2018-10-24 1174 瀏覽
星期六想在銅鑼灣舒適地食中午飯,想不到原來還有這樣一個好地方。價格非常合理,而且用餐環境十分舒適,就像去了酒店吃自助餐的感覺。雖然款式不算多,但勝在每樣食物都可口,而且及時補充,不用搶吃。客人都是斯文人,整個用餐體驗極其良好,可以靜靜和朋友談天。相信如果一個人工作太累了,也可以走來這兒好好休息一下。最喜歡無限飲料的供應,不用寡寡地飲白開水🤣餐廳也有晚市自助餐供應,就算有生蠔價格也非常合理,實在想像不到銅鑼灣仍有這樣一片綠洲
客人都是斯文人,整個用餐體驗極其良好,可以靜靜和朋友談天。
相信如果一個人工作太累了,也可以走來這兒好好休息一下。
最喜歡無限飲料的供應,不用寡寡地飲白開水🤣
2018-10-22 590 瀏覽
這間餐廳在於銅鑼灣利舞臺上面,餐廳食物係半自助式的,每款晚餐會有頭盤12隻生𧐢或12塊海膽青瓜又或者一隻蟹,本人亦試過曬三款,三款都好味,而我比較最喜歡係生𧐢夠新鮮和鮮味😋而主菜有意粉、牛、豬、魚可以選擇這些主菜也好味,而半自助餐有沙律吧和餐湯選擇也有很多款式,除此之外還有甜品和飲品!飲品包括有白酒或紅酒一杯!除此外此餐廳環境一流,也附設桌球和幾部飛鏢機給人娛樂,平常也在1xx任飲可供客人𣈱飲 本人已去過好多次 也是節日慶祝首選地方之一!
2018-10-07 595 瀏覽
訂左六點黎到趁無人去影下野食先叫左半自助晚餐的12隻太平洋生蠔,幾好味凍咖啡蟹好多肉喎,好鮮甜好食呀穀飼肉眼扒七成熟,好大塊,好Juicy,好香又夠淋好正另外個龍蝦牛柳,牛柳都幾Un唔太好味!白酒和蘋果汁是另外加$30的出面既自助沙律吧都幾多款樣樣都想食呀今晚甜品方面就麻麻,有大菜糕,泡芙,o者厘糖等等,馬豆糕好食呀,可惜無焦糖燉蛋呢今晚係食到好飽呀,好滿足,埋單太約$800左右.........
訂左六點黎到
趁無人去影下野食先
叫左半自助晚餐的
12隻太平洋生蠔,幾好味
凍咖啡蟹好多肉喎,好鮮甜
好食呀
穀飼肉眼扒七成熟,好大塊,好Juicy,好香又夠淋
好正
另外個龍蝦牛柳,牛柳都幾Un
唔太好味!
白酒和蘋果汁是另外加$30的
出面既自助沙律吧都幾多款
樣樣都想食呀
2018-10-03 351 瀏覽
與男友行銅鑼灣,經過利舞臺,見到呢間冇咩人,靜靜地,就行去睇睇有咩食,見到餐廳門外寫佢地有半自助餐,於是便入去試下.我們只需揀個頭盤同主菜,餐飲便可,其餘都是自助形式,出面自取,例如湯,甜品,沙律etc. 環境方面都是暗暗的 同埋比較小人靜靜的 舒適的 飲紅酒吃生蠔 吃龍蝦 都幾享受食物質素還可以,不過不失,款式種類一般,不是太多餐廳內設有掟飛標,如果想relax下呢間係不錯既選擇服務員都有禮貌,下次會再光顧

環境方面都是暗暗的 同埋比較小人
靜靜的 舒適的 飲紅酒
吃生蠔 吃龍蝦
都幾享受

食物質素還可以,不過不失,
款式種類一般,不是太多

餐廳內設有掟飛標,
如果想relax下呢間係不錯既選擇

服務員都有禮貌,下次會再光顧
2018-09-13 576 瀏覽
銅鑼灣。 西式。 semi buffet▪️自助salad & dessert bar + 湯好多款salad👍🏼👍🏼👍🏼(凍肉拼盤,薯仔沙律,螺肉沙律,粟米沙律,南瓜沙律等)dessert(凍豆花,椰汁馬豆糕,啫喱,cake, brownies,生果等)湯1款(甘筍湯)▪️starter: 美國珍珠蠔6隻/太平洋生蠔12隻/鮮海膽青瓜10件/和牛刺身10件/原隻凍啡蟹 (選一款)小編就選左太平洋生蠔12隻,好新鮮😍😍😍▪️main course: 由$178-$338 (圖附menu)真心抵😍😍😍😍😍
銅鑼灣。 西式。 semi buffet

▪️自助salad & dessert bar + 湯

湯1款(甘筍湯)

小編就選左太平洋生蠔12隻,好新鮮😍😍😍

真心抵😍😍😍😍😍
  • 生蠔
2018-08-30 368 瀏覽
今晚同朋友黎利舞臺食飯,發現呢到個semi buffet選擇都幾豐富😙出邊有自助沙律甜品吧,款式都算豐富,有好多款沙律、前菜同cold cuts。我就最鍾意食薯仔沙律同日式螺肉😝starter我就揀左一打太平洋生蠔同10件鮮海膽青瓜😍生蠔雖然比較細隻,但係都有海水味夠新鮮,比自助餐食到嘅質素好好多。海膽味道鮮甜,配埋青瓜更清新。main course就揀左澳洲穀飼肉眼扒🐮大大塊五成熟仲好粉嫩🤤肉汁豐厚唔會韌😝我仲加左杯白酒chill下食到好滿足🥂

2018-08-30 278 瀏覽
星期六 同老婆嚟咗呢度食因為畀佢個生蠔頭盤,海膽頭盤頭盤沙律任食吸引來到這裏環境不錯,不太逼,有鏢機可以玩,有桌球可以玩,幾特別。但係附近有人玩鏢的話,食嘢有點騷擾,但不打緊,因為始終這個價錢要求不可太多。必須講嘅喺呢度嘅頭盤!有生蠔,海膽,和牛刺身,睡蟹各樣但我極愛生蠔,老婆極開海膽,一人揀自己喜歡的,先說太平洋生蠔竟然有12隻簡直係抵!就算當十蚊隻,呢度都百幾蚊!好味道一啲都唔腥,係creamy嘅品種海膽係十件, 是一般日本一板板的馬屎海膽 味道正常,但上碟都幾靚前菜方面,沙律是一般味道,調控各樣不是很到家。但款式也挺多,沙律菜也不算超級新鮮的 但多款選擇,每樣試一點點也挺滿足!當日餐湯是西蘭花忌廉湯,我本人不喜歡西蘭花所以試了少少一碗便算我叫了一個檸檬燒雞的主菜 雞屬於冰鮮系列,沒什麼特別而雞也算鞋身,所以很飽肚,但不太美味老婆的龍蝦牛柳,龍蝦過熟,然後牛也韌 所以不太多點評了,一般西餐廳質素吧甜品方面是一些正常的蛋糕,泡芙,豆腐花,啫喱糖,焦糖燉蛋總括而言,性價比來說一點投訴也沒有環境舒適,擺盤美麗但你說味道的話,味道跟價錢也算正比例不太美味但可以接受如果你是喜歡吃生蠔銅鑼灣利
星期六 同老婆嚟咗呢度食
因為畀佢個生蠔頭盤,海膽頭盤
頭盤沙律任食吸引來到這裏

必須講嘅喺呢度嘅頭盤!
有生蠔,海膽,和牛刺身,睡蟹各樣
簡直係抵!就算當十蚊隻,呢度都百幾蚊!
好味道一啲都唔腥,係creamy嘅品種

海膽係十件, 是一般日本一板板的馬屎海膽
味道正常,但上碟都幾靚

但多款選擇,每樣試一點點也挺滿足!
當日餐湯是西蘭花忌廉湯,我本人不喜歡西蘭花
所以試了少少一碗便算

我叫了一個檸檬燒雞的主菜
雞屬於冰鮮系列,沒什麼特別
而雞也算鞋身,所以很飽肚,但不太美味

老婆的龍蝦牛柳,龍蝦過熟,然後牛也韌
所以不太多點評了,一般西餐廳質素吧

甜品方面是一些正常的蛋糕,泡芙,豆腐花,啫喱糖,焦糖燉蛋

總括而言,性價比來說一點投訴也沒有
環境舒適,擺盤美麗
但你說味道的話,味道跟價錢也算正比例
不太美味但可以接受
如果你是喜歡吃生蠔
銅鑼灣利舞臺,這個價錢可以一試

2018-08-25
2018-08-25 326 瀏覽
個人很喜歡食放題, 勝在一個價錢享受多款美食, 唔洗就住就住個荷包咁肉赤, 一定夠飽! 但放題亦唔係間間質素高, 平時去開果幾間雖然唔錯, 但總成為了家常便飯既放題式飯堂。今日係我既正日生日, 最後決定揀左The Sky Bar食Semi-buffet。餐廳內燈光偏昏暗柔和, 很有一種浪漫舒服氣氛。餐廳中心位設自助吧, 分別有冷盤前菜、沙律、甜品等...而另一邊放置了餐湯、麵包。入座後第一時間揀main course, 價錢HK$198起, 同樣都可以無限享用自助吧美食~價錢亦包括了前菜, 生蠔/海膽青瓜/和牛刺身/原隻凍蟹 (每人任選一款) 每款都很吸引呢....野食未上檯時, 把握時間先到自助吧自取美食。所有美食都排列得很整齊, 而且長期有店員注意每款食物的去貨量, 務求令整個自助吧美食都re-fill得滿滿每款沙律款式都已準先調味, 想不到連簡單沙律都做得很用心套餐既冷盤很快上檯朋友選了: 美國珍珠蠔 (6隻): 生蠔SIZE都幾大隻, 蠔味很重, 而且清潔度很高, 每隻都食唔到有蠔殼碎而我就揀左 原隻凍啡蟹: size有手掌般大隻, 餐廳有附上工具方便客人食用基本上不用點任何汁

野食未上檯時, 把握時間先到自助吧自取美食。

每款沙律款式都已準先調味, 想不到連簡單沙律都做得很用心

套餐既冷盤很快上檯
美國珍珠蠔

基本上不用點任何汁醬, 已經非常鮮甜~ 肉質札實, 唔會係死蟹

原隻凍啡蟹

我還飲了是日餐湯--蕃茄忌廉湯
杰杰地, 唔會過酸, 甜甜地

Main course:
【海陸拼盤-大西洋龍蝦牛柳】HK$338
半隻龍蝦+一掌心大的牛柳, order了五成熟的牛柳, 表面煎得焦香, 內裡滲出血水, 肉質嫩紅,
龍蝦肉質爽口彈牙, 鮮甜沒有未醬汁覆蓋, 有少許甘甜蟹羔連帶, 超正!!!

海陸拼盤-大西洋龍蝦牛柳

【烤肉拼盤-安格斯西冷、羊扒、豬肉腸】HK$298
安格斯西冷牛扒同樣order了五成熟, 肉質嫩滑, 肉味重。羊扒不會過重羊羶味, 肉質比牛扒為實肉。 豬肉腸味濃。
烤肉拼盤-安格斯西冷、羊扒、豬肉腸

最後當然再到自助吧拎甜品作完美句號啦~ 呢度既甜品會不定時推出不同款式, 當中只選了部份試試~

焦糖燉蛋: 表面薄脆既焦糖, 可輕輕敲碎, 燉蛋很滑, 蛋味很出

就連中式既凍豆腐花都有~

無論係main course, 什至任食既沙律、甜品, 味道都是平均的好, 令人回味無窮! 絕對會encorn~!
2018-08-20
慶祝紀念
生日
美國珍珠蠔
原隻凍啡蟹
海陸拼盤-大西洋龍蝦牛柳
烤肉拼盤-安格斯西冷、羊扒、豬肉腸
2018-08-09 306 瀏覽
足足約了我的保齡太子一個月了,原本今晚去吃日本放題的,突然他說吃了 tea ,吃不了放題,他又不喜歡吃中餐,唯有揀吃西啦;揀了揀,西餐也不是太多選擇(因是我太子贏了 HK OPEN bowling champion 請我吃的,so 不能揀太貴)。記得某天我的寶貝公主說跟朋友去過這 'THE SKY BAR' 說都 OK,頭盤更是好,這還是半 BUFFET  ,一定吃得飽 ; 那不要想了,即 BOOK也有位。去到環境 OK   适合 DINNER 的;它可能有分 ‘happy hr’ 或 ‘吃飯’ 的,訂位時也有問我,這裡有張 桌球抬 ,有飛標機;有點像 BAR。 它的頭盆頗吸引的,我揀了 ‘海膽青瓜’ 別家的頭盤只有兩三件,它有10件,少有少有;我太子揀了 ’和牛刺身‘ 他第一次吃 ‘和牛刺身’ , 一直吃都是熟食的,他覺得和牛刺身有點怪味,哈哈(因我不吃牛,沒辦法試)。Main course 我當然揀了我的最愛 crab crab ~~ 蟹腳伴意大利飯,賣相 ok  la ,飯的份量有點少,特別在它的蟹腳是‘燒過’ 的,別的餐廳都是凍吃的,雖然它是燒過,但也是凍的 ,蟹腳燒過後去了那雪味,讚。我太子叫了 豬手,賣相一般, 皮脆肉還可,味道 ok,有點偏鹹。這裡說了是半 buffet , 當然要吃啦,它有些沙律,沙律品種也有很多,但有點特別的是 ‘木瓜沙律’ 這個很少有的,它只是用熟的木瓜+紫洋蔥+橄欖油(我估),溝起來簡單但味道 ok。其他還有餐湯,麵包,甜品甜品有 D  cake,  這些 cake 就一般。原本食物,環境都  ok 的,但因有一抬 happy hr 的, 有五六個人,談天說地得太大聲,變了原本有情調的餐廳變了很嘈的貴價茶餐廳。哈。
2018-08-02
1 分鐘 (堂食)
2018-08-08 235 瀏覽
是海膽啊‼️很明顯是為了海膽而吃啊哈哈海膽用上加拿大海膽配上青瓜 還有紫菜提供可以包著來吃鮮味十足💜對我來說 #海膽控 表示滿足😏一看到照片..我又想去吃了.這個半自助晚餐算是挺便宜的自助沙律和甜品吧也是高質的不是隨意放些沙律菜就完事。.龍蝦牛柳不過不失 一人份量剛剛好。

是海膽啊‼️
對我來說 #海膽控 表示滿足😏
一看到照片..我又想去吃了

這個半自助晚餐算是挺便宜的
自助沙律和甜品吧也是高質的
不是隨意放些沙律菜就完事。
龍蝦牛柳不過不失 一人份量剛剛好。
今日拍完成日野同朋友食飯,難得搵到就腳,價錢合理同啱傾計的餐廳,即刻去試試。入門口就見到我最愛的飛鏢機,裝修好有歐洲Bistro Feel。 我們都餓到死,今晚食半自助晚餐就岩啦! 做左成日野,又等緊朋友到, 叫杯啤酒Refresh下。 原來呢度超多酒水選擇, 我自己就叫左杯craft beer試下,清 新之餘又冇啤酒花的苦澀味,飯前飲返杯一流。 飯前酒後當然要order頭盤。 我同朋友都係愛生蠔之人, 各叫左珍珠蠔同pacific oyster, 口感較清淡,味道鮮甜,適合為main course開一開胃。 食完生蠔就當然要試下心意十足的自助salad bar, 各式沙律,ham應有盡有。 最抵讚係呢煲蕃茄味十足既意大利蕃茄湯。 香草加鮮蕃茄蓉比例配搭得剛剛好,醒胃之餘又健康。 等左一陣,main course登場。 我同朋友分別叫左海陸拼盤同肉眼扒。 海陸拼盤大蝦用作蟹子吊出新鮮大蝦的鮮味, 蟹子亦吸收左大蝦的味道。 牛柳扒叫medium rare,好難得廚師真係唔會overcook, 入口啖啖肉汁。 食完自己嗰份就當然要
今日拍完成日野同朋友食飯,難得搵到就腳,

價錢合理同啱傾計的餐廳,即刻去試試。

我們都餓到死,今晚食半自助晚餐就岩啦!

做左成日野,又等緊朋友到,
叫杯啤酒Refresh下。
原來呢度超多酒水選擇,
我自己就叫左杯craft beer試下,清
新之餘又冇啤酒花的苦澀味,飯前飲返杯一流。
craft beer

飯前酒後當然要order頭盤。
我同朋友都係愛生蠔之人,
各叫左珍珠蠔同pacific oyster,
珍珠蠔 及pacific oyster

食完生蠔就當然要試下心意十足的自助salad bar,
各式沙律,ham應有盡有。
最抵讚係呢煲蕃茄味十足既意大利蕃茄湯。
香草加鮮蕃茄蓉比例配搭得剛剛好,醒胃之餘又健康。

意大利蕃茄湯

等左一陣,main course登場。
我同朋友分別叫左海陸拼盤同肉眼扒。
海陸拼盤大蝦用作蟹子吊出新鮮大蝦的鮮味,
蟹子亦吸收左大蝦的味道。
入口啖啖肉汁。
海陸拼盤
食完自己嗰份就當然要偷朋友的肉眼扒試下。
油脂比例分配的剛好,就算叫medium都唔會鞋口。
用grill的方法處理,外層有濃烈的牛肉同油脂香味,內層鎖住肉汁。
肉眼扒
食完已經飽飽地,出去睇下有咩甜品食先~
有Cream Brulee, Blueberry Cheese Cake, Chocolate Cake, 泡芙,生果等等。
唔啱食西式甜品可以試下新鮮出爐的豆腐花。

食飽飽當然唔可以齋坐,掟返兩鋪鏢埋單,fit曬
2018-08-01
craft beer
海陸拼盤
肉眼扒
2018-08-06 275 瀏覽
同朋友約食飯諗左好耐最後都係決定去sky bar食貪佢夠方便同又多選擇~semi buffet岩哂我同朋友口味每人叫左一個主菜~之後就出去望下有咩野食成張檯都係食物真係好多款可以揀淨係沙律都花多眼亂每樣試少少已經好滿足~仲有一片片肉想食幾多都得跟餐有兩個頭盤呢個係海膽青瓜配細細塊既紫菜食味道都幾鮮下~另外就係呢個海鮮拼盤食到啖啖海水味算幾新鮮幾正龍蝦肉質彈牙配濃厚芝士當然無得輸牛扒揀左七成熟切開都有少少生不過有好濃厚既肉汁補數🤤呢個海魚柳好好食!!肉質好嫰滑魚皮煎到好香帶子煮得剛剛好唔會韌最後當然要食埋甜品先走今餐認真大滿足!.整體黎講成餐飯真係都幾多野食揀下飽到個肚捧住走仲可以同朋友傾下計享受下放工後的時光
同朋友約食飯諗左好耐最後都係決定去sky bar食
貪佢夠方便同又多選擇~
semi buffet岩哂我同朋友口味
每人叫左一個主菜~
之後就出去望下有咩野食
成張檯都係食物
真係好多款可以揀

淨係沙律都花多眼亂
每樣試少少已經好滿足~
仲有一片片肉

牛扒揀左七成熟
切開都有少少生
不過有好濃厚既肉汁補數🤤
輕煎海魚柳拼帶子伴甜椒汁
呢個海魚柳好好食!!
肉質好嫰滑
魚皮煎到好香
帶子煮得剛剛好唔會韌

最後當然要食埋甜品先走
今餐認真大滿足!
整體黎講成餐飯真係都幾多野食揀下
飽到個肚捧住走
仲可以同朋友傾下計
享受下放工後的時光
鮮生蠔海鮮拼盤
法式芝士焗龍蝦配美國特級牛扒
輕煎海魚柳拼帶子伴甜椒汁
2018-08-04 4434 瀏覽
今次嚟到the sky bar試下佢地嘅semi buffet😍價錢由$198-$338都有🤔出面有沙律吧、甜品吧同埋餐湯都係可以任飲任食嘅😝而前菜就可以揀一款,有蠔、海膽同埋凍蟹等等😎除咗食野之外仲有得掟鏢同打美式桌球🎱🎯同朋友放工黎休息下真係一流😍.🍴前菜#太平洋生蠔 12隻😋好味指數:(7/10)雖然唔算好大隻,不過勝在有12隻,可以同朋友仔share😆食落去都好鮮甜,不過海水味就唔算好重😙#日本和牛刺身 10件😋好味指數:(7/10)一黎到已經見到啲刺身嘅油脂紋好靚😍食落去好淋,而且加塊洋蔥一齊食更加突顯到刺身嘅鮮味😎👍🏼.🍴主菜#澳洲穀飼肉眼扒 ($328)😋好味指數:(7.5/10)肉眼扒都好大塊,食落去大部份位置都好淋😍而且叫咗5成熟,整到出黎又唔會話太過韌😆👍🏼薯蓉方面份量雖然唔算好多,不過食落好重牛油味😋#海陸拼盤-大西洋龍蝦牛柳 ($338)😋好味指數:(7/10)龍蝦食落去有啲位就有少少韌,不過其他都好彈牙😆另外龍蝦都有好多膏係裡面,可以撩埋出黎食😋而個龍蝦鉗餐廳已經整碎咗,所以只要用少少力就可以整開佢黎食😍另外牛柳就叫咗5成,不過食落去就韌咗少少,感覺好似7成熟

🍴前菜

#太平洋生蠔 12隻

#日本和牛刺身 10件
🍴主菜

#澳洲穀飼肉眼扒 ($328)
😋好味指數:(7.5/10)

#海陸拼盤-大西洋龍蝦牛柳 ($338)
😋好味指數:(7/10)
另外牛柳就叫咗5成,不過食落去就韌咗少少,感覺好似7成熟😫但係食落都幾juicy架😆
2018-08-02 214 瀏覽
大大大失望食物分量雖然多,但係質素真係一般頭盤:珍珠蠔同海膽都冇味、唔鮮甜,海膽仲有啲苦苦地,唔太新鮮主菜:我叫了德國豬手和蟹腳意大利飯。德國豬手果皮係淋之之,而唔係脆卜卜嗰種,加上豬手冇味,所以十分難食。意大利飯d飯冇咬口,味道一般般沙律吧有個南瓜沙律好似生咁,完全冇整熟過咁,10分硬,味道好生睇落啲相好似好正,但其實質素真係唔掂,我諗下次都唔會再去。兩個人食咗$600同埋我覺得食物餐牌應該要有更多的變化
大大大失望

食物分量雖然多,但係質素真係一般

,所以十分難食。意大利飯d飯冇咬口,味道一般般

同埋我覺得食物餐牌應該要有更多的變化
海膽
德國豬手
珍珠蠔
意大利飯
2018-08-01 2745 瀏覽
好姊妹搵左間價錢唔貴既Semi buffet,問我有冇興趣一齊去試下,咁耐無見,食乜都好啦呢晚我地7點左右黎到,好彩好姊妹醒目有book檯,因為眼見個場都幾爆呢度既半自助餐都幾豐富,除左有一般都有既沙律吧同甜品吧之外,仲可以每人揀返個頭盤,主菜就視乎食咩而有不同定價,最平既只係HKd$198+10%,咁又真係幾抵啵我地落完order之後,我就去左“bug”碗湯飲,再去進攻沙律吧呢到既沙律吧款式都唔有成十多款不同口味既沙律,仲有一啲凍肉火腿可以揀食左輪沙律之後,我地所揀既頭盤都黎到啦我分別揀左“和牛刺身”同“青瓜海膽”份量唔少架,每款都有十件架兩款既頭盤都新鮮,唔會有腥味同怪味,海膽仲可以用紫菜包住黎食添,正主菜方面我地要左個“柑橘蜜糖醬焗德國式豬手”HKd$+10%同“海陸拼盤”HKd$338+10%share一齊食海陸拼盤其實姐係龍蝦拼牛柳個豬手焗得皮脆肉嫩,加上個柑橘蜜糖醬酸酸甜甜,正好平衡返豬手既油膩感食埋個主菜咁就梗係要去甜品區度醫埋個甜胃啦大部份既蛋糕同布甸都ok,比較特别既係有原桶既豆腐花可以自己片返碗,仲有好耐無食既中式馬豆糕添

我地落完order之後,我就去左
“bug”碗湯飲,再去進攻沙律吧

呢到既沙律吧款式都唔

有成十多款不同口味既沙律,仲有一啲凍肉火腿可以揀

食左輪沙律之後,我地所揀既頭盤都黎到啦

我分別揀左“和牛刺身”同“青瓜海膽”
份量唔少架,每款都有十件架

海陸拼盤其實姐係龍蝦拼牛柳

食埋個主菜咁就梗係要去甜品區度醫埋個甜胃啦