𝘨𝘱𝘭𝘢𝘯𝘵 𝘨𝘳𝘢𝘵𝘪𝘯, 𝘤𝘩𝘦𝘳𝘳𝘺 𝘵𝘰𝘮𝘢𝘵𝘰 𝘤𝘰𝘯𝘧𝘪𝘵, 𝘵𝘳𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦 𝘮𝘢𝘴𝘩𝘦𝘥 𝘱𝘰𝘵𝘢𝘵𝘰
芝士焗茄子,油封櫻桃蕃茄,松露薯蓉🥔
配菜松露薯蓉味道香濃,同主菜非常匹配

𝑪𝒉𝒆𝒇’𝒔 𝑫𝒂𝒊𝒍𝒚 𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕
廚師精選甜品
𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂💚
(🌟𝟴/𝟭𝟬)
抹茶味𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂 口感輕盈綿密,好似食雪糕咁, 冰凍又清新
2023-01-12
  • 日本和牛味噌燒
2023-01-19 1103 瀏覽
星期三晚和老公到朗豪坊吃晚餐,這是我們一直想去吃的餐廳,今晚終於吃到了。令和怪物套餐即開日本生蠔,是我吃過數一數二最大隻的生蠔,味道也十分鮮甜肥美,配一杯香檳,很讚。水牛芝士番茄風乾雜肉盤沒想到那麼多料,很大一盤,有四種風乾雜肉,芝士也有兩種,還有小番茄、草莓等等,眼花撩亂。烤特色雜腸盤伴薯條也是很大一盤,有三種腸,都很肥美多汁,薯條不會軟掉,還有些沙律菜,可以解膩。看到套餐買一送一,覺得很劃算,於是叫了一個。芝麻脆衣雞翼、洋蔥圈炸得夠香口。西班牙黑豚風腿、蜜瓜柚子沙律黑豚風腿鹹度剛好,蜜瓜很清甜,好吃。南瓜湯南瓜磨到保留一些南瓜蓉,還加了點洋蔥。日本和牛味噌燒配芝士焗茄子、燒玉子、番茄本菇意大利飯,和牛油脂感很豐富,不會很韌。日本和牛威靈頓配芝士焗茄子、油封櫻桃番茄、松露薯蓉,和牛以威靈頓的方式呈現挺好吃的,軟腍的和牛配上酥皮吃很棒。Tiramisu小小的一件甜品。餐飲叫了咖啡和凍檸茶。
令和怪物套餐
令和怪物套餐
水牛芝士番茄風乾雜肉盤
水牛芝士番茄風乾雜肉盤
烤特色雜腸盤伴薯條
烤特色雜腸盤伴薯條
看到套餐買一送一,覺得很劃算,於是叫了一個。
芝麻脆衣雞翼、洋蔥圈
炸得夠香口。
芝麻脆衣雞翼、洋蔥圈
西班牙黑豚風腿、蜜瓜柚子沙律
黑豚風腿鹹度剛好,蜜瓜很清甜,好吃。
南瓜湯
南瓜磨到保留一些南瓜蓉,還加了點洋蔥。
南瓜湯
日本和牛味噌燒
日本和牛味噌燒
日本和牛威靈頓
日本和牛威靈頓
Tiramisu
小小的一件甜品
Tiramisu
餐飲叫了咖啡和凍檸茶。
咖啡&凍檸茶
2023-01-18
$579.3 (晚餐)
2023-01-16 125 瀏覽
📍The Sky Bar (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓1號舖Bar & Restaurant 成個氣氛好chill💛 Roasted Thai Sour Spice Pork Neck Meat香烤泰式酸辣豬頸肉 豬頸肉肥瘦比例適中 邊位燒到帶微微焦香配上一泰式酸辣醬 酸酸地好開胃💛 令和怪物拼盤有三款生蠔 即開新鮮肥美蠔味嘅奶油感同海水味好平均 肥美鮮甜嫩滑💛 Creekstone Farms Angus Ribeye Steak 安格斯肉眼 份量都幾多不過有點過熟 但牛味濃郁肉質軟腍💛 龍蝦汁手捲意粉 必叫龍蝦醬汁好濃 撈意粉一流
📍The Sky Bar (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓1號舖

不過有點過熟 但牛味濃郁肉質軟腍

💛 龍蝦汁手捲意粉 必叫
龍蝦醬汁好濃 撈意粉一流
2023-01-12 123 瀏覽
氣氛助攻平時行程緊湊要挑出對的餐廳品嚐美食結合來渡過悠閒一個晚上特別有新鮮感,無論日與夜坐擁半露天氛圍下慢著吃就適合不過,享受環境佈置寧靜特色燈光Style地方,最適合生日打卡甚至閨蜜聚會慶祝的好去處!「令和怪物拼盤」即開新鮮肥美各四款吃法更出層出不窮,生蠔當造咬口彈牙兼有海水味「水牛芝士蕃茄風乾雜肉盤」一盤滿滿令人深刻印象的芝士組合,外層軟軟奶味香濃既質感非常醒胃,不同各式各樣種類混合淡至濃味風味温和「酥皮焗黑松露忌廉海鮮批」賣相焗得酥皮金黄,沿着內裡吃的時候忌廉味重海鮮配料滿滿煮得濃稠好邪惡「香煎大蝦蟹肉魷魚黑松露忌廉長通粉」加入忌廉更香滑溶化充滿咸香又惹味烚得剛好長通粉升華到另一層次,吃下啖啖美味大人小孩也喜歡「炸芝麻脆衣雞翼」香酥外皮脆卜又香口,可見吃光的魅力難以抵擋

「令和怪物拼盤」
「水牛芝士蕃茄風乾雜肉盤」

「酥皮焗黑松露忌廉海鮮批」
「香煎大蝦蟹肉魷魚黑松露忌廉長通粉」
「炸芝麻脆衣雞翼」
香酥外皮脆卜又香口,可見吃光的魅力難以抵擋
2023-01-10
2023-01-10 130 瀏覽
好 chill 好靚好有氣氛嘅餐廳。 望住天空 飲茶住 champagne 🥂 嘆 oyster 傾下計… so relax 令和怪物set生蠔 一打 ( 6 款) 加 champagne 🍾 一支 生蠔 有 salty 有 creamy 新鮮,肉質肥厚, juicy 個人比較喜歡細隻creamy 嗰兩款 Parma ham 蜜瓜沙律 有 哈密瓜加蜜瓜 ~ 讚 👍🏻 醒胃又好味 牛扒加鵝肝都係一個最好嘅配搭 牛扒 有咬口,牛味重鵝肝煎得外脆內軟 100分 大蝦、帶子加鱈魚 新鮮 煎得剛剛好 大蝦肉厚 爽口彈牙
好 chill 好靚好有氣氛嘅餐廳。

令和怪物set
生蠔 一打 ( 6 款) 加 champagne 🍾 一支

生蠔 有 salty 有 creamy
新鮮,肉質肥厚, juicy
個人比較喜歡細隻creamy 嗰兩款

Parma ham 蜜瓜沙律
有 哈密瓜加蜜瓜 ~ 讚 👍🏻

醒胃又好味

牛扒加鵝肝都係一個最好嘅配搭
牛扒 有咬口,牛味重
鵝肝煎得外脆內軟 100分

大蝦、帶子加鱈魚
新鮮 煎得剛剛好
大蝦肉厚 爽口彈牙
2023-01-05 214 瀏覽
The Sky Bar 📍旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓1號舖The Sky Bar~位於朗豪坊頂層~西餐廳環境舒服~座位舒適闊落~佢地最近出左日本🇯🇵JA全農和牛嘉年華優惠做緊優惠🈹買一送一🤭$498 /2位跟前菜、主菜、甜品、飲品👍🏻有4個期間限定~食到不同日本產地和牛我食左‼️鹿兒島 黑牛 🥩日本一 ‼️🥗前菜。芝麻脆衣雞翼、洋蔥圈。西班牙黑豚風腿、蜜瓜柚子沙律精選餐湯 🥣。香辣粟米薯蓉蟹肉湯配上黑胡椒~飲落香辣惹味~啖啖蟹肉✨主菜✨選用來自鹿兒島🇯🇵和牛🥩。日本和牛味噌燒芝上焗茄子,燒玉子,蕃茄本菇🍄意大利飯和牛煎得恰到好處~食落有油香~意大利飯~蕃茄味濃配上本菇口感有層次。日本和牛威靈頓芝上焗茄子,油封櫻桃🍒蕃茄🍅,松露薯蓉金黃酥皮包裹住火腿+嫩紅和牛🥩牛柳上碟時已經一刀切開~幼嫩和牛配上香脆酥皮🤭好滿足配菜好出色👍🏻特別喜歡芝士焗茄子🍆茄子吸收左蕃茄醬同芝士汁♥️食落好juicy。甜品Tiramisu ~ 表面灑上抹茶粉~味道清清地👍🏻另加小食~。炸魷魚圈配山葵醬$128山葵醬好特別~香辣開胃
The Sky Bar
📍旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓1號舖

The Sky Bar~位於朗豪坊頂層~西餐廳
環境舒服~座位舒適闊落~佢地最近出左
日本🇯🇵JA全農和牛嘉年華優惠

做緊優惠🈹買一送一🤭$498 /2位
跟前菜、主菜、甜品、飲品👍🏻
有4個期間限定~食到不同日本產地和牛
我食左‼️鹿兒島 黑牛 🥩日本一 ‼️

🥗前菜
。芝麻脆衣雞翼、洋蔥圈
。西班牙黑豚風腿、蜜瓜柚子沙律

精選餐湯 🥣
。香辣粟米薯蓉蟹肉湯
配上黑胡椒~飲落香辣惹味~啖啖蟹肉

✨主菜✨選用來自鹿兒島🇯🇵和牛🥩

。日本和牛味噌燒
芝上焗茄子,燒玉子,蕃茄本菇🍄意大利飯
和牛煎得恰到好處~食落有油香~
意大利飯~蕃茄味濃配上本菇口感有層次

。日本和牛威靈頓
芝上焗茄子,油封櫻桃🍒蕃茄🍅,松露薯蓉
金黃酥皮包裹住火腿+嫩紅和牛🥩牛柳
上碟時已經一刀切開~
幼嫩和牛配上香脆酥皮🤭好滿足

另加小食~
。炸魷魚圈配山葵醬$128
山葵醬好特別~香辣開胃

2023-01-05 134 瀏覽
好耐冇黎呢間餐廳食飯,坐喺度食飯,感覺真係好chill,重點係冇限時間,可以坐係到好relax 咁享受晚餐頭盤叫咗12隻生蠔🦪,都有一段時間冇食過生蠔,由淡到濃咁食,隻隻都好新鮮,好好味😋酥皮焗黑松露忌廉海鮮批 $236個湯好香濃,但又唔會係過濃嘅黑松露味,魚塊好滑溜,仲有大蝦、魷魚➕蜆肉,酥皮食落好香脆,又唔會太過厚,認真唔錯美國克厘石牧場安格斯肉眼配巴黎牛油 $316上菜後,可將牛油🧈放到碟上,咁就唔怕牛油味蓋過牛肉味,叫左5️⃣成熟,口感剛好,又唔會過韌大西洋龍蝦.牛柳.法式鴨肝 $334呢個可以一次過品嘗龍蝦🦞牛柳及鴨肝蘋果配上鴨肝好match,口感唔會油膩牛柳都係5成熟,牛味香濃龍蝦肉質嫩滑,鮮甜美味Ocean $73藍色加橙色,打卡好靚😍記得要攪勻先飲,咁就唔會太甜,飲落酸酸甜甜Queen's Violet $63呢杯紫色又係好啱打卡,味道清甜,幾好飲

酥皮焗黑松露忌廉海鮮批 $236

美國克厘石牧場安格斯肉眼配巴黎牛油 $316

大西洋龍蝦.牛柳.法式鴨肝 $334
呢個可以一次過品嘗龍蝦🦞牛柳及鴨肝
蘋果配上鴨肝好match,口感唔會油膩
牛柳都係5成熟,牛味香濃
龍蝦肉質嫩滑,鮮甜美味

Ocean $73

Queen's Violet $63
呢杯紫色又係好啱打卡,味道清甜,幾好飲
🍷𝐁𝐚𝐫 & 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 氣氛十足,幾有情調座位寬敞,枱與枱之間有距離感💕適合同朋友聚會~傾談放鬆一下🥂食物同飲品嘅質素都唔錯,性價比高💖-𝐒𝐍𝐀𝐂𝐊𝐒-🐟𝐅𝐢𝐬𝐡 & 𝐂𝐡𝐢𝐩𝐬 𝐍𝐞𝐰 𝐎𝐫𝐥𝐞𝐚𝐧𝐬 𝐒𝐭𝐲𝐥𝐞🍟炸新奥爾良比目魚配薯條及他他醬($𝟏𝟓𝟖.𝟎): 𝟒/𝟓新鮮熱辣炸起,炸比目魚好香口🤤肉質幾鮮嫩細嫩,外脆內嫩,口感好豐富粗切薯條,夠脆身唔會油冧冧💛而且佢哋嘅小食都幾大份,夠抵食而且好適合𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞嚟食🍴🐖𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐝 𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐒𝐨𝐮𝐫 𝐒𝐩𝐢𝐜𝐞 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐍𝐞𝐜𝐤 𝐌𝐞𝐚𝐭香烤泰式酸辣豬頸肉 ($𝟏𝟎𝟖.𝟎): 𝟑.𝟓/𝟓豬頸肉唔係平時食開嘅薄切每片偏厚身,但入口都算爽口❤️‍🔥肥瘦比例都適中,外皮燒到帶微微焦香配上🌶️泰式酸辣醬,惹味開胃-𝐌𝐀𝐈𝐍-🦑𝐒𝐪𝐮𝐢𝐝 𝐋𝐢𝐧𝐠𝐮𝐢𝐧𝐞 𝐢𝐧 𝐁𝐞𝐞𝐭 𝐑𝐨𝐨𝐭 𝐏𝐞𝐬𝐭𝐨𝐬𝐞𝐫𝐯𝐞𝐝 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐬𝐞𝐚𝐫𝐞𝐝 𝐬𝐜𝐚𝐥𝐥𝐨𝐩💗鮮魷魚紅菜頭汁扁麵伴煎帶子($𝟐𝟎𝟖.𝟎): 𝟒.𝟐/𝟓🤩賣相好吸引嘅扁意粉,上枱嗰陣已經漂來陣陣香味~而且海鮮份量唔吝嗇,滿滿嘅鮮魷魚同三大粒煎得金黃香嫩嘅帶子🧡💯紅菜頭汁扁意粉超入味,

🍷𝐁𝐚𝐫 & 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 氣氛十足,幾有情調
座位寬敞,枱與枱之間有距離感💕
適合同朋友聚會~傾談放鬆一下🥂
食物同飲品嘅質素都唔錯,性價比高💖

-𝐒𝐍𝐀𝐂𝐊𝐒-
炸新奥爾良比目魚配薯條及他他醬($𝟏𝟓𝟖.𝟎): 𝟒/𝟓

新鮮熱辣炸起,炸比目魚好香口🤤
肉質幾鮮嫩細嫩,外脆內嫩,口感好豐富
粗切薯條,夠脆身唔會油冧冧💛
而且佢哋嘅小食都幾大份,夠抵食
而且好適合𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞嚟食🍴

香烤泰式酸辣豬頸肉 ($𝟏𝟎𝟖.𝟎): 𝟑.𝟓/𝟓

豬頸肉唔係平時食開嘅薄切
每片偏厚身,但入口都算爽口❤️‍🔥
肥瘦比例都適中,外皮燒到帶微微焦香
配上🌶️泰式酸辣醬,惹味開胃

-𝐌𝐀𝐈𝐍-
𝐬𝐞𝐫𝐯𝐞𝐝 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐬𝐞𝐚𝐫𝐞𝐝 𝐬𝐜𝐚𝐥𝐥𝐨𝐩💗
鮮魷魚紅菜頭汁扁麵伴煎帶子($𝟐𝟎𝟖.𝟎): 𝟒.𝟐/𝟓

🤩賣相好吸引嘅扁意粉,上枱嗰陣已經漂來陣陣香味~
而且海鮮份量唔吝嗇,滿滿嘅鮮魷魚
同三大粒煎得金黃香嫩嘅帶子🧡
💯紅菜頭汁扁意粉超入味,爽口彈牙
超級惹味,但覺得調味有少少重手咗🤏🏻
鹹味可以輕手一點🤣🤣

-𝐌𝐎𝐂𝐊𝐓𝐀𝐈𝐋𝐒-
🌊𝐎𝐜𝐞𝐚𝐧 ($𝟕𝟑.𝟎)
ʙʟᴜᴇ ᴄᴜʀᴀᴄᴀᴏ sʏʀᴜᴘ, ɢʀᴀᴘᴇғʀᴜɪᴛ ᴊᴜɪᴄᴇ, ʟʏᴄʜᴇᴇ sʏʀᴜᴘ, ᴄʟᴜʙ sᴏᴅᴀ

🍑𝐏𝐞𝐚𝐜𝐡 𝐇𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐲 ($𝟔𝟑.𝟎)
ᴘᴇᴀᴄʜ sʏʀᴜᴘ, ᴡʜɪᴛᴇ ᴘᴇᴀᴄʜ sʏʀᴜᴘ, ᴄʟᴜʙ sᴏᴅᴀ

🥰兩杯嘅造型都幾適合打卡
入口味道清爽,果味幾香🥤
而且唔會過甜唔錯😚

📍 𝐓𝐡𝐞 𝐒𝐤𝐲 𝐁𝐚𝐫 (旺角)
🐰: 𝟒.𝟐/𝟓
2022-12-28
  • fish & chips
  • 鮮魷魚紅菜頭汁扁麵伴煎帶子
2022-12-23 253 瀏覽
📍The Sky Bar朗豪坊頂層既The Sky Bar都係MrSteak集團,呢間酒吧集酒吧娛樂於一身。供應傳統海鮮菜式仲有好多唔同既酒類比大家揀🥰👅 大西洋龍蝦牛柳法式鵝肝 $324其實我都有啲怕鵝肝嘅羶味,不過呢一個都幾啱我口味,另外龍蝦夠新鮮,一抆就成舊肉起到哂,牛柳要咗medium,食落去都好夠肉汁。側邊嘅配菜都幾香口👅 酥皮焗黑松露忌廉海鮮批 $218呢個上枱酥皮脹卜卜,切落去好治癒🥰,入面都幾多海鮮,有蝦,魷魚同蠔仔等等,醬汁都夠多唔會dry👅 Trio of Chocolate $124總共有三樣朱古力甜品,分別係朱古力盆栽,焦糖果仁朱古力雪條同埋甜橙酒朱古力心太軟~朱古力盆栽酸酸甜甜,焦糖果仁朱古力雪條入面嘅焦糖都唔會太甜,心太軟都仲keep到熱度,可能我擺得太耐先食,爭少少流心效果,如果唔係就更好了👅 Nemo $98用finlandia vodka做base,亦都有菠蘿汁同埋橙汁,仲有兩條鯊魚仔軟糖喺cocktail上面,甜甜地好易入口~
📍The Sky Bar

👅 大西洋龍蝦牛柳法式鵝肝 $324

👅 酥皮焗黑松露忌廉海鮮批 $218

👅 Trio of Chocolate $124

👅 Nemo $98

2022-11-19 873 瀏覽
好鍾意去有氛圍的餐廳,讓人先離開一下急促的生活節奏,去歎一餐醉醺的浪漫晚餐。Grilled Lobster & Seafood Casarecce Pasta in Lobster Sauce烤龍蝦.海鮮.龍蝦汁手捲意大利麵濃濃龍蝦味,配上鮮嫩龍蝦,入味濃郁,唔會好油膩而稠身龍蝦汁帶上另一個層次~後來發現原來呢個dish係餐廳都幾受歡迎!Creekstone Farms Angus Ribeye Steak (10oz.) 美國克厘石牧場安格斯肉眼配巴黎牛油牛扒上碟時已經手機先食,份量都幾多,點左5成熟不過都好似稍為熟左D,牛味濃郁,肉質軟腍,都幾juicy~將牛油塗上帶點油油感,個口感層次唔錯~下次去慶祝你知去邊啦!男/女朋友識做啦!
好鍾意去有氛圍的餐廳,
讓人先離開一下急促的生活節奏,
去歎一餐醉醺的浪漫晚餐。
烤龍蝦.海鮮.龍蝦汁手捲意大利麵
濃濃龍蝦味,配上鮮嫩龍蝦,入味濃郁,
唔會好油膩而稠身龍蝦汁帶上另一個層次~
後來發現原來呢個dish係餐廳都幾受歡迎!
美國克厘石牧場安格斯肉眼配巴黎牛油

牛扒上碟時已經手機先食,
份量都幾多,點左5成熟不過都好似稍為熟左D,
牛味濃郁,肉質軟腍,都幾juicy~
將牛油塗上帶點油油感,個口感層次唔錯~

下次去慶祝你知去邊啦!
男/女朋友識做啦!
2022-11-09 566 瀏覽
龍蝦汁手捲意粉好味呀醬汁味夠重夠濃而且唔乾身夠掛麵係可以再encore扒就🤭食肉有好選擇又唔一定要係度食既😂炸魚薯條就正常炸野上碟個陣都脆同熱炸野基本上都難唔好食
龍蝦汁手捲意粉好味呀
炸魚薯條就正常炸野
上碟個陣都脆同熱
炸野基本上都難唔好食
2022-11-01 508 瀏覽
今年Halloween係星期一 相約酒吧輕酌應應節以款cocktail都不錯~其中最喜歡係Peach Holiday原因無他 因為無酒味🤣雪碧搭配令成杯酒好易入口~Pina colada 基本上係我鐵腳去邊間bar都係點佢因為酒量唔高 而且喜歡椰奶嘅味道~Sky bar 嘅colada 酒味算偏重但整體係好飲嘅~香烤泰式酸辣豬頸肉烤得不錯~豬頸肉肥瘦適中唔洗練牙力 亦都唔會成口油酸辣汁起到畫龍點晴嘅作用~炸新奧爾良比目魚配薯條及他他醬比目魚 十 分 軟 炸嘅時間控制得唔錯薯條份量都大 個人覺得同單點份量一樣!粗薯炸得乾身 唔會過油過硬 無論飲品食物 質素對得住價錢環境不錯 坐得舒服 閒時相約happy hour 三五知己輕酌不錯
今年Halloween係星期一 相約酒吧輕酌應應節
以款cocktail都不錯~

其中最喜歡係Peach Holiday
原因無他 因為無酒味🤣
雪碧搭配令成杯酒好易入口~

Pina colada 基本上係我鐵腳
去邊間bar都係點佢
因為酒量唔高 而且喜歡椰奶嘅味道~
Sky bar 嘅colada 酒味算偏重
但整體係好飲嘅~

香烤泰式酸辣豬頸肉
烤得不錯~豬頸肉肥瘦適中
唔洗練牙力 亦都唔會成口油
酸辣汁起到畫龍點晴嘅作用~

炸新奧爾良比目魚配薯條及他他醬
比目魚 十 分 軟
炸嘅時間控制得唔錯
薯條份量都大 個人覺得同單點份量一樣!
粗薯炸得乾身 唔會過油過硬

無論飲品食物 質素對得住價錢