2018-08-27 183 瀏覽
自從佢開店就好想試下 今日去到元朗即刻同朋友去左食呢間雞蛋仔特別在於有得轉心形雞蛋仔我食左意大利黑松露味 黑松露味吾係好重但會食到有佢陣香味 蛋香味都好重 又做到外脆內軟 好正朋友食左朱古力心太軟 佢話好食 我試左一淡 吾算好甜 真係好似食緊心太軟咁 都好味希望之後可以出更加多吾同嘅味 一定會再去食
自從佢開店就好想試下 今日去到元朗即刻同朋友去左食
呢間雞蛋仔特別在於有得轉心形雞蛋仔

希望之後可以出更加多吾同嘅味 一定會再去食
意大利黑松露
朱古力心太軟
2018-08-27
8 分鐘 (堂食)
意大利黑松露
朱古力心太軟
2018-08-25 170 瀏覽
早前,我得知來自台灣的食店「The Waffle Club」在香港這邊的元朗開分店,我就決定今天抽時間去吃一次,該店最受歡迎是「心形雞蛋仔」,而且去台灣開總店的老闆娘是香港人,我身為香港人,更加要去光顧一次。嘩!店面是我最愛的粉紅色,真的很吸引。這裡還有一個小小的位置可以站著吃東西。今天我第一次專成親身來到這裡光顧,我是為了「心形雞蛋仔」而來的,我點了「紅絲絨巧克力心形雞蛋仔」,而該店一個女職員跟我說:「要轉心形雞蛋仔就要等8分鐘」,我說:「沒問題!」,就一直在乖乖等候著。餐牌上還有其他口味的雞蛋仔,還有不同口味的飲料,任君選擇。我發現了該店的廚窗放了幾包「日本霧島山麓牛乳」,是用來做雞蛋仔的其中一種材料。今天我點了這個「紅絲絨巧克力心形雞蛋仔」,終於來到啦!原來內裡是實心的,跟普通的「雞蛋仔」不同,讓我吃後很飽肚,而且很好吃。外脆內軟,口感不錯。

嘩!店面是我最愛的粉紅色,真的很吸引。

這裡還有一個小小的位置可以站著吃東西。

餐牌上還有其他口味的雞蛋仔,還有不同口味的飲料,任君選擇。

今天我點了這個「紅絲絨巧克力心形雞蛋仔」,終於來到啦!

紅絲絨巧克力心形雞蛋仔
題外話/補充資料: 我看到了該店一部電視機在直播台灣總店,原來該店還有其他美食,有冰淇淋,下一次我會再來光顧。
2018-08-25
10 分鐘 (外賣自取)
紅絲絨巧克力心形雞蛋仔
2018-08-16 176 瀏覽
上次見到雜誌介紹左一間台灣雞蛋仔係元朗插旗,睇相勁靚,好吸引😍,一路❤️郁郁想去試今日終於有機會,放假又係覓食時間了。行過千色店那邊,看地圖是在西菁街。抬頭看看,就看到這搶眼粉紅色小店。我發現這原本是好包的店,原來換成了the waffle club下午時間人流不算很多,我點了黑珠誘惑。一心想著這來的。仲有朱古力,紅絲絨,抹茶等口味雞蛋仔即叫即做雪糕有牛奶和伯爵紅茶☕️選擇,或者兩者一起做成紐紋🍦都可以 大概5分多鐘就制成了黑珠誘惑$38雞蛋仔係宇治抹茶味,甜度剛好,軟熟有咬口,沾著雪糕也不會軟林林雪糕淡淡茶味,配珍珠吃口感特別。這個兩人吃剛好,如果想有高度滿足感可以個人獨享

下午時間人流不算很多,我點了黑珠誘惑。一心想著這來的

仲有朱古力,紅絲絨,抹茶等口味

雞蛋仔即叫即做
雪糕有牛奶和伯爵紅茶☕️選擇,或者兩者一起做成紐紋🍦都可以

大概5分多鐘就制成了

黑珠誘惑$38

雪糕淡淡茶味,配珍珠吃口感特別。
這個兩人吃剛好,如果想有高度滿足感可以個人獨享
2018-08-15
$38 (其他)
  • 黑珠誘惑
2018-08-05 234 瀏覽
最近元朗開左間新既雞蛋仔店,之前睇過報導係台灣非常出名,依家開番黎香港梗係要去試下啦!👉🏿🤣心形雞蛋仔 Hkd 18 💸📌都係第一次見心形既雞蛋仔!勁少女心呀😍食落同平時食開既雞蛋仔好唔同,係外脆入面好軟!十足十雞蛋糕咁,超級讚呀!👾食落係QQ地,好好食呀!👉🏿✨流心奶黃 Hkd 30 💸📌入面係一粒粒既流心奶黃,帶有小小咸蛋香,食落唔會膩,愈食愈上癮咁✨好似食緊奶黃月餅咁,呢個一定要試呀!好似仲有個朱古力心太軟,大家試完同我講正唔正哈~

👉🏿🤣心形雞蛋仔 Hkd 18 💸

👉🏿✨流心奶黃 Hkd 30 💸

2018-07-29 318 瀏覽
🎊🎉🍦繽紛派對($45)又一間主打賣雞蛋仔雪糕既甜品店 開左喺元朗,呢間店原本係一個香港人喺台灣開既,之後越做越出名,宜家終於「回流」返返黎香港開分店🤣到主角出場,呢個’繽紛派對’由原味雞蛋仔、士多啤梨、霧島3.5牛奶雪糕、芝士蛋糕組成,非常豐富🤤 雪糕牛奶味好濃,仲好夠凍,大熱天時食就最岩!雞蛋仔好有蛋香,甜度剛好,因為舖頭唔想做空心雞蛋仔,所以每一粒雞蛋仔都係好飽滿,口感鬆軟,點下雪糕都幾好食👍🏻 成個最頂癮係仲插埋支棉花糖落去,棉花糖加咗焦糖醬,又香又甜,呃like更加一流🤣黎到可以試埋佢地啲飲品,叫左顏色好鮮豔既‘泡泡之藍’($25),面頭一嚿泡,飲落酸酸MayMay,清新解渴。整體食物質素都唔錯,價錢合理,期待佢之後會再出多口味嘅雞蛋仔😋,黎到元朗可以試下👌🏻

🎊🎉🍦繽紛派對($45)