2023-01-24 199 瀏覽
「The Sky Bar」顧名思義就係一間位置好高嘅酒吧餐廳🌅呢間坐落於朗豪坊商場最高層嘅酒吧係13樓嘅最邊邊位置,有一種自成一角嘅感覺,望出去就見到下層人來人往嘅商場,呢種佈局令餐廳酒吧更有種獨特性,非常適合一班人坐低傾計談心食下嘢,今日朋友就約我過嚟聚一聚啦!。。🔘日本JA全農和牛嘉年華 | $498 (買一送一)評分:🌕🌕🌕🌕🌑評語: 本身同朋友諗住嗌啲小食摸吓酒杯底就算,點知見到佢哋做緊呢個promotion,有齊前菜、主菜、甜品、飲品四樣野,仲做緊買一送一😍平均唔使$250就食到和牛!呢個價真係太吸引!🎃南瓜湯呢個南瓜湯真係好足料😍飲落去基本上係南瓜蓉咁樣,南瓜味出眾!🥗芝麻脆衣雞翼 • 洋蔥圈雞翼外面係一層炸到脆卜卜嘅脆衣,甜甜地香味十足!雖然話係前菜但份量都好多🤤🥗西班牙黑豚風腿 • 蜜瓜柚子沙律風乾火腿一定係前菜最佳選擇之一😛今次我最欣賞係佢哋嘅蜜瓜🍈佢唔單止用蜜瓜一種,仲會跟埋哈密瓜添!再下面就係柚子味沙律,酸酸甜甜好開胃!🥩日本和牛威靈頓店員話呢款和牛威靈頓最佳嘅生熟程度在於Medium至Medium Rare之間,咁先可以做到最佳嘅味道同口感,事實證明真係好正😍酥

🔘日本JA全農和牛嘉年華 | $498 (買一送一)
評分:🌕🌕🌕🌕🌑

🎃南瓜湯

🥗芝麻脆衣雞翼 • 洋蔥圈

🥗西班牙黑豚風腿 • 蜜瓜柚子沙律

🥩日本和牛威靈頓
店員話呢款和牛威靈頓最佳嘅生熟程度在於Medium至Medium Rare之間,咁先可以做到最佳嘅味道同口感,事實證明真係好正😍酥脆嘅外皮有陣牛油飄香味!而且吸收左和牛嘅肉汁真係勁香!和牛牛柳切開啱啱好,肉質好腍連埋酥皮一齊食好正❤️配菜仲有黑松露薯蓉,黑松露多到好誇張😂整體非常好食值得推介大家試下!

🥩日本和牛味噌燒
和牛塗上味噌,經過烤焗之後牛肉吸收左味噌嘅鹹香味。牛肉含脂量好重分布亦不錯,油脂溢出淨係香味已經好吸引!每一啖都係入口即溶咁,食完覺得唔夠喉😂

🔻雖然係商場內,但都會營業至12點
🔻一間餐廳酒吧自成一角嘅感覺幾好
🔻性價比高,$498 for 2真係好抵!
推介指數: ⭐⭐⭐️⭐️